Találatok a következő kifejezésre: Ha megszületne baba, (22 db)

34 hetes terhes vagyok, ma voltam az orvosnál és 1 ujjnyira kinyíltam. Mire kell vigyáznom és ha a baba megszületne nem lenne baja?

Legjobb válasz: Hát, ha lehet sokat pihenj. Ha gond lenne az orvos ugyis mondta volna, de a pihi nem árt. Ha megszületne az nem volna túl jó, hiszen a kis tüdeje még nem elég érett. Ha baj lenne, az orvos írt volna gyogyszert, ami érleli a baba tüdejét. Míg csak a külsõ méhszáj van nyitva, nincs gond.

Hát, ha lehet sokat pihenj. Ha gond lenne az orvos ugyis mondta volna, de a pihi nem árt. Ha megszületne az nem volna túl jó, hiszen a kis tüdeje még nem elég érett. Ha baj lenne, az orvos írt volna gyogyszert, ami érleli a baba tüdejét. Míg csak a külsõ méhszáj van nyitva, nincs gond.
sokan nyitva vannak már ilyenkor 1 ujjnyira, de ez még nem jelenti azt, hogy meg is fogsz szülni elõbb. Pihenj, ne emelj és nem lesz baj!
Szia! Pihenj és ne idegeskedj! Ha mégis jönne a baba, ebben az idõszakban már fejlett annyira a tüdeje is, hogy nem lenne semmi baja! Üdv:33 hetes kismama

30 hetes terhes vagyok, a baba méretei alapján 32 hetes. CX: 2210. Nagyon rossz a méhszáj "állapota"? Ezzel meddig lehet kihúzni? Mennyi esélye lenne, ha megszületne most?

Legjobb válasz: ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre

ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre
Nem olyan rossz ez a méhszáj állapot, hiszen a belsõ méhszáj teljesen zárt. Nagyon fontos viszont hogy feküdj minél többet, mert így a baba súlya nem terheli a méhszájat és nem nyílik tovább és szedjél magnéziumot naponta a 37. hétig, ez ellazítja a méhizomzatot így ha kevesebb lesz a kontrakció a méhszáj sem nyílik tovább. De ha megtörténne a legrosszabb, azaz pl. most megszületne mégis, akkor is garantáltan életben maradna és fel tudna zárkózni az idõben született babákhoz.De kétlem, h koraszülött lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Annyira azért nem rossz ez az állapot. Hosszú heteket ki lehet még ezzel húzni, de az orvos pihenésre vonatkozó tanácsait maximálisan betartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. A doki is mondta, hogy pihenjek sokat és megneB6-t kell szednem napi 4*2-t. Remélem nem lesz semmi baj. Már megbeszéltem a babával, hogy még legalább 6 hétig maradjon bent. Remélem szót fogad. :) Másra kell még figyelnem, mert errõl elfelejtettem a dokit megkérdezni? PL: szex, fürdés, séta....
Nem rossz kis méhszáj ez, lehet hogy emiatt kevesebbet vajúdsz majd, lassan de biztosan tágulgatsz. Zuhanyozz inkább, a sex csak óvatosan, sétálni szabad, de inkább többször kicsit, otthon pihi, láb felrak - olvasás, TV... Jó babázást:)
A babád már most teljesen életképes, legfeljebb inkubátorba tennék egy kicsit szolizni:) ne aggódj minden rendben zajlik:)

34. hetet töltöm holnap. Alig kapok levegőt és mindig szomjas vagyok, ezt betudom a gyógyszer mellékhatásaként amit visszatartásra kell szednem. Ha megszületne a baba már erős lenne a tüdeje az élethez?

Nem biztos, hogy megindul, de sokat fájok is és már nagyon rosszul vagyok..nemtudok semmit csinálni, és feleslegesnek kövérnek érzem magam.

Legjobb válasz: Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.

Szia. Ha most születne a pici, egy pár órára még biztos gépre tennék a biztonság kedvéért, de valószínû, hogy tudna már önállóan lélegezni. Egy ismerõsömnek is a 34-ik hétre született a babója, de õk is csak egy hetet voltak kórházban, nem volt szükséges géppel lélegeztetni. Ha jól tudom ilyenkor kap a baba tüdõérlelõt is. Ne aggódj, de azért a legjobb lenne, ha még két-három hetet kibírna a babszi odabent. Sok szerencsét! 36 hetes kismam.
Szia! Ha visszatartó gyógyszert szedsz akkor valószínûleg kapsz tüdõérlelõt is. Ezért szinte biztos, hogy elég érett a baba tüdeje. De még ráér megszületni. NE érezd magad se feleslegesnek, se kövérnek. A kismamák szépek, kívánatosak, és ez is csak egy ideiglenes állapot, nem leszel örök életedre kismama. Inkább élvezd a szép pillanatokat. üdv. Csilla
Szia! Én is kaptam a második terhességemnél tüdõérlelõt és visszatartó infúziót, meg gyógyszereket a 31. héttõl kezdve, de szerencsére a 40. héten született. Én is meg voltam ijedve. De ne idegeskedj mert az csak árt a babucinak. Sok sikert a babucihoz. Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Egy ismerõsöm babája 34.hétre született, 3 napot volt inkubátorban, és már 2 éves és teljesen egészséges, semmi baja!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A múltkor bent voltam a kórházban infúzióra, abba kaptam tüdõérlelõt, most meg gyógyszerezek.. Nagyon örülök a babának, mert 2, 5 év után jött a drága, és élvezem is hogy bent van és mocorog, csak már lehet annyira félek, hogy minden bajomat duplán érzem. Csak kihúzom pár hétig. Nektek is jó babaéveket!

Betöltött 33. héten jó ha a baba súlya 1, 90 kg? ha toxémiia gyanú miatt megszületne milyen esélyei lennének?

Legjobb válasz: Napról napra sokkal több.Azért jó lenne,ha legalább a 36. hétig nyugton maradna az a baba.A súlya bõven jó,de ezek az UHs mérések sokszor tévednek.

Napról napra sokkal több.Azért jó lenne, ha legalább a 36. hétig nyugton maradna az a baba.A súlya bõven jó, de ezek az UHs mérések sokszor tévednek.
Szerintem ha most már megszületne sem lenne baj. Már a 28. héttõl is nagy esélye van a túlélésre.
Tenyleg jo lenne a 36. hetig maradnia, mert akkor mar nem is koraszulott, de ha most megszuletne, sem lenne semmi baj, kicsit fazosabb lenne, mint az idoben jott babak, mert kisebb a sulya, de inkubatorban, koraszulott osztalyon gyorsan behozna a lemaradast! Bnom babaja 29. hetre jott, egy fertozes miatt, es makk egeszseges, semmi de semmi visszamaradas nincs, es a te babad mar egy honappal idosebb is, mint az ove!
Szia.Tényleg jó volna azt a 36. hetet ha kivárná a picur de ezzel a súllyal ha valós az adat (mert elõfordúlnak eltérések)nem lessz semmi probléma esetleg fog kapni egy tüdõ érlelõ inyekciót.Ilyet a koraszülött babáknak szoktak adni hogy a tüdõ további kinti fejlõdését segítsék.Szerintem ha nagyon muszáj annak a babának megszületni se lessz semmi baj.

Ha a baba fejlettebb mint amennyi terhes vagyok, azt jelenti hamarabb fog megszületni a kiírt dátumnál?

Legjobb válasz: Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :)! Sok sikert a babázáshoz !

Szia! Nem jelenti azt, az én fiam 4800g-al született és 10 napot ráhúztam vele. Most is terhes vagyok, 1 hónapja azt mondták, ne lepõdjek meg ha 3 héttel hamarabb jön a baba mert nagy. Febr. 14-re vagyok kiírva és még egyben vagyunk :) ! Sok sikert a babázáshoz !
38 hetes vagyok tegnap voltam uh és azt mondták töltött galamb kisfiam lesz már majdnem 4 kg, de semmi jele hogy jönni akarna.
Szia. Nekem azt mondták, hogy talán 3 kg lesz a baba, és 3800 grammal született a kislányom. A barátnõmnek is 3 kg körül jósolta az orvosa és 4350 gramm volt a babája. Ennyit az ultrahangról. Nem is értem, miért saccolgatják az orvosok a babák súlyát. Ezzel az érik el, hogy a kismama esetleg félni fog egy nagyobb baba miatt a szüléstõl.

Betöltött 32 hetesen már egészséges lenne a baba ha megszületne?

Legjobb válasz: én úgy tudom,hogy a 37.héttõl egészségen nem koraszülött a baba-aztán lehet hogy nem így van

én úgy tudom, hogy a 37.héttõl egészségen nem koraszülött a baba-aztán lehet hogy nem így van
Lehet egészséges, hogyne, az én fiam is az (32 hétre született), sõt, az unokatesója 28 hétre született és hál'Istennek semmi baja.
A tüdeje még nem fejlõdött ki teljesen, de a koraszülött-osztályokon már jó eséllyel életben tudják tartani.
arra van nagy esélye, hogy nem marad semmilyen egészségkárordása, de lehet, hogy még kell kapnia tüdõrélelõ gyógyszert. már betöltött 36 hetesen nem koraszülött, általában a 34. héttõl már semmilyen kórházi ellátást nem igényelnek csak a kórházi protokollt. én is pont most vagyok betöltött 32. és egy ujjnyit nyitott a méhszájam, a doki azt mondta maradjon még két hetet-húsz napot és ha utána jön, akkor nem lesz baj, egyébként azt mondta, hogy ha most születne, akkor még kicsi lenne, kb. ennyi, plusz a tüdõre is rá kell segíteni, de az agyvérzés esély már minden nappal csökken. nyugi, lopd te is a napokat, szedd a magnéziumot, pihenj, gondolkodj pozitívan és nem lesz semmi baj, a nagyfiammal a 27. héten megnyíltam, és 40. hétre szültem szép négy és fél kilós gyereket, remélem most is így lesz....:-)
Lehet, de komoly esély van, hogy nem... Maradjon még egy pár hetet :)
Szia! Én 31hétre születtem és itt vagyok, pedig 31 évvel ezelõtt volt. :)
Én 30 éve születtem 32 hétre, 1650grammal és 40 cm-rel. A tüdõm érett volt, inkubátorra nem volt szükség, csak a súlyom miatt tartottak benn a kórházban 1 hónapig. 39hetes pocis

36. -hetes vagyok, ilyenkor már tényleg várható akár mikor a szülés? Most ha megszületne a baba, kora szülött lenne? Tudna lélegezni magától?

Legjobb válasz: A betöltött 36. héttõl nem számít koraszülöttnek,ilyenkor már inkubátorba sem rakják,csak ha nincs meg 2.5 kg.

A betöltött 36. héttõl nem számít koraszülöttnek, ilyenkor már inkubátorba sem rakják, csak ha nincs meg 2.5 kg.
nem lenne koraszülött. A 36. hét után normális már minden. :-) Gratulálok a babóhoz :-))))
Nem koraszülött a 36. hét után (persze ez a súlyától is függ), ilyenkor már teljesen normális is lehet, hogy megindul a szülés, fõleg, ha már nagy a baba és nincs bent sok helye.
ne aggodj.ha beindulna a szülés mär nem lenne gàz vele.normàlis kisbaba:) .és 38.hét elött szültem 2-3 nappal, progizott csäszärral, gyönyörü a fiam!most 6 honapos.puszzzzoo

Ha megszületne a baba, hanyadik héttől nincs szüksége inkubátorra?

Mondjuk a súlya rendben van, tehát amiatt nem kell. Van vmi határ, vagy babafügg???

Legjobb válasz: Én úgy tuodm,hogy a 36. héttõl már nem számít koraszülöttnek. 31 hetes kismami

Én úgy tuodm, hogy a 36. héttõl már nem számít koraszülöttnek. 31 hetes kismami
Baba és szülés függõ.Ismerõsömnek idõre született, de kapott egy kétoldali tüdõgyuszát, és így hetekig inkubátorban volt.Az ilyen extrém esetektõl eltekintve is akad néha 1-1 jó idõre született, de mégis inkubátorba kerülõ baba.Illetve van olyan is, akinek nem kell.Másik ismerõs most szült 35. hétre, õk egy darabig még a koraszülött osztályon voltak, de sajna nem volt idõnk azóta beszélgetni, így nem tudom, hogy mi is történt, meg hogyan.
Normál módon a 36, hét után született baba már nem számít koraszülöttnek, de függ a súlyától állapotától és sok mástól is. Tehát ezt nem lehet elõre tudni.
Ez tényleg attól függ, mikor születik, és a legfontosabb a miért???is születik elõbb...Én láttam már pici koraszülöttet aki"csak"1-2 hetet töltött inkubátorban, de láttam már rendes idõre(40hétre)született babót is aki sokáig inkubátorban volt....Szóval ezt megmondani így nem lehet...
Szia! 41. betöltött héten született a babám és az éjszakát inkubátorban töltötte, szóval lehet olyan körülmény hogy idõben jött babákat is betesznek. Amúgy teljesen egészséges, minden rendben van vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! ;)

34 hetes terhes az egyik barátnőm, akinek ma beindult a szülés. Kórházban fekszik visszatartáson. Ha most megszületne a baba lenne valami baja? Miben más egy koraszülött baba?

Legjobb válasz: Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )

Az én kisfiam épp 34 hetesen született, hála Istennek makk egészségesen!!! 6 napig volt inkubátorban és kapott infúziót, mert az elején még gyenge volt, de aztán ügyesen szopott. 12 napig voltunk kórházban. Miben más egy korababa? Eleinte talán aluszékonyabb lehet, nagyobb az esély a besárgulásra, ezért nagyon kell figyelni az etetésére. Emellett többször kell vinni kontrollra, illetve esetleg gyengébb lehet az izomzata, ami miatt gyógytornát írhatnak elõ. Elõfordulhatnak problémák az éretlen tüdõ miatt is. Kitartás a barátnódnek, remélem azért még vissza tudják neki tartani!!! (Nekem már meg sem lehetett próbálni, annyira jönni akart. )
Nem lenne baja a babának, mert jó esély van ilyen kicsi terheségi korban szüllõteknek külvilág túlélésre. Koraszülõtt lenne, meg kicsi lenne a súlya, tovább maradna barátnõd kórházba a kicsi inkubátorba.
koraszülött baba sérülhet, de 34 hetesen elég kicsi az esélye..
Én pont két hete voltam bent visszatartáson 33 hetesen, és jelentem egyben vagyunk! Ha nem folyt el a magzatvíz, akkor mindent meg fognak tenni, hogy infúzióval visszatartsák. Biztos kapja már a tüdõérlelõt, ha sikerül megkapnia mind a 4-et, akkor már a baba tüdeje is fel van készítve, így sokkal nagyobb esélyei lesznek, ha mégis megszületne. Szerintem vissza fogják tudni tartani, én akit láttam bent a kórházban, mindenkinél sikerült.
Betöltött 34 hetesen már valószínûleg nem lesz semmi baja (betöltött 36 hétnél meg már nem is számít koraszülöttnek). Kórházban általában sikeres a visszatartás, ne aggódjatok. de akkor sincs nagy gond, ha megszületik a pici.
Kislányomat a 34. héten szültem természetes úton. Sajna 1 hónapig volt kórházba, mert a szülés következtében elég sok probléma kialakult nála, ami nem történt volna meg, ha még 1-2 hetet kihúzok, mert akkor már nagyobb lett volna és õ is tudott volna segíteni a kitolásnál. De most már jól van, szépen fejlõdik. Nagyon profik voltak a NIC-en az orvosok. Hogy miben más egy koraszülött baba? Nem tudok erre válaszolni, mert nincs összehasonlítási alapom.

33 hetes terhes vagyok. Ha most megszületne a baba, akkor már életben maradna és egészséges lenne?

Legjobb válasz: Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes

Szia ne aggódj ilyeneken. Egyébként nekem már a 31. héten azt mondták, hogy 10-bõl 9 tutira megmarad és semmi baja. Elvileg a tüdeje meg az emésztõcsatornája már érett. Miért agyalsz ilyeneken? Üdv 32 hetes
szia! Elméletileg már a 24. hét után meg tud születni a baba. azért van ennek kockázata , mert gyakran agyvérzés vagy más bajok léphetnek fel, ráadásul fejletlen a tüdeje...stb.ahogy múlnak a hetek , úgy csökkenek a kockázatok. 33. hétnél már elég kicsi az esélye , hogy baj lehet , max. "koraszülött " lesz, és így látják el. Persze ez megint egy érdekes dolog , nem visszakérdezni akarok , csak nem tudom hogy is van az, , hogy vagy inkább a 7. vagy a 9. hónapban szülessen a baba , de ne a 8.ban?? 35 hetes kismami
Szia! Az én húgom 27hétre született nem volt 1kiló se.teljesen egészséges volt, csak mivel pici volt ezért 3vagy 4hétig inkubátorba rakták.az inkubátor miatt pedig szemüveges lett.most 11éves és a legmagasabb az osztályba de a szemüveget még mindig hordania kell.
A 28.ik hét után egy jó koraszülött osztályon már 90% a túlélési esélye egy babának.Tehát a 33-héten szerinetem már majdnem 100.
Szerintem már nem lenne baja.
Anym 48 éve született 7 hónapra, mert mamám izgaga volt felmászott a létrára és leesett és semmi baja nem volt és nem is lett:DGodolj bele ha majd 50 éve õ túlélte, akkor most? Egyébként én sem értem, h a 8.hónapban miért nem lehet megszületni?
Szia!Én 29 évvel ezelõtt kerek 7 hónapra születtem, 40 cm voltam és 1.65 kg.Semmi hátrányom nem származott belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!