Találatok a következő kifejezésre: Ha megyek vérvételre, (60 db)

Ha megyek vérvételre és Diabetológiára és előző nap sok édességet eszek akkor magasabb lesz a cukorszintem vagy nem befolyásol semmit?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom, hogy befolyásolja-e, de szerintem akkor inkább került el elõtte a sok édesség evést. Az amúgy sem olyan jó terhesség alatt.

Szia. Nem tudom, hogy befolyásolja-e, de szerintem akkor inkább került el elõtte a sok édesség evést. Az amúgy sem olyan jó terhesség alatt.
Igen, nagyon is számít! Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy a vizsgálat elõtti nap már ne nagyon egyek édességet, este 6 után meg pláne ne!!!
Én elõzõ nap nutellás palacsintát ettem és határon volt a terhelésem. Diétáznom kellett utána, de teljesen normál értékeim vannak. Ne egyél semmi édességet elõzõ nap! 38 hetes kismama
Próbáld kibírni cukros édesség nélkül, ha nagyon kívánod, egyél 1 diabetikus csokit, light üditõt. Attól a cukorszinted magasabb nem lesz, de hasmenésed lehet. Ja, és tésztákat, péksüteményeket és fehér kenyeret se egyél! A kolleganõm hasonlóan járt, mint az elõttem szóló: valami tésztát evett, és másnap magas lett a cukra. Azóta sincs semmi, elõtte sem volt... Szóval ne egyél, ha nem akarsz végig vérkemény diétát...

Ha megyünk nőgyógyászhoz az orvos mindig elküld vérvételre? (nem fogamzásgátló feliratása miatt mennék, mert akkor tudom h kell vértvétel)

Most megyek majd másodszorra n?gyógyászhoz ellen?rzése, fél éve voltam elöször,és nem akarok megint vérvételre menni.Ugye nem kell majd megin?

Legjobb válasz: Nõgyógyászfüggõ. Az enyém sosem küld vérvételre, csak kenetet vesz, meg ultrahang. De néhány nõgyógyász valamiért szeret mindenkit folyamatosan vérvételre küldeni.

Nõgyógyászfüggõ. Az enyém sosem küld vérvételre, csak kenetet vesz, meg ultrahang. De néhány nõgyógyász valamiért szeret mindenkit folyamatosan vérvételre küldeni.
Nem hülyeség amúgy a vérvétel, mert abból megállapítja , a hormonszintedet is, így ha valami rendellenesség lenne, akkor esetleg hamarabb látja /kezeli, minthogy tüneteket produkálna.

Ha megyek terheléses cukor vizsgálatra, vérvétel is lesz? vagy vérvétel hanyadik héten lesz?

Legjobb válasz: szia lesz vérvétel éhgyomorro utána meg két óra mulva:) 16 hetes kismama

szia lesz vérvétel éhgyomorro utána meg két óra mulva:) 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi!kicsit izgulok amugy!és honnan veszik a vért?
Szia! A terheléses cukorvizsgálatot vérvétellel nézik. Nekem a vénámból vettek kétszer, elõször éhgyomorra, majd meg kellett inni a cukorszirupot, és két óra múlva újra vettek vért! Ne izgulj, kibírható! 34 hetes kismama
Karhajlat vénáiból, mint minden alkalommal.Vérvétel amúgy van egy az elején, aztán egy a 16. héten AFPkor, de ott nem mindenkinek csinálnak teljes vérképet, meg egy a 34-36. hét környékén.Ezek a rutinvizsgálatok, van akinek ennél többször is vesznek, a korábbi eredmények fényében döntik el az orvosok.
Szia! Igen, a terheléses cukor vizsgálat vérvétellel jár. Éhgyomorral kell menni. Vért vesznek, majd innod kell cukorszirupos oldatot és 2 óra múlva újra vesznek vért. Legtöbbször így történik... Azonban a terhelés nem mindenhol egyforma. Orvosa válogatja. Nálam a kiméletesebb módszert választotta a dokim. Levették éhgyomorra a vért, majd megkellett ennem egy szendvicset és innom 2 dl tejet. 1 óra múlva vettek újra vért. Ne izgulj, minden rendben lesz!
Szia én most voltam a multhéten terheléses cukron elötte lévö este 10töl már nem ehettem, be mentem leveték a vért vénábol (meg az ujambol ez nem volt kötelezö de meg kérdezte aki meg szurt, hogy szabad-e ) , aztán két zsömi meg 2 dcl tej semmi más és 60 perc mulva még egy vér véttel de ez csak fél kémcsönyi.A János korházban
De jó nektek, nálam ez úgy zajlott, hogy éhgyomorra vettek vért, aztán megittam a cukros löttyöt, aztán félóra múlva megint vérvétel, aztán félóra múlva megint, aztán egy óra múlva.Összesen 4-szer.Nagyon rossz volt, teljesen szétszurkálták a vénámat.

Mennyi idő alatt megy ki a THC a szervezetből, ha 2012. jan.20-én szívtam utoljára. éd április elején megyek vérvételre?

Legjobb válasz: Te vagy a 68000. drogos, aki megkérdezi. Nem, nem mutatja ki csak, ha specifikusan drogot néznek. És kimegy addigra bõven.

Te vagy a 68000. drogos, aki megkérdezi. Nem, nem mutatja ki csak, ha specifikusan drogot néznek. És kimegy addigra bõven.
A THC speciális drogteszttel mutatható ki, a fogyasztást követõ max. 3 hétig. A sima laborvizsgálatra elmehetsz, nem ezt nézik, nem is tudnák kimutatni.

A tegnapi és mai "zabálásom miatt" mennyivel lehet a vércukrom magasabb, ha kedden megyek vérvételre?

Sajnos elég sok édességet eszek, de azért próbálok odafigyelni hogy ne essek túlzásba, tegnap és ma viszont rengeteg szénhidrátot és édességet ettem (esküv?, szülinapozás) ez mennyire befolyásolja majd az eredményét a keddi vérvételnek?

Legjobb válasz: A vércukor aránylag hamar helyreáll. A koleszterinnek kell két hét...igaz, az nem is megy fõl olyan hamar.

A vércukor aránylag hamar helyreáll. A koleszterinnek kell két hét...igaz, az nem is megy fõl olyan hamar.
Ha csak nem vagy cukorbeteg, akkor nem lenne szabad, hogy befolyásolja.

Műtétem lesz két-három héten belül, egy nagy labor mennyi idő alatt készül el? Jövőhét pénteken megyek az altató orvoshoz konzultációra, elkészül csütörtökig a lelet, ha hétfőn megyek vérvételre?

Az alábbi vizsgálatot kérték: teljes vérkép + süllyedés;teljes vizelet; vércukor;SGOT,SGPT,GGT;össz.bilirubin;össz.fehérje;kreatinin

Legjobb válasz: Ahová én járok kezelésre, automata végzi a vizsgálatot. Beadom a mintát, és kb. egy perc múlva a kezembe adják a kinyomtatott leletet.

Ahová én járok kezelésre, automata végzi a vizsgálatot. Beadom a mintát, és kb. egy perc múlva a kezembe adják a kinyomtatott leletet.
Nekem kedden volt a vérvétel meg ilyenek csütörtökön feküdtem be. Szóval 1-2 nap szerintem.

Ma voltam dokinál, holnap megyek vérvételre amin megcsinálják az Afp-t meg a HbSag-t! Tudom hogy két hét alatt jön meg az eredmény, de melyiket kapja meg a védőnő és melyiket én és melyiket kell vinnem a következő ultrahangra ha megyek nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.

Nem fogjuk tudni neked megmondani mert mindenhol másképpen van. Nem tudod megkérdezni a dokid vagy a védõnõd? Én anno a laborban kérdeztem és ott is megmondták, mondjuk nem volt nehéz dolguk mert nálunk nem küldik sehová én mentem érte de itt 1 hét alatt megvolt. Ahány ház annyi szokás.
Szia, Csak csodálkozok, és ennek hangot adok. Nálunk Bp Zuglói SZTK, egy hét után a kezembe kaptam a terhesgondozáson az eredményeket... Semmi rohangálás, semmi hetekig várakoztatás... Ezt nem értem, hogy ezt miért nem lehet egységesíteni? Amit vinni kell, az az AFP, de szerintem ha a másik lelet is ott van, nem fogja félrelökni...
Én eleve azt nem értem, h. minek van még egyáltalán ez az AFP?
a védõ kapta mindkettõt az én esetemben, s minden egyes eredményt a dokidnak is kell látnia, na meg ha mész 18 hetes genetikára, oda is vinni kell
A kérdező hozzászólása: Ez a nagy kérdés, mert õk értik a korházba csak én nem annyira, hisz az elõ gyerekem!valaki segítsen kérem aki mostanába jár ilyen cipõbe!köszike
Nekem az eredmények a védõnõhöz érkeztek és mindent vinni kell a dokihoz, õ dönti el hogy jók e.
Mindenhol más a szokás, a laborban kérdezd meg holnap. Nálunk nem küldték sehová az eredményt, én mentem érte és nekem 1 lapon voltak a leletek azt vittem UH-ra.
Az eredményt a dokid kapja ez esetben szerintem, mivel õ írta a beutalót. Így aztán õ is fogja értékelni, ha legközelebb mész hozzá. A 18. heti uh-hoz fog kelleni az AFP eredménye. Nálam úgy volt, hogy az AFP-s eredményt kiadta a labor nekem, de azért, mert a védõnõ írta a beutalót. A hepatitist meg a doki kapta. Nálunk nem kellett 2 hétet várni, pár nap alatt meglett!
A kérdező hozzászólása: húha, hát már nem értek semmit!én szerintem az Afp-t megkapom a laborba, a HbSag-t meg a védõnõ?

Ha 21. ciklusnapon megyek vérvételre és esetleg teherbe estem ebben a hónapban, melyik hormon lehet magasabb?

Legjobb válasz: Hormonprofilt csináltatsz egyébként ebben a ciklusodban, azért mész a 21. napon? A progeszteron magasabb, ha teherbe esel, de ha nagyon szeretnéd tudni, kérj a v.v.-bõl béta hcg-t is, az a tuti:) Szorítok, sok sikert!!

Hormonprofilt csináltatsz egyébként ebben a ciklusodban, azért mész a 21. napon? A progeszteron magasabb, ha teherbe esel, de ha nagyon szeretnéd tudni, kérj a v.v.-bõl béta hcg-t is, az a tuti:) Szorítok, sok sikert!!
Mennyi a normál progreszteron érték, és mennyivel lenne magasabb ha terhesség áll fennt?
A kérdező hozzászólása: Igen, hormon profilt. Voltam a 3. napon is, ott minden rendben volt. Simán kérésre megcsináljk a HCG-t, ha nincs a beutalón akkor is?
Elsõ vagyok. A 21. napi progiszint érték: 4, 7-27 pg/L. A terhesség elsõ trimeszterében pedig ugyanez az érték: 11-90 pg/L (attól függõen, hol tart a terhesség). Viszont azt nem tudom, hogy 21. napon, ha terhességrõl van szó, már lehet-e látni ezt a progiszintbõl, mert hát épphogy beágyazódásról beszélünk. Béta hcg-t, hogy lehet-e kérni? Igazából helye válogatja, valahova csak beutalóval lehet, de valahol saját költségre, ha kéred, megcsinálják.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem, akkor a felsõ határ fölött kell lennie, ha babás vagyok. Ebben a hónapban elég korán volt peteérésem, 9 v 10 nap, máskor késõbb szokott lenni. Bízom benne, h sikerült, mert hónapok óta most volt elõször igazán jó tojcsis nyálkahártyám. Pénteken majd kiderül. :) Köszi a válaszokat!

Meddig ehetek-ihatok, ha holnap reggel megyek vérvételre és vércukrot is néznek?

Legjobb válasz: Már biztos megvacsoráztál, ha nem akkor egyél sürgõsen és éjfélig ihatsz is.

Már biztos megvacsoráztál, ha nem akkor egyél sürgõsen és éjfélig ihatsz is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Fejfajos* Bocsi csak telorol irtam
1 hónapig elvileg ki lehet. De tudtommal egy normál vérvizsgálatba nem tartozik bele, azzal más dolgokat vizsgálnak. Külön tesztet szoktak elvégezni, ha ki akarják mutatni a drogot. Szóval szerintem nem kell nagyon parázni.
ALapban nem, de már nyomozzuk az IP-címed.
Az RTM katona berosált...
A kérdező hozzászólása: Mar nem vok rtm es csak ez a fiok maradt busta egy csira na de hogyha a vernyomasomat vizsgálják akkor sem mutatja ki?
1 hónapig mutatható ki, de csak célzott vizsgálattal. Tehát drogteszttel. Nálad ilyesmit nem fognak nézni.
A kérdező hozzászólása: Okee koszonom szepen annak aki/akik normalis választ adtak
Mennyiségtõl függõen 2 hét múlva lehet nagy része már el is tûnik ezért nehezen lenne kimutatható. Ahhoz, hogy 1 hónappal késõbb is ki lehessen elõtte jó adag kell.
vérbõl 8-10 óra vizeletbõl 3 hónap, de ha nem drogtesztre mész, akkor a kutya se foglalkozik vele...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!