Találatok a következő kifejezésre: Ha megyünk 18 (79 db)

Szerdán megyek 18. heti uh-ra, ha kérem megnézik a baba nemét a II. sz. Nőgyógyászati Klinikán? Ahogy hallom eléggé futószalagszerüen megy a dolog.

Legjobb válasz: Szia! Én kecskeméti vagyok. Most vagyok 28 hetes. Itt is futószalagos az UH, de én is a 18. hetin kérdeztem, hogy nem láják-e, hogy kisfiú-e vagy kislány. És nagyon készségesen megnézték. Kérdezz rá te is nyugodtan! :)

Szia! Én kecskeméti vagyok. Most vagyok 28 hetes. Itt is futószalagos az UH, de én is a 18. hetin kérdeztem, hogy nem láják-e, hogy kisfiú-e vagy kislány. És nagyon készségesen megnézték. Kérdezz rá te is nyugodtan! :)
Szia! Én 1 hete voltam ott, és tényleg gyorsan letudták a dolgot. Kedves volt a doki és az asszisztens is, de kb. 3 perc alatt megnézett mindent, mi pedig (férjemmel) vártuk, hogy majd valami aranyos kis felvételt/képeket látunk a picirõl, de sajnos a fején és a kis gerincén kívül semmit sem bírtunk kivenni a kivetített képbõl. A papír szerint minden szervét megnézte, lemérte, mi pedig csak pislogtunk, hogy milyen turbó sebességgel és mikor tette ezt vajon meg a doki. De tényleg sok kismama várakozott, így érthetõ, hogy pörgetik a dolgot. A kicsi nemére a végén külön rákérdeztünk, így látni sajnos nem láttuk :) 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, Kedves utolsó, Nektek megmondta a nemét? Kár hogy képet nem lehet kérni. :( Remélem az a 3 perc elég arra hogy alaposan megnézze a Picit.
Második vagyok; igen, megmondta, de már amikor felöltöztem, akkor kérdeztem rá, így nem tudta megmutatni, vagy képet adni róla. Mi a 12 hetes UH-ra magánklinikára mentünk, ahol már megmondták, hogy kisfiú, ott videót és képeket is kaptunk róla. Nyugi, az a 3 perc tutira elég, utánanéztünk a dokinak, és külön szakképesítése van nõgyógyászati uh diagnosztikából! Ahogy szerintem a többi dokinak is, aki ezt a vizsgálatot végzi! Biztos rendben lesz nálatok is minden, nyugi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Akkor elõre szólok hogy nézze meg. :) Bízom benne hogy minden rendben lesz! Sok boldogságot kívánok!
Mindig ha betöltötted elvileg.
Nekem arra azt mondták, hogy legkorábban a betöltött 18. héten csinálják meg, vagy késõbb. 18-20. hét között.
Éppen ma megyek, 20+3 hetes vagyok, azt mondták, hogy 20-22 hetesen a legideálisabb, a lányomnál viszont a betöltött 18. hét után csinálták
Én jövõhéten megyek, akkor 18+4hetes leszek.
Én is 20+3 leszek, akkora kaptam idõpontot.

Voltam 18 hetes uh-n és minden rendben volt. Akkor ha megyek a 20. heti nagy uh ra akkor is minden rendben lesz ugye? én állandoan aggodom pedig nem is kellene

Legjobb válasz: Biztosan minden rendben lesz,ne aggódj:)De én úgytudom hogy a 18.heti UH a "nagy" genetikai UH.A 12 meg a 18,ez a kettõ szokott lenni ami genetikai,de lehet roszzul tudom.(20h)

Biztosan minden rendben lesz, ne aggódj:) De én úgytudom hogy a 18.heti UH a "nagy" genetikai UH.A 12 meg a 18, ez a kettõ szokott lenni ami genetikai, de lehet roszzul tudom.(20h)
Igaza van az elõzõnek. A 20. héten csak akkor van nagy ultrahang, ha nem tudtál elmenni a 18.-on, vagy 19.-en. Mért kéne most újra menni, ha minden rendben volt? Nem lehet, hogy a dokid pénzt akar szakítani? 2 hetente ultrahang?
Elsõ vagyok, mondjuk én a 18.UH-ra 19+2hetesen mentem, mert azt mondta a dokim akkor menjek, (19-20hét között)de utána nem kell csak 24hetesen menni UH-ra, legalábbis nálunk.
Nálunk 18, aztán 30hetesen kell


Ha a 18 éves gyereked bejelentené, hogy elköltözik, engednéd? És ha ennél fiatalabban költözik el? (úgy, hogy a megélhetése nem lenne probléma, és úgy is hogyha csövesnek megy vagy kollégiumba)

Legjobb válasz: Hát, ha elmúlt 18, nem sokat lehet tenni. Meg lehet próbálni beszélgetni vele, mi vitte rá erre a lépésre... de ekkor már szó sincs arról, hogy engedem-nem engedem. Jogilag felnõtt ember.

Hát, ha elmúlt 18, nem sokat lehet tenni. Meg lehet próbálni beszélgetni vele, mi vitte rá erre a lépésre... de ekkor már szó sincs arról, hogy engedem-nem engedem. Jogilag felnõtt ember.
Annál fiatalabban nem engedném. 18 évessel nem lehet mit kezdeni, viszont erõsen kellene gondolkodni az otthoniaknak, hogy mi bántja, mi miatt akar elköltözni.
Ha 18 elmúlt, nem sokat tehetsz, "felnõtt" ember!Legfeljebb ha nincs biztosítva a megélhetése, próbálnék beszélni a fejével, mit és hogyan gondolja, de tényleg, ha menni akar nem nagyon tudsz mit tenni. Aztán majd elválik mire megy!
Bontsuk akkor ketté a dolgot: 18 éves kora elõtt csak és kizárólag abba egyeznék bele, hogy kollégiumba költözzön, bár annak sem örülnék. Bárhova máshova költözne 18 éves kora elõtt az engedélyem nélkül, rendõrrel hozatnám haza. 18 éves kora után azt csinál amit akar. Ha akar elköltözik, ha akar otthon marad, ebbe már nincsen beleszólásom. De rögtön hozzá is teszem, hogy a gyerekeimnek jó dolga van itthon, egyiknek sincs esze ágában sem elköltözni. Itthon megkapnak mindent és a feltétlenül szükségesnél nem szólunk jobban bele az életükbe, itthon csend és nyugalom van, soha nem veszekszünk a férjemmel, így nálunk ez még nem merült fel. Viszont sok olyan család van, ahonnan nem csodálom, hogy menekülni szeretne a gyerek.
igen elengedném. csak magyarországon "divat" az hogy a gyerekek sokáig a szülõi háznál maradnak.skandináviában, nyugat európában , amerikában a középsuli után fõiskolára mennek (ahol vagy kollégium vagy albérlet) és utána már nem is költöznek haza. tehát 18 éves koruktól szinte önállóak.
A párom amikor összeveszett az anyjával akkor simán lelépett 14-16 évesen(már nem emlékszem mit mondott), de csak pár hét vagy hónap volt és az osztálytársával lakott, de aztán visszaköltözött amikor kibékültek.Én már több mint 1 éve próbálok elköltözni, igaz talán most sikerül, de anyám még mindig nem akar elengedni, de nincs más választása 25/l
Ennél fiatalabban nem engedném.Jogilag az enyém, vérszerintileg is az enyém és még anyagilag is hozzám kötõdik.Én pedigérzelmileg hozzá.18 éves kora után már az anyagit megkell tudnia oldani egy részét, de persze támogatnám.Az én gyerekem, 1 percesen is, 1 naposan is, 1 évesen is, 10 évesen is, 14 évesen is, 18 évesen is, 60 évesen is.És mindig..örökké!:)
1.Elbeszélgetnék vele 2.Támogatnám, ha engedné 3.Nem szólnék bele a dolgaiba 4.Nem telefonálgatnék neki naponta És igen, engedném.
A kérdező hozzászólása: elméleti kérdés.
18 évesnél fiatalabban egyértelmûen nem engedném el még kiskorú és én vagyok érte a felelõs. Ha betöltötte a 18-at nem sok mindent tehetnék esetleg megpróbálnám rábeszélni hogy mi neki a legjobb.

Gerincferdülésem van 3 éve járok gyteisre, most kell mennem kontrollra semmit nem javult 3 év alatt, lenne ha kiírna, mert rengeteg időmet elveszi mert nemsuli után van rögtön és a tanulás rovására megy 18 éves korom előtt egy hónappal ki fog?

Legjobb válasz: Szia! Nem írtak fel neked fûzõt? vagy csak velem szemétkedtek? Én aztmondom, folytasd. 18 vagyok, 4-5 éve kéne hordanom a fûzõt, de elötte is volt. Ano kórházba is kellett feküdnöm 1 hete, csak úgy. Volt gyógytesi, meg fizioterápia. A fûzõt meg nembírtam elviselni. De aztmondák a dokik, ha nemjavuk, akkor mûtét. Vagyis valami fém lapokat tesznek a gerincem mellé. De nemmentem vissz, pár hét hordás után se, mert a dokim egy állat volt. Bánom. Nagyon sokat fáj a hátam, félek ha terhes leszek nemfogom tudni kihordani. De én úgyérzem, hogy már késõ lenne. Szerintem bármit is mondd a doki, csináld amit mondd, ahogy mondja. Én meguntam. Azóta is a sukiorvos elõtt égek évente, hogy sokha nemmegyek ortopédiára. De nem is, én ezt már nembírnám. Bánom, hogy nemkezeltettem, de úgyse csinálnám. Te ne hanyagold el magad. Egy életed van, legalább egészségesen éld le. Mielõtt téged is egy teknõbe kényszerítenek. Nekem azóta is a polcomon porpsodik..:'(

Szia! Nem írtak fel neked fûzõt? vagy csak velem szemétkedtek? Én aztmondom, folytasd. 18 vagyok, 4-5 éve kéne hordanom a fûzõt, de elötte is volt. Ano kórházba is kellett feküdnöm 1 hete, csak úgy. Volt gyógytesi, meg fizioterápia. A fûzõt meg nembírtam elviselni. De aztmondák a dokik, ha nemjavuk, akkor mûtét. Vagyis valami fém lapokat tesznek a gerincem mellé. De nemmentem vissz, pár hét hordás után se, mert a dokim egy állat volt. Bánom. Nagyon sokat fáj a hátam, félek ha terhes leszek nemfogom tudni kihordani. De én úgyérzem, hogy már késõ lenne. Szerintem bármit is mondd a doki, csináld amit mondd, ahogy mondja. Én meguntam. Azóta is a sukiorvos elõtt égek évente, hogy sokha nemmegyek ortopédiára. De nem is, én ezt már nembírnám. Bánom, hogy nemkezeltettem, de úgyse csinálnám. Te ne hanyagold el magad. Egy életed van, legalább egészségesen éld le. Mielõtt téged is egy teknõbe kényszerítenek. Nekem azóta is a polcomon porpsodik..:'(
nem igazán értem a kérdést... de csak azt tudom mondani, csináld rendesen a gyógytesit és ússz! nekem van fûzõm... túlzás nélkül borzalmas! nem akarj idáig jutni. csináld, megéri.

Szerintetek, ha a 18. heti ultrahangra dr. Hajdu Krisztinához megyek, aki egyben genetikus is, az Istenhegyi útra, akkor az egyben genetikai tanácsadás is lehet?

Orvosom beírta a kiskönyvembe, hogy genetikai tanácsadás javasolt, mondtam neki, hogy az Istenhegyire akarok menni, azt mondta jó, mert ott sokkal jobb gép van, mint a kórházban. Azt viszont elfelejtettem, hogy akkor még külön menjek el genetikai tanácsadásra is. Szerintetek?

Legjobb válasz: Miért küldtek genetikai tanácsadásra! Egyébként én Hajdu dokinál csináltattam a 18. hetit is. Nem igazán volt tanácsadás, bár minden rendben is volt, tehát nem kellett!

Miért küldtek genetikai tanácsadásra! Egyébként én Hajdu dokinál csináltattam a 18. hetit is. Nem igazán volt tanácsadás, bár minden rendben is volt, tehát nem kellett!
A kérdező hozzászólása: Integrált tesztem down kórra 1:980- hoz lett:(
Mindenképpen menj el, ha gond van, õ észreveszi! Barátnõmnek sem lett jó a down szûrés, az Istenhegyin meg kiderült, hogy semmi gond. Már meg is született a pici, és egészséges! Nyugi! :)
Hajdu Krisztina a legjobb, de az uh vizsgálata nem minõsül genetikai tanácsadásnak. Az egy teljesen más dolog, az istenhegyin amit kapsz, az diagnosztika. Jelentkezz be tanácsadásra máshova!
A kérdező hozzászólása: Még akkor is, ha a Honvédkórházban lenne a genetikai tanácsadás és a Hajdu doktornõ végezné ott is? Az orvosom támogatta, hogy az Istenhegyire menjek, mert ott jobb az uh gép.
Az uh vizsgálat nem vált ki egy genetikai tanácsadást, akár hova is mész. Annyival "jársz jobban" hogy az Istenhegyi úton nagyon jó a gép és azon tényleg jó alaposan meg tud nézni mindent. Viszont a genetikai tanácsadást majd õ eldönti, hogy a látottak alapján kell-e. Remélem mindent rendben talál és azt mondja, hogy nem szükséges semmi további teendõ. Õ a legjobb, nála voltunk már mi is többször. (Igaz én az uh-n a honvédban voltam, a vérvételt csináltattam az Istenhegyin)

23 hetes vagyok, ma megyek uh-ra! Ha a 18. heti genetikai uh-on nem látott a doki semmi bajt, akkor ugye már most sem fog elváltozásokat, rendellenességet találni? Kitudják ezt szűrni 18 hét körül, vagy később is jellemző?

Kicsit aggódom, mert ennyi hét alatt szinte semmit nem növekedett a pocim, félek, hogy nem fejl?dik rendesen!

Legjobb válasz: Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!

Nyugi! Nem szabad bevonzani a negatív dolgokat! Alkati adottság, hogy nem nõt a hasad! Biztosan minden rendben van. Beszélgessél sokat a Picihez, mondd el neki, hogy nagyon várjátok, és neki annyi a dolga hogy ügyesen nõvögessen, fejlõdjön. Én is így csináltam. Hidd el ugrás szerûen fog nõni a hasad!
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a jótanácsot!

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Csak nekem furcsa, ha egy 18 éves lány egy megyei rádiónál műsort vezet?

Még gimibe jár a lány. Nem bírom felfogni, hogy került be oda.

Legjobb válasz: Nem vagyok irigy, csak nincsen mögötte semmi, és így engedik egy megyei rádióba mûsort vezetni, amit nem kevesen hallgatnak.

Nekem se furcsa. Miért ne vezethetne mûsort?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok irigy, csak nincsen mögötte semmi, és így engedik egy megyei rádióba mûsort vezetni, amit nem kevesen hallgatnak.
És honnan tudod, hogy nincs mögötte semmi? talán az anyja vagy? Honnan tudod, hogy nem mondjuk kicsi korától kezdve olyan közegben mozog?
Honnan tudod hogy nincs mögötte semmi? Gondolom nem csak úgy behívták az utcáról! Még ha protekcióval is került be, ha nem tud meg sem szólalni akkor nem hinném hogy mûsort vezetne. Meg miért hallgatod, ha õ van?
Tök mindegy hány éves ha jól csinálja! Te magad írtad hogy nem kevesen hallgatják, akkor csak tud valamit. Szerintem te csak irigy vagy hiába írod hogy nem!
Szerencséje volt és kész.Vannak, akik fiatalon nagy dolgokat érnek el.Én is ismertem egy ilyen embert.Bár õ eléggé el volt már szállva már magától...
Miért, talán rosszul csinálja? Akkor keresd fel, és mutasd meg neki, hogyan kéne szerinted csinálnia!
1.nem furcsa! 2.miért nem kérdezed meg? 3.miért vagy ilyen irigy?
Nyilván valaki elintézte neki, sok rendkívül tehetséges ismerõsöm van, végzett emberek akik ölni tudnának egy ilyenért amit írsz, de ha nincs protekció marad a szamárlétra szép lassan :)
Ilyen helyekre csak protekcióval lehet bejutni , nem az újságban hirdetik meg.A csaj valakinek a valakije vagy jól fekszik.kb ennyi a történet, de az egész médiavilág errõl szól legyen az tv vagy rádió!
Nem mindegy ki dolgozik ott? Te úgy sem fogsz ott dolgozni akkor meg mit izgat téged? Én meg nem kedvelem Lady Gaga számait és mégis játszik egésznap a rádióban. A fenébe! Keress más csatornát, ha neked nem tetszik, de ne legyél ilyen rosszmájú.
Elõzõ vagyok. Ha Te nem is, a Szüleid biztos hallottak a Kölyökrádióról.
Nem tudom hallottál-e már a Kölyökrádióról? A 80-as 90-es években volt a Petõfi rádióban. Abban volt még általános iskolás mûsorvezetõ is, persze, felnõttel együtt.
A kérdező hozzászólása: Általában huszon-harmincévesek vannak ott, nem ilyen fiatalok, mint õ.
Nekem nem furcsa. Nem is értem, hogy Neked miért az?
Azért nem lehetetlen, hogy tényleg tehetséges. Nem egy riporter van, aki tiniként kezdte, és mára befutott riporter, újságíró, rádiós. Friderikusz is, Bombera is nagyon fiatalon kezdtek a médiában dolgozni.

Ha tanuló vagyok és nem végzek diákmunkát és semmien bevételem nincs kell adóbevallást csinálnom ha elmultam 18 éves, vagy, hogy megy ez?

Ameddig nem multam el 18 azelött is küldtek pedig nem volt bejelentett diákmunkám se meg semmi . KÖszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha nem volt egy forint bejelentett jövedelmed se akkor nem kell.

Ha nem volt egy forint bejelentett jövedelmed se akkor nem kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!