Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik munkaviszony, sajátmagamnak (1 db)

Ha megszünik a munkaviszony, sajátmagamnak kell fizetnem a magán- ill. önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetést?

A cég ahol dolgozom még 2007 novemberében határozott idej? szerz?dést íratott alá velünk. Augusztus 10-ig vagyok munkaviszonyban.Azonban most 7 hónapos tehes terhes vagyok.Az lenne a kérdés hogy a magánnyugdíj- illetve az önkéntes magánnyugdíjpénztári összeget nekem kell majd ezután fizetnem? Hogy m?ködik ez pontosan?

Legjobb válasz: nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.

nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.
Ha nem leszel táppénzen, vagy munkanélkülin, szóval csak úgy leszel, akkor a tb-t kell fizetni (4350Ft/hó) annak érdekében hogy ellássanak a kórházban, háziorvosnál. Ehhez be kell jelentkezned az apeh-hoz a 08t1011-es nyomtatványon 15 napon belül (a munkaviszony megszûnését követõen és ha nem leszel táppénzen se és munkanélkülin se) és õk küldenek csekket amin fizetsz havonta.
Szia! Én adnék neked egy tippet, ha megfogadod jó, ha nem úgy is, a te döntésed. Mikorra várod a babát? A szülés elõtt egy hónappal már érdemes kiíratatnod magad táppénzre. Vagy még azt is csinálhatod, hogy a munkaviszony megszûnésekor (te esetedben aug.10) után 3 nappal elmehetsz kiíratni magad táppénzre. Ez a passzív táppénz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kötöttem egy kötelező biztosítást, ami egyből megszűnt mivel nem fizettem be mert mégse volt rá szükség viszont most kaptam egy levelet, hogy tartozok nekik 18000 forintal és nem értem hogy miért?

7

Belinkelnétek, hogy honnan tudom az adatlapot letölteni, amivel bejelentkezhetek TB fizetésre?

Egyszerűen sehol sem találom a NAV honlapján. Nem elektronikusan, tehát nem ügyfélkapun keresztül szeretném igényelni, hanem postai úton. Hol tudom letölteni? Azt hiszem a 13T1011 nyomtatvány kellene.

4

Pályakezdő vagyok, most az önkormányzat fizeti a TB-met. Ha nyáron dolgozok, akkor ősztől megint fizetheti, vagy onnantól nekem kell?

1

Ha megvan (és lejárt) a 30 nap közmunka, utána mi a teendő a TB-vel kapcsolatban?

Kicsit pontosítom a kérdésemet. Arra lennék kíváncsi, hogy ha megvan a 30 nap közmunka(több is), és újra vissza kerülök a munkaügyi rendszerébe, akkor igényelhető csak a TB, de más szociális segély nem?

0

A K&H-s Csúcsbiztosítás, mennyit fizet haláleset esetén? Bővebben lenn.

Párom édesanyja elhunyt pénteken. neki volt ez a biztosítása. Párom a kedvezményezett, de van az édesanya nevén lévő bankszámlán tartozás. ezt ebből vonják? vagy hogy lesz? valaki tud segíteni?

0

Segítség! Most akkor mégis, hogyan fizessem a TB-t?

20 éves vagyok, jelenleg esti tagozaton tanulok OKJ-s képzésen. Nem dolgozom, mivel munkát nem kapok... Most tudtam csak meg, hogy a suli nem fizeti a TB-t. Tudom, hogy 2012. december 15-ig még élt a TB-m. Azóta viszont semmi. Elmentünk az önkormányzatra, ahol közölték, hogy nem vállalják át. Most mit csináljak? Örülünk, ha van miből enni...

7

Lakásbiztosítást ha lemondom, akkor ugyanannál a Biztosítónál újra köthetem?

Van 10 éve egy lakásbiztosításom,de már elég magas az éves díja,mivel szeptember elsején van az évfordulóm így azt le szeretném mondani,és újrakötni ugyanannál a Biztosítónál,mert így jóval kisebb lenne a fizetendő összeg,mert az új belépőknek adnak kedvezményeket,a régiekkel meg nem törődnek.
Ez így szabályos?,mert a kötelezőnél biztosításnál igen.
Szóval befizetem most az utolsó negyedéves részletet és lemondom évfordulóra,utána online megkötöm halasztott határidővel /szeptember elsejével az újat.Ez így rendben van?

4

Ha bejelentenek két napra, akkor újra indul a 45 nap biztosítási jogviszonyom?

Lassan lejár a 45 nap és fizetnem kell a TB-t csekken, de lesz egy két napos munkám, amikor be is jelentenek, ekkor újra indul a 45 nap vagy a kettő nap nem számít?

1

élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?

olyant szeretnék,ami egyes kiemelt betegségekre külön fizet.nem dohányzom,nem vagyok ,túlsúlyos és tudtommal semmilyen betegségem nincs.26 éves nő vagyok.egyre többet hallani a rákról,szeretnék olyan életbiztosítást kötni ami nem csak halál esetén feizet,de kiemelten a rák betegséget bele tenném,az érdekelne kb mennyire jönne ez ki havonta ha 20 év futamidőre szeretném?

9

Kockázati biztosítást köthetek úgy, hogy a biztosított nem én, hanem az élettársam?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!