Találatok a következő kifejezésre: Ha megszülök, idő (6 db)

Ha megszülök, mennyi idő múlva derül ki tudok-e szoptatni? Legyen otthon előre tápszer is? Vagy elég akkor apát szalasztani, ha észreveszem a kicsin, hogy nem elég, vagy nem jön neki a tejem?

Legjobb válasz: Én vettem tápszert, mert jobb a biztonság, nem vagyok babonás, gondoltam, hogy fogok tudni szoptatni, de nem akartam, hogy az legyen, hogy nincs tejem, és akár csak fél órát is éhesen ordít a gyerek. Jól is jött, amikor kartöréssel ültem a kötözõben, anyám meg utánamtelefonált, hogy éhes a gyerek. Amúgy én kórházban tök kétségbeestem, hogy nincs tejem, mert a szobatársamnak már volt. Pedig itthon már annyi lett :) Szóval ezen ne aggódj!

Én vettem tápszert, mert jobb a biztonság, nem vagyok babonás, gondoltam, hogy fogok tudni szoptatni, de nem akartam, hogy az legyen, hogy nincs tejem, és akár csak fél órát is éhesen ordít a gyerek. Jól is jött, amikor kartöréssel ültem a kötözõben, anyám meg utánamtelefonált, hogy éhes a gyerek. Amúgy én kórházban tök kétségbeestem, hogy nincs tejem, mert a szobatársamnak már volt. Pedig itthon már annyi lett :) Szóval ezen ne aggódj!
Én sem cumisüveget, sem cumit és tápszert meg pláne nem vettem. Úgy voltam vele, hogy tudok majd szoptatni és kész. Fontos mit programozol.. Egy 2 hetes kislány anyukája
Ugyanmár, ersze, hogy fogsz tudni szoptatni! Ez az egyetlen jó hozzáállás! Semmiképp se vegyél otthonra tápszert! A tejed még a kórházban be fog indulni és ha otthon azt veszed észre, hogy kevés, arra a jó megoldás az, ha gyakrabban teszed mellre a babád! Ettõl fog több tej termelõdni! Ha igény szerint szoptatod a babád és nem az óra szerint (nem számít, hogy az elõbb szopizott, ha kér, kap.) , akkor valószínûleg éppen annyi tejed lesz, amennyi kell. Olvasgass itt, érdemes : http://www.lll.hu
Nem kell tápszert venni, mert az elején, amíg be nem áll a tejtermelésed a baba igényeire, addig párszor úgyis fejned kell, hogy ne gyulladjon be a melled. Ha fejsz, az azért is jó, mert több tejed lesz tõle. A lefejt mennyiséget pedig lefagyaszthatod, az jó lesz vészhelyzetre (például az elõbb említett kaartörés esetére). Ha félsz tõle, hogy esetleg éhes marad a babád, akkor külön ezért is fejhetsz az elején, tartalékolásra. Én is ezt tettem, a mai napig van a fagyasztóban anyatejem, bár már biztosan nem fogom felhasználni (16 hónapos a fiam és lassan magától kezdi ritkítani a szopikat - nagy bánatomra)
Nekem eszembe sem jutott, hogy nem lesz elég tejem. De így utólag jobb lett volna, ha gondolok rá. Mikor mindkét cicim üres és a gyerek meg éhes, a nagyszülõk szaladtak a 16.patikába, ami végre ügyeletes volt, mert persze hétvégén történt. Kapott egy adagot. Aztán lett elég tejem, de aznap igazán jól jött volna, ha elõrelátó vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)

Ha megszült a guppi, mennyi idő mulva ívik megint?

Legjobb válasz: A guppi elevenszülõ.Akérdésre válaszolva pedig szerintem 2havonta,de ez koránt sem biztos.Szia.

A guppi elevenszülõ.Akérdésre válaszolva pedig szerintem 2havonta, de ez koránt sem biztos.Szia.
a guppi nem petézik??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kommentesnek írnám, hogy rájöttem hogy rosszul írtam... Viszont jó lenne ha máskor inkább válaszolnál, és nem kritizálnál!!!
Nekem 4-5 hétre megint fialt!
Szia! Nos a guppi mamáknak egy ívás és szülés után sokszor nincs is szükségük hímre, mert el tudják raktározni a "spermiumot" :)
egy jól tartott guppi kb.35 naponta
és milyen hõmérséklet kell nekik az íváshoz?

Túlzok ha azt írom ide hogy nem az a szülő aki megszüli vagy meg csinálja a gyereket, hanem az aki tisztességesen föl is neveli?

Arra gondolok pl hogy amikor egy n? eldobja a saját gyerekét

Legjobb válasz: Én egyetértek veled,mert sok olyan ismerõsöm van akiknek nevelõszülei vannak,és sokkal többet tettek az a gyerekért mint a biológiai anyja...Az én anyám megszült 3 lányt.Soha nem nevelt minket mert fontosabb volt neki a pia mint a gyerekei.HA néha gyakorolta az anyaságot abból se volt köszönet,mert abból állt,hogy jól megverjen minket.. Ha apánk nem nevel fel minket,akkor mindhárman egy nagy Senkik lennénk... Azóta eltelt 20 év,és az aki anyánknak nevezi magát ma sértésnek veszi,hogy egyik lánya sem segíti õt...A szomszéd barátnõmnek az anyja sokkal többet ett értünk,sokkal több szeretetet,megértést,és tudást kapunk,mint attól aki megszült minket.. Szóval Igazad van...nem csak megszülni kell egy gyereket,hanem méltó,becsületese emberré felnevelni..

Én egyetértek veled, mert sok olyan ismerõsöm van akiknek nevelõszülei vannak, és sokkal többet tettek az a gyerekért mint a biológiai anyja...Az én anyám megszült 3 lányt.Soha nem nevelt minket mert fontosabb volt neki a pia mint a gyerekei.HA néha gyakorolta az anyaságot abból se volt köszönet, mert abból állt, hogy jól megverjen minket.. Ha apánk nem nevel fel minket, akkor mindhárman egy nagy Senkik lennénk... Azóta eltelt 20 év, és az aki anyánknak nevezi magát ma sértésnek veszi, hogy egyik lánya sem segíti õt...A szomszéd barátnõmnek az anyja sokkal többet ett értünk, sokkal több szeretetet, megértést, és tudást kapunk, mint attól aki megszült minket.. Szóval Igazad van...nem csak megszülni kell egy gyereket, hanem méltó, becsületese emberré felnevelni..
Igen tévedsz és rosszul gondolod. Mindenkinek jár egy lehetõség.
szerintem nem túlzol. csak ösztönös bennünk a genetikai kapcsolat fontossága, a vérszerintiség. esély pedig 1 van. ha megszüli azt a gyereket, akkor ott a lehetõség hogy szeresse és felnevelje. ha errõl lemond és a gyereket mások nevelik fel szeretetben, akkor nincs joga azt követelni, hogy igenis õ az anyja. szerintem. az anyaság nem szüléssel válik teljessé.
Szia! nem tulzol, sõt!! Ismertem egy családot. A fiú 17 éves volt, amikor betörésen kapták rajta, és ugye a szüleit is elõvették. Nem kisebbségi, és okos , értelmes srác. Az anyja tök kiakadt, hogy a fia teljesen elszemtelenedett, nem adja meg a tiszteletet és hogy nem csoda hogy idáig jutott, blabla...a fiú sírt és szinte maga elé mondta: "te mikor kérdezted meg utoljára hogy hogy vagyok?". szívbemarkoló dolog ez. Az anyja nem is foglalkozott vele, nem is beszélt vele, és "természetesen" a fia volt a hibás 100%ban. 18 évesen elköltözött, egyetemre jár, évente 2x megy haza tiszteletbõl. És ez még a jobbik eset, mert sok fiatal azért kallódik el, mert otthon semmilyen példa nincs elõtte. Nem az óvoda, iskola feladata nevelni, téved , aki ezt hiszi!!
Utolsó: lehetõség? Kapott egy lehetõséget, teherbe esett. Kihordta a gyerekét, és nem kellett neki. Ha véletlenül olyan helyzet adódik, hogy az anyagi körülményei nem engedhetik meg, hogy felnevelje, és örökbe adja, még tarthatja vele a kapcsolatot. És akkor a gyerek nem fogja utálni.
13.12-nek.Én vagyok a második író.Milyen lehetõségrõl beszélsz? Tudod mi sem kaptunk lehetõséget az anyánktól, mert gyerekként vágytunk rá, hogy anya legyen, hogy szeressen minket, hogy eljöjjön egy anyák napi ünnepségre..Mi mit kaptunk?Emlékszem a húgom vitt neki egy virágot(szedte a mezõn), és átadta avval a mondattal, hogy puszit kér cserébe.Tudod mit kapott?Akkora pofont, hogy neki esett a szekrénynek, és 4 öltéssel össze kellett varrnia a homlokát.Egy másik nap a nõvéremet verte, mert szóvá tette 14 évesen, hogy már megint részeg.Én védtem a nõvéremet, és ezért úgy megvert engem is, hogy megrepedt a dobhártyám!Szerinted jár mindenkinek egy lehetõség??Úgyhogy az aki nem tudja milyen anya nélkül felnõni az ne jöjjön az utolsó lehetõségekrõl.
Mi az, hogy eldobja?? Azért a legtöbb nõ akarja a gyereket, csak nem jön neki össze a lehetõség, hogy fel is tudja nevelni. Nincs apa, õ sem áll a helyzet magaslatán, alacsony az önbizalma, nem tudja, mihez kezdjen magával és a gyerekkel. Nagyon sok gyerek valami miatt, ami nekem rejtély, úgy éli meg ezt, hogy õ mint gyerek nem volt elég jó az anyjának, az meg eldobta. De itt szerintem nem errõl van szó legtöbb esetben. Ilyenkor szerintem a felnevelõ szülõk a valódi szülõk. Az anyuka azzal, hogy lemondott a gyerekrõl (nem eldobta), lemondott arról is, hogy késõbb felbukkanva bekavarjon a gyereke életébe. Fõleg meg hogy eltartást, anyagi segítséget kérjen. Ez nem fair. A gyereknek meg mély lelkiismeretfurdalást okoz, ha nemet mond, és olyan indulatokat, amik a kérdésbõl is sütnek. Jó ezt az egészet az érzelmekrõl leválasztva nézni. Anyuka megszakította a gyerekével a kapcsolatot (nem kell feltétlenül elítélni, oka lehetett rá), innen a gyerek érdeke és joga, hogy ne akarja azt újra összekötni. Az anya kötelessége maximálisan a gyerek javát keresni. Az nem érv, hogy most már olyan helyzetben vagyok, hogy tudom tartani a gyerekkel a kapcsolatot. A gyerek érdeke az elsõdleges, és ezért nem kell a gyereknek lelkiismeretfurdalásának lenni.
A kérdező hozzászólása: Valóban így igaz. S az a bizonyos második esély is csak nagyon kevés embernek jár. De egy olyan nõnek aki eldobta a gyerekét mert nem kellett neki nem jár neki második esély!
Én azt nem értettem soha, hogy miért ilyen fontosak a genetikai kapcsolatok. Pl. az emberek törik magukat azok után, akik megcsinálták és elfelejtették, és idegeneknek hívja azokat, akik éveken át szerették és felnevelték.
Hát ha valakit csecsemõkora óta más nevel, mert az anyja önhibájából eldobta magától, akkor teljesen egyértelmû, h azt kell anyának szólítani, aki felnevelte, arra kell anyaként nézni.
A kérdező hozzászólása: Félre értés ne essék nem azokrõl a nõkrõl vagy férfiakról beszélek akik anyagi vagy egyébb körülmények miatt mondtak le a gyerekükrõl. Hanem azokról akik csak úgy lemondtak rólla mert pl véletlenül lettek terhesek, vagy mert hirtelen meggondolták magukat. Egyébként meg ha valaki nem biztos a kapcsolatába és tudja hogy nem bír fölnevelin egy gyereket az miért nem tesz ellenne hogy ne legyen terhes. Már annyi védekezési mód van.


A baba "kitolása" (szóval ha a vajúdást nem nézzük, csak azt amikor megszülöd a babát) kb mennyi idő? Nektek kb mennyi idő volt? Hány nyomással volt kint a baba?

Tudom, hogy ez mindenkinél más, de érdekelne, nektek kb mennyi id? volt,és hány nyomással volt kint a baba?. Köszi! :)

Legjobb válasz: Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.

Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.
Nem tudom pontosan, de nekem az egész vajúdás és kitolás nem tartott egy óránál tovább, ami elég érdekes, mert elsõ baba. Három fájásból lett meg a baba, mikor a szülõasztalon voltam.
Baba kitolása (amikor már minden doki ott volt és az ágyat is megemelték és beálltak oda) kb 5 perc, 4 nyomás volt. Ebbõl egy becsapós, mert úgy izgultam, hogy mondtam h jön a fájás, mindenki készenlétben majd közöltem "bocsi". A kitolási szakasz mindkettõnél ennyi volt. A vajúdás egyiknél 1, 5 óra, a másiknál fél óra. Azt az idõt nem számoltam bele amikor elfolyt a magzatvíz és az elsõ igazi fájások közt volt, mert ott kb 3 óra is eltelt, de ott nem vajúdtam, csak úgy elvoltam.
ja vajudással együtt 10 óra volt a szülés.
fiammal kb 20-30 perc volt.nyomást nem tudom, nem számolgattam, szinte folyamatosan jöttek a fájások.ahogy az egyik elmúlott jött a másik. könnyû és gyors szülést.
Az elsonel kb 25-30 perc volt, a ferjem azt mondja, en nem neztem az idot. Ez nem mind a szuloagyon tortent, hanem zuhanyzoban vajudtam es atvaltott a fajas tolofajasra. Mondtak, hogy nyugodtan nyomjak, ha ingerem van, lejjebb kerul a baba, de ne izguljak, nem fog ilyen konnyen kicsuszni. Egy olyan 10 perc utan mar fel kellett fekudni a szuloagyra es ott mar olyan igazi tolofajasok voltak. De en gatvedelemmel szultem, ezert volt hosszabb, mert az erosebb tolofajasoknal sem volt szabad vegig nyomni, csak aprankent haladhatott a baba kifele, hogy ne repedjek. A vajudassal egyutt kb 4 ora volt a szules. Masodik gyereknel 5 perc sem volt a kitolas, kaptam oxytocint nem keveset, ennek hatasara olyan gyorsan es olyan erosen jott az elso tolofajas, hogy nem birtam visszatartani es az elso tolasnal kint volt a baba feje. Az orvos is csak ekkor ert be a szobaba. Csak a szerencsen mult, hogy nem repedtem szet. Az egesz szules kb 2 ora volt.
Elsõnél 30-35 perc (vajúdással együtt 6 óra) Másodiknál kb. 3 perc (vajúdással együtt 3 óra) Harmadiknál 20 perc (vajúdással együtt 4 óra)
Szia!Nálunk 50 perc volt!Ez nagyon hosszúnak számít!
nekem kb 30 perc volt azt, hogy hányat nyomtam nem számoltam:)
Elsõ baba és nekem 10 perc volt.Vajúdással mindennel együtt (beöntés, ...) 4, 5 óra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és hogy ilyen részletesek voltatok!! :) Persze jöhetnek még! Egyébként köszi a jókívánságokat is, de nem vagyok várandós, de majd egyszer szeretnék lenni. Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom pontosan hogy mûködik a szülés, vagyis inkább úgy mondanám hogy nem tudom az ilyen részleteket pl. mint ez. Már elõre félek, nagyon nem bírom a fájdalmat... :D
Kb 10 perc lehetett vagy annyi sem. Úgy 4-5 tolófájás volt.
10 perc alatt bújt ki a kislányom, 4. fájásra.egy fájás alatt 3-at kellett nyomni.elsõ baba.vajúdással együtt 12, 5 óra.
Idõben nem tudom, de 3X3 nyomásra kint volt a fiam.
1. babánál 18 perc volt pontosan, de nekem nem voltak fájásaim, csak a doki mondta, hogy mikor nyomjak, de volt, hogy nyomni sem tudtam, hanem õ és a szülésznõ húzta-nyomta. 2.babánál 13 perc, de õ azért tartott ennyi ideig, mert nagyon magasan volt, még le sem szállt, csak a tolófájások kezdetén. De azalatt a 13 perc alatt 3 nyomással kint volt.
Nekem 10 perc az elsõ két tolófájásnál azt hittem megõrülök mert a fájás már jött de még vissza kellett tartanom mert nem tûnt el a méhszáj, aztán utána egy nyomásra kibújt a babám.
Mind a 3x 1 tolófájás, 2nyomás. Az alig volt 1 perc (Köszönöm hogy feltetted a kérdést, nagyon jó volt vissza emlékezni az érzésre!!!) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!!
Hát én végig az órát lestem, mert amikor reggel 8-kor bementem a szülõszobára, azt mondta a szülésznõ, 10-re meglesz a baba. A kitolás nálam 4 fájásból megvolt, azzal együtt, hogy a harmadik fájást el kellett engedni, ellihegni, a gátvédelem érdekében. 10.10-kor született meg a legény.
17 órát vajúdtam, kb 30-40 perc volt a kitolás, és hány nyomás??? jó kérdés, nagyon sok. Elsõ baba volt, nagy súllyal 4kg, fájásgyengeséggel, nehezen tágultam, plussz idõ elõtti magzatvíz folyás.
Maga a kitolás idõben nem tudom mennyi, de az 5. nyomásra megszületett. elsõ baba, tök átlagos méretek
Nekem 2. tolófájásra lett meg, ha jól emlékszem 3-at nyomtam.kb. 10-15 perc alatt.
12 óra alatt lett meg a babám. A kitolási szak kb: 20 perc volt, hogy mennyit nyomtam nem számoltam... :D

Van itt olyan anyuka, aki 37-38 hetesen megszült? Ha igen, miért szült meg annyi időre!? 34hkm

Legjobb válasz: 37 hetesen Miért? Nem történt semmi különös.Valószínû a fiam úgy érezte itt az idõ. Tök egészségesen szép súllyal született

37 hetesen Miért? Nem történt semmi különös.Valószínû a fiam úgy érezte itt az idõ. Tök egészségesen szép súllyal született
37 hét + 6 nap. Hogy miért? Mert túl türelmetlen volt a Szentem. Azóta is... :) ))
Az elsõ babámat 38 hetesen szültem, de nem volt semmi gond!
Én 38.héten szültem, 3600g, és 51cm lett a kisfiam, tehát nem hiszem, hogy még két hetet bent kellett volna maradnia.A dokim rosszul számolt, én a 12 hetes UH adatait beírtam a neten, és az kidobta, hogy mennyi idõs terhesnek vagyok megfelelõ.A szerint 12.én szültem volna, és 10.én szültem.A dokim 24.ére írt ki.A 12 hetes Uh adatain még nincsenek nagyságrendi különbségek baba-baba között, így az a legbiztosabb kormeghatározásban.Nekünk ez jött be:)
Épp átléptünk a 38.hétbe amikor felsírt. Végig 2héttel nagyobb volt, leszámítva a 7hetes UH, egészséges szép baba lett. Szerintem mind a ketten jól jártunk, hogy nem várta ki a végét. 3470g és 53cm lett így.
Elfolyt a magzatvíz, érzetem ahogy elõtte valami megpattant. szerintem már kicsi volt neki a hely, kb 38 hét, és 3700-al született. Hogy kiakart-e jönni, azt nem tudom, de szerintem nem, végül császár lett.
A kérdező hozzászólása: Minden reggel mensi szerü fájásaim vannak egy jo félorán keresztül, aztán csak este érzem megint!
37/4 Elkezdett szivarogni a magzatvizem, igy o mar kiakart jonni. A babammal is es velem is minden rendben volt. Amugy vegig olyan erzesem volt, hogy korabban fogok szulni a kiirthoz kepest.
A kérdező hozzászólása: A védõnöm szerint kér héttel elvagyok számolva minuszba. És már én is érzem, h hamarabb meglesz.Tuti, h még egy honapot nem fogunk kibirni.:-)
Szia!Én is azt éreztem mint Te ebben az idõben és nekem pont a betöltött 36. héten született, éjjel elfolyt a magzatvíz.minden rendben volt, csak kis súllyal érkezett (2180g).Minden jót.

29re vagyok kiírvi, de a babúci még nagyon jól érzi magát odabent. Ha a méhszáj teljesen zárt még mindig, mennyi az esélyem hogy időre megszülök?

Már nagyon szeretném látni a picifiam:)

Legjobb válasz: Én is 29-re vagyok kiírva a helyzetem ugyan az mint a tied nekem azt mondta az orvosom, hogy attól mert zárt a mészájam bármikor beindulhat a szülés! Ne aggódj minden oké lesz! Boldog babavárást

Én is 29-re vagyok kiírva a helyzetem ugyan az mint a tied nekem azt mondta az orvosom, hogy attól mert zárt a mészájam bármikor beindulhat a szülés! Ne aggódj minden oké lesz! Boldog babavárást
A zárt méhszáj semmit sem jelent.Engem túlhordással befektettek.(Komoly két nappal voltam túl, és teljesen probléma mentes várandósság.)Este 7 körül megnézett a doki, mert szaporodtak a jóslók.C3000.Majd hajnali 3kor megszületett a lányom.Tehát annak csak be kell indulni és megy minden rendben.Teljesen mindegy, hogy én most túl hordtam, mint szülés után kiderült még akár maradhatott is volna egy hetet, mert csúszásban volt a naptárhoz képest az érettsége.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!