Találatok a következő kifejezésre: Ha megjött menzeszem (36 db)

Lehet-e hüvelygomba esetén tampont használni, ha megjött menzesz? Nem-e baj?

3 napja hüvelygombára gyanakszom, canestennel kenegetem magamat, mert viszketek. Viszont nem volt túrós, darabos folyásom, hanem csak tej szín? nagyon kevés váladék. Ma reggel bekentem magamat, de délután már nem, mert nem éreztem viszketést. És délután meg is jött, nem viszketek csak egy kicsit néha éppen úgy mikor megszokott jönni.

Legjobb válasz: én hüvelygombával is ugyan úgy használok tampont mindig, mert nekem visszatérõ sajnos... eddig még nem volt belõle problémám, nem terjedt be a hüvely belsejébe, vagy ilyesmi...

én hüvelygombával is ugyan úgy használok tampont mindig, mert nekem visszatérõ sajnos... eddig még nem volt belõle problémám, nem terjedt be a hüvely belsejébe, vagy ilyesmi...
Ez mind hülyeség, amit írtál, kedves kérdezõ. Valószínû, hogy gomba, mivel viszket. Ha gombád van, orvoshoz menj, mert a nõk 93%-a szenved a betegségtõl, és magától sosem gyógyul meg, mindig ki fog újulni. Szeretkezéstõl nem fogsz hirtelen gombás lenni... Kivétel abban az esetben, ha a pH-d annyira le van gyengülve, hogy mindenféle irritációra begerjed. Lehet, hogy a te esetedben ez van, akkor szintén orvos, mert ez nem normális. Canesten-t nem javaslom, hogy kend magad, mert igaz, hogy kiváló gyógyszer, de a szervezet nagyon könnyen immúnissá válik a hatására, így orvos tud neked testre szabott gyógyszert adni. A menstruációval kapcsolatban annyit, hogy a tamponnak semmi köze a gombához, viszont ne tamponozz gombás fertõzés esetén, mert magadnak csinálsz rosszat... A menstruációs vérnek van egy alapvetõ tisztító hatása, akárhányan tagadják is. Nagyobb eséllyel tisztul ki belõled a sok gomba, ha hagyod, hogy csak kifolyjon a vér, használj betétet.
Ez nem kiszáradás, ez fertõzés. Ha elmúlt a menzesz, irány a doki. Menzesz alatt viszont tilos a krém használata.

Terhességi tesztet úgy is meg lehet csináltatni ha megjött a menzeszem? Akkor is igaz eredményt fog mutatni? Vagy várjam meg amíg elmúlik?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)

Legjobb válasz: Ha megjött a menzeszed minek kell a teszt? amúgy meg nem befolyásol semmit csak gusztább lesz :D szerintem ha kétségeid vannak afelöl még mensi után is hogy terhes vagy e inkább fordulj egy nõgyógyászhoz aki megnéz és esetleg csinál egy UHt az biztosabb.

Ha megjött a menzeszed minek kell a teszt? amúgy meg nem befolyásol semmit csak gusztább lesz :D szerintem ha kétségeid vannak afelöl még mensi után is hogy terhes vagy e inkább fordulj egy nõgyógyászhoz aki megnéz és esetleg csinál egy UHt az biztosabb.
Ha a menzeszed teljesen normális, megszokott módon zajlik, nem valószínû, hogy teherbe estél. A teszt utána is ráér, minél több idõ telik el a megtermékenyülés és a tesztelés között, az eredmény annál biztosabb.
A kérdező hozzászólása: Azért kell teszt, mert hallottam róla, hogy van olyan hogy terhesség alatt is menstruál valaki. Jobb biztosra menni. :)

Visszarendeltek a nőgyógyászatra. Ilyenkor nem kell levetkőzni, ha megjött a menzeszem, ugye?

Február elsején voltam n?gyógyásznál, ott vettek mintát, amit el kellett vinnem az ÁNTSZ-hez.A doktorn? megkérdezte zt is,mikor volt az utolsó menzeszem napja, mondtam hogy január 10-én.Most, február 10-ére rendelt vissza, mert most rendel(id?pontom is van), de ma megjött. Az eredmény miatt mindenképp visszamegyek, meg a melleimmel kapcsolatban is kérdezni szeretnék.

Legjobb válasz: Mindenképpen említsd meg, hogy megjött a mensid! Általában akkor nem szoktak megvizsgálni...de mint az elõttem lévõ hozzászóló is mondta, majd ezt a nõgyógyászod eldönti!

Mindenképpen említsd meg, hogy megjött a mensid! Általában akkor nem szoktak megvizsgálni...de mint az elõttem lévõ hozzászóló is mondta, majd ezt a nõgyógyászod eldönti!
én odatelefonálnék, elmondanám, mi van és megkérdezném, gond-e, mert ha gond, úgyis másik idõpontot fogsz kapni - felesleges odamenned
Azért vizsgált, mert én nagyon soknak találtam azt a vérmennyiséget, vagyis abnormálisnak tûnt a dolog.Igazam lett, azt hitték méhen kívüli terhes vagyok, de szerencsére nem az voltam, mégis kellett egy e.ü. kaparás.Hát, hogy zajlott a vizsgálat?Fel vette a kesztyût, és kész.Mint a többi, igaz nekem qrva kellemetlen volt, mondtam is neki, hogy mennyire vérzek, de azt mondta akkor is meg kell nézni. Mivel neked nem ilyen gondod van, lehet, hogy nem néz meg, de én azért felkészülnék rá.
De megvizsgálhat, ha muszáj, engem is megvizsgált, pedig megvolt rendesen.
Hogy le kell-e vetkõzni, ezt a doktornõ majd megmondja.
Ha megjött alulról semmiképp sem vizsgál meg. Szerintem menj be ruhában, majd ha a melleiddel kapcsolatos kérdést felteszed esetleg megkérhet, hogy vetkõzz le felülrõl, de feleslegesen ne menj be meztelenül. Én is mindig így csinálom.
A kérdező hozzászólása: :S Ha megkérdezhetem, téged miért vizsgált? És hogy zajlott le egy ilyen véres-vizsgálat? :S
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy az eredményre már nagyon kíváncsi vagyok, szeretném látni, és a melleimmel kapcsolatban is kérdéseim vannak, és valószínû, hogy ezt ki kell tapintani. De más esetben valószínû, hogy odatelefonálnék! Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Ha téged a vérzés miatt vizsgált meg, akkor nem egy cipõben járunk.Köszönöm, azért felkészülök rá, de remélem ilyenben nem lesz részem :S :)

Menstuációm előtt pár nappal kijönnek pattanások, mennyi nap után múlik ha megjött a menzeszem?

Legjobb válasz: mindenkinek másképp van .. de 1 hét alatt szerintem jobb lesz .. ha tinivagy mint én akkor sajna sose mulik el teljesen sak pár év mulva .. szerintem ha élesztös pakolást raksz magadra sokat segit :)

mindenkinek másképp van .. de 1 hét alatt szerintem jobb lesz .. ha tinivagy mint én akkor sajna sose mulik el teljesen sak pár év mulva .. szerintem ha élesztös pakolást raksz magadra sokat segit :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) megpróbálom :)
de van aki szerint jo ha aloe veraval bekened az arcod allitolag maga a kaktusznöveny a legjobb ha levagsz a szárábol es azt magadra rakod .. nekem ezt irták de még nemprobaltam ..
amm az élesztös pakolast vagy tejjel vagy 1 kávéskanal mèzzel és par csepp citrommal .. én pici tejjel szoktam ... de ha fogkremmel bekened az arcod es rajtahagyod 1 orát nekem azis hat .. de tudok mégegyet ha naponta megiszol 1 liter csalánteát az is hat :) ))))
ja és ne egyél sok csokit diot mogyorot pizzát sultkrumplit .. mert ezek nagyon kihozzák föleg a csoki meg a diofélék

Ha még menzesz előtt felrakok egy tampont, mert tudom hogy hamarosan meg fog jönni, akkor úgy hogy fogom észrevenni ha tényleg megjött?

Mert ugye ha nincs bent tampon akkor érzem hogy "kilöttyent", de ha rakok fel el?re akkor azt honnan érzem pontosan?

Legjobb válasz: hát akkor sehonnan. de ha még olyan állapotban helyezel fel tampont, mikor még nem menstruálsz, akkor vagy nem fog sikerülni vagy nagyon fog fájni.

hát akkor sehonnan. de ha még olyan állapotban helyezel fel tampont, mikor még nem menstruálsz, akkor vagy nem fog sikerülni vagy nagyon fog fájni.
Én úgy tudtam, hogy a tampont csak akkor jó felhelyezni ha már vérzel, ha már megjött, különben sérülést is okozhat. Lehet én informálódtam rosszúl, nemtudom de én ilyenkor csak betétet szoktam tenni, és úgy ahogy mondod, érzem, hogy kilöttyent és akkor teszek csak tampont.
18:42-es vagyok, bocsi nem láttam az elõttem szólót, mert én is pont akkor pötyögtem.Bocs
Miért muszály? Miért nem jó a betét? Csak addig míg kellõen nem vérzel???
nyugodtan felrakhatod, énis feltudom rakni úgy hogy még nemjött meg, ugyanis a hüvely természeténél fogva is nedves belül. simán fellehet helyezni, hamár egy ideje tampont használsz. hogy mibõl érzed h megjött-e? hát nekem akkor szokott megfájdulni a hasam, éppen akkor, amikor "kilöttyen":D de ha néha elmész pisilni akkor ellenõrizheted h megjött e már, pl kiveszed, vagy megnézed a kihúzószálat, hamár egy ideje megjött akkor a szálon már látszódni fog.
A kérdező hozzászólása: Már olvastam máshol is h vki tudta hogy megfog neki jönni ezért hamarabb tett fel tampont...biztos h ez nem ajánlatos?
A kérdező hozzászólása: Néha görcsölök néha nem... Többnyire maszatolva jön meg, de félek hogy a meleg víztõl most hirtelen fog jönni :S
Hát, nem túl jó ötlet vérzés nélkül tampont feldugni, mert kidörzsölheti a hüvelyed falát, aztán valami kellemetlen fertõzéssel kezded az új évet. Tényleg nehéz helyzet. Egyáltalán nem szokott fájni a hasad, amikor megjön (most az egyszer bánhatod, mázlista! :=) )? Azonnal dõl belõled vagy egy kis maszatolással kezdi? Akkor én megkockáztatnám a fürdést, mert egy pici maszat nem húz nyomot sem a vízben, sem a lábadon, ha kijössz, viszont a wc-n észreveszed a papíron és máris berakhatod a tampont. Most nincs más ötletem, nekem olyan erõs görcsökkel érkezik, hogy garantáltan idõben észreveszem, úgyhogy a te problémádban nem vagyok rutinos.
A kérdező hozzászólása: De megjöhet esetleg elsején is vagy másodikán is akár és akkor meg nem is fürödtem :S
Hát akkor próbáld meg úgy, hogy addig míg meg nem jön addig ne fürdõruhában legyél s akkor tehetsz betétet.Majd pedig mikor érzed hogy megjött, irány a WC, egy tampon s máris fürödhetsz... Tudom nem tökéletes ötlet, meg mi az hogy nem fürdõruha de sajnos jobbat nemtudok. Azért szurkolok neked, hogy jól süljön el a dolog.
A kérdező hozzászólása: Fürdõben fogok szilveszterezni és fürdõruhába nem rakhatok betétet :S
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam, de muszáj felraknom :S
ja és bajom sem lett tõle, neked sem lesz.

Ha megjött a menzeszem lehet maszturbálni O. o?

Legjobb válasz: Ha tiszta kézzel nyúlsz a puncidhoz semmi bajod nem lesz. Bár mindig tiszta kézzel lehet csak.

Ha tiszta kézzel nyúlsz a puncidhoz semmi bajod nem lesz. Bár mindig tiszta kézzel lehet csak.
miért ne? bár én nem szoktam akkor..
#2 Jó katona vérben is harcol xD Egyénként ha jól esik miért ne maszturbálhatnál? :)
Még szexelni is és jobban is élvezed! :-)
Maszturbálni higiénia kérdése! Szexelni meg gusztus kérdése

Ha megjött a menzeszed görcsölt, fájt nagyon? Többit lent

Az lenne a kérdésem, hogy akinek nagyon fájt, görcsölt, amikor megjött, hasonló érzés volt a fájás is?

Legjobb válasz: Szia Igaz nekem ritkán volt rossz ha mensiztem viszont,a fájás eleje tényleg olyan,de aztán mikor nagyon felerõsödik és sûrûsödik már annyira nem lehet még a legerõsebb mensi görcsökhöz se hasonlítani...

Szia Igaz nekem ritkán volt rossz ha mensiztem viszont, a fájás eleje tényleg olyan, de aztán mikor nagyon felerõsödik és sûrûsödik már annyira nem lehet még a legerõsebb mensi görcsökhöz se hasonlítani...
A kérdező hozzászólása: Húha, akkor az érdekes lesz. Nekem néha annyira erõs görcseim voltak, hogy hánytam is.
Hát azért nem kell izgulni. Mensi görcsök annyira nem fájnak viszont csak mensizel, a szülés nagyon fáj viszont "kellemes" fájdalom mert csak egy kis idõ kérdése és találkozhatsz azzal akit mindennél jobban vártál. Szülés után azt mondtam, hogy még 1 szülés kizárt, eleget szenvedtem...1, 5 éve szültem és a tervezett kis tesóval az 5. hónapba vagyok. :)
Néha én is nagyon rosszul voltam a mensi elsõ napján, görcsölt, meg minden.Nekem is mindig az volt az elsõ kérdésem, hogy még ettõl is jobban fáj a szülés?Aztán azóta már megtudtam...Mensikor a derekam fájt legjobban, vajúdáskor viszont szinte csak a méhnyakamra koncentrálódott a fájdalom, de az úgy rendesen, mintha szét akartam volna szakadni, de hála istennek csak egy óra volt az egész.
Aszülés elõtti mensieim görcsösek voltak, a szülést mégis alig éreztem. Miután megszülettek a lányok, nem volt görcsöm mensi alatt. Szerintem ne hasonlítsd össze a kettõt, mert lehet ha szülsz, egész mást fogsz érezni! A mensis görcs az mensis görcs, a szülés pedig egy nagyon örömteli dolog, ahol minden egyes fájás közelebb visz a baba világrajötéhez! :) Ami a rókázást illeti a mensi alatt... Volt már olyan anyuka is, aki a fájások alatt hányt.

Lehetek terhes ha megjött a menzeszem?

Szeretkezés után 1 hetére megjöt.Akkor még lehet baj?Ja gumival csináltuk.

Legjobb válasz: Ha nem szakadt ki a gumi akkor nem lehet baj. De! Az, hogy megjön nem jelenti azt 100%osan, hogy nem vagy terhes! Anyukám amikor terhes volt velem az elsõ két hónapban menstruált!

Ha nem szakadt ki a gumi akkor nem lehet baj. De! Az, hogy megjön nem jelenti azt 100%osan, hogy nem vagy terhes! Anyukám amikor terhes volt velem az elsõ két hónapban menstruált!
Nem tudom miért kell egy nagycsoportos gyerek szexualitástudásával egy szinten lévõ embernek szexelnie. Buta kislány vagy.
Az egyik barátnõmnek (19 éves) két hónaposan is rendszeres volt a menstruációja, és akkor vette észre, hogy terhes, amikor már rúgott a baba.. Szal, tényleg ne legyél biztos, hogy ha megvan akkor nem vagy terhes, de ha védekeztetek és a gumi tényleg nem szakadt el, akkor nem vagy az. Ennyi.
nem nem lehetsz terhes ne aggódj:)
igen bocsika azt kihagytam ha nem szakadt el a gumi akkor nincs gond
Igen lehetsz. Terhestesztet javasolnék.
Édes istenem... "Igen, lehetsz, persze terhes vagy". Terhes a francokat. Védekezett és megjött neki. Jegyezzétek meg, hogy terhesség alatti menses nincs, akkor a baba is elmegy. Az, hogy valaki azt mondja menstruál, nem igaz. Aki terhesség alatt vérzik, az nem menstruációs vér. Az pedig már saját felelõsség, hogy nem tud különbséget tenni menstruáció és másabb vérzés között.
Párommal védekeztünk, menstruáltam (normál vérzés), és most itt vigyorog ránk egy 4 hónapos. :) Ha valaki terhességtõl tart, inkább teszteljen, és akkor megnyugszik. Talán a gumi a legbiztosabb fogamzásgátló, de mint tudjuk 100%-os védelem akkor van, ha nem élünk nemi életet. :)

Ha megjött a menzeszem (igaz késett), akkor lehetek terhes?

Megjött a menzeszem kis késéssel, de el?tte nem igazán jól voltam sokat fájt a fejem, a hasamalja. A h?m. most is 36,9 körül mozog. Csak a menzesz miatt van??

Legjobb válasz: Sajnos valószínû, hogy mensi miatt van,de ha elmúlik azért csinálhatsz egy tesztet, addigra jelezné.

Sajnos valószínû, hogy mensi miatt van, de ha elmúlik azért csinálhatsz egy tesztet, addigra jelezné.
nem
Ha normálisan vérzel, ameddig szoktál, akkor bizony kétlem, hogy babás lennél.

Ha a menzeszem átnyúlt egy másik hónapba, akkor megjöhet még ugyanabba a hónapba? Úgy volt, hogy megjött 31-én és 4-én ért véget.

Legjobb válasz: Igen, a menstruáció nem tudja milyen hónap van, csak azt tudja mikor telt le a kb 28 nap.

Igen, a menstruáció nem tudja milyen hónap van, csak azt tudja mikor telt le a kb 28 nap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!