Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik munkaviszony, (85 db)

Ha megszűnik a cég vagy a munkaviszony a gyes ideje alatt akkor mi történik?

Legjobb válasz: A munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a határozatlan idejû munkaviszonyt a tgyás, gyed és gyes folyósítása alatt. Ez alól csak az a kivétel amikor a munkáltató közben jogutód nélkül megszûnik. Ilyen esetben mindenkinek megszûnik a munkaviszonya. Az ellátásokban a kismamát nem éri hátrány ilyenkor sem, mert azok passzív jogon járnak tovább.

A munkáltató rendes felmondással nem szüntetheti meg a határozatlan idejû munkaviszonyt a tgyás, gyed és gyes folyósítása alatt. Ez alól csak az a kivétel amikor a munkáltató közben jogutód nélkül megszûnik. Ilyen esetben mindenkinek megszûnik a munkaviszonya. Az ellátásokban a kismamát nem éri hátrány ilyenkor sem, mert azok passzív jogon járnak tovább.

Jár GYED ha megszűnik szülés után a munkaviszonyom?

Nemrég mondtam el a főnökömnek, hogy babát várok, és azt mondta, megemeli papiron a béremet, hogy több gyedet kapjak, de cserébe mondjuk fel a munkaviszonyomat közös megegyezéssel a baba születése után... Nem nagyon tetszik ez nekem, és a környezetemben is mindenki azt mondja alá ne írjam, mert ráfázhatok...de tulajdonképpen mi hátrányom lehet ebből pontosan?elképzelhető , hogy nem kapnék gyedet csak gyest? mi van ha nem fogadom el az ajánlatát, vajon keresztbe tud nekem tenni valahogy?

Legjobb válasz: Szülés után törvényesen nem lehet megszüntetni a munkaviszonyt. Nem is tudom, ezt hogy érti pontosan. De ha mégis, akkor a megszületõ babára fog járni minden, de ha vállaltok következõt, rá már csak gyes.

Szülés után törvényesen nem lehet megszüntetni a munkaviszonyt. Nem is tudom, ezt hogy érti pontosan. De ha mégis, akkor a megszületõ babára fog járni minden, de ha vállaltok következõt, rá már csak gyes.
Valamint nem lesz hova visszamenned dolgozni
Közös megegyezéssel megszüntethetõ a munkaviszony. Kérdés, hogy te vissza szeretnél-e menni oda dolgozni, ha a gyerek ovis lesz. A tgyás és a gyed járni fog, mert a szülés napján kell biztosítottnak lenned.
Nem tudom, ez miért jó neki, mert te addig fizetetlen szabin vagy, és járulékot sem kell fizetnie utánad. Tehát nem kerülsz semmibe neki szülés után. Esetleg arra tudok gondolni, hogy nem akar visszavenni majd. Én nem mennék bele. És mennyivel emelné a fizud? Mert annak viszont drágább a járuléka is!
Elbocsátani már nem tud, hiszen bejelentetted a terhességet. Amikor megszületik, szintén nem tud elbocsátani, mivel a TGYÁS és a GYED alatt is fizetés nélküli szabadságon leszel. Amit megtehet, hogy nem vesz vissza, amikor visszamennél dolgozni, vagy visszavesz, de a szabadság kiadása után kirúg. Ami azért érthetetlen, mert a jelenlegi szabályok szerint, aki gyerekszülés után munkába visszatérõt alkalmaz, járulékfizetési kedvezményt kap. Én arra tudok gondolni, hogy nem akar visszavenni a szülés után, de a gondolatmenete akkor sem érthetõ, hiszen ahogy elõttem már írták, a TGYÁS és a GYED alatt õt semmilyen költség nem terheli. Amiben biztosan rosszul járhatsz, ha ebbe belemész, ha még a GYED alatt újra terhes leszel, mert akkor a második gyerkõc után már csak GYES-re leszel jogosult. Kérdezd meg, miért jó ez neki!
Passzív gyeden leszel, ha felmondjátok a munkaviszonyt és utána valóban nem kapsz Gyedet a második gyerek után csak GYES-t. Nem csinálnék ilyet, mert sok szempontból jobb, ha maradsz munkaviszonyban. HA nem akartok több gyereket akkor is nem utolsó szempont, hogy vissza kell vennie, ha nem vesz vissza a gyerek 3 éves koráig kell fizetnie a béred, ha nem vesz vissza munkaviszonyba, és te jelezted, hogy akarsz dolgozni. Egy ismerõsöm így kap potya havi pénzt, mert nem tudták hova visszavenni, de nem akart Gyesen lenni. Nem tudom a mostani szabályok ebben mennyiben változtak, de jobb ha van munkaviszonyod. Én azt csináltam, amikor megszûnt a cég ahol dolgoztam, hogy bejelentettem magam tgyás után egy másik céghez és elmentem 10 nap múlva papíron Gyedre. Ezzel jól jártam a céget nem éri kár, persze vissza nem vesznek:) )) de legalább maradtam munkaviszonyban és nem lett passzív a gyed és most is kapok majd gyed, ha lesz 3. baba.

A meglévő hitelkártyát visszavonják-e ha megszűnik a munkaviszony vagy ha rendesen megy tovább a visszatörlesztés akkor nem történik semmi?

Legjobb válasz: Ha már egyszer odaadták a kártyát, többet nem foglalkoznak vele, van-e munkaviszonyod. Sõt ha mindig határidõre fizetgetsz, még a hitelkeretet is évrõl évre növelik, függetlenül attól, van-e épp munkád, vagy nincs. De egyébként érdemes visszafizetni minél hamarabb a teljes összeget, és visszaadni a kártyát, mert nem egy gazdaságos fizetési mód. Vagy legalábbis nem neked. A bank viszont hatalmasat kaszál rajta, így csak végsõ esetben vonják be.

Ha már egyszer odaadták a kártyát, többet nem foglalkoznak vele, van-e munkaviszonyod. Sõt ha mindig határidõre fizetgetsz, még a hitelkeretet is évrõl évre növelik, függetlenül attól, van-e épp munkád, vagy nincs. De egyébként érdemes visszafizetni minél hamarabb a teljes összeget, és visszaadni a kártyát, mert nem egy gazdaságos fizetési mód. Vagy legalábbis nem neked. A bank viszont hatalmasat kaszál rajta, így csak végsõ esetben vonják be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. :) Persze tudom, hogy ez nem túl gazdaságos, csak vésztartaléknak gondoltam.


Csak akkor kaphatsz gyedet, ha biztosított vagy. Ha megszûnik a munkaviszonyod, nem leszel biztosított és csak gyest kaphatsz.
Ha megszünik x-nap a munkád, másnap irány a munkanélküli és ha kitart szülésig akkor gyedet kapsz, ha nem jár addig akkor gyes sajna:-(

Jelenleg GYED-en vagyok, ha megszűnik a munkaviszonyom, kapom -e továbbra is a GYED-et?

Áprilistól dolgoznék újra, de új munkahelyen, nem ott, ahonann elmentem szülni. Õk még nem tudják. Ha én bemegyek, hogy szeretném felbontani a munkaviszonyt, áprilistól, és ?k azt mondják, hogy akkor most azonnal bontsuk fel, akkor addig kapok vajon gyedet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy GYED alatt nem mondhatják fel a munkaviszonyod, de azt nem tudom mi a helyzet, ha te szeretnéd felmondani. Azt megteheti, ha Gyed után visszamész dolgozni, akkor rögtön az elsõ nap felmond. Mindenképpen egy olyan embert kérdezz meg, aki járatos a munkaügyi törvényben.

Én úgy tudom, hogy GYED alatt nem mondhatják fel a munkaviszonyod, de azt nem tudom mi a helyzet, ha te szeretnéd felmondani. Azt megteheti, ha Gyed után visszamész dolgozni, akkor rögtön az elsõ nap felmond. Mindenképpen egy olyan embert kérdezz meg, aki járatos a munkaügyi törvényben.
A kérdező hozzászólása: Õk nem akarnak nekem felmondani. Én szeretnék, mert másik munkahelyre megyek dolgozni, ami közelebb van. Tudom, hogy õk nem mondhatnak fel. Csak azt nem tudom, hogy a gyedet õk adják, vagy az állam? Kapnám -e akkor, ha pl február 1-el megszûnik a munkaviszonyom, és április 1-tõl fogok dolgozni?
Járna a GYED szerintem akkor is, mert csak az a feltétel, hogy szüléskor kell biztosítottnak lenni. Gondolom GYES mellett szeretnél másik munkahelyen dolgozni. Ha lejár a GYEd-ed igényled meg a gyest, és minden további nélkül elmehetsz másik munkahelyre is dolgozni. Ennek nem feltétele az, hogy a korábbi munkaviszonyod mindenáron megszüntesd, annak sorsáról a GYES lejártakor is dönthetsz.
Elsõ vagyok. A GYED-et az OEP adja és nem a munkahely, Õk maximum kifizetõ hely lehetnek, de akkor is az OEP-tõl kapják meg amit neked kifizetnek.
A kérdező hozzászólása: Oké! Köszi
A szülés napján kell, hogy legyen élõ munkaviszonyod, vagy legalább munkanélküli ellátásban részesülj.
Szülés napján kell fennállni a jogviszonynak ezekhez.
Elsõ hülyeséget írt. Születés pillanatában is élõ munkaiszonynak kell lennie, így csak gyes-re leszel jogosult.
A szülést megelõzõ két évben kell 365 biztosított napnak lenni. Ha a szülés idején nem vagy biztosított, csak GYES-re leszel jogosult, sem TGYÁS-t, sem GYED-et nem igényelhetsz. Ha van lehetõséged elmenni dolgozni, menj el. Másik lehetõség: ha a szülés elõtt 28 nappal elmész munkanélküli segélyre, majd a szülés után lemondod és igényelheted a TGYÁS-t, annak lejárta után igénybe kell venni 1-2 napra újra az álláskeresési támogatást, majd igényelni a GYED-et. Ezt nem árt pontosan kiszámolni, hogy a TGYÁS lejárta után is legyen pár napod, amivel gazdálkodhatsz. (De szerintem a Munkaügyi Központban adnak ehhez segítséget.) Ha viszont ezt választod, akkor amíg nem tudsz munkanélkülire menni, addig magadnak kell fizetned a TB-t, hogy biztostott legyél. Ebben a NAV tud segíteni.
jogosult vagy rá. 1 év munkaviszony után. mindegy mikor derült ki, jogosult vagy. :)
Nem a szülés napján!!! Akkor jár a tgyás, ha a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül valaki. Ha megszûnik a mviszony, 90 nap álláskeresési(ez alatt is biztosított, majd innentõl ketyeg a 42 nap. Ha ezen túl szül, tgyásra nem jogosult, de ha megvan két éven belül a 365 nap biztosított idõszak. Gyed akkor is járhat, ha valaki tgyásra nem jogosult.
Terhességi-gyermekágyi segélyhez, valamint a GYED-hez kell biztosítási jogviszony az ellátásra jogosultságkor. Ha ilyen módon leszel jogosult thgy-ra, akkor automatikusan jár a GYED is. A thgy-ra ezen felül még akkor is jogosult vagy, ha a "munkaviszonyod" megszünését követõ 42. napig megszülsz. Ez a passzív jogú thgy. Ha erre leszel csak jogosult, akkor GYED már nem jár automatikusan. A thgy-t a szülés várható ideje elõtt 4 héttel már igénybe lehet venni. Az a lényeg, hogy legalább vagy a szülés elõtt igénybe vett thgy. kezdõnapján legyen valamilyen biztosítási jogviszonyod, vagy a szülés napján, ha akkortól igényelnéd a thgy-t. Ha a thgy. ideje alatt szünne meg a "biztosítottságod", attól még a GYED-re továbbra is jogosult vagy. Biztosítási jogviszony az álláskeresési járadék folyósításának ideje is.

Ha megszűnik a munkaviszony, a SZÉP kártyán maradt összeget még le lehet fogyasztani?

Legjobb válasz: Tehát ha a munkaviszony megszûnik akkor a kártya meddig aktív?

A kérdező hozzászólása: Tehát ha a munkaviszony megszûnik akkor a kártya meddig aktív?

Próbaidő alatt ha megszünik a munkaviszony, utána ellehet menni passzív táppénzre?

Ja, és aki munkanélkülir?l megy el szülni az egyáltalán nem jogosult a gyedre? 23 hetes kismama.

Legjobb válasz: Gyedre csak az jogosult, aki munkaviszonyban áll. Munkanélkülirõl csak gyesre tudsz menni!passzív táppénzre el lehet menni 45 napig (kb.)Keress egy jól bejelentett munkahelyet!!Ha érdekel részletesen, írj privát!

Gyedre csak az jogosult, aki munkaviszonyban áll. Munkanélkülirõl csak gyesre tudsz menni!passzív táppénzre el lehet menni 45 napig (kb.)Keress egy jól bejelentett munkahelyet!!Ha érdekel részletesen, írj privát!
Én pénteken voltam a tb-be, meg a tákiszba, és ott is azt mondták, hogy sem a tgyásra, sem a gyedre nem leszek jogosult, mivel még a szülést megelõzõen lejár az álláskeresési járadék. Ha a szüléskor is kapnám még a pénzt, akkor lennék jogosult rá. Így csak a gyest igényelhetem majd.
Szia! A második válaszolóval értek egyet. Keresd Szakbarbárt és Zsannát. Ha van minimum 180 napod és az álláskeresési járadék kitart a szülésig akkor a tavalyi év fizetése alapján fogják számolni a tgyást. Ha a gyed igénylése már a következõ évben lesz akkor a mostani évet veszik alapul. De az lenne a legjobb ha Szakbarbártól kérnél segítséget, mert õ profi. Üdv
A tgyást és gyed-et nem a járadékból számítják hanem a járadékot képzõ szerzõdés szerinti bérbõl.Egy ellátás nem lehet alapja egy másik ellátásnak!
Ezt jól írtad.A járadék most a szerzõdésben szereplõ összeg és ahhoz viszonyítanak!De nem számolnak töbet mint a mindenkori minimálbér 2x-t, még ha több a bejelentet összeg akkor sem!
Elsõ válaszoló vagyok! Kifejtve: Jogosult a gyedre, meg a tgyesre is, de ez függ a munkanélküli járadék összegétõl és mivel próbaidõrõl van szó olyan magas járadék nem lehet. Pl: egy 100e ft-os fizetés járadéka kb 50e amibõl kiszámítva a tgys úgy 30e, a gyed 25e és ezeket 3x igényelve ellenben a gyes összege is ennyi és ezt csak 1x kell igényelni a 3 év alatt!
0 bérezett napba szülök és az ellátások alapja ilyenkor a szerzõdés szerinti bér de max. a minimálbér kétszerese!Én így tudom(persze nem 100%!)
Részben igazad van, csak az összege nem biztos hogy több lesz mint a gyes!A munkanélküli miatt!!
Hát nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval!Én simán jogosult leszek állásker járadékról tgyás-ra és gyed-re is!Kérj itt segítséget Szakbarbártól vagy Zsannától!Adj meg minnél több adatot és türelmesen várj!Sok sikert! http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step..
A kérdező hozzászólása: Aug 19-re vagyok kiírva, és ha elmegyek passzívra, és utána a munkanélkülire, úgy jönnék ki szept elejére. Megvan az egy éves munkaviszonyom is. Sajnos én nem birom már a munkát (egész napos álló), és elég megterhelõ a pocimnak meg a lábamnak! Ma elég rosszul voltam, és úgy gondolom fontosabb a babó mint a munka! Köszi szépen mindenkinek a segítséget!

Gyes alatt ha megszűnik a munkaviszony, mi lesz a második babánál?

Júl.ra vagyok kiírva a második babámmal, jelenleg gyesen vagyok az els?vel aki 2és fél éves.

Legjobb válasz: Tisztázzuk a fogalmakat: csõdeljárás vagy felszámolás alá került a cég? Csõdeljárás esetén NEM szûnik meg a cég, a munkaviszony, hiszen a csõdeljárás lényege az, hogy a fizetésképtelenséget megoldják, haladékot kérjenek azoktól, akiknek tartoznak.

Tisztázzuk a fogalmakat: csõdeljárás vagy felszámolás alá került a cég? Csõdeljárás esetén NEM szûnik meg a cég, a munkaviszony, hiszen a csõdeljárás lényege az, hogy a fizetésképtelenséget megoldják, haladékot kérjenek azoktól, akiknek tartoznak.
A kérdező hozzászólása: Csõdeljárás alá került nem felszámolás. Ez akkor bíztató lehet? Azt mondták várjak pár hónapot és ha megmaradnak akkor kivehetem a szabikat. Ha nem akkor bukom. Ez így lehetséges??
Abból a szempontból biztató, hogy a cég is bízik benne, hogy ez egy átmeneti állapot (fizetésképtelenség) és próbál rajta javítani. Bukni nem biztos, hogy bukod, ugyanis ha mégis felszámolás alá kerül a cég, a fizetési lista elején mindig a bérjövedelmek vannak. Márpediglen ha nem tudják megoldani a fizetésképtelenséget, akkor felszámolás lesz a vége.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!

Ha megszűnt a munkaviszonyom, be kell valahol jelenteni (OEP), hogy automatikusan kapjam tovább a GYED-et?

Eddig a munkahelyem volt a kifizet?hely, de nem mondták, hogy ez ügyben lépnem kellene.

Legjobb válasz: GYED-t folyósítottak és közben megszûnt a munkaviszonyod? A munkahely is megszûnt vagy a csak a TB kifizetõhely státusza?

GYED-t folyósítottak és közben megszûnt a munkaviszonyod? A munkahely is megszûnt vagy a csak a TB kifizetõhely státusza?
A kérdező hozzászólása: Megszûnt a munkahelyem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!