Találatok a következő kifejezésre: Ha megvan esély, (29 db)

Kicsi az esélye, de lehetséges. Ez nagyon egyén függõ.
Akkor nem lehetsz terhes, ha a peteérésed nem azon a napon, illetve környékén van. Ezt ovulációs teszttel tudtad volna megnézni. De általában nem szokott gyerek lenni ebben az idõszakban.
Szia! Mivel a teherbeesés a peteérés-kilökõdéskor a legvalószínûbb(ami két mensi közötti 14-18 napon van átlagos 28 napos ciklus esetén), ezért szinte nullaegész valamennyi az esélyed a teherbeesésre mensi alatt.Kb.annyi, mint a lottó ötösre. Mivel a menses azt jelzi, h az elõzõ ciklus során nem történt megtermékenyítés, és a megvastagodott méhnyálkahártya lelökõdik. Ezen alapul a naptáras fogamzásgátlás is, h a párok a peteérés ideje alatt nem- vagy csak vmilyen fogamzásgátlóval szeretkeznek.Akik pedig nagyon szeretnének babát, ebben a pár napban ráerõsítenek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
nem akarlak elkeseríteni, de lehetséges. Az ismerõsöm így esett teherbe. Olvastam errõl.Félidõben nem lökõdik ki a pete csak menstruációkor, így van esély a teherbeesésre. Ez ritka, de elõfordul. Vigyázni kell.

Ha megvan a menzeszem olyankor nem ajánlott a nemi élet? Ilyenkor nagyobb az esélye a teherbe esésnek, ugye? Óvszerrel meg nem éppen a legszebb látvány, jól mondom?

Legjobb válasz: Nem jól mondod. A fertõzésnek nagyobb az esélye. Viszont, ha stabil kapcsolatban élsz a menstruáció közbeni sex jótékony hatással van az esetleges görcsökre, fájdalomra. A többi pedig ízlés és higiénia dolga.

Nem jól mondod. A fertõzésnek nagyobb az esélye. Viszont, ha stabil kapcsolatban élsz a menstruáció közbeni sex jótékony hatással van az esetleges görcsökre, fájdalomra. A többi pedig ízlés és higiénia dolga.
Jól mondja az elsõ: menstruáció alatt a fertõzés esélye óriási, mivel ilyenkor nyitott a méhszáj. Viszont ilyenkor stabil kapcsolatban is nagy a fertõzés esélye. Ezért menstruáció alatt csakis óvszerrel ajánlott!
Azért azt kellene végre megérteni itt sokaknak, hogy a hüvely NEM steril. A hüvely tele van baktériumokkal. Vannak köztük olyanok is, amelyek ártalmasa, csak azért nem okoznak gondot, mert a nem patogén baktériumok kiszorítják õket. Hiába használsz óvszert, attól még a hüvelyedbõl ugyanúgy feljutnak a kórokozók a méhedbe! És azok baromira nem odavalóak. Menzesz alatt SE gumival, SE anélkül nem ajánlatos a szex. A teherbeesésrõl meg azért kicsit olvasgathatnál még.
Menzesz alatt a legkisebb az esélye a teherbeesésnek. Személy szerinte sose csináltam menzesz alatt. Szimplán undorítónak tartom, és szerencsére a férjem is. Már elnézést, de olyannak tudom elképzelni, mint egy mészárszéket. Véres lesz minden. Fúj... És a fertõzésveszélyrõl nem is beszélve. De ha nekünk nem hiszel, kérdezz meg egy nõgyógyászt, akár a neten.
A hüvelyben lévõ kórokozókat (ami egészséges nõnél is jelen van) az aktussal fel lehet "nyomni" a nyitott méhszájon keresztül a méh üregébe. Nagyon komoly fertõzést lehet ezzel összeszedni még óvszerrel is. Nem véletlenül tiltja szinte minden vallás a házaséletet a nehéz napokban. Orvosilag erõsen kifogásolható! A teherbeesés esélye ilyenkor viszont minimális, de elõfordulhat rendkívüli peteérés orgazmus hatására pl

Hogyha vaterán/Ebay-en veszek nevesebb órákat mi az esély, hogy az elmondás szerint eredeti az valóban eredeti-e? Illetve ha megvan minden papírja mi az esélye hogy azok nem hamis papírok meg ilyenek?

Legjobb válasz: érteni kell az órákhoz, valamint az eladó értékeléseit figyelni, hogy más elégedett volt-e azzal az árfekvésû órával, amit vett tõle. Ja és reális árakat várni, nem pedig mélyen az alattiakat.

érteni kell az órákhoz, valamint az eladó értékeléseit figyelni, hogy más elégedett volt-e azzal az árfekvésû órával, amit vett tõle. Ja és reális árakat várni, nem pedig mélyen az alattiakat.

Igaz, hogy ha megvan a menstruációm akkor az utána következő pár napban kevesebb az esélye hogy terhes legyek?

Legjobb válasz: Kevesebb az esély, de nem 0! Bármikor lehetsz védekezés nélkül terhes, inkább ne kockáztass! Én nagyon jól ismerem a ciklusom, szervezetem, pontosan tudom, hogy melyik az a 3-5 nap, amikor teherbe tudok esni (estem is már 3x, mindig tervezetten), de még én sem kockáztatom meg védekezés nélkül!

Kevesebb az esély, de nem 0! Bármikor lehetsz védekezés nélkül terhes, inkább ne kockáztass! Én nagyon jól ismerem a ciklusom, szervezetem, pontosan tudom, hogy melyik az a 3-5 nap, amikor teherbe tudok esni (estem is már 3x, mindig tervezetten), de még én sem kockáztatom meg védekezés nélkül!
Függ a ciklus és a menzesz hosszától. De ez a módszer védekezésre nagyon nem alkalmas. Használj normális fogamzásgátló módszert, ha nem akarsz gyereket.
maradjatok az óvszernél.. azon a kis idõn már ne múljon míg felhúzza! :) Ha meg nem bejövõs a dolog akkor marad más alternatíva! :) nagyon sok fajta fogamzásgátló módszer van!Olvass utána neten! :) megfogsz lepõdni! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szedek fogamzásgátlót is, csak nem hatott rendesen szerintem mert antibiotikumot szedtem nemrég.
Ha tablettát szedsz, akkor a ciklusodat meg a számolgatást elfelejtheted. Ha vmi gyengíti a hatását, akkor nem az eredeti ciklusodnak megfelelõen alakulhat ki peteérés... Ilyenkor nem rizikózni kell, hanem óvszert húzni!
Én így lettem terhes.Menszi alatt voltunk együtt és azóta már lassan 2, 5 éves a kisfiam.

Ha megvan az esély, hogy terhes vagyok, akkor mennyire normális dolog, hogy a bal oldali petefészek körül szúrkál, fájdogál, nyom napok óta?

ma vagyok a 33. napon, tegnap csináltam egy tezstet ami negatív lett.

Legjobb válasz: Szia!Egyáltalán ne ijedj meg ettõl, ha tényleg terhes vagy akkor ez az elején még teljesen normális hiszen most zajlik a beágyazódás és ez mindenféle hasi és petefészek fájdalommal jár, sõt sokaknál még késõbb is fáj itt ott. nekem is fáj sûrûn, de azt is tudnod kell, hogy a méh is tágul és ez is okoz mensiszerû fájdalmat. Viszont ha a teszted negatív lett, akkor csinálj még egyet mert lehet hogy még olyan korai, hogy a teszt sem mutatja ki. De ha kb. egy hét múlva csinálsz egy tesztet és az is negatív lesz akkor szerintem nem vagy terhes és lehet, hogy csak azért szurkál mert meg fog jönni pici késéssel. De szurkolok neked, hogy a végeredmény az legyen amire vágysz!szia

Szia!Egyáltalán ne ijedj meg ettõl, ha tényleg terhes vagy akkor ez az elején még teljesen normális hiszen most zajlik a beágyazódás és ez mindenféle hasi és petefészek fájdalommal jár, sõt sokaknál még késõbb is fáj itt ott. nekem is fáj sûrûn, de azt is tudnod kell, hogy a méh is tágul és ez is okoz mensiszerû fájdalmat. Viszont ha a teszted negatív lett, akkor csinálj még egyet mert lehet hogy még olyan korai, hogy a teszt sem mutatja ki. De ha kb. egy hét múlva csinálsz egy tesztet és az is negatív lesz akkor szerintem nem vagy terhes és lehet, hogy csak azért szurkál mert meg fog jönni pici késéssel. De szurkolok neked, hogy a végeredmény az legyen amire vágysz!szia
Szia! Ha terhes vagy akkor ez normális. Ez úgymond a beágyazódási fájdalom, vagy mert a méhed már tágul és igazából nyúlnak az inak, izmok. Azt nem irtad, hogy mikor kellett volna megjönnie. Elsõ nap! Ha terhes is vagy azért negatív a teszt mert egyénenként változó a beágyazódási idõszak 8-14 nap között. Üdv: 20 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen hamar válazsoltatok!Igazság szerint nekem akkor szokott fájni amikor megvan, nem elõtte...ezért is kérdeztem.elméletben még simán megjöhet, mert volt már, hogy 34-35 napra jött meg.Novemberben volt egy laparoszkópiám és most kezdtem el szedni peteserkentõt(clostyt)meg van egy csomó más tünetem is, de azokat hosszú lenne itt leírni.
A beágyezódás a petesejt megtermékenyülésétõl számítoot 6-7 nap!!!!!!

Ha megvan rá az esély, hogy terhes lehetek, akkor a sűrű, fehér folyás jó jel?

A (nem várt) mensimnek kedden kell megjönnie.

Legjobb válasz: Igen, remek jel, nekem is megvolt, és azóta is tart a fehér folyás. Azt azonban tudnod kell, hogy ezt nemcsak a terhesség okozhatja! Kedden már tesztelhetsz, de akkor se keseredj el, ha még csak egy csíkos: mindenkinek más ütemben növekszik a HCG-szintje! Remélem 2 csíkod lesz, szorítok!

Igen, remek jel, nekem is megvolt, és azóta is tart a fehér folyás. Azt azonban tudnod kell, hogy ezt nemcsak a terhesség okozhatja! Kedden már tesztelhetsz, de akkor se keseredj el, ha még csak egy csíkos: mindenkinek más ütemben növekszik a HCG-szintje! Remélem 2 csíkod lesz, szorítok!
A kérdező hozzászólása: köszi, remélem baba lesz!

Ha a párommal 10.12.15.16-ik napon voltunk együtt! Megvan az esélye a teherbeesésnek? Mikor érdemes tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Szia Attól függ milyen hosszúak a ciklusaid, de szerintem meg van rá az esély. Az elmaradt menstruáció napján már kimutatja a teszt.

Szia Attól függ milyen hosszúak a ciklusaid, de szerintem meg van rá az esély. Az elmaradt menstruáció napján már kimutatja a teszt.
A kérdező hozzászólása: Általában 28 napos, de van amkor 32 napra csuszik át!!
Akkor lehetséges hogy az vagy :) mikoraa nem várod?
cak 100000% os az esély hogy kitiltanak.
A kérdező hozzászólása: kössz a választ , de most olvastam hogy meglehet úgy csinálni hogy netiltsanak ki !

Alapítanátok családot egy epilepsziás beteggel, ha tudnátok, hogy megvan rá az esély, hogy a gyerek is örökli a betegséget?

Azért kérdezem, mert én epilepsziás vagyok és a barátom párszor felhozta, hogy fél, hogy a kisbaba is örökölné és nem akarja, hogy a gyereke úgy nőjön fel. Nem hagyna el a betegségem miatt, csak ettől fél. Én is betegként nőttem fel, de nem gondoltam soha, hogy emiatt kevesebb vagyok, igaz, hogy pár dologban nehezebb nekem, mert folyton gyógyszert kell szednem, nem vezethetek, nem ihatok alkoholt,(azért ez vállalható :)), 6 órát legalább aludnom kell naponta, de ettől függetlenül nem vagyok fogyatékos, okosnak tartanak, iskolázott vagyok. 10% az esély, hogy örökölné a gyerekünk.

Legjobb válasz: Egészséges embereknek is születhet valamilyen betegséggel, fogyatékossággal élõ gyermekük, vagy késõbb is válhat beteggé, fogyatékossá. Leírom a történetem, szerintem tanulságul szolgálhat: az én férjem szülei siketek. A családjában többen is, tehát bõven fennállt az eshetõsége, hogy genetikai eredetû, tehát a gyermekünk is örökölheti. Én ezzel a tudattal vállaltam vele gyermeket, elsõ pillanattól figyeltük, hogy vajon hall-e. Nos, a hallásával semmi gond. Ám a sors fintora: autista. Fel voltunk készülve a hallássérülésre, ehelyett egy egészen más fogyatékossággal kellett szembesülnünk. És ez mindig, mindenkinél fennáll, talán nálad egy icipicit nagyobb az esély, de 10% igazán nem sok.

Egészséges embereknek is születhet valamilyen betegséggel, fogyatékossággal élõ gyermekük, vagy késõbb is válhat beteggé, fogyatékossá. Leírom a történetem, szerintem tanulságul szolgálhat: az én férjem szülei siketek. A családjában többen is, tehát bõven fennállt az eshetõsége, hogy genetikai eredetû, tehát a gyermekünk is örökölheti. Én ezzel a tudattal vállaltam vele gyermeket, elsõ pillanattól figyeltük, hogy vajon hall-e. Nos, a hallásával semmi gond. Ám a sors fintora: autista. Fel voltunk készülve a hallássérülésre, ehelyett egy egészen más fogyatékossággal kellett szembesülnünk. És ez mindig, mindenkinél fennáll, talán nálad egy icipicit nagyobb az esély, de 10% igazán nem sok.
Igen, mégpedig azért, mert már annyi betegség van, ami örökölhetõ, vagy kialakulhat függetlenül attól, hogy már valaki beteg, hogy borzasztó. Aki 100%-ban egészséges, tökéletes gyereket szeretne, az vegyen egy játékbabát. Nekem párom nagyapja epilepsziás, az én mamám cukorbeteg, tatám rákban halt meg, másik felakasztotta magát, ha ezeken kattogna az agyunk párommal, biztos nem akarnánk gyereket. És anyai ágon az egyik oldal nálam alzheimeres is volt, anyukámon pedig most kezdenek kijönni a tünetek, 60 éves. Ilyen alapon a páromnak szóba se kéne velem állnia, mert az valami szörnyû betegség... 26/N
És az epilepszia nem örökölhetõ, csak maga a hajlam az epilepsziára. Aztán vagy kijön valami miatt az élete során, vagy nem.
Igen, én alapitottam is. Az én férjemet fiatalkorában szintén epilepsziával kezelték, ugyanúgy gyógyszet szedett mint Te, nem ihatott alkoholt, stb. Azót már rég gyógyultnak nyilvánították. De nem merült fel, hogy emiatt ne vállalnánk gyermeket. A lányunk már 16 éves, egészséges. Csak egyetérteni tudok az elõttem válaszolókkal. Teljesen egészséges embereknek is születhet beteg gyermekük. És fordítva.
Nagyontág családban senki nem epilepsziás, dédim még él, majd 100 éves, de õ sem emlékszik senkire aki az lett volna. Hugom 16 volt amikor kiderült hogy az, addig semmi tünet. Ennyit errõl, bármelyik családban elõjöhet.Mióta szedi a gyógyszerét azóta rendben van. Nem ezen múlna hogy alapitok-e családot az illetõvel vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen utolsó, a hajlam örökölhetõ, ezt elfelejtettem írni. Azért jó látni, hogy vannak, akik pozitívan is gondolkodnak errõl és nem csak a félelem jellemzi az érzéseket.
Persze :) A példaképem, és egyben ideálom epilepsziás volt, páromnak is voltak enyhébb rohamai, ki tudja, mi lesz. Meg bárhol, bárhogyan elõfordulhat, ettõl nem lesz senki kevesebb. Csak nyilván néhány dolog nehezebb az életében, de attól még lehet teljes élete.

Ha a menstruáció rendben van, akkor biztos, hogy megvan az esély a teherbeesésre?

Tehát ha soha, semmi gond nem volt a menstruációval, mindig is pontosan megjött, akkor biztos, hogy van esély a teherbeesésre? Vagy ettől még lehetséges, hogy a nő nem tud teherbe esni? Van olyan betegség, hogy a menstruációval nincs gond, de a teherbeesés mégis valami miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges?

Legjobb válasz: Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)

Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Létezik olyan, hogy anovulációs ciklus, ami azt jelenti, hogy peteérés nélküli. Élõ példa: én. 28 napos ciklusok, idén 1x volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!