Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik 1, 2 (5 db)

A szülés napján kell, hogy legyen élõ munkaviszonyod, vagy legalább munkanélküli ellátásban részesülj.
Szülés napján kell fennállni a jogviszonynak ezekhez.
Elsõ hülyeséget írt. Születés pillanatában is élõ munkaiszonynak kell lennie, így csak gyes-re leszel jogosult.
A szülést megelõzõ két évben kell 365 biztosított napnak lenni. Ha a szülés idején nem vagy biztosított, csak GYES-re leszel jogosult, sem TGYÁS-t, sem GYED-et nem igényelhetsz. Ha van lehetõséged elmenni dolgozni, menj el. Másik lehetõség: ha a szülés elõtt 28 nappal elmész munkanélküli segélyre, majd a szülés után lemondod és igényelheted a TGYÁS-t, annak lejárta után igénybe kell venni 1-2 napra újra az álláskeresési támogatást, majd igényelni a GYED-et. Ezt nem árt pontosan kiszámolni, hogy a TGYÁS lejárta után is legyen pár napod, amivel gazdálkodhatsz. (De szerintem a Munkaügyi Központban adnak ehhez segítséget.) Ha viszont ezt választod, akkor amíg nem tudsz munkanélkülire menni, addig magadnak kell fizetned a TB-t, hogy biztostott legyél. Ebben a NAV tud segíteni.
jogosult vagy rá. 1 év munkaviszony után. mindegy mikor derült ki, jogosult vagy. :)
Nem a szülés napján!!! Akkor jár a tgyás, ha a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül valaki. Ha megszûnik a mviszony, 90 nap álláskeresési(ez alatt is biztosított, majd innentõl ketyeg a 42 nap. Ha ezen túl szül, tgyásra nem jogosult, de ha megvan két éven belül a 365 nap biztosított idõszak. Gyed akkor is járhat, ha valaki tgyásra nem jogosult.
Terhességi-gyermekágyi segélyhez, valamint a GYED-hez kell biztosítási jogviszony az ellátásra jogosultságkor. Ha ilyen módon leszel jogosult thgy-ra, akkor automatikusan jár a GYED is. A thgy-ra ezen felül még akkor is jogosult vagy, ha a "munkaviszonyod" megszünését követõ 42. napig megszülsz. Ez a passzív jogú thgy. Ha erre leszel csak jogosult, akkor GYED már nem jár automatikusan. A thgy-t a szülés várható ideje elõtt 4 héttel már igénybe lehet venni. Az a lényeg, hogy legalább vagy a szülés elõtt igénybe vett thgy. kezdõnapján legyen valamilyen biztosítási jogviszonyod, vagy a szülés napján, ha akkortól igényelnéd a thgy-t. Ha a thgy. ideje alatt szünne meg a "biztosítottságod", attól még a GYED-re továbbra is jogosult vagy. Biztosítási jogviszony az álláskeresési járadék folyósításának ideje is.

3 év menstruálok, és még mundig nem állt be, vagy én számolok rosszul? Mikor van hivatalosan vége, mikor 1-2 csepp van, vagy mikor teljesen megszűnik? Ha lehet, nem akarok orvoshoz menni.

Legjobb válasz: Ha már nincs semmi akkor van vége, viszont egy ciklus az egyik menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napjáig tart, ami egyben egy új ciklus kezdete is.

Ha már nincs semmi akkor van vége, viszont egy ciklus az egyik menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elsõ napjáig tart, ami egyben egy új ciklus kezdete is.
Lehet, hogy csak simán késik. Nem kell rögtön orvoshoz fordulni, ha a következõ hónapban sem jön meg akkor kell elmenni. :)
A kérdező hozzászólása: Akkor viszont most tartok a 45. napnál..ez normális?
45 nap már sok. 35 napnál nem lehet hosszabb egy ciklus. Mindenképpen menj orvoshoz! Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Elõfordult már olyan is, hogy kimaradt 1 hónapban..az nagy baj?
Az elsõ 2 válasz írója vagyok. Szerintem legjobb ha orvoshoz mész, mert látatlanban felelõtlenség a fiatal korodra fogni!!!

Ha visszamegyek dolgozni a gyerekem kétéves korában, de 1-2-3 hónap után elküldenek vagy megszűnik a cég, jogosult leszek álláskeresési járadékra?

amennyiben nem, elmehetek gyes-re a gyerekem hároméves koráig? vagy ha visszamegyek dolgozni, gyes-e már nem leszek jogosult kés?bb?

Legjobb válasz: Az álláskeresési támogatáshoz minimum 360 munkaviszonyban töltött nap kell az igénylést megelõzõ 3 éven belül. Mivel neked még most is megvan a munkaviszonyod, így egyelõre a maximális 90 nap jár. Ettõl még gyesre elmehetsz 3 éves koráig, és utána is mehetsz álláskeresésire.

Az álláskeresési támogatáshoz minimum 360 munkaviszonyban töltött nap kell az igénylést megelõzõ 3 éven belül. Mivel neked még most is megvan a munkaviszonyod, így egyelõre a maximális 90 nap jár. Ettõl még gyesre elmehetsz 3 éves koráig, és utána is mehetsz álláskeresésire.

Corsa b 99-es 1.2-es 16v-s néha fölleg ha pár napot ál beinditás után iszonyuan zakatol/kattog ami kb 5másodperc alatt szinte megszünik (de belüröl még halható egy picit majd mikor eléri a 70 80 fokot teljesen abahagyja (kb 3-5 perc)?

milehet a gond? Komoly? Sajnos nincspénz szervizre

Legjobb válasz: ui: fölleg a beinditás utáni pár másodperc aggaszt nagyon kattoG:( 2honap alatt (400km-er alatt 2x fordult elõ)

A kérdező hozzászólása: ui: fölleg a beinditás utáni pár másodperc aggaszt nagyon kattoG:( 2honap alatt (400km-er alatt 2x fordult elõ)
Csattog a hidrotõke szerintem.
A kérdező hozzászólása: de mitöl? nemrég vettem magánszemélytöl 1sõ autom 10w40-es agip olaj van benne (ami szép aranyszinû állitolag 5ezerel elötte cserélte anyit mondott hogy olajszürõt elég minden 2.olajcserékor cserélnem lehet ez a baja? (106 ezret futott)
Igen, az a baja, amit elõttem is írtak. Kell egy kis idõ, amíg "feláll" az olajnyomás. Ereszd le az olajat, cserélj szûrõt, ha friss az olaj akkor nyugodtan visszatöltheted.
Furán hangzik, de nem okoz gondot, csak rossz hangja van.
olajszûrõnél van gagyi változat, amibe nincs szelep, mielõtt felrakod fújj bele a közepébe, ha lehet, akkor abba nincs szelep, az szar, ha nemtudsz belefújni, csak szívni, akkor jó.Ha van benne szelep, az nemengedi el az olajat, tehát hosszabb állás után nemkell újratermelnie az olajzást..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hó elején az lesz az elsõ hogy veszek a bárdi autotol egy "szelepes" olajszürõt

Ha megszünik az 1, 2 Ft-os, utalni lehet nem 5-el osztható összeget?

Legjobb válasz: De lehet, a termékek ára (elvileg) nem változnak, nem kell feltétlenül mindennek 5-re vagy 0-ra végzõdnie, mert a pénztárnál a végösszeget kerekítik csak. A fillér sem létezik már régóta, mégis fõleg nagykerekben lehet látni árakat, amik filléresek. Bár szerintem sok helyen átáraznak bizonyos dolgokat.

De lehet, a termékek ára (elvileg) nem változnak, nem kell feltétlenül mindennek 5-re vagy 0-ra végzõdnie, mert a pénztárnál a végösszeget kerekítik csak. A fillér sem létezik már régóta, mégis fõleg nagykerekben lehet látni árakat, amik filléresek. Bár szerintem sok helyen átáraznak bizonyos dolgokat.
Utalni természetesen lehet nem 5-tel osztható összeget. Csak a készpénzforgalomban szûnik meg. Az elszámolási rendszerekben megmarad (könyvelés, bérszámfejtés, bank, stb.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!