Találatok a következő kifejezésre: Ha megszünik 1, (25 db)

Felmondhat-e nekem a munkáltató (munkaerő-kölcsönző), ha júl.1. előtt megszűnt a munkaköröm, de védettséget élveztem (kisfiam még csak most lesz 3 éves), hiszen júl.1. óta nincs védettség?

Azért kérdezem, mert elvileg ma már felmondhatnának, de a régi rendszer szerint kezdtem meg és élvezem a védettséget, ilyenkor mi van?

Felmondhat-e nekem a munkáltató (munkaerő-kölcsönző), ha júl.1. előtt megszűnt a munkaköröm, de védettséget élveztem (kisfiam még csak most lesz 3 éves), hiszen júl.1. óta nincs védettség?

Azért kérdezem, mert elvileg ma már felmondhatnának, de a régi rendszer szerint kezdtem meg és élvezem a védettséget, ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Itt már minden lehetséges!!!

Itt már minden lehetséges!!!

18. év felet megszűnik a családi pótlék ha még 1. évig tanulok?

Szakmunkás iskola 4 éves és még 1 évem van még

Legjobb válasz: Ha nappalin tanulod akkor jár!

Ha nappalin tanulod akkor jár!
nekem miután betöltöttem a 20. évemet, hiába tanultam nappali tagozaton, utánna már nem adták.
Kérdezõ: Ha nappalis vagy igen. Csak kikell tölteni a szüleidnek egy lapot majd ezzel kapcsolatba. De ne számíts sokra. 2.es: Mivel 20 éves korig igényelhetõ akkor ha nappalin tanulsz. Elmúltál 20 így nem.


A szülés napján kell, hogy legyen élõ munkaviszonyod, vagy legalább munkanélküli ellátásban részesülj.
Szülés napján kell fennállni a jogviszonynak ezekhez.
Elsõ hülyeséget írt. Születés pillanatában is élõ munkaiszonynak kell lennie, így csak gyes-re leszel jogosult.
A szülést megelõzõ két évben kell 365 biztosított napnak lenni. Ha a szülés idején nem vagy biztosított, csak GYES-re leszel jogosult, sem TGYÁS-t, sem GYED-et nem igényelhetsz. Ha van lehetõséged elmenni dolgozni, menj el. Másik lehetõség: ha a szülés elõtt 28 nappal elmész munkanélküli segélyre, majd a szülés után lemondod és igényelheted a TGYÁS-t, annak lejárta után igénybe kell venni 1-2 napra újra az álláskeresési támogatást, majd igényelni a GYED-et. Ezt nem árt pontosan kiszámolni, hogy a TGYÁS lejárta után is legyen pár napod, amivel gazdálkodhatsz. (De szerintem a Munkaügyi Központban adnak ehhez segítséget.) Ha viszont ezt választod, akkor amíg nem tudsz munkanélkülire menni, addig magadnak kell fizetned a TB-t, hogy biztostott legyél. Ebben a NAV tud segíteni.
jogosult vagy rá. 1 év munkaviszony után. mindegy mikor derült ki, jogosult vagy. :)
Nem a szülés napján!!! Akkor jár a tgyás, ha a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül valaki. Ha megszûnik a mviszony, 90 nap álláskeresési(ez alatt is biztosított, majd innentõl ketyeg a 42 nap. Ha ezen túl szül, tgyásra nem jogosult, de ha megvan két éven belül a 365 nap biztosított idõszak. Gyed akkor is járhat, ha valaki tgyásra nem jogosult.
Terhességi-gyermekágyi segélyhez, valamint a GYED-hez kell biztosítási jogviszony az ellátásra jogosultságkor. Ha ilyen módon leszel jogosult thgy-ra, akkor automatikusan jár a GYED is. A thgy-ra ezen felül még akkor is jogosult vagy, ha a "munkaviszonyod" megszünését követõ 42. napig megszülsz. Ez a passzív jogú thgy. Ha erre leszel csak jogosult, akkor GYED már nem jár automatikusan. A thgy-t a szülés várható ideje elõtt 4 héttel már igénybe lehet venni. Az a lényeg, hogy legalább vagy a szülés elõtt igénybe vett thgy. kezdõnapján legyen valamilyen biztosítási jogviszonyod, vagy a szülés napján, ha akkortól igényelnéd a thgy-t. Ha a thgy. ideje alatt szünne meg a "biztosítottságod", attól még a GYED-re továbbra is jogosult vagy. Biztosítási jogviszony az álláskeresési járadék folyósításának ideje is.

Ha már 1 hónapja kapom a gyedet és vaaűlamilyen oknál fogva megszünik a munkaviszonyom, akkor megszüntetik agyedemet és gyest kapok tovább? Vagy ez hogy működik?

Van valami olyan oldal ahol ennek pontosan utána lehetne nézni, hogy mi a helyzet ha tgyás vagy gyed alatt szünik meg a munkaviszony?

Legjobb válasz: Szia! Ha GYED alatt szûnik meg a munkahelyed, ugyanúgy kapod tovább, csak passzív GYED formájában. (akkor gázos, ha még a szülés elõtt szûnik meg!). Ez a passzív GYED pedig max a következõ gyermeknél lesz hátrányos.

Szia! Ha GYED alatt szûnik meg a munkahelyed, ugyanúgy kapod tovább, csak passzív GYED formájában. (akkor gázos, ha még a szülés elõtt szûnik meg!). Ez a passzív GYED pedig max a következõ gyermeknél lesz hátrányos.
Nem így mûködik. A szülést megelõzõ naptári évben nézik, hogy volt-e 180 nap munkaviszonyod. Ha igen, jogosult vagy a GYED-re, megállapítják, hogy milyen összeget kapsz, és azt kapod a gyereked 2 éves koráig. Pl. én munkanélküliként szültem januárban, de elõtte évben volt 7 hónap munkaviszonyom és kapom a GYED-et. Ha van még kérdésed, menj be a helyi OEP-hez. Ha megszûnik a munkahelyed, ezentúl úgyis tõlük fogod kapni a pénzt. Remélem, segítettem. Boldog babázást!

18. év felet megszűnik a családi pótlék ha még 1. év tanulok?

Legjobb válasz: Attól függ hol? Középiskola, egyetem?

Attól függ hol? Középiskola, egyetem?

Ha megszünik az 1, 2 Ft-os, utalni lehet nem 5-el osztható összeget?

Legjobb válasz: De lehet, a termékek ára (elvileg) nem változnak, nem kell feltétlenül mindennek 5-re vagy 0-ra végzõdnie, mert a pénztárnál a végösszeget kerekítik csak. A fillér sem létezik már régóta, mégis fõleg nagykerekben lehet látni árakat, amik filléresek. Bár szerintem sok helyen átáraznak bizonyos dolgokat.

De lehet, a termékek ára (elvileg) nem változnak, nem kell feltétlenül mindennek 5-re vagy 0-ra végzõdnie, mert a pénztárnál a végösszeget kerekítik csak. A fillér sem létezik már régóta, mégis fõleg nagykerekben lehet látni árakat, amik filléresek. Bár szerintem sok helyen átáraznak bizonyos dolgokat.
Utalni természetesen lehet nem 5-tel osztható összeget. Csak a készpénzforgalomban szûnik meg. Az elszámolási rendszerekben megmarad (könyvelés, bérszámfejtés, bank, stb.)

Vodafonos 1 éves hűségnyilatkozattal rendelkező USB-s mobil internetemet le kell mondani vagy automatikusan megszűnik a szolgáltatás ha eltelt az 1 év?

A szerz?désben az áll ha a h?ségnyilatkozaton, 1 éven belül mondom le az szerz?dés bontás,fizetnem kell érte.

Legjobb válasz: A szerzõdés határozatlan idõre jött létre, egy év szerzõdésmegtartási kötelezettséggel ("hûség"). Vagyis a szerzõdés egy év után nem szûnik meg, mivel határozatlan idõre kötöttétek, de egy év után mindenféle korlátozás nélkül jogosult vagy kezdeményezni a szerzõdés kötbér nélküli felbontását.

A szerzõdés határozatlan idõre jött létre, egy év szerzõdésmegtartási kötelezettséggel ("hûség"). Vagyis a szerzõdés egy év után nem szûnik meg, mivel határozatlan idõre kötöttétek, de egy év után mindenféle korlátozás nélkül jogosult vagy kezdeményezni a szerzõdés kötbér nélküli felbontását.
Nem szûnik meg, le kell mondani ha már nem akarod, csak mostmár nem kell fizetni a szerzõdésbontást, mert letelt a hûségnyilatkozatban vállalt idõ.

Ha a hallgatói jogviszony megszűnik, akkor ugye 45 napig él a biztosítás, ha nem tud elhelyezkedni valaki. Napi 1 óra bejelentett állás elég-e a biztosítási jogviszonyhoz, vagy főállású munkaviszony kell? Köszönöm válaszukat!

Legjobb válasz: A diákigazolványod érvényességéig van TB-d. Tehát ha csak elsõ félévre volt matricád akkor ha jól tudom március 31. plusz 45 nap. Ha pedig már a második félévre is megvan a matricád akkor október 31. plusz 45 nap.

A diákigazolványod érvényességéig van TB-d. Tehát ha csak elsõ félévre volt matricád akkor ha jól tudom március 31. plusz 45 nap. Ha pedig már a második félévre is megvan a matricád akkor október 31. plusz 45 nap.
Igen, 45 nap passzív jogosultság van. Ha be vagy jelentve munkaviszonnyal, akkor mindegy, hogy hány órára vagy bejelentve, biztosított vagy (napi 1 órás is elég a biztosításhoz) A napi 1 órás is lehet fõállás. Te a teljes munkaidõsre (8órásra) gondolhattál itt.
Kivéve, ha félév közben szünteti mag a hallgatói jogviszonyát. Akkor a jogviszonya megszüntetésétõl számítódik a 45 nap.
És kivéve ha levelezõs.
Ha levelezõs, nem is fizetik neki a TB-t. Második voltam.

Ha bölcsibe jár az 1 éves kislányom, kaphatom tovább a gyest, vagy az megszünik, ha dolgozom?

Legjobb válasz: Szia, mindenképp jár a gyes, ha dolgozol ha nem, bölcsibe is mehet ha dolgozol.

Szia, mindenképp jár a gyes, ha dolgozol ha nem, bölcsibe is mehet ha dolgozol.
Szia! Mindenképpen kérdezd meg a munkáltatódat, hogy visszavesznek-e GYES mellett, mert én pont pórul jártam az elsõ kisfiamnál! Azt hittem az automatikusan jár, ha visszavesznek, de azt kérvényezni kell és nem szabad kivenned a megmaradt szabadságokat, csak ha betölti a kislányod a 3 évet. Különben nem jár a GYES
A gyes-re jogosult vagy a kislányod 3 éves koráig ha dolgozol akkor is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!