Találatok a következő kifejezésre: Ha megmaradnak kis (3 db)

Ha megmaradt egy kis ricinus olaj összekeverve napraforgóolajjal, és ha azt elteszem, 1 hét múlva feltudom még használni? Nem romlik meg?

Legjobb válasz: Szerintem simán. Nekem is szokott maradni néha a kis tálkában, és azt felhasználom 1 hét után, és nem haltam még meg.:D Szóval szerintem nyugodtan. :)

Szerintem simán. Nekem is szokott maradni néha a kis tálkában, és azt felhasználom 1 hét után, és nem haltam még meg.:D Szóval szerintem nyugodtan. :)

Ha megmaradnak a kis guppik, mit lehet velük csinálni? Mondjuk, ha külön tenném, és ivadéktáppal etetném őket. Beveszik valahol? Vagy rajtam ragadnak?

Legjobb válasz: Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem kezdetben bevette a közeli halasbolt,de minimum 20 db-ot kellett vinni,és elég nagyoknak kellett lenniük. Egy idõ után már sehol sem kellett,mert sok fertõzött halat vittek már be és azt mondták,hogy nem kockáztatnak. Ezért én odaadogattam ismerõsöknek. Szerintem kérdezd meg a halasboltokat,hogy náluk mi a helyzet.

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Nekem kezdetben bevette a közeli halasbolt, de minimum 20 db-ot kellett vinni, és elég nagyoknak kellett lenniük. Egy idõ után már sehol sem kellett, mert sok fertõzött halat vittek már be és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Ezért én odaadogattam ismerõsöknek. Szerintem kérdezd meg a halasboltokat, hogy náluk mi a helyzet.
Kérdezd meg elõször hogy beveszik-e egyátalán. Elevenszülõbõl 20db alatt szóba sem állnak az emberrel, és teljesen kifejlett, színes, ivarilag jól megkülönböztethetõ példányoknak kell lenniük.
Hát... mivel általában minden díszállat-kereskedõnél sok a guppi, nem nagy a valószínûsége, hogy beveszik. Ha mégis, szelektív tenyészetnek kell lennie (vagyis minél nagyobbnak, színesebbnek, fátyolfarkúnak).

Ha marad egy kis víz egy palackban és még hozzátöltök, akkor hova kerül a megmaradt víz?

Legjobb válasz: sehová nem kerül, belekeveredik a friss víz közé...a fizikaóra nálad is kimaradt, mi?

sehová nem kerül, belekeveredik a friss víz közé...a fizikaóra nálad is kimaradt, mi?
a legvalószínûbb, hogy elkeveredik a friss vízzel. (kb. mint mikor festéket teszel a vízbe, akkor se birod megmondani, hogy alul befestette, máshol pedig színtelen maradt...) egyenletesen eloszlik...
Gondolom akkor nemnagyon sikerüt a fizika érettségi.
MI ez a kérdés??? Biztos hogy átkerül egy másik táridõ kontinuumba, ahol tachionná alakul, és a fénynél is gyorsabb kezd el mozogni... Ilyen alap dolgot megkérdezni: Ülj le, egyes!!! :D:D:D:D:D
Vektoriálisan és horizontálisan és benne lesz a palackban. Hülye kérdés, hülye válasz.
a pontos helye: a palackban lesz ;)...megbuktál, mi?
Bocs, de ilyen szinttel tényleg nem lehetett valami jó az az érettségi :D Elkeveredik a két víz. Színezéssel te is megtapasztalhatod. Ha mondjuk két fajta folyadék nem oldódik akkor hoznak létre rétegeket.
vektoriálisan és horizontálisan...ennek semmi értelme, de jól hangzik (vertikálisan és horizontálisan ;))
A kérdező hozzászólása: Vektorális és horizontális szempontból kérdeztem a pontos pozicióját!
kedves kérdezõ, a kérdést mindenki érti, csak sajnos te nem....
Ez felületi feszültség. De ha HOZZÁTÖLTESZ akkor nem vigyázol ilyesmikre, és akkor biz el fog keveredni.
Nem teljesen butaság a kérdés, végeztek már ilyen kísérletet. Én csepegtetésrõl tudok: víznél a csepp többször is visszapattanhat (ugyanaz a csepp, közben nem nagyon keveredik, festéssel ellenõrizték). Ilyenkor a végén a folyadék tetején oszlik szét az új csepp.
Namármost te összekevered a vektoriálist a vertikálissal. A kérdésed se nem filozofikus, se nem jó. Semmilyen szempontból. Sajnálom :(
A kérdező hozzászólása: Úgy látom nem értitek a kérdést. A palackhoz(!) képest milyen távolságra kerül a víz?
Mivel ugyanazon az anyagról van szó (azaz sûrûségük ugyanaz), összekeverednek. Színezd be a kettõt és meglátod.
ha netán vertikálisra gondoltál, akkor az integrál 0-tól H-ig, horizontálisan pedig integrál bal üvagfaltól, jobb üvegfalig... :D Ha pedig vektoriálisra, akkor integrál 0-tól 2PÍ-ig, integrál 0-tól H-ig (Ez majdnem akkora hülye válasz volt, mint a kérdés.... Remélem nem fizikára gondoltál továbbmenni :D)
A kérdező hozzászólása: Fizikából érettségiztem és a pontos helyét szeretném megtudni.
A kérdező hozzászólása: Már magam sem értem, hogy mit nem értek, amit nem értitek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!