Találatok a következő kifejezésre: Ha megvan 180 nap munkaviszonyom, (4 db)

Ha megvan a 180 nap munkaviszonyom, de a baba születése napján már nincs munkaviszonyom, akkor is a bérem 70%-t kapom vagy csak húszon valahány ezer Ft-ot?

Legjobb válasz: Elöször lenne egy kérdésem..Már most nincs meg a munkaviszony, vagy tudod, hogy meg fog szünni? Mert ha még meg van akkor nyomás a körzeti és azonnal táppénz, hisz azalatt nem rakhatnak ki...Remélem megoldódik a probléma.

Elöször lenne egy kérdésem..Már most nincs meg a munkaviszony, vagy tudod, hogy meg fog szünni? Mert ha még meg van akkor nyomás a körzeti és azonnal táppénz, hisz azalatt nem rakhatnak ki...Remélem megoldódik a probléma.

Ha megvan a 180 nap munkaviszonyom, akkor kaphatok a maximális 2 évig GYED-et, vagy csak fél évig?

Úgy tudom, a mostani kormány visszaállította, hogy 2 év GYED, utána GYES. De ha csak fél évet (180 napot) dolgoztam, jár a 2 év GYED nekem?

Legjobb válasz: Nem, még nem állította vissza a kormány 180 nap minimumra, még csak TERV!!!

Nem, még nem állította vissza a kormány 180 nap minimumra, még csak TERV!!!
A kérdező hozzászólása: De ha visszaállítja, akkor 180 nap munkaviszonnyal csak fél év jár, vagy 2 év?
Két év (az elején 5 és fél hónapig Tgyás jár, te lehet, hogy ezzel kevered a Gyed-et)??
Én nem olvastam a tervezetben olyat, hogy visszacsökkentenék a szükséges 365 napot. Szerintem nem fog megváltozni, marad a minimum 365 nap. Vagyis a 180 nappal nem leszel jogosult semmire.
Kedves utolsó válaszoló, amit írtál, az teljességgel kizárt:) Valamit biztosan félreértettél, mert a gyed sosem volt egy év, sem a 2010 májusa elõtti szabályozás szerint, sem az azutáni szabályozás szerint sem:)
csak a gyes-t állítja vissza 3 évre és a gyed marad 1 év tegnap voltam a tb-ben ott mondták
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Dehogynem, ha valakinek csak a minimum 365 napja volt meg, akkor egy évig járt / jár GYED. Mert behozták azt, hasonlóan a táppénzhez, GYED addig jár, ameddig jogviszonya volt valakinek. A másfél év GYEDhez, másfél év (vagyis itt leírták napra mennyi) biztosított jogviszony kell. Régen automatikusan másfél év volt, a gyermek két éves koráig, 180 nap jogviszonnyal.
Ha a minimális 365 napod van, akkor kb. a gyerek másfél éves koráig fogod kapni a gyedet, és utána a gyest. Ahhoz, hogy két éves koráig kapd nem 365, hanem 562 nap munkaviszony kell.
Nem. 360 nappal 360 napra leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: És 365 nappal 2 évre leszek jogosult?
A kérdező hozzászólása: Nem, nem keverem, csak azt hittem, hogy annyi napot maradhatok otthon, amennyit dolgoztam (max 2 év, ezen belül annyi), de ezek szerint, ha fél évet (180 nap) dolgoztam, akkor is 2 évig maradhatok otthon?
Ja, így értem. Kicsit félreérthetõ volt, bocsánat:)

Ha tavaly megvan a 180 nap munkaviszonyom, idén viszont csak egy hónapot dolgoztam bejelentve, utána táppénzem voltam, akkor a GYED-emet ebből az egyhavi fizetésből számolják majd? Ennek a 70%a lesz, vagy beleveszik a táppénzt is?

Legjobb válasz: Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.

Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.
A kérdező hozzászólása: Nem szültem még, most vagyok terhes, novemberben fogok szülni, tehát novembertõl TGYÁS-on leszek, ezért a GYED-et csak 2010ben igénylem meg.Az OEP-nél már háromszor voltam, de nem akarnak segíteni, kifogtam egy nagyon bunkó nõt, aki éppen csak azt nem kérdezte, hogy minek nekem gyerek, ha nincs bruttó 200 ezres jövedelmem min. 2 éve.....úgyhogy ennyit róluk :(


Megvan a 180 nap bedolgozott munkaviszonyom, és úgy tudom, még az a feltétele, hogy munkaviszonyban legyek szülés alatt. Ha most bejelent a párom, akkor jogosult leszek gyedre?

Már csak ez az egy feltétel hiányzik. Októberben szülök, és augusztusban gondoltuk, hogy bejelent.

Legjobb válasz: Ha eddig nem voltál bejelentve akkor nem jár gyed. Az, hogy más munkahelyen volt 180 napod, legfeljebb a nyugdíjba számit bele. Gyedre az jogosult, aki a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt.

Ha eddig nem voltál bejelentve akkor nem jár gyed. Az, hogy más munkahelyen volt 180 napod, legfeljebb a nyugdíjba számit bele. Gyedre az jogosult, aki a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt.
Az elõzõ válaszadó szerintem nem is értette mit ír. Mert az tényleg igaz, hogy a szülés elõtti két évben kell a 180 bejelentett nap, de ez pont azt jelenti, hogy a szüléskor nem kell, hogy munkahelyed legyen, csak az elõtte lévõ két éveben legyen olyan 180 nap, mikor volt.
Elsõ válaszoló vagyok, értem, hogy mit irok. Ez a feltétele a gyednek, amugy mindenkinek járna. És ezért van, hogy csak aki a szülést megelõzõen volt biztosítva, annak jár. De meg kell kérdezni a MáK-ot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!