Találatok a következő kifejezésre: Ha megkérdezi nőgyógyász, hogy (6 db)

Ha megkérdezi a nőgyógyász, hogy mikor voltam utoljára vizsgálaton (rákszűrés), nem lesz ciki, ha bevallom, hogy már 4 éve?

Nem lesz a doki mérges, ideges, stb? 25 éves n? vok.

Legjobb válasz: Miért lenne?A te felelõsséged,a te szervezeteddel azt csinálsz,ami jól esik,és ha neked az esik jól,hogy nem jársz rendszeresen szûrésre,akkor szíved joga.Esetleg megjegyzi,hogy ez nem helyes.Meg talán vesz kenetet a méhszájból.

Miért lenne?A te felelõsséged, a te szervezeteddel azt csinálsz, ami jól esik, és ha neked az esik jól, hogy nem jársz rendszeresen szûrésre, akkor szíved joga.Esetleg megjegyzi, hogy ez nem helyes.Meg talán vesz kenetet a méhszájból.
Szia! Egyáltalán nem ciki, nyugodtan mondd meg, ezt azért kérdezik, mert ha régebben voltál már, akkor automatikusan csinálnak egy rákszûrést is az elsõ vizsgálat alkalmából. Üdv.: 21 hetes kismami
A doki nem lesz idegs. Legfeljebb elmondja, a te érdeked járni a szûrõvizsgálatokra. Amúgy se azért mész dokihoz, hogy hazudozz neki.
Mérges nem lesz, nem az õ érdeke, hogy menj!Viszont legalább évente el kellene menned, ha volt rákos a családban, akkor félévente!Így idõben ki tudják szûrni ha valami probléma van és tudnak még segíteni rajtad!A rák nagyon alattomos betegség, sokáig tünetmentes!Mikor már a tünetek miatt fordulsz orvoshoz, addigra már a legtöbbször késõ!Egyre fiatalabb korban jelentkezik!Huszonévesen sajnos már több ismerõsömnél állapítottak meg daganatot, ebbõl kettõnek nõgyógyászatit!Tünetmentesen persze!Az életeddel játszol ha nem mész el évente!A sajátoddal, nem a dokiéval, így õ nem lesz mérges!Fontos, hogy idõben észrevegyék, mert akkor még van segítség!

Megkérdezi a nőgyógyász, hogy mikor volt az első menstruációm? És mi van ha nem tudom napra pontosan sem?

Csak azt, hogy 12 éves koromban..

Legjobb válasz: Ez elég lesz neki. Csak az utolsó menstruációt kell (ha kérdezi) napra pontosan megmondani.

Ez elég lesz neki. Csak az utolsó menstruációt kell (ha kérdezi) napra pontosan megmondani.
Tõlem egyik sem kérdezte meg (3 éve váltottam dokit). Mindig az utolsó havi dátumát kérdezi meg.
Szerintem elég ha csak azt mondod meg, hogy hány éves korodban jött meg.

Ha a nőgyógyász megkérdezi, hogy mikor menstruáltam először akkor évet kell mondani vagy hogy hány évesen?

Legjobb válasz: Mond, hogy hány évesen, és add oda neki a menstruációs naptárad.

Mond, hogy hány évesen, és add oda neki a menstruációs naptárad.
Így van. Vezess naptárt róla, és így az orvosnak is könnyebb dolga lesz majd. :)
Tõlem ha azt kérdezi hogy mikor, akkor évet mondok, ha meg azt hogy hány évesen, akkor azt ahány évesen megjött.

Ha megkérdezi a nőgyógyász, hogy miért hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és én megmondom, hogy azért, mert megölte a libidómat, el fogja hinni? Nem fog kinevetni?

Négy éve szedek fogamzásgátlót, elsősorban azért, mert rendszertelen a ciklusom. Tudom, hogy ez nem megoldás rá, de sajnos egyik orvos sem tanácsolt jobbat. Viszont eljutottam odáig, hogy elegem lett belőle, ugyanis teljesen megölte a szexuális étvágyamat. Ezért úgy döntöttem, hogy többet nem szedem, legalábbis egy ideig szüneteltetem. Viszont ahogy már máskor is történt, amikor nem szedtem gyógyszert, nem fog megjönni a menszeszem, így előbb-utóbb vissza kell mennem dokihoz. És ha megkérdezi, hogy miért hagytam abba a gyógyszert, eléggé kínos lesz megmondani neki az igazat. Aki már járt hasonló cipőben, azokat nem röhögték ki? Igazából nem szeretnénk másféle gyógyszert sem szedni, mert már szedtem öt félét, és egyik sem vált be valamilyen oknál (valamelyiknél egyáltalán nem menstruáltam, valamelyiknél folyamatosan, valamelyiknél két naponta, ez az utolsó meg totál megölte a libidómat). Nem fogja azt mondani, hogy csak beképzeltem, és szedjem az utolsó gyógyszert nyugodtan tovább, hiszen az rendszerezte a ciklusomat? Nem szeretnék gúny tárgyává válni.

Legjobb válasz: Kínos? Dehogy kínos, fõleg hogy rengeteg nõnél libidó csökkenést okoz, amúgy meg nem sok köze hozzá miért hagytad abba :)

Kínos? Dehogy kínos, fõleg hogy rengeteg nõnél libidó csökkenést okoz, amúgy meg nem sok köze hozzá miért hagytad abba :)
Nõgyógyász, tehát valahol ez a munkája, biztos vagyok benne hogy nem fog gúnyolódni, nyugodtan mondd meg neki. Ez egyébként elég általános probléma, nem te vagy az egyetlen. Én azért hagytam abba, mert iszonyatosan feszült és ideges voltam mindig minden ok nélkül, mióta abbahagytam sokkal jobb.
Nem hinném, hogy kinevet, amúgy meg mit jelent álad, hogy rendszertelen ciklus? Mert pl. én se tudom napra pontosan mikor jön meg, csak az elõjelekbõl érzem, hogy hopp itt órákon belül lesz valami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos már volt részem olyanban, amikor röhögött rajtam az orvos, mert 18 évesen még szûz voltam, és szerinte ez lehetetlen és vicces. (Pedig mindenki ajánlotta a dokit, mert nagyon rendes, jó szakember, csak amikor én mentem hozzá, éppen bal lábbal kelt fel, vagy nem tudom.) Azóta minden mondatomat kétszer is meggondolom, mielõtt kimondom nõgyógyásznál. Sõt valamit inkább el sem mondtam sokiág... A rendszertelen ciklus azt jelenti nálam, hogy van, hogy 3-4 hónapig semmi, után kétszer megjön szabályosan, aztán két hét múlva megint, és akkor beteg vagyok három hétig, majd megint semmi hónapokig. Szóval kész káosz.
Az durva :S Esetleg egy tisztességes magánreendelést még nem akarsz megpróbálni? Ott hátha jobban foglalkoznak veled. Mondd el, hogy mit szedtél és az milyen hatással volt, lehet, hogy van van ám neked való gyógyszer.
Egy értelmes nõgyógyász tisztában van azzal, hogy a tablettának igen gyakori mellékhatása a libidócsökkenés. Egy értelmes ember azt is tudja, hogy a szex is egy kapcsolat szerves része, és az emberek számára fontos dolog. Ha ezért engem kiröhögne egy orvos, biztosisten úgy beolvasnék neki, hogy köpni-nyelni nem tudna.
11:11 mit vársz tõle?..nõgyógyász. talán egy nõi orvos nem tenne ilyet.

Mit tegyek ha megkérdezi a nőgyógyász hogy szűz vagyok-e még?

Holnapra van időpontom a nőgyógyászhoz. Kb fél éve feküdtem le a barátommal, de anyukám úgy tudja, hogy még nem. Mit mondjak ha megkérdezi a doki? Meg tudja állapítani, hogy mitől nincs már szűzhártyám? (pl ujjazás...)

Legjobb válasz: Orvosnak mindig az igazat!

Orvosnak mindig az igazat!
Kell a vérvétel és kell a nõgyógyászati vizsgálat is a gyógyszer felírásához. A vizsgálat során látni fogja, hogy már nem vagy szûz.
Ha a szexhez már elég érett vagy, akkor egy beszélgetésre miért nem vagy kész az anyukáddal?
Gondolom anyukád nem megy be a vizsgálatra, a dokinak pedig nem kell válaszolnia arra, hogy szûz vagy e még ha anyukád tõle kérdezi. Persze ha csak nem vagy terhes, mert akkor ez nem kérdés..
Nem tudja megmondani, akár a tampon is "elveheti" valaki szüzességét, de olyan is van, aki szûzhártya nélkül születik Egyébként a nõgyógyász ilyet nem kérdez, max. azt, hogy élsz-e rendszeres szexuális életet.
most ezt nem értem... ha fogamzásgátlót akarsz felíratni, és anyád tud róla, hogy nõgyógyászhoz mész emiatt, akkor úgyis le fog esni neki, hogy nemi életet élsz. ha meg nem tudja, hogy nõgyógyászhoz mész, akkor minek kérdezne ilyet az asszisztenstõl? (gondolom, nem szokta rendszeresen megkérdezni, hogy jártál-e nála.)
A kérdező hozzászólása: Amúgy azzal nem is lenne baj hogy meg kell mondani az orvosnak, mert mondom hogy kezelje bizalmasan, de anyukám ismeri az aszisztenst...
Pedig tõlem megkérdezték voltam e már fiúval, szóval errõl ennyit, hogy nem kérdezik meg szûz vagy e...
A nõgyógyász látni fogja gondolom, hogy már nem vagy az, szóval nem érdemes neki hazudni..
Az orvosnak kötelességed igazat mondani!!!!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes, fogamzásgátlót szeretnék. Az orvos kért vérvételi leletet, lehet hogy meg sem vizsgál?
Úgyis tudni fogja hogy élsz enmi életet mivel gyógyszert akarsz iratni, azt nem látja mitõl nincs már szûzhártyád csak azt hogy nincs. Ja és midnenképp meg fog vizsgálni.

A nőgyógyász megkérdezi, hogy hány szexuális partnered volt életed során, és ha igen, ez miért olyan "fontos" neki?

Legjobb válasz: Hát tõlem még ilyet soha nem kérdezett (mondjuk nekem csak 1 volt, van - a férjem). Max arra tudok gondolni, hogyha valakinek valami fertõzõ, nemi úton terjedõ betegsége van attól lehet, hogy megkérdezi, hogy a partnereit tudja értesíteni, hogy õk is kezeltessék magukat és ne terjesszék tovább.

Hát tõlem még ilyet soha nem kérdezett (mondjuk nekem csak 1 volt, van - a férjem). Max arra tudok gondolni, hogyha valakinek valami fertõzõ, nemi úton terjedõ betegsége van attól lehet, hogy megkérdezi, hogy a partnereit tudja értesíteni, hogy õk is kezeltessék magukat és ne terjesszék tovább.
nem szokták meg kérdezni de ha beteg vagy akor azért h hátha rá tudsz jönni h kitöl kaptad el. tölem csak olyat szokott kérdezni h van e állandó partnerem
ehhez semmi köze és tõlem se kérdezte még meg senki. Max azt hogy szûz vagy-e (nem tudom hány éves vagy...) és hogy van-e állandó partnered- ezt akkor kérdezték meg mikor egyszer csúnya fertõzésem volt :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!