Találatok a következő kifejezésre: Ha megyek férjemmel (84 db)

Miért van az, hogy ha az ember egy bizonyos korba lép, álandóan kérdezgetik, hogy mikor megy férjhez, de ugyanezek az emberek máskor meg folyton csak panaszkodnak és a házasságot, férjüket szidják, és azt tanácsolják hogy ne menj férjhez?

Szóval nekem kicsit ellentmondásosnak hangzik az egész, miért akarják hogy férjhez menjek, ha folyton csak a negatív oldaláról beszélnek. Akkor most rosszat akarnak, vagy nem igazán értem az egészet.

Legjobb válasz: Ne halgass rájuk szerintem mindenkinek más van aki rossz döntést hoz, és rossz férjet/feleséget választ - általában házasság után derülnek ki bizonyos dolgok. Csak akkor menj férjhez hogyha megtaláltad életed párját, ha szereted. Te életed, te döntesz felõle hogy mikor házasodsz meg, nem kell ilyenekkel foglalkozni!

Ne halgass rájuk szerintem mindenkinek más van aki rossz döntést hoz, és rossz férjet/feleséget választ - általában házasság után derülnek ki bizonyos dolgok. Csak akkor menj férjhez hogyha megtaláltad életed párját, ha szereted. Te életed, te döntesz felõle hogy mikor házasodsz meg, nem kell ilyenekkel foglalkozni!
Ez a menj már férjhez - duma szerintem nagyon lejárt már. Akkor menjen férjhez az ember, amikor megtalálta azt, akit szeret. Fõleg ha megnézzük, mennyibe kerül egy válás.
Ez régrõl maradt. Amikor bizonyos kor után már "vénlánynak" számított. Ez ma már nincs így. Sõt, ma már ahhoz se ragaszkodnak a fiatalok, hogy a gyermek házasságban szülessen. Tedd azt amit jónak látsz. Amúgy pedig nem akarnak õk rosszat neked, és nem igaz hogy a házasságnak csak rossz oldala van.
Ezt nevezzük társadalmi nyomásnak, elvárásnak. De természetesen ennek senkinek sem kell eleget tennie, mindenki maga dönt a sorsáról. De úgy vagyok vele, ha az ember szerelmes, és talál egy megfelelõ partnert, akkor nem az elvárások miatt, hanem szabad akaratából házasodik. Petranova

Ha újra férjhez megyek de nem szeretném felvenni a leendő férjem nevét megtarthatom a vezetéknevem annak ellenére, hogy amit viselek az az előző férjem vezetékneve?

Megözvegyültem már 6 éve, jelenlegi párommal szóba került az esküvő. Nem az ő vezetéknevével van gondom, hanem az én jelenlegi férjezett nevem számomra egy tökéletes név.

Legjobb válasz: Meg, de biztos nem esik majd jól az új férjednek, hogy a régi vezetéknevét viseled. De te tudod.

Meg, de biztos nem esik majd jól az új férjednek, hogy a régi vezetéknevét viseled. De te tudod.
Az elõzõ férjed vezetéknevét akkor ne viselheted, ha ...né vagy. Pl. Kovácsné Kiss Mónika vagy Kovács Jánosné a jelenlegi neved. Akkor az új házasságban ezt a nevet már nem viselheted.
Hivatalosan van rá lehetõség. Hogy a leendõ férjedben ez milyen kimondott-kimondatlan érzéseket, kételyeket kelt, az már más kérdés. Képzeld magad kicsit az õ helyébe.
Megtarthatod. Mivel nem válásról van szó, az 1-2 aggodalma nem jogos. Az új férj gondolom nem igényli hogy úgy vegye a kérdezõ, mintha nem is lettek volna azok az évek, amikor házasok voltak, amíg élt. Ha ez a név tetszik, maradhat, rá nem lesz féltékeny.
Miért vannak lepontozva a válaszok. Érdekelne, hogy ki volt és miért. Aki lepontozta magyarázza már meg, legyen kedves, miért. Mert ezen igazán nincs mit lepontozni.

Ha megyek a férjemmel az utcán és jön szembe egy régi barátnőm, kit mutatok be kinek?

Legjobb válasz: Neked kell bemutatni elöször a barátnönek a férjedet majd a férjednek a barátnödet,azt hiszem

Neked kell bemutatni elöször a barátnönek a férjedet majd a férjednek a barátnödet, azt hiszem
Én úgy tudom, hogy annak mutatod be elõször a másikat, aki közelebb áll hozzád. Ezért szerintem a férjednek a barátnõdet, majd a barátnõdnek a férjed. - Gábor, Õ X Kati, a legjobb barátnõm az általánosból. És Kati, õ Gábor, a férjem. Sztem.
természetesen a barátõdnek a férjedet. mert ha így a férjednek kezded bemutatni akkor õ így távolabb érzi majd magát tõled a beszélgetésben, mintha csak azért vinnéd magaddal, hogy bemutogasd õt az embereknek és mintha egy tárgy lenne amit virítassz. amúgy meg a fiút mutatják be a lánynak, mert még a 17-18. században arra is megtínították a fiúkat gyerekkorukban, hogy bemutatkozáskor hogy köszöntsék a nõt, hogy viszonyuljanak hozzá, hogy kezeljék a helyzetet. ezzel szemben egy nõ szemérmesebb, könyebben zavarba jön így a férfinek kell kezdeményeznie.
Megszólítod a barátnõd, köszöntök, miegymás, és 1-2 perc után a barátnõnek mutatod be a férfit, majd rögtön féjnek a barátnõt.
Nõnek mutatunk be férfit, fõnöknek beosztottat, idõsebbnek fiatalabbat. és ezek variációja.


Szerintetek ciki, ha nem hagyományos esküvői ruhában megyek férjhez, hanem csak egy (színes) kisestélyiben?

Legjobb válasz: Nem.A Te esküvõd abban menj férjhez amiben szeretnél.

Nem.A Te esküvõd abban menj férjhez amiben szeretnél.
Nem miért lenne az ha neked az tetszik.
Nem ciki. Abban mész férjhez, amiben szeretnél. (vagy a mai világban amire telik.)
egyáltalán nem gáz :) megmutatod a ruhát?? :)
Szerintem se gáz. De felmerül a kérdés bennem, hogy akkor miért kérdezed? Valószínûsítem nem a saját hanem mások véleményére vagy kíváncsi... azaz mit szólnak majd szerintetek? 1. Ha téged nem zavar és tuti magabiztos leszel benne, vágj bele! 2. Ha zavarna hogy valaki megszólja, akkor válassz pezskõ/ekrü vagy halvány árnyalatos kisruhát. Vagy fehér+nagyszínes selyemszalag a derekadon pl. Az én varrónõm 5000ftért készít gyönyörû nagyruhákat, ez kb. 4000bõl kijön.
Egyáltalán nem ciki. Annál inkább ciki az a sunnyogó köcsög, aki mindenki válaszát lehúzza, aki ezt mondja. Te miért nem írod ki, hogy mit gondolsz?
Dehogy ciki! Kis esküvõre szerintem pont, h valami egyszerûbb illik.
Gondolom, nem 100 fõs lakodalom lesz, tehát ha illik a ruha a szertartás "méretéhez", akkor nem gond.
kulfoldon nem divat a habcsok sok szines kisestelyis eskuvot lattam mar.A nagy kiralylanyos habcsok ruha lassan kimegy a divatbol az rgyediseg a sajat izles tukrozese lessz majd a meno.
Igen, ha annak érzed!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek, akkor nem aggódok, hogy ciki lesz :)
Nem egyáltalán nem lényeg , hogy jól érezd benne magad.Én kosztümben mentem férjhez.
Szerintem az esküvõ egy elég hagyományos dolog, de ha Neked tetszik.....a Te nagy Napod lesz
Abba menj férjhez, amiben a legjobban érzed magad. De azért ha, a võlegénynek tetszik az sem utolsó.
Hát ez tök ciki! Ha már esküvõ, akkor legyen menyasszony, legyenek koszorúslányok, võfények, és legalább egy menyasszonyi ruha!
Nem ciki, nem gáz! Amiben jól érzed magad, amit Te és a leendõ férjed szeret, ez kettõtök napja. A nagy csillogás, cicoma, koszorúslányok és dínom-dánom a közönségnek szól többnyire. Sokszor a legnagyobb lakodalmak nem hozzák a nyugodt, hosszú boldogságot. Minden jót kívánok Nektek!
Nem. Attól lennél ciki, ha olyan ruhában mennél férjhez, amiben nem érzed magad jól. Ha te színes kisestélyiben akarsz, menj abban! Bár megjegyzem, én nem tenném, de a te életed, te döntésed.
Semmi ciki nincs benne. Az egyik ismerõsöm is nem rég kis estélyiben ment férjhez.
15-ös, ha Te fizeted, én is szuper-menyasszonyi ruhát választanék, legalább 10 koszorúslánnyal, elõtte leánybúcsú valami exkluzív helyen, és nem is egy, hanem mindjárt két võfély vezényletével.

Ha a férjem megy be igényelni az anyaságit, családit, gyest, de az én nevemben tölti ki a papírokat, akkor kell vinnie házassági anyakönyvi kivonatot?

Legjobb válasz: Én férjem csak felhatalmazást vitt, ami alá volt írva általam és két tanú által is. Nálunk is mindent õ intézett.

Én férjem csak felhatalmazást vitt, ami alá volt írva általam és két tanú által is. Nálunk is mindent õ intézett.
Két tanus meghatlamzás kell!Anélkül hiába a férjed nem intézhet semmit!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi! de akkor is kérdezném, hogy kell-e a házassági anyakönyvi?
Nem. De ha megnézed az államkincstár és az Oep honlapját, a különbözõ igényléseknél (kitöltési útmutató) tételesen felsorolják melyiknél mit kell bemutatni.

Szerintetek gáz ha a férj a feleségéért megy a munkahelyére? Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Ha azért megy érte, hogy gyorsabban/könnyebben hazajusson, akkor nem. DE ha azért, hogy ellenörizze meg bekorlátozza, akkor igen.

Ha azért megy érte, hogy gyorsabban/könnyebben hazajusson, akkor nem. DE ha azért, hogy ellenörizze meg bekorlátozza, akkor igen.
Ezer ilyet láttam már, egy csomóan jönnek a párjukért, ha megtehetik. Szeret téged, azért teszi, ne aggódj! Örülj, hogy nem másért megy egy másik munkahelyre :) 43/F
egyáltalán nem gáz.
Az én férjem sokszor eljön értem! Kis cégben dolgozom, mindenki ismeri, és csípi õt, nálunk ez nem gond.
Régebben, amikor úgy dolgozott, értem jött a férjem, azt nagyon szerettem. Most már máshol dolgozik késõbb végez, így sajnos csak otthon találkozunk. Én 3 órával hamarabb érek haza. Míg suliba jártam, akkor is mindig értem jött, azt is nagyon szerettem. Bár akkor még nem voltunk házasok:) Én a mai napig örülnék, ha értem tudna jönni, csak sajna nem úgy dolgozik.... 27/N
hát akkor apu meg anyu nagyon gáz...dehogy...nekik praktikus...azt meg nem értem miért lenne gáz? ha a férjem teheti, még gyalog is eljön elém...persze kb öt percre dolgozom ráadásul :)
Engem minden nap behoz, minden délután értem jön. (3 km-re arrébb dolgozik, együtt indulunk, engem kitesz, megy dolgozik, végez, jön értem, megyünk haza) Hülyén is nézne ki, ha buzsoznék miközben õ itt megy el a cég elõtt amikor végzek... Jópár kolléganõ irigykedik, buszozhatnak a 40 fokban.
ugyanmár, ez egyáltalán nem gáz:) sõt, örülj neki:) aki pedig mást mond, azt csak is irigységbõl mondja. ne mások véleménye szerint gondolkodj, vagy tégy ezt-azt. az irigyek meg csak lessék csak továbbra is, hogy neked milyen kedves párod van:)
S kik mondjak azt? A ferjed velemenye erdekeljen ne idegeneke. Jo hogy nem mar megtiltod a ferjednek hogy jarjon erted, mert mit fog mondani a Petike meg a Zsuzsika...
Miért lenne gáz? Az én férjem is bejött értem mindig, ha tudott. Persze ha azért megy, ahogy az egyik elõttem szóló is írta, mert annyira féltékeny, hogy még egyedül az utcára sem mehet ki az asszony, az már gáz.
Mert irigyek, azért mondják ezt. Szerintem mindenki ilyen férjrõl álmodik! :)
Kik?
A kérdező hozzászólása: Sokan azt mondják, hogy jobb lenne ha addig dolgozna.
Aki gáznak érzi ezt az a kelleténél többet ad mások véleményére soha fel nem merült volna bennem hogy ez gáz lenne. Talán akkor ha az utca túloldalán laksz.

Szerintetek tonkreteszem az eletem ha egy olyan fiuhoz megyek ferjhez aki mar most kiabal, es dobal velem szembe dolgokat? Illetve ha nem vagyok teljesen bele szerelmes?

van 1 masik fiu akit nagyon szeretek de o nem erez irantam smemit. es atkozuttul szenvedek, 1 olyan fiutol aki a parom, es 1 maisktol aki nem az de szeretnem h az legyen. mit tegyek, sokszor volt mar h majdnem eldobtam az letem, es megis a korhazban megmentettek.

Legjobb válasz: semmi nem kötelezõ, csak azért mert épp nincs más nem menj hozzá egy idiótához. Ha meg hozzámész, akkor megérdemled amit kapsz. Fõleg hogy nem is vagy belé szerelmes. A másik pasit meg fogadd el hogy nem szeret, nem kell feltétlenül álladóan párkapcsolatban élni, meg kell tanulni egyedül is lenni, nem pedig állandóan valakin kiélni a szeretet éhségedet. A kórházas storyn meg nem hatódom meg, nincs önfegyelmed, nem tudod elfogadni, ami van. Benne vagy egy szar kapcsolatban, ami egyértelmûen nem mûködik és akkor egy olyan pasi felé menekülnél, aki nem érez semmit irántad. Kicsit jó lenne ha nem csak magaddal foglalkoznál, hanem mások igényeit is észrevennéd, és nem állandóan tapadni akarnál valakire, csak hogy ne legyél egyedül. Legyél egyedül és tanulj meg élni, ismerd meg magad, élvezd az életet, aztán majd eljön egy nap egy pasi aki neked való. Ilyen stílussal csak magadhoz hasonló idiótákat fogsz bevonzani, mert ezt sugárzod, majd ha rendbe tetted magad ( egyedül) akkor van esélyed egy normális kapcsolatra. Ha nem teszed, jó étvágyat ahoz amit fõztél. 27/N

semmi nem kötelezõ, csak azért mert épp nincs más nem menj hozzá egy idiótához. Ha meg hozzámész, akkor megérdemled amit kapsz. Fõleg hogy nem is vagy belé szerelmes. A másik pasit meg fogadd el hogy nem szeret, nem kell feltétlenül álladóan párkapcsolatban élni, meg kell tanulni egyedül is lenni, nem pedig állandóan valakin kiélni a szeretet éhségedet. A kórházas storyn meg nem hatódom meg, nincs önfegyelmed, nem tudod elfogadni, ami van. Benne vagy egy szar kapcsolatban, ami egyértelmûen nem mûködik és akkor egy olyan pasi felé menekülnél, aki nem érez semmit irántad. Kicsit jó lenne ha nem csak magaddal foglalkoznál, hanem mások igényeit is észrevennéd, és nem állandóan tapadni akarnál valakire, csak hogy ne legyél egyedül. Legyél egyedül és tanulj meg élni, ismerd meg magad, élvezd az életet, aztán majd eljön egy nap egy pasi aki neked való. Ilyen stílussal csak magadhoz hasonló idiótákat fogsz bevonzani, mert ezt sugárzod, majd ha rendbe tetted magad ( egyedül) akkor van esélyed egy normális kapcsolatra. Ha nem teszed, jó étvágyat ahoz amit fõztél. 27/N
a kulcsszó a nem vagyok igazán szerelmes..és a másik fiú... egyértelmûen hiba lenne hozzámenni.a kiabálás talán megoldható lenne, de ha valójában nem szereted, miért mennél hozzá??
hát ha már most dobál, akkor mi lesz ha férjed lesz(még többet enged meg magának). inkább élek szingliként, minthogy valaki terrorban tartson. még az kéne hogy rettegjek, mikor kever le egy pofont. a másik fiút most "felejtsd" el. itt elõbb a kapcsolatodat tedd rendbe(tehát szakíts, beszélj vele stb..).
Kesobbiekben gyereked is lesz.Igy harom eletet teszel tonkre.Megeri?
és így akarsz hozzámenni? ezt komolyan kérdezed???

Igaz az, hogy ha kismamaként megyek férjhez nem lehet fátyol a fejemen?

Legjobb válasz: Ha ragaszkodunk a konvenciókhoz,már akkor se lehetne fátyol, ha nem szûz az ember , sõt fehérbe se lehetne lenni. Vedd fel nyugodtan, ha szeretnéd.

Ha ragaszkodunk a konvenciókhoz, már akkor se lehetne fátyol, ha nem szûz az ember , sõt fehérbe se lehetne lenni. Vedd fel nyugodtan, ha szeretnéd.
Én is kis mamaként mentem férjhez májusba.Mivan belöle, 1928 már régen volt.Hófehér ruhám volt és fátylam.Régen az is felvette aki már nem volt szüz, csak eltitkolták.Kérdezd meg mamidat.
Szerintem ha neked tetszik nyugotan lehet fátylad! A nõvérem 7hónapos terhesen ment férjhez látsuott rajta és mégis volt fátyla senki nem szolta meg érte!
Hm...láttam a tvben, hogy egy elfogunk vadász scalád(vadászatból éltek)vadászruhában egy vadlesen esküdtek...miért is ne???Am a barátom nagynénje 3 héttel a pici születése elött esküdött..szóval...
A kérdező hozzászólása: Hát ez a nudista esküvõ... elég olcsón kijönne! Ma voltam ruhát próbálni, és az árak!!! Lehet megfontolandó! :) Csak kicsit érdekes lenne "olyan" fotókkal a családi album! :) Egyébként a szalonokban is azt mondják, hogy nyugodtan lehet fátylam. A régi idõk elmúltak már!
Így van, úgy öltözz hogy úgy érezd, most vagy életedben a legszebb! Láttam én már képet nudista esküvõrõl is, ahol a csajszinak csak fátyla volt a võlegénynek meg egy csokornyakkendõje és slussz! Na de ha õk így voltak boldogok?
Viseld nyugodtan, egyrészt ma már az emberek nagy része nem is foglalkozik vele, hogy most mit szimbolizál egy fátyol, egyszerûen csak hozzá tartozik a menyasszony ruhájához. Másrészt, ha akarsz, akkor akár bohócruhában is férjhez mehetsz, mert ez a TI esküvõtök, és nem másé, az lesz rajtatok, ami nektek tetszik.
Ebbõl is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Attól még elfogadhatjuk a másik döntését is. Aki fátylat akar, az viseljen fátylat, mert lehet, hogy ez lesz az egyetlen ilyen alkalom az életében! :-))
A barátnõm kérdezte, hogy miért nem akarok fátylat az esküvõmön(akkor voltam 25 hetes), mert az annyira szûzies.Én meg jól kinevettem, hogy 25 hetesként sokminden leszek csak szûzies nem:) Így a kontyomat kis fehér rezgõvirágokkal tûzdeltük tele, ami még sokkal szebb is volt, mint egy fátyol. De ha szeretnéd vedd fel.
A kérdező hozzászólása: Hát az esküvõn csak a család lesz ott, meg egy-egy nagyon jó barát. Nem leszünk sokan. Igazából nem nagyon látszik a pocim, aki nem ismer, az észre sem venné. Köszi a biztatást! Sok képen láttam a neten, hogy nagy pocival, menyasszonyi ruhában, fátyollal a fejükön mennek férjhez.
Hozzátéve az elõzõ válaszokhoz, gondolom nem olyan embereket hívsz meg az esküvõdre, akik leszólnak amiatt, mert fátyol van a fejeden, miközben állapotos vagy. Oda az emberek mindig örömmel mennek, és szerintem intelligens ember nem szólja le a másikat (fõleg nem a menyasszonyt) a saját esküvõjén!
Szió! A második válaszoló vagyok. Elõször is, ez a TE napod lesz, és történjen az, amit TE szeretnél!!!! Nem az anyukád megy férjhez, és gondolom nem azoknak akarsz a kedvében járni, akik megszólnának, hanem magadnak és életed párjának akarsz tetszeni, nem? Akkor meg minek foglalkozni másokkal? Állj a sarkadra, s ha te fátylat akarsz, akkor viseld is! Könyörgöm, már nem a középkorban élünk!!! Vagy mégis? :-)) A rosszindulatú megjegyzéseket pedig tojd le, ez a TE napod lesz és légy nagyon boldog! :) Pláne azért is, mert már kismama vagy, s viseld büszkén a pocidat! :)
hmm, anyukádnak igaza van, ö azt mondja nem illik, ha már nagy hassal mész férjhez kicsit viccesen fog kinázni a szüzeség szimboluma a fejeden és lehet néhányan megszolnak vagy kinevetnek, ha nem lesz még hasad senkinek fel sem fog tünni, és semmit nem mondanak. neked kell eldönteni hogy felválalod azt is hogy esetleg megszolnak érte.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Anyukám mondogatta, hogy nem illik kismamaként viselni! De én is ugyanezt mondtam neki!
Nyugodtan vegyél föl fátylat, azt eredetileg azért viselték a nõk, hogy megvédje õket a rossz szellemektõl. Egyes kultúrákban a szûzhártyát szimbolizálja, de könyörgöm, ki megy férjhez szûzen manapság?!? Szóval, ha tetszik, viseld nyugadtan!!!
En piros mini es testhezallo kismamaruhat viseltem a polgari eskuvonkon 5 hettel a babank szuletese elott. Most lesz a templomi lagzi es a keresztelo is egyben juliusban, de en is teszek fatylat. Nana, hogy teszek. Az en anyukam is rakerdezett, probalt lebeszelni...aztan annyit mondott: te tudod. A ruah viszont nem feher, hanem kremszinu.
Egy gyerek nem egy játék maci, ma teddy, holnap freddy.Nevére vette akkor, most már élete végéig azon is marad.igy járt.
Nem. Amit szeretnél sajnos nem lehetséges! Feltételezem nem tréfából váltok és van okod erre az egészre, de hidd el, hogy a gyereknek így lesz a legjobb. Mármint, hogy megmarad a neve. Lehet, hogy biológiailag nem, de jogilag õ az apja. Fizetnie kell gyerektartást és láthatás fog járni neki.
A kérdező hozzászólása: Gyerektartás nem érdekel Kapcsolattartással semmi problémám, de az örökbefogadás visszavonását mindketten szeretnénk Jogilag bonyolult Van vérszerinti gyermeke is, öröklésnél sem mindegy
Megkérdezhetem, hogy miért akarod, hogy a gyerekek másik nevet viseljenek?
A kérdező hozzászólása: Hogy a gyerek és az én nevem ugyanaz legyen Nem a név a fontos, hanem az örökbefogadás...a név gondolom könnyen változtatható
Ha egy másik "apa" örökbe akarja fogadni, csak akkor tud lemondani az apaságról. Különben sehogy! Ezt picit jobban át kellett volna gondolni anno...
A kérdező hozzászólása: mégegy hibátlan ember....
Félre ne érts, én nem bíráltalak, de a bíróság pont az ilyenek miatt nem engedi az ilyesmit. Olyan háziállat feelingje van ennek a dolognak... Ez nem játék, hogy most ez az apja, holnap meg amaz... Ha meg nincs kedve apucinak, akkor holnaptól apátlan... Az örökbefogadásnál maga az aláírás az aktus, így onnantól nincs kecmec...
Mellesleg ez nem hibátlanság kérdése. Mindenki hibázik, válljál egy 10x, rontsd el a vasárnapi ebédet, tegyél sót a kávéba, de ne a gyereked apaságával szórakozz, mert ez nem poénos! A választ már megkaptad, egyetlen-egy módon lehet megoldani.
A kérdező hozzászólása: szórakozok? háziállat? tényleg nem keresnél más szórakozást?
Azért mással örökbe fogatni a gyerekemet nem kis hiba. Kis hiba ha fordítva adódra a ruhát, vagy elveszted a cumiját.
A kérdező hozzászólása: KÉrdezte valaki a véleményedet? Szövegértés? Legközelebb hozzászólás elõtt olvasd el mi a kérdés....
Az örökbefogadást nem fogjak felbontani, nem all a gyermek érdekében. Indíthattok pert. Illetve elso körben mehettek a gyamhivatalba, mivel mindketten fel akarjátok bontani, ha ott elutasítják, akkor birosag. Azt nem art tudni, hogy a gyereket kulon ügyvéd képviseli majd veletek szembeni nem mindegy a gyerek kora se - kiskoru, ez minden 18 alattira igaz, de nem mindegy hogy 3 eves, vagy 13 es az ok sem, hogy miért akarjátok az orokbefogadas felbontását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális választ!
Ha csak az öröklés miatt szeretné, hogy lekerüljön a nevérõl az örökbefogadó apa, akkor arra már kitalálták a végrendeletet. Lehet olcsóbban megúsznátok, mint a pert a felbontásról, ami lehet nem is jönne össze.
nem mondhat le róla ha csak más nem fogadja örökbe
Te nem kérelmezheted, de a (volt?) férjed viszont, ha úgy gondolja, akkor lemondhat a gyerekrõl. Ezután természetesen gyerektartásra se számíts. Ezt követõen kérelmezheted azt, hogy a gyereknek ne az apai neve legyen, hanem mondjuk a te vezeték neved. Egyébként személyes véleményem az, hogy ha ez a férfi már a gyerekedet a nevére vette, és jó a kapcsolatuk, akkor csak azért, mert ti elválltok, ne bolygasd meg a dolgot. A gyereknek fontos, hogy legyen apja is, akkor is ha az nem vérszerinti, és külön él!
A kérdező hozzászólása: Azaz nem a válasz a kérdésemre?
Ha van pénzed a hercehurcára, akkor mindenre van lehetõség.
A kérdező hozzászólása: van valakinek személyes tapasztalata a gyámügy reakciójáról?
"Nevere vette", ilyen a magyar jogban nem letezik. A ferjed hazastarsi orokbefogadassal orokbefogadta a gyerekedet. Az orokbefogadas felbontasahoz igen komoly okok kellenek, "az elvalok ettol a faxtol, a gyereknek se legyen hozza" nem indok. Igy jartal. Elore kellett volna gondolkodni. Mellsleg a gyereknek is biztos jo, hogy x evig kepzelt apa, x evig anya ferje az apa, aztna meg aki epp jon.... Gondolkodas, kerdezo, gondolkodas!
Nem csak akkor mondhat le a gyerekrõl ha valaki más örökbe fogadja.
Váláskor a gyerekre kell majd fizetnie a gyerektartást, ha a nevére vette.
Ha már ilyen h. volt, hogy elvett téged, és még a gyerekedet is a nevére vette, akkor kérjél tõle gyerektartást. Akkor a többi férfi talán tanul az õ hibájából, és több eszük lesz. És nem fognak megnõsülni...
Utolsó nem nõsüléssel vette a nevére, az teljesen más ügy volt. Én is házasságban akarok élni de más gyerekét soha nem fogadnám örökbe, arra van az apja.
Nem a nevére vette, hanem örökbefogadta és ennek részeként megkapta a nevét. De nem értem ezt az egészet. Amikor megszületett a gyereked fantom apa lett bejelölve vagy mi, utána megházasodtál és a férjed örökbefogadta, most elválsz ezért azt akarod, hogy megint fantom apja legyen? És ha jövõre megint házasságot kötsz, akkor majd a nem tudom hányas számú apajelölt nevét is megkapja? Kérdezõ gondolkodj már egy kicsit! A gyereked nem egy játékbaba, ami minden nap más nevet kap. Ha így folytatod tovább, akkor ne csodálkozz, ha felnõtt korában disszociatív személyisége lesz, vagy éppen tudathasadást kap... Szerintem inkább nevezd el Anonymusnak, ez minden helyzetben (házasságkötés, válás, szünet egy kapcsolatban, stb) megállja a helyét...
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy rengeteg frusztrált embernek csak az marad, hogy itt próbál idegeneket megbántani....a kérdésre kérnék válaszokat, lehetõleg tapasztalatból...
Egy rendes válaszhoz kéne tudni a konkrétumokat! Mi az, hogy a nevére vette? Nem örökbe fogadta? Hány éves a gyerek?
A kérdező hozzászólása: Örökbefogadta Kiskorú
Tapasztalatokat vársz?! Úgy gondolom, hogy nem sok ember van, akinek ilyen jellegû tapasztalatai lennének. A normális emberek nem szokták évente cserélgetni a gyerekük nevét. Ha így lenne, akkor tele lennénk sérült gyerekekkel. A kérdésedre válaszolva pedig igen, meg tudod változtatni a nevét, ha van sok idõd végigcsinálni a procedúrát és ha van hozzá sok pénzed. A gyámügy pedig ugyanazt fogja mondani, amit a válaszolók döntõ többsége. Ne aggódj nem fog meglepetés érni.
A kérdező hozzászólása: Az tök jó, hogy rajtam kívül még senki nem csinált hibát az életében:) a beszólósoknak meg szívesen, hogy volt kin kicsit köszörülni a nyelvüket:) normális válaszokat még mindig várok:)
Szia! Azért igencsak nagy különbség van az örökbefogadta és a házasság során tett apasági között. Az elsõnek nincs köze a házassághoz, ebben az esetben volt apja a gyereknek aki hozzájárult az örökbefogadáshoz. A másik, hogy em volt apja a gyereknek és az anya nevén volt, vagyis rendezetlen jogállású volt, amikor házasságkötésre került sor az anyakönyvvezetõ megkérdezi, hogy elismeri-e a võlegény a menyasszony gyermekét, ha igen akkor egy teljes hatályú apasági nyilatkozat, amit nem lehet visszavonni. Mindkét esetben a jog a gyerek érdekét veszi figyelembe, akinek az állandóság az érdeke, vagyis hogy ne legyen évente új apja. A gyerek mind az örökbefogadással mind az apasági nyilatkozattal a vér szerinti gyerek jogállásába került.
Nem csak az lehet a gond, utolso. Hivatalosan gyermekelhelyezesi pert kell indítaniuk a válásnál, az apának tartasdijat kell fizetnie, minden egyes komolyabb dologhoz -iskola, költözés, útlevél- kell a hozzájárulása. Az orokseg a legkevesebb....

Ha a férjem beadja a válást de én nem megyek el, a közös kölcsönöket ugyan úgy megfelezi a bíróság?

Már vagyonunk nincs, de tartozások igen amit a házasság alatt vettünk fel ,igaz én törlesztem mert õ nem fizet semmit ez már kb:4 éve így van . Azóta a lányunk fõiskolás lett és neki sem fizetett semmit.! évvel ezelõtt itt hagyott én albérletbe lakom ö akkor már másik folyószámlát csináltatott magának így én semmit nem látok a fizujából.Most jelenleg külföldön békefenttartó ,gondolom abból sem kaphatok semmit.

Legjobb válasz: Ha az tényleg így van akkor hülye vagy ha nem mész el.

Ha az tényleg így van akkor hülye vagy ha nem mész el.
A házasság fennállásáig vagyonközösség van, tehát a férjed keresete, és az általa fizetett semmi rendezése, az eddigi idõszakban bizony ide tartozik.
A kérdező hozzászólása: Ez igaz de szerintem nekem nem jár semmi.
Ha nem mész el, akkor mindebbõl, amit ideírtál a bíróság nem fog tudni semmit...
A kérdező hozzászólása: Mivel még házasok leszünk amikor hazajönn külföldrõl és abból esetleg kifizet valennyi kölcsönt a fentmaradó összeg akkor is közös vagyonnak számít.Õ beadja a válást akkor én abból nem látok semmit.
A férjed a hunyó, . Meghozzák a döntést, és levonják a jövedelmébõl. A bíróság keményen utánanéz, nyugodj meg! FELTÉTLENÜL MENJ EL!!!!!
A rokontartásra érdemtelen, hát nem is találkoznak, így az kilõve. Ha nem fizeti a hitelt, tõled fogják vonni, te pedig behajtod rajta, ha tudod.
A kérdező hozzászólása: A lányom nem hívja fel , de bármikor beszélt vele amikor sikerült valami miatt felhívnom az apját.De ezt a bíróság mi módon tudja ellenõrizni .
Utolsó rokontartás a neve, de csak akkor ha a gyerek nemérdemtelen rá. Hanem tartja az apával a kapcsolatot akkor máris érdemtelen rá, szóval azért az nem olyan egyszerû.
Viszont mivel a lányod fõiskolás az apának utána is kell fizetnie asszem az a neve, hogy felnõtt gyermek tartása és addig jár ameddig felsõfokú tanulmányokat folytat, amennyiben nem megy az apa megélhetésének a rovására. Arra nem emlékszem, hogy csak akkor jár e ha államilag finnanszírozott képzésben vesz rész. Viszont ez a lányod érdeke, hogy kapja ezt a támogatást, úgyhogy szerintem menj el a tárgyalásra.
Kérd meg a lányod, hogy kísérjen el. Ha csak annyit tudnak, hogy felvettetek kölcsönt, akkor azt meg fogják felezni. Persze te tudod, mennyi pénzt buknál rajta, megéri-e az, hogy egy tárgyalást kihagysz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kivagyok nem bírnák még egy ilyet elviselni.
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha három és fél éve nem lakik velünk?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!