Találatok a következő kifejezésre: Ha megszületik baba, (112 db)

A terhes nő is kismama? Vagy már csak ha megszületik a baba, akkor lesz a nő kismama?

Legjobb válasz: Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".

Szerintem meg CSAK az állapotosra mondják. Legalábbis én még csak terhesekre vonatkoztatva hallottam használni. Ha megszületik a baba akkor már pl.: az orvosi rendelõben sem kismamaként hívják be, hanem "jöjjön, anyuka!".
Szerintem a terhesre is mondják.
Szerintem ha megszületik a baba
Miután megszületett a pici, beviszitek a születési anyakönyvi kivonatát az oviba, a következõ hónaptól kapjátok fél áron a kaját. Azért nem abban a hónapban, mert ugye elõre kell fizetni és nem biztos, hogy visszamenõleg adnának vissza pénzt... egy óvónõ
Nálunk is három gyerek van. Kapom a gyermekvédelmit egy évben két alkalommal, és nálunk ingyen étkeznek a gyerekek az oviban, suliban. Nem tudom, máshol ez hogy van, de nálunk évek óta így van.
Persze, aki gyermekvédelmit kap, annak ingyenes. Akinek nem jár a gyermekvédelmi, "csak" van 3-4 gyereke, az félárat fizet a kajáért.

21+6-hetes km! Ha megszületik a baba, kihez kell fordulni aki felirja a babaápoláshoz szügséges dolgokat?

pl:fürdetö popsikrém stb....

Legjobb válasz: Én már megvettem õket a gyógyszertárben recept nélkül! Nem sok különbség van a két ár között! Én úgy vagyok nyugott ha már meg van minden és ha megszületik a babó akkor majd úgyis felírja a doki!

Én már megvettem õket a gyógyszertárben recept nélkül! Nem sok különbség van a két ár között! Én úgy vagyok nyugott ha már meg van minden és ha megszületik a babó akkor majd úgyis felírja a doki!
van olyan kórház, ahol automatice felírják az alkoholt, a hiontõport, a popsikenõcsöt, és hidrophiles fürdetõt. ha viszont nálatok nem, akkor ha a kórházból hazajöttetek a háziorvos írja fel a baba nevére. bár akkor még tajszáma nincs a kicsinek, de meg tudják oldani, ha a te tajszámod elé egy 8ast tesznek. de a védõnõd biztos elmondja majd ezeket, ha oda kerül a sor. jó babavárást! 20 hetes kismami
Nekem a védõnõm azt mondta, ha megszültem, hivjam fel, még a korházban.A háziorvossal feliratja a dolgokat és a férjem beugorhat érte.
37 hetes kismamó az utolsó válaszoló
en is megvettem, nem dragak..amugy nalunk a gyerekorvos fogja felirni. majd ugy harmincpárhetesen neked is kell valasztani gyerekorvost, kerdezz korbe, ki a legjobb!


Mi történik a köldökzsinórral ha megszületik a baba?

a babához tartozót tudom, de ami az anyáknál marad azt is levágják és elszárad vagy mi?

Legjobb válasz: Mivel a köldökzsinór a babát köti össze a méhlepénnyel, így a pici megszületése, elsõ lélegzetvétele után megszûnik a funkciója. Igen, elvágják, ahogy már nem pulzál. Aztán a babát elviszik rendbe rakni, mérni, majd a szülés utolsó szakaszával megszületik a méhlepény, rajta a zsinór hosszabbik felével.Ezt az orvos/ szülésznõ alaposan megnézi, nem maradt-e véletlenül a méhben darabja. Ha minden rendben, ez is megy a többi szülõszobai hulladék közé. Mivel veszélyes hulladéknak számít, így késõbb megsemmisítik.

Mivel a köldökzsinór a babát köti össze a méhlepénnyel, így a pici megszületése, elsõ lélegzetvétele után megszûnik a funkciója. Igen, elvágják, ahogy már nem pulzál. Aztán a babát elviszik rendbe rakni, mérni, majd a szülés utolsó szakaszával megszületik a méhlepény, rajta a zsinór hosszabbik felével.Ezt az orvos/ szülésznõ alaposan megnézi, nem maradt-e véletlenül a méhben darabja. Ha minden rendben, ez is megy a többi szülõszobai hulladék közé. Mivel veszélyes hulladéknak számít, így késõbb megsemmisítik.
nem "marad" az anyánál, a méhlepény távozik szülés után. mondhatni azt is meg kell még szülni

Hogy van manapság? Babakötvényt adnak vagy összeget utalnak ha megszületik a baba?

2005-ben szültem,akkor 56.000.-körüli összeget kaptunk az államtól egyszeri támogatásként 1 gyerek után. Most hogy van ez? Babakötvényt adnak (lekötött pénz) vagy pénzt adnak és tedd jó helyre,vagy is költheted a picire? Köszönöm el?re is a válaszokat:D 25 hetes pocis:D

Legjobb válasz: Én 5hónapja szültem,megkötöttük a babakötvényt,az állam utalt rá 42000ft-ot + még az önkormányzattól kaptunk 10000ft-ot.Nem lehet hozzányúlni,csak hozzá tenni.Egy számlát kell nyitni a baba nevére és oda utalják a pénz.Ha a gyerek 18éves lesz akkor õ kiveheti ha akarja,de te nem nyúlhatsz hozzá mint szülõ. 5hónapos baba anyuja

Én 5hónapja szültem, megkötöttük a babakötvényt, az állam utalt rá 42000ft-ot + még az önkormányzattól kaptunk 10000ft-ot.Nem lehet hozzányúlni, csak hozzá tenni.Egy számlát kell nyitni a baba nevére és oda utalják a pénz.Ha a gyerek 18éves lesz akkor õ kiveheti ha akarja, de te nem nyúlhatsz hozzá mint szülõ. 5hónapos baba anyuja
http://www.babakotveny.hu és http://www.babakotveny.info itt elvileg mindent megtalálsz egészen pontosan és röviden itt írják a lényeget: http://www.babakotveny.info/?oldal=attekinto
Az egyszeri anyasági támogatás most is van, jelenlegi összege 64.125, - Ft. A babakötvény egy ettõl független dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:D

Ha a hasamban sokat mozog a baba, akkor nem lesz nyugodt baba, ha megszületik? Összefügg?

Legjobb válasz: Az én lányom aktív baba volt a pocakban.Eleinte nyugodt volt mikor megszületett,de ahogy nõtt egyre inkább lett örökmozgó.:)

Az én lányom aktív baba volt a pocakban.Eleinte nyugodt volt mikor megszületett, de ahogy nõtt egyre inkább lett örökmozgó.:)
SZia a pocakomba a lányom nagyon aktív volt féltem is hogy jesszus majd ha meglesz akkor egy percet sem fogunk aludni, amikor meglett 3 hetes koráig kelt éjszaka utána végig aludta az éjszakát napközbe is sokat sludt szinte csak enni kelt fel, most 2 éves és egy örökmozgó enni nem akar leülni folyton csak menne, délután ugyan alszik még 2-3 órát aminek örülök.
az enyém is aktív volt a pocakban. Aztán fél éves koráig meg sem nyikkant, azóta meg 2 percre nem lehet leültetni, igazi sajtkukac.
Az enyém is aktív volt pocakban, hááát kint semmi nem változott. :D Egyfolytában meheek utána. :)
Fiamnál sosem kellett magzatmozgást figyelni, mert az volt csoda, ha egyáltalán nem moccant meg odabent.Éjszaka sem tudtam aludni tõle, mindig szambázott.Most ugyanez van, egy percre sem áll meg, örökmozgó duracell nyuszi, és kevés az alvásigénye is.
Nekem két fiam van. A nagyobbik sokat mozgott a pocimban, de nyugodt kisgyerek lett, órákig leköti rajz, mese, gyurmázás. A kicsi miatt befektettek a végén a kórházba, mert NST-ken szinte mindig aludt, értékelhetetlen volt, de egyébként is lustica volt a hasamban. Na ne tudd meg, micsoda kis energiabomba idekint, egész nap szalad, felmászik mindenhova, fáradhatatlan. Szóval nincs feltétlenül összefüggés.
Kislányom nagyon aktív volt a pocakban. Hát most ugyanez van, 15 hónapos de meg nem áll egy percre sem. Igazi energiabomba! :)
A kérdező hozzászólása: aranyosak vagytok, köszönöm az eddigi válaszokat. Szóval akkor nagyjából lehet összfüggés :)

Az az apa aki az első gyermekét várja anyával, és még nem igazán nőtt ki a gyerek korából, az megkomolyodik, ha megszületik a baba?

inkább olyanokat kérdeznék akinek már van egy gyereke, és ilyen helyzet adódott náluk is, hogy apa felnőtt a feladathoz? most vagyok 18 hetes babás.

Legjobb válasz: Vagy megkomolyodik vagy lelép a baba megszületése után. Te ismered jobban a párodat. Ha õ is akarta a gyereket, akkor nagyobb esélye van a megkomolyodásnak, ha véletlen baleset eredménye akkor esélyesebb, hogy lelép. Mindenesetre bármelyik megtörténhet, nem szabad általánosítani!

Vagy megkomolyodik vagy lelép a baba megszületése után. Te ismered jobban a párodat. Ha õ is akarta a gyereket, akkor nagyobb esélye van a megkomolyodásnak, ha véletlen baleset eredménye akkor esélyesebb, hogy lelép. Mindenesetre bármelyik megtörténhet, nem szabad általánosítani!
Remélem, nem! A gyereknek sem lenne jó egy savanyú vénember! Egy anya, nagy gyerekekkel.
Biztos, h vmennyit fog majd változnia te párod is. Az én férjem a család és néhány barátunk szerint a babánk érkezése elõtt nagyon linkóci volt és - szerintük - abszolut éretlen a gyerekvállalásra (31 éves). Én tudtam, h jó apja lesz a kislányunknak és így is lett. Egy csomó dologban továbbra is egy nagy gyerek, figyelmetlen, feledékeny stb. De tõle telhetõen kiveszi a részét a babázásból: etet, öltöztet, pelenkáz, fürdet, játszik. Igaz, neki minden sokkal továbbb tart, mint amikor én csinálom. :) A legelején voltak dolgok, amiktõl elzárkózott, de már azokat is megcsinálja gond nélkül (pl. kakis pelus cseréje). Aznap amikor hazahozhattuk a kislányunkat a kórházból, bedurrant a cicim (akkor indult be a tej). Éjszaka volt, de ébren maradt velem, és õ masszírozgatta a mellemet, én meg fejtem órákon át. Nevettünk is sokat, h ez aztán a fülledt erotika. :) Ezt csak azért írtam le, mert elõtte ilen szitut el se tudtam volna képzelni. Összekovácsol majd benneteket a pici.
A kérdező hozzászólása: bulizni nem szeret szerencsére! :) ez nagy elõny!!
A kérdező hozzászólása: szerencsére az ilyenekre nagyon lelkes pl.: jön velem minden vizsgálatra, bejön nézni az ultrahangot, jön még a védõnõhöz is, hogy hallja a szívverését a picinek. kérdeztem már tõle, hogy ha megszületik akkor fogja-e pelusozni, azt mondta hogy ha nem büdös akkor igen, de ha büdi akkor az enyém, mert a gyomra nem bírja, a fürdetést is vállalná azt mondta.. :) így lelkes... hát remélem hogy akkor már nem a számítógép elõtt fog ülni reggeltõl estig, mert akkor lesz 2 gyerekem és éhen halunk ha nem dolgozik! :)
Én is azt szoktam mondani, hogy van (illetve volt) egy kiskamasz fiam is, akivel néha nehezebb, mint a kicsikkel. Volt, hogy a középsõsnek magyaráztam reggel, hogy délután ha az apja megy értük, akkor mi marad az oviban és mit kell hazahozni neki és a kiscsoportosnak. A gyerek felfogta. Az apja arra is képtelen volt, ha 4-kor rátelefonáltam. Amúgy akarta a gyerekeket, az elején részt is vett a gondozásban (illetve próbált), aztán mégis lelépett, mert rájött, hogy inkább még bulizna. De olynaról is hallottam, aki kézzel-lábbal tiltakozott egy becsúszott gyerek ellen, évekkel késõbb meg boldogan mutogatta a gyereke fényképét a büszke apuci. Szóval van ilyen is és olyan is, az, hogy a férjed milyen lesz nem is 9 hónap hanem 9 év vagy 19 év múlva, az megjósolhatatlan.
Nálunk nem komolyodott meg, sõt. Hõsiesen vagy hülyén, de teszi a dolgát a családjáért, de valahogy nincs velünk. A kicsikhez még fiatal, gyerek. Sok bajom van vele is. Õ a 3.gyerek.
VAn benne hajlandóság, hogy rész vegyen a baba gondozásában? Hajlandó lenne veled együtt megtanuni a pelenkázást, a baba körüli teendõket? Próbáld mindinkább bevonni, akár már most. Pl. Milyen kiságyat, babakocsit vegyünk. Vond be már most a baba körüli döntésekbe, kérd ki a véleményét és hallgass is rá. Vidd magaddal minél több terhesgondozási vizsgálatra, fõleg az UH-ra, esetleg menjetek el külön is, hogy kezdjen õ is kötõdni a babához. Persze mindez csak akkor megy, ha azért õ is vevõ rá, ezt majd meglátod. Apás szülésre készültök? Vannak kórházak, ahol a fizetõs szobában ott aludhat az apa is. Ha erre van lehetõségeket és õ is benne van, az nagyon jó. Érezze, hogy õ is részese az eseményeknek. A másik: a szülés után rengeteg hivalatos teendõ lesz: ezeket jó, ha õ intézi majd: anyakönyvi kivonat, TAJ kártya, tgyás, anyasági támogatás igénylése. Közösen ennek is nézzetek utána, esetleg elõre szerezzétek be a nyomtatványokat. Én úgy látom, hogy gyakran az is baj, hogy az anya teljesen kisajátítja a baba körüli teendõket, és az apa teljesen kívül reked. Ezt ne engedd.
A gyerek érkezése stressz, még ha pozitív stressz is. Ilyenkor (stressz hatására) mindenkinek - átmenetileg - felerõsödnek a NEGATÍV tulajdonságai. Bár nagy erõket is megmoszgat a stressz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. akkor reménykedem. szerencsére nincsenek ilyen káros szenvedélyei.
A nagybátyám játékgépezett és elköltötte a család pénzt a gyerek születése elõtt és után is, pedig õ is akarta a gyereket. Szóval van aki igen, van aki nem. Ennél pontosabb válasz nincs.
de ezt honnan lehetne megmondani? Nem lehet megjósolni, megkomolyodik-e....ahogy már leírtuk, ez ember-függõ. Férjem unokabátyja megkomolyodott, tisztes családapa lett, de a nagybátyám nem. Ezt nem lehet így ismeretlenül megmondani, ha még te, aki ismered sem tudod!!
Ahogy mondták, ez változó. Én férjem megkomolyodott, de a gyerek-énje még elõjön, mikor játszanak a fiammal. Ami nem baj. :) De komoly dolgokban már komolyan gondolkodik.
A kérdező hozzászólása: a férjem, így azt nem feltételezem h lelép! nagyon örül a picinek, azzal nincsen baj. csak nem túl komoly... nagy gyerek! nagyon szeret és én is õt. a kapcsolatunkkal nincsen semmi baj. az érdekelne hogy megkomolyodik-e ha megszületik a pici?
Elsõnek maximálisan igaza van. Mindkettõre van példa. Ez személyiség függõ, minden egyes ember más, nem lehet általánosítani. Vannak akik megkomolyodnak és vannak, akik ugyanolyanok maradnak. Vannak továbbá akik lelépnek, mert nem bírják a baba általi kötöttséget. Te ismered.
Ja, nem akarlak elkeseríteni, de az enyém sem bulizott még akkor. Az ultrahang vizsgálatra is jött és lelkesen a szülésekre. Utána lett lüke. Ha otthon volt, állandóan az ellenséget irtotta a számítógépen. A gyerekeknek egy mesét se mondott, viszont megtanította õket zombis játékot játszani. De ez nem jelent semmit, az egyik férfi meghülyül vagy gyerek marad, a másik megkomolyodik. Úgy láttam, még az elõéletükbõl se lehet jósolni.

Ha megszületik a baba, akkor tényleg felborul minden a családban?

Ezt úgy értem, hogy rengeteg minden szakad a mama nyakába, 3 órás alvások, aztán még teljesítsen mint anya, mint háztartásvezet?, és mint n? is. össze lehet ezt egyeztetni? Nem fél?, hogy a férj más fele kezd el "menekülni"? Mondván h a felesége már nem olyan mint volt, megváltozott, stb.

Legjobb válasz: A Párom nem régen szült,próbálok neki mindenben segíteni.Együtt vállaltuk,tehát együtt is csináljuk végig.Megpróbálunk mindent összeegyeztetni,van mikor szólok neki,hogy pihenjen,olyankor amit tudok elvégzek helyette.Normális szeretõ férfi nem fog más felé menekülni,ha szereti a feleségét.Én szeretem Õt,most már Õket,nem lennék képes menekülni sehova,ha gond van megpróbáljuk megoldani.A szex meg nem minden,kibírtam értük a szex mentes idõszakot is.Ilyen miatt menekülni más nõhöz undorító.Amíg pici a baba,nyúlván kevesebb idõnk jut nekünk is összebújni,de majd vége lesz ennek az idõszaknak...Szeretem õket. Aki szereti a feleségét, az szerintem így gondolkodik,nem otthagyja õket.

A Párom nem régen szült, próbálok neki mindenben segíteni.Együtt vállaltuk, tehát együtt is csináljuk végig.Megpróbálunk mindent összeegyeztetni, van mikor szólok neki, hogy pihenjen, olyankor amit tudok elvégzek helyette.Normális szeretõ férfi nem fog más felé menekülni, ha szereti a feleségét.Én szeretem Õt, most már Õket, nem lennék képes menekülni sehova, ha gond van megpróbáljuk megoldani.A szex meg nem minden, kibírtam értük a szex mentes idõszakot is.Ilyen miatt menekülni más nõhöz undorító.Amíg pici a baba, nyúlván kevesebb idõnk jut nekünk is összebújni, de majd vége lesz ennek az idõszaknak...Szeretem õket. Aki szereti a feleségét, az szerintem így gondolkodik, nem otthagyja õket.
Az elején, mikor megszületett a baba, csak rá tudtam koncentrálni, gondolom ez érthetõ, fõleg elsõ babánál.Párom már-már sérelmezte, h vele nem foglalkozok, de szóval sosem mondta!Csak látszott rajta.Nem volt kedvem szexelni, fõzni, stb.A baba minden energiámat "elszívta".Végül már nekem is rossz volt, h a párommal nem foglalkozom.Változtattam.Amikor a baba aludt, együtt fõztünk, takarítottunk, szexeltünk.Mindent közösen csináltunk.Ez nekem is nagy segítség volt, és neki is jó volt, h végre együtt vagyunk.Megbeszéltük, Õ is megértette, hogy fárasztó ennyi mindent csinálni.azóta minden rendben van.
hát nehezen borul fel minden a családban, mivel a baba megszületésével jön létre a család is :F

Megelőző szocpol esetén, ha megszületik a baba be kell jelenteni? Ha igen akkor államkincstárnál, vagy aki utalata az összeget?

Legjobb válasz: úgy tudom a banknak kell jelenteni, de tegnap volt épp a híradóban, hogy ezt a bejelentési kötelezettséget megakarják változtatni, hogy ne a szülõnek kelljen ezt megtennie.

úgy tudom a banknak kell jelenteni, de tegnap volt épp a híradóban, hogy ezt a bejelentési kötelezettséget megakarják változtatni, hogy ne a szülõnek kelljen ezt megtennie.
A banknak elküldöd a születési anyakönyvi kivonatának a másolatát, amire ráírod a hitel szerzõdésszámát és ennyi. Ha nincs hitel akkor is kapott a banktól egy számot a szocpol, ezt a közjegyzõi okiratban találod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szia Nekünk a bank a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatát, lakcimkártyáját, adókártyáját és a helyi jegyzõtõl egy igazolást kért a bejelentéshez. A barátnõméktõl egy másik banknál csak az elsõ kettõt kérték. Bankja válogatja, hogy mit kérnek.
Én meg vittem mindent, kivéve a férjemet és hazaküldött az ügyintézõ, hogy a férjemnek is kell mittomén hány helyre az eredeti aláírása. Mikor megkérdeztem, hogy meddig tudok visszajönni (aznap is vissza tudtam volna menni), akkor azt a választ kaptam, hogy nem kell úgy kapkodni, úgyis 8 év a határidõ... Tök jó, nem? :S

Babona vagy van alapja, hogy ha megütöm a hasam folt lehet a babán ha megszületik?

A kutyánk örömében felkapta a fejét és alulról megütötte a hasam. Nem fájt,de megéreztem. Utána nem volt semmi(fájdalom,görcs) de aggódom,hogy meglátszik majd a babánkon. 34 hetes vagyok,ugyhogy már nem kicsi a baba.

Legjobb válasz: Babona :) De mindig lesznek, akiknek van ismerosuk, akinek a sogornoje bnoje megegette a kezet vasalas kozben, es a baban folt lett... :)

Babona :) De mindig lesznek, akiknek van ismerosuk, akinek a sogornoje bnoje megegette a kezet vasalas kozben, es a baban folt lett... :)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a gyors választ, megnyugodtam.
Nekem a barátnõm anyukája az utolsó hónapban volt a kislánnyal, és felrobbant a kotyogós kávéfözõ, nekicsapódott a hasának (nem kis erõvel), az meglátszott a picin, mikor megszületett, kis kékes-pirosas folt, de elmult. Amugy babona minden, amit ilyen dolgokról mondanak.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nálam akkora ereje nem volt az ütésnek. És elsõ sorban olyan csúnya barna maradandó foltra gondoltam. Ami nem mulik el.
Szerintem ettõl az ütõdéstõl még nem lesz folt babán!
ez hülyeség! nemlesz semmi baja. nemkell hinni a babonában. ha folt lett valakinek a gyerekén az nem ütéstõl lehettett
Sok minden hülyeség, de azért nem árt vigyázni. Szerintem nem lesz semmi baja a Babádnak, ez túl pici dolog ahhoz. De azért vigyázz magatokra. Nekem a nõvéremet égették meg a lapockájánál. A kislányának pont ugyanazon a helyen egy barna anyajegy lett, ami vele együtt nõtt. Most 12 éves és már egy 20 forintosnyi nagyságu lett az anyajegy. Késõbb az orvos is alátámasztotta, hogy attól lehet, persze nincs semmi probléma, de nem esztétikus.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!