Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik munkaviszony, sajátmagamnak kell fizetnem (1 db)

Ha megszünik a munkaviszony, sajátmagamnak kell fizetnem a magán- ill. önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetést?

A cég ahol dolgozom még 2007 novemberében határozott idej? szerz?dést íratott alá velünk. Augusztus 10-ig vagyok munkaviszonyban.Azonban most 7 hónapos tehes terhes vagyok.Az lenne a kérdés hogy a magánnyugdíj- illetve az önkéntes magánnyugdíjpénztári összeget nekem kell majd ezután fizetnem? Hogy m?ködik ez pontosan?

Legjobb válasz: nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.

nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.
Ha nem leszel táppénzen, vagy munkanélkülin, szóval csak úgy leszel, akkor a tb-t kell fizetni (4350Ft/hó) annak érdekében hogy ellássanak a kórházban, háziorvosnál. Ehhez be kell jelentkezned az apeh-hoz a 08t1011-es nyomtatványon 15 napon belül (a munkaviszony megszûnését követõen és ha nem leszel táppénzen se és munkanélkülin se) és õk küldenek csekket amin fizetsz havonta.
Szia! Én adnék neked egy tippet, ha megfogadod jó, ha nem úgy is, a te döntésed. Mikorra várod a babát? A szülés elõtt egy hónappal már érdemes kiíratatnod magad táppénzre. Vagy még azt is csinálhatod, hogy a munkaviszony megszûnésekor (te esetedben aug.10) után 3 nappal elmehetsz kiíratni magad táppénzre. Ez a passzív táppénz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?

olyant szeretnék,ami egyes kiemelt betegségekre külön fizet.nem dohányzom,nem vagyok ,túlsúlyos és tudtommal semmilyen betegségem nincs.26 éves nő vagyok.egyre többet hallani a rákról,szeretnék olyan életbiztosítást kötni ami nem csak halál esetén feizet,de kiemelten a rák betegséget bele tenném,az érdekelne kb mennyire jönne ez ki havonta ha 20 év futamidőre szeretném?

9

Kockázati biztosítást köthetek úgy, hogy a biztosított nem én, hanem az élettársam?

6

Generali Házörző Optimál biztosítás mennyit fizet csonttörése?

0

Mennyi tb- t kell befizetni havonta, nem dolgozó személy esetében?

8

Életbiztosításokkal kapcsolatos pozitív (már, ha van ilyen. ) vagy negatív tapasztalatokra, történetekre vagyok kíváncsi. Leírnád a tiéd?

Jah, és ügynökök lehetőleg kíméljenek, mert az ő fényezésükre EGYÁLTALÁN NEM vagyok kíváncsi :)

5

Van egy életbiztosításom a Generalinál. Havonta 15. 000 Ft-ot fizetek be. Jól tettem, hogy ebbe fektettem a pénzem?

- Azt a pénzt ami felhalmozódik x idő után azt én visszakapom, ha nem nyúlok hozzá jó sokáig és nem történik semmi bajom?

- Én a célból tettem be a pénzem, hogy majd ha családom lesz addigra jó sokat kamatozzon és kb. 10-15 év múlva felvegyem a pénzt. Jó megoldást választottam?

Ha valaki tud segíteni ezekben a kérdésekben azt megköszönném!

9

Ti sem éritek el a Biztositok.hu weboldalát pár napja? Karbantartás miatt nem elérhető. A telefont meg nem veszik fel, csak csörög, aztán szétkapcsol.

Mi a gond velük? Most kötöttem utazási biztosítást, átutaltam a pénzt, és sürgősen kéne a kötvényszám!

0

Hálás lennék, ha valaki közületek pontosan kormányrendeletek hivatkozásával megtudná mondani mi is a mai álláspont a külföldre költözés -nem végleges-, és ebben az esetben a TB fizetésével, ill. nem fizetésével? Köszönettel!

1

Az életbiztosítást foglalhatja a végrehajtó? és az autó nyereménykönyvet?

2

Hogy tudhatom meg, hogy mennyi a TB tartozásom?

Ebből mit kötelező befizetni? Mindent? Akár évekre visszamenőleg?

APEH-hez mindenképpen be kell menni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!