Találatok a következő kifejezésre: Ha megvan menstruációm, (36 db)

Ha a menstruáció rendben van, akkor biztos, hogy megvan az esély a teherbeesésre?

Tehát ha soha, semmi gond nem volt a menstruációval, mindig is pontosan megjött, akkor biztos, hogy van esély a teherbeesésre? Vagy ettől még lehetséges, hogy a nő nem tud teherbe esni? Van olyan betegség, hogy a menstruációval nincs gond, de a teherbeesés mégis valami miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges?

Legjobb válasz: Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)

Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Létezik olyan, hogy anovulációs ciklus, ami azt jelenti, hogy peteérés nélküli. Élõ példa: én. 28 napos ciklusok, idén 1x volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ.

Szemműtét alatt nagy baj, hogy ha megvan a menstruációm?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül lézerrel mûtenek, nekem volt kancsalságmûtétem és még véletlenül sem lézerrel csinálták. Barátnõmnek szemlencse beültetés, azt sem lézerrel csinálták. Itt ezeknél igen is fontos, hogy megvan-e. Nem írta a kérdezõ, hogy lézeres mûtéte lesz, de ha az lesz, akkor ott valóban nem biztos, hogy számít, ha megvan.

Nem feltétlenül lézerrel mûtenek, nekem volt kancsalságmûtétem és még véletlenül sem lézerrel csinálták. Barátnõmnek szemlencse beültetés, azt sem lézerrel csinálták. Itt ezeknél igen is fontos, hogy megvan-e. Nem írta a kérdezõ, hogy lézeres mûtéte lesz, de ha az lesz, akkor ott valóban nem biztos, hogy számít, ha megvan.
Ha megvan, nem mûtenek meg. Legalábbis engem nem mûtöttek, mert azt mondták, ilyenkor nagyon vérzékeny vagyok és nehezebb dolguk lenne a mûtét során a vérzés elállításával. Mindenképp szólj az orvosodnak, aki mûteni akar, beszéld meg vele. Ha már nem nagyon van meg, akkor lehet, hogy megmût, de ezt õ tudja megmondani pontosan.
Tõlem meg sem kérdezték, hogy mikor lest stb. Mondjuk ezt az elsõ választ nem igazán értem. Nem vagyok orvostanhallgató, de a szemmûtét alatt, amit ugyebár lézerrel végeznek, hogyan jön a képbe a vérzés és annak elállítása?
Amíg nincs erõs menzeszed és nem spriccel a szemedbe a vér, addig nincs gond a mûtéttel... Azonban fontos, hogy a beavatkozás követõ pár napban, a használt tampont se pörgesd az arcod elõtt kidobáskor!

Miért mondják, ha megvan a menstruáció, nem szabad hajat festeni?

Nektek van személyes tapasztalatotok?

Legjobb válasz: igen. ha megvan, akkor a hajat nem fogja be normálisan a festék és foltos marad. azt nem tudom, hogy miért van ez.

igen. ha megvan, akkor a hajat nem fogja be normálisan a festék és foltos marad. azt nem tudom, hogy miért van ez.
nálam nem üti a kettõ egymást.

Ha megvan a menstruációm, lehet szeretkezni, hogy élvezetes is legyen? Nem kellemetlen a tampon bentléte miatt? Lehet ekkor is hüvelyi orgazmusom?

Legjobb válasz: menstruáció közben inkább ne. a méhszáj kicsit nyitva lehet, ami fájdalmat okoz, illetve totál véres lesz alattatok minden. és tamponnal semmiképp. felcsúszhat annyira, hogy csak orvos tudja kiszedni. illetve remek lelõhely a tss nevû betegség baktériumainak

menstruáció közben inkább ne. a méhszáj kicsit nyitva lehet, ami fájdalmat okoz, illetve totál véres lesz alattatok minden. és tamponnal semmiképp. felcsúszhat annyira, hogy csak orvos tudja kiszedni. illetve remek lelõhely a tss nevû betegség baktériumainak
1 válasz, mintha tõlem származna. Szóval tamponnal semmiképp! Meg a méhszáj miatt is veszélyes lehet, mert visszakerülnek bele az alvadt vérdarabok, meg a nyálka is. Ki lehet bírni azt a pár napot, addig találjatok ki valami mást. (tipi-tapi, nyali-fali, ami belefér)
kedves 3-as. ez marhára nem így van. utána is olvashatsz, de nekem csak orvos tudta kiszedni. egyszer szeretkeztünk amikor haviztam és k*rvára fájt is, ha erõsebben mozgott bennem. az orvos sem javasolta, hogy menstruáció közben szexeljünk, azt a pár napot ki lehet bírni. http://divany.hu/intim/tampon-szindroma/ amúgy ezen itt van pontosan: Tamponnal a testünkben ne szeretkezzünk! Ez veszélyes, mert az eszköz túlságosan felcsúszhat a hüvelyben, és így csak orvos tudja majd eltávolítani
Roppant tapasztalattal bírsz, látom! Talán, ha a tampont kiveszed, akkor élvezni fogjátok mindketten.
vedd ki azt a tampont és elõtte tusolj le hideg vízzel nekem olyankor elmúlik félórára és naná hogy lehet sõt, sokkal jobban mert érzékenyebb olyankor az ember
"ha visszakerülnek az alvadt vérdb.-ok (amik egyébként nem kerülnek vissza mert ki sem jönnek) akkor is lazán kifolynak utána igen, nayobb a fertõzésveszély, de azért marhaságokat nem kellene írni" Mibajod? Mi az, hogy ki sem jönnek? Menstruáció megvan? A méhszáj mensinél nyitva áll. És igen, onnan jön ki a vér. Na most, az a vér azért távozik a szervezetedbõl, mert nem oda való. Ki kell jönnie sok más egyéb dologgal is, ettõl olyan nyálkás a mensi. És szeretkezés közben a pénisz ezt a sok trutymót visszatömködi a méhszájon belülre, ami nem túl egészséges. Fertõzés, igen. Nem írtam hülyeséget.
A kérdező hozzászólása: ha a csiklómat nyalja a barátom, akkor bentmaradhat a tampon? hogy ne jöjjön közben vér
hány éves vagy? 12?
hidd el nekem, olyankor rohadtul kellemetlen szagod van odalent. ne engedd, hogy nyalogasson a barátod..
kedves négyes. nem szexeltünk tamponnal, hanem egyszer mensi közben. a tampon egyszerûen eltûnt és a barátom sem tudta kivadászni, kellett az orvos.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi a válaszokat, akkor a tampont nem szabad benthagyni. nem tudtam eddig. ha hideg zuhanyt veszek, utána fél óráig tényleg nem jön belõlem vér?
nemtudom, én mindig ki tudom szedni de mi a f.rásznak szexeltél te tamponban? O.o alap hogy az ember kiveszi... vagy részemrõl nem szexelek ilyenkor mert sztem nem guszta 4-es voltam
azért kell fogni egy törölközõt, 3ba hajtani és alád rakni... és akkor nem lesz véres az ágynemû vagy fürdõszobában szexelni
bocsánat, a négyesre gondoltam
álljatok be a zuhanyba, és mindjárt pont nem fog érdekelni, hogy vérzel. Az elsõ napon még túl fájdalmas lehet, utána már jobb. Persze ne ilyenkor akarjon kinyalni a pasid, illetve miután benned volt már te se szopjad...
ha visszakerülnek az alvadt vérdb.-ok (amik egyébként nem kerülnek vissza mert ki sem jönnek) akkor is lazán kifolynak utána igen, nayobb a fertõzésveszély, de azért marhaságokat nem kellene írni
A kérdező hozzászólása: a tampon nem maradhat bent? de ha kiveszem, valószínû hogy közben vérezni fogok
1. a tampon nem tud úgy felcsúszni hogy csak nõgyógyász tudja kiszedni! egyrészt mert ott a zsineg amivel ki lehet húzni, másrészt ha "eltûnik" a zsineg, a hüvely akkor is tágulékony, szépen benyúlsz két ujjal és kiveszed. ennyi
és ha vérzel közben akkor mi van? szerintem ne villanyfénynél csináljátok ilyenkor, és teríts magad alá egy sötét törölközõt, ennyi. a menstruáció teljesen természetes, nem kell rejtegetni. ha a barátot kezet/farkat mos akkor nem lesz semmi, te meg zuhanyozz elõtte akkor enyhül.

AIDS-es lehetek ha megvan a menstruáciom és úgy szexeltem?

általában 5 napig van meg a menszeszem és már a 4.ik nap volt mikor lefekudtem a fiumal aközbe amig megvolt.

Legjobb válasz: lehetsz, ha a fiú AIDS-es. És ha nem védekeztetek.

lehetsz, ha a fiú AIDS-es. És ha nem védekeztetek.
Ha a fiúd AIDS-es és nem használtatok gumit, akkor az lehetsz simán. Ha nem fertõzött, akkor akármikor fekszel le vele, nem kaphatod el tõle azt ami nincs neki... A terhesség az, aminek kicsi ilyenkor a valószínûsége, az AIDS-t akármikor el lehet kapni, ha nem védekezel gumival. Még orális szexnél is van rá esély...
Menstruálás közbeni szextõl AIDS-es?????? Mondd, te normális vagy?? Minek szexelsz 13 évesen, ha azt se tudod mi micsoda... :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat.a fiúm nem AIDS-es.de nem védekeztünk attól függetlenül lehetek AIDS-es menstruálás közbeni szextõl?
Ha nem AIDS-es akkor nem lettél az te sem, de az h menstruálsz az nem ad védelmet egyáltalán.. mégis hogy gondoltad?
Általában az AIDS csak fertõzött, vagy hordozó emrertõl kapható el, mert nyálkahártyán keresztül fertõz, vagyis cseppfertõzéssel! Ha aggódsz, menj dokihoz, de szerintem inkább az izgi, hogy ne ess teherbe, hacsak nem ez volt a cél.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat és nem tudom hanyadik irta de nem 13 éves vagyokk
AIDSes akkor leszel ha a partner az volt. A menstruáció nem egyenlõ gumi. Csak hogy tudd akár terhes is lehetsz ! Respect. Ha nem 13 vagy akkor gratu hogy még mindig egy 13 éves agyi szintjén tartasz.

Ha megvan a menstruációm, akkor érdemes szexelni? Természetesen csak gumiban!

Milyen élmenyeitek voltak ezzel kapcsolatban? Kinek mi a tapasztalata?Előre is köszönöm a NORMÁLIS válaszokat! :)

Legjobb válasz: "jó katona vérbe is harcol". :) Érdekes élmény. Persze a nõk se egyformák ebben, van amelyik azt se bírja olyankor ha hozzá érnek, van amelyik annyira vérzik, hogy szinte lehetetlennek érzi, hogy olyankor szexeljen, van amelyik alig érez valamit. De piszkosul jó nekem a párommal olyankor. :) 30/F

"jó katona vérbe is harcol". :) Érdekes élmény. Persze a nõk se egyformák ebben, van amelyik azt se bírja olyankor ha hozzá érnek, van amelyik annyira vérzik, hogy szinte lehetetlennek érzi, hogy olyankor szexeljen, van amelyik alig érez valamit. De piszkosul jó nekem a párommal olyankor. :) 30/F
Gumiszobában? Hát nem tudom...
ez tõled függ mennyire kívánod olyankor a szexet. de olyankor akár gumi nélkûl is lehet mert nem lehetsz terhes.
nem javaslom. ilyenkor nyitott a méhszáj ezért elég kockázatos bármilyen fertõzést el lehet kapni és most nem a HIv-re gondolok. ilyenkor a hüvelyfaj meg minden érzékeny felpuhult, vannak rajta apróbb sérülések. ha ezekbe bejut csak sima külsõ szennyezõdés vagy akármi abból komoly bajok lehetnek. egy méhszáj gyulladás stb nem éri meg. mellesleg gusztustalan. próbáltam egyszer én is de nem jó, sokkal több vér jön majd ki mint egyébként és nem is jó érzés, nekem kellemetlen volt túl érzékeny ilyenkor az ember. inkább várd ki még elmúlik
Fujj...
*nekünk. :)
A szex menstruáció alatt is pont ugyanolyan jó tud lenni, mint máskor, persze csak akkor ha "az" egyik félt sem zavarja.
Ha kívánod, akkor ne fogd vissza magad.
Valóban nagyobb ilyenkor a vertõzésveszély, de ha kívánod, akkor nincs mit tenni... :) Ízlések és pofonok... De gumit mindenképp használjatok.

Hasi uh-ra lehet menni, ha megvan a menstruációm, vagy várjam meg míg vége lesz? Korai vetélésem volt január végén és azóta folyamatosan szúr a hasam oldalt.

Legjobb válasz: Nekem hüvelyit is csináltak, akkor is, ha vérzésem volt (pont azért). Óvszert húztak rá ahogy mndig is, nem zavarta a dokit. Diagnosztizálni fontosabb, mint ilyen apróságokkal foglalkozni.

Nekem hüvelyit is csináltak, akkor is, ha vérzésem volt (pont azért). Óvszert húztak rá ahogy mndig is, nem zavarta a dokit. Diagnosztizálni fontosabb, mint ilyen apróságokkal foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Akkor anélkül hogy szólnék, hogy nagy eséllyel havim lesz, programáltathatom maga, ugye? Köszönöm a válaszod :)

Miért fáj a végbélnyílásom, ha megvan a menstruációm?

És akkor is ha éppen kakilok.

Legjobb válasz: Ha kakilásnál fáj, akkor keményet kakilsz, és felsérti a végbélnyílásod.

Ha kakilásnál fáj, akkor keményet kakilsz, és felsérti a végbélnyílásod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és a segítséget :)
akkor tuti csak a mensi miatt van és nagy valószinüséggel semmi rendellenes nincs benne.
A kérdező hozzászólása: Nekem világ életemben ez volt, amióta megvan a mensim, hogy mindig éreztem már 1 héttel azelõtt, hogy megjött volna, mármint a fájdalmat. Ha abszolút, közelében sem vagyok a mensis idõszakomnak, egyáltalán nem fáj semmim.
Néha változnak a tünetek. Nekem pl van hogy egyáltalán nem fáj, van hogy igen. Van hogy ahasam fáj és a a végbelem egyáltalán nem van amikro emg igen. ezek változhatnak, bár ha még meg sem jött nem biztos hogy kéne lennie már a fájdalomnak. Amikor nincs meg egyáltalán nics soha ilyen tüneted? Mert ha ennyire a mestruációhoz köthetö akkor tuti hogy amiatt van.... De persze nem árt megkérdezni egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Eddig sose voltak ilyen problémáim, kb az utolsó 3 hónapban kezdett elõfordulni, hogy fáj a végbelem, meg ha a wc-n végzem a dolgom. Most hamarosan meg fog jönni, érzem megint, hogy fáj a végbelem, meg ha wc-zek, akkor is. Ezért is írtam ki ezt a kérdést. Ez a derékfájásos kijelentésed meglepett, mert most eléggé fáj, hátul, a vesémnél is. Viszont ebben ez az elsõ, hogy ilyen elõfordul.
nekem is szokott néha, eleve nekem szokott olyankor székelési ingerem is lenni, azt hiszem hogy kell leülök a wc-re aztán kiderül hogy mégsem. nyugi ez telejsen normális dolog. Van akinek a dereka fáj ilyenkor van akinek a hasa van akinek a végbélnyilása. Nekem pl a derkam sosem fájt még ilyenkor... Az meg hogy meddõségre utal örült nagy hülyeség az tuti. 29/N
Elsõ vagyok. Na látod, ebben igazad van! A legjobb ha meglátogatod a nõgyógyászt, és legalább megnyugszol. :)
A kérdező hozzászólása: Én 18 vagyok, és eléggé félek, mivel neten utánanéztem, és lehet ez meddõségre utalhat. Bár lehet hülyeség, jobban járok, ha meglátogatom a nõgyógyászt.
ez nálam is így van , és még anyám hülyének nézett:D
A kérdező hozzászólása: Mármint úgy értem, hogy a végbélnyílásom csak akkor fáj, ha épp megvan a mensi, + akkor még jobban ha épp ürítek.
ne aggódj, velem ugyanez volt-van, és van két lányom. Ez a meddõség dolog úgy hülyeség, ahogy van!

Ha megvan a menstruáció és gumit használunk lehet gyerek?

Legjobb válasz: Hogyne. Ez a legbiztosabb módszer arra, hogy gyerek legyen. Ha még telihold is van, akkor ikrek lesznek.

Hogyne. Ez a legbiztosabb módszer arra, hogy gyerek legyen. Ha még telihold is van, akkor ikrek lesznek.
Ha normálisan használjátok a gumit (idõben felteszitek, nem szakítjátok el, stb), akkor nem lesz baj, függetlenül attól, megvan-e épp vagy nincs.
a másik szobában?
A kérdező hozzászólása: Úgy értem , hogy még nem szeretnénk gyereket. megvan a menszeszem szóval ha gumival csináljuk ugye nem lesz?
De lehet gyerek, mert a vér átmarhatja a gumit. És nagyon vigyázzatok, mert a menzesz alatt fogant gyerekek 80%-a különbözõ genetikai hibákkal fog születni.
Komolyan nem bírnátok megvárni , hogy elmúljon ennyire kanosak vagytok vagy mi?? Nem ajánlom, de te tudod. (akkor inkább anál, basszus, vagy valami...) /Amúgy most éppen arra készültök , hogy szexeljetek , de te még elõtte leültél a GYIK elé , hogy megkérdezd ezt? Na, szerintem akkor nem sietsz annyira. Várd meg , hogy lemenjen a ciklus./

Ha megvan a menstruációm, és véletlenül elszakadt az óvszer, de időben kivette a pasi, akkor lehetek terhes?

Legjobb válasz: Nem lehetsz. Szerintem biológia órán tanultátok, hogy a nõi ciklus hogyan zajlik, és mikor van peteérés... ha meg nem, akkor túl fiatal vagy a szexhez.

Nem lehetsz. Szerintem biológia órán tanultátok, hogy a nõi ciklus hogyan zajlik, és mikor van peteérés... ha meg nem, akkor túl fiatal vagy a szexhez.
Elvileg nem lehetsz, de sajnos mindig vannak kivételek...
Igen, lehetsz, bár kicsi az esély. Menstruáció alatt is teherbe eshetsz, és az elõváladékban is lehetnek spermák. Ha idõben vagy, szerintem vegyél 72 órás tabi. Jobb félni, mint megijedni.
nagyon nagyon pici az esélye. de persze mindig vannak kivételek. több tényezõ miatt se nagyon lehetséges. szerintem megnyugodhatsz.
Sajnos teljesen nem kizárható, de szerencsére minimális az esélye. Azt mondanám, ahhoz nagyon pechesnek kell lenned, hogy ilyen körülmények között ess teherbe.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!