Találatok a következő kifejezésre: Ha megyek kivegyem a (2 db)

Ha megyek szoláriumba, kivegyem a kontaklencséimet?

penteken szalagavato es nem akarok hofeherke lenni. barnitot inkabb nem hasznalnak mert ha egyenletlenul kenem be magam akkor foltos leszek, marad a szolarium. csak nem tudom h ki vegyem e a kontaklencseimet...

Legjobb válasz: Én nem szokatm kivenni de ne nagyon nyitogasd a szemed Azt meg nem tudom mennyire vagy világos bõrü de vigyázz le ne égj én elõször mindig leégek akkor is ha csak 3 percet vagyok benn rákvörösen meg gondolom nem akarsz a szallagavatora menni.

Én nem szokatm kivenni de ne nagyon nyitogasd a szemed Azt meg nem tudom mennyire vagy világos bõrü de vigyázz le ne égj én elõször mindig leégek akkor is ha csak 3 percet vagyok benn rákvörösen meg gondolom nem akarsz a szallagavatora menni.
Szia! Attol fugg mennyi idore vagy bennt a szoliban, mert ha sokaig be van csukva szemed ra is szaradhat a szemedre es az nagyon veszelyes mert csak az orvos tudja levenni az pedig nem egy kellemes dolog.Viszont ha nem veszed ki a lenycseket hasznalj javaslom mukonnyet elotte, addig sem szarad annyira a szemed. Jo barnulast!

Ha belemegy valami a szembe, pl szempilla, azt egyszerüen ki lehet szedni. De van e olyan hogy mondjuk befordul a szem mögé? És ha nagyobb darab valami megy be oda, és nem tud kifordulni? Orvos kanalazza ki a szemet hogy kivegye, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!

Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!
a szem az idegen anyagokat kilöki magától.csak úgy nem fordul be valami-fõleg viszonylag nagyobb dolgok-a szemhéj vagy a szemgolyó mögé.de ha ez mégis megtörténne, el kell menni valóban a szemészorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem a nagyapámnak egyszer kikanalazták a szemét, mert valami volt vele. Persze tartotta a zsinór, nem esett ki vagy ilyen. A pislogási reflext ilyenko megszüntetik azzal hogy kicsavarják a felsõ és alsó szemhéjat, ez biztos, mert egyik barátnõm így járt, egy kavics ment a szemébe és nem tudta kipiszkálni, orvoshoz kellett vele menni. Nekem nincs baj a szemmel, csak érdekelt, eszembe jutott, mert ma reggel 10 percet kínlódtam egy kis alattomos szempillával, mire kijött.
Nekem egy szemész mondta, hogy ha nem zavar, hogy benne van egy szempilla a szemben, akkor nyugodtan benne lehet hagyni, semmilyen problémát nem okoz és kijön magától. Az én ismerõsömnek is "kikanalazták" a szemét, mert neki egy üvegdarab került a szeme mögé. Nem fájt neki, azt mondta, hogy azzal a szemével az elõtte lévõ dolgokat közelebbinek látta. :)
Nekem a sörösüveg szilánkja ment bele gyerekkoromba.Elég nagy darab, de sikerült kipiszkálni otthon, na nem egyedül.De nagyon rossz érzés volt.Féltem, hogy maradandó szemkárosodást szenvedek.(még mindig feláll a hátamon a szõr)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!