Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik munkaviszony, sajátmagamnak kell (1 db)

Ha megszünik a munkaviszony, sajátmagamnak kell fizetnem a magán- ill. önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetést?

A cég ahol dolgozom még 2007 novemberében határozott idej? szerz?dést íratott alá velünk. Augusztus 10-ig vagyok munkaviszonyban.Azonban most 7 hónapos tehes terhes vagyok.Az lenne a kérdés hogy a magánnyugdíj- illetve az önkéntes magánnyugdíjpénztári összeget nekem kell majd ezután fizetnem? Hogy m?ködik ez pontosan?

Legjobb válasz: nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.

nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.
Ha nem leszel táppénzen, vagy munkanélkülin, szóval csak úgy leszel, akkor a tb-t kell fizetni (4350Ft/hó) annak érdekében hogy ellássanak a kórházban, háziorvosnál. Ehhez be kell jelentkezned az apeh-hoz a 08t1011-es nyomtatványon 15 napon belül (a munkaviszony megszûnését követõen és ha nem leszel táppénzen se és munkanélkülin se) és õk küldenek csekket amin fizetsz havonta.
Szia! Én adnék neked egy tippet, ha megfogadod jó, ha nem úgy is, a te döntésed. Mikorra várod a babát? A szülés elõtt egy hónappal már érdemes kiíratatnod magad táppénzre. Vagy még azt is csinálhatod, hogy a munkaviszony megszûnésekor (te esetedben aug.10) után 3 nappal elmehetsz kiíratni magad táppénzre. Ez a passzív táppénz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha valakinek nincs munkája akkor nem kell tb-t fizetnie?

Nem rólam van szó, csak nekem is volt tartozásom amit már rendeztem, de mivel kicsit jobban beleástam magam a dologba megakadt valamin a szemem. Egyrészt a tb ugye kötelezettség, ezt mindenki (majdnem mindenki) tudja. De a pontos megfogalmazása ez:
"Az egészségügyi hozzájárulás százalékosan meghatározott adó jellegű kötelezettség, amelyet az erről szóló törvényben1 meghatározott jövedelmek után kell megfizetni."
Itt a kapcsolódó törvény:

Ugyan nem olvastam végig, de mindenhol jövedelemhez kötik a fizetését. Most akkor akinek nincs jövedelme (mert ahhoz kötik) semmilyen formában, annak nem kell kifizetnie visszamenőleg?

6

Elköltöztünk és a NAV éppen utána küldte az idei TB csekkjeimet, viszont az új lakó volt kedves kidobni a levelet?

E-mailben kérhetek új csekkeket az új címre vagy be kell mennem személyesen? Vajon kérni fognak lakcímkártyát (mert az még nincs az új címről)?

3

1988-as Fiat Uno vagy Ford Fiesta után mennyi a kötelező biztosítás?

Kocsit szeretnék venni minél olcsóbban. Átiratás sem olcsó, de a kötelező bizt, az képlékeny.
Ha megveszem a Fiat Uno-t 90000-ért plusz átiratás plusz biztosítás, kb mennyibe fog kerülni összesen? Pici autó 4-5l fogyasztással, dízel, és már öreg is.

1

Törlesztő részletem biztosítása, hány nap táppénz után fizet? Mert nem találom a kötvényt otp grupama!

2

Hol kösssek tevékenységi felelősség biztosítást, ha külföldre megyek gyakorlatra 3 hónapra vendéglátásba?

Megköveteli a munkáltató a biztosítást

2

Mi van akkor, ha az öcsém nem ment vissza a munkanélkülibe?

Május 9-én kellett volna vissza mennie,de elfelejtette,most pedig nem mer.
Amúgy szerintetek van még TB-je?
9 hónapja nem kap semmit,csak regisztrált munkanélküli.

3

Csőtörés esetén mire/mennyit fizet a biztosító?

Apáméknál csőtörés történt a fürdőszobába, de mivel fel van csempézve a fal a másik felén meg tapéta van, csak fejmagasság felett lett észrevéve hogy szivárog a víz, elázott a fal. Elég durván már az ajtó is elvetemedett. Elég régi csempe van fent (10x10 virágos kgst-s :D ), szerintem ilyen csempe már nem létezik, tehát a pótlás nagyon nem megoldható. :S Ilyenkor a fürdőszoba körbecsempézését állja a biztosító, vagy ahol a cső csere történik csak ott állja a pótlást egy másfajta tőle elütő csempe árában?
Mivel régi a ház a csővezeték végig erősen korrodálódott, valószínű, hogy teljes gerinccserére szorul. Ilyenkor meddig tart a biztosítási összeg? Mi az amit/amire fizet a biztosító?

3

Lakásbiztosítás felmondása évfordulóra. Hogyan?

Azt tudom,hogy az évforduló előtt legalább 30 nappal be kell érkeznie a Biztosítóhoz az írásos felmondónyilatkozatnak.
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha október 1. az évforduló akkor milyen dátummal kell felmondani,szeptember 30.,vagy október 1.?Valamint az újat milyen dátummal kell megkötni,október1.,vagy október2.?Köszi előre is a segítséget!

3

K&H gyarapodó életbiztosítást érdemes megkötni? 10 évre, havi 10000 ft-os díjjal.

4

Kötöttem egy kötelező biztosítást, ami meg szűnt mert nem fizettem be ha lejár a szerződéstől számított egy év akkor is be kell fizetnem a 60. napos díj nem fizetést?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!