Találatok a következő kifejezésre: Ha megjött menstruáció lehet (10 db)

Ha megjött a menstruáció lehet tesizni?

Legjobb válasz: Persze, lehet! Mondjuk én utáltam a tesit, úgyhogy gyakran használtam a menstruációt kifogásként- ez mindig bevált :))

Persze, lehet! Mondjuk én utáltam a tesit, úgyhogy gyakran használtam a menstruációt kifogásként- ez mindig bevált :) )
Nekünk csak szólni kell a tanár(nõnek)nak, hogy egészség ügyi okok miatt.... és azt mondja, hogy Jó, amit nem tudsz, azt ne csináld :)
Szerintem nem ajánlott menstruáció közben tesizni mert akkor erõsebb a folyás és tovább tarthat azt meg gondolom senki nem szeretné:S
Nem ajánlatos mindent sportolni, mert bár a menstruáció élettani, de jár némi változással a szervezetben. Pl.: nehezet nem szabad emelni ezeken a napokon, mert erõs alhasi vérbõséget okozhat. (tehát súlyemelés kizárva) Az intenzív, megerõltetõ mozgás szintén nem tesz jót. A sportnál egyébként is ajánlott figyelni a nõi nemi szervek teherbírására (pl: méhszalag), mert ha huzamosabb idõn keresztül rosszul terheled, annak lehetnek következményei.Nem egy versenysportolónk inkontinens...
Bármilyen sportot ûzhetsz a menstruációd alatt. Sokan kifejezetten nyugtató és lazító hatásúnak érzik a mozgást, még enyhítheti is a fájdalmas méhösszehúzódásokat. A sportolást az orvosok is javasolják, mert jótékony hatással van a menstruáló nõkre. A tampon hatékony védelmet nyújt sportolás közben. Szabad és természetes mozgást biztosít, így menstruáció közben is folytathatsz mindent, amit egyébként szeretsz csinálni. Sportoláshoz ezért ideális a tampon. Szabadságot és függetlenséget biztosít, hogy ilyenkor is azt tehesd, amit szívesen csinálsz.
Hát mi részlegesen szoktunk..(szülö ir egy papírt h kérem felmenteni)és csak annyi h nem kell körbefutni 2 szer a sulit =/.. de kézizni vagy focizni(vagy egyéb) azt kell..=/
Hát nekem azért jobb. Nekem pont most van meg, és tesiztem de megmondtam a tanárnak (aki férfi) hogy tesizek de egészségügyi okok miatt nem csinálok meg mindent, azt mondta hogy ha úgy érzem akkor ne csináljam, volt futás ott kiálltam meg volt ugrálás. terpeszbe azt se csináltam, mást igen. Nekünk ezért 1 hónapba 1x fogadd el igazolást. Végülis iskola de tanár kérdése is.
Mikor nekem elsõnek megjött, akkor pont tesi is volt.Betétet használok, és miközben oldalazva(terpesz+zár...)haladtam érezem hogy a betét mozog...Az volt az utolsó hogy mensi közben tesiztem, mindig csak sétálok, mert a tanárnak nem merem mondani hogy megvan:D
Halottam már olyat, hogy egy iskolába ma megvan a mensi, akkor is kell úszni tamponnal!!!!Milyen barbár dolog ez.Ha nem akar, akkor nem kell erõltetni.
de nálunk csak 3 tesi+úszás szülõi felmentés lehet(a tesit és az úszást egybe számolják)
az egyik b.nõm nem tesizett
szia! nálunk a suliban nem kifogás a mensi, attól még ugyanúgy kell tesizni. elismerem, nem túl kellemes, fõleg ha nagyon fáj a hasam, de azért ki lehet bírni. ja és aki a betétes dolgot írta, annak azt üzenem, hogy én csak betétet használok és még soha nem ázott át tesizés közben...
hello.! én nem ajánlom hogy mensi kozben tesizz, már én is kiprobáltam, de nemvolt valami jo, nagyon megindul a folyás és tovább is tarthat a mensi..!!! nekem 4-5 napig szokott lenni, és 1 hét+ még pár napig volt amiatt.!
Az elsõ válaszadónak üzenem, hogy ez is iskolafüggõ hol fogadják el a menstruációra a felmentést, mer az én iskolámban nem is veszik figyelembe, nálunk azt mondják, hogy menny el orvoshoz aztán ha az kiir, akkor a tesitanár is elfogadja, iskolafüggõ de nagyon. A kérdésre pedig, persze hogy lehet tesizni, hiszen akkor minden nõnek akinek éppen van, otthon marad, az ágyban, mer azér a séta is valamiféle sport :) , jó a legkönyebb de inkább mozgásnak nevezném.
Szia. Nekem nem gyengültek a görcsök...:-( Tényleg egyén függõ, nekem inkább mégnagyobb kellemetlenséget okozott. Nem beszélve arról, hogy igen kényelmetlenül éreztem magam tesiórán is és utána is, mert ugye ilyenkor nem érzi a legjobban magát az ember semmilyen tekintetben.
Lehet!csak tesin célszrû inkább tampont használni mint betétet!ugyanis a betét futás, ugrás közben könnyen elmozdulhat igy könnyen átázhatsz!ezel vigyázz!de az is igaz hogyha tesizel akor mulnak a görcsök!mondjuk ez is egyéntõl függ!
Naná, hogy lehet. Nekem a görcsök ellen nagyon sokszor jót tett! :)
Szia! Menstruáció alatt lehet mozogni, sportolni, de csak óvatosan. Minden egyénfüggõ, ami nem esik jól, azt ne csináld. Szólj anyukádnak, a tesitanárnak, olyankor általában megértik, és azt mondják, hogy ami nem jó, nem kell csinálni, de azért azt ne várd, hogy teljesen felmentenek. A betét nem mindig válik be, ilyenkor ajánlatos tampont használni.

Ha megjött a menstruációm akkor nem lehet magunkat kielegiteni izgatni?

csak csiklora gondolok

Legjobb válasz: Miért ne lehetne? Csiklódat simán lehet, az ujjazást inkább hanyagold, nem túl higiénikus és nagyon fertõzésveszélyes. De a csikló izgatástól nem lehet semmi bajod.

Miért ne lehetne? Csiklódat simán lehet, az ujjazást inkább hanyagold, nem túl higiénikus és nagyon fertõzésveszélyes. De a csikló izgatástól nem lehet semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: koszonom megnyugodtam!:)
A csiklódat szabad, de lejjebb ne nyúlkáljál, mert tényleg fertõzésveszélyes! ;)
Gyerekek, ha tiszta a kezed, akkor oda nyúlkálsz ahova akarsz. Elvégre amikor felraksz egy tampont, az is kb. ugyanaz, és azt meg napi szinten nõk milliói csinálják, aztán mégsincs belõle baj. Sõt, még jót is tesz, mert az orgazmus felgyorsítja a véráramlást, és így segíti a folyamatot, plusz enyhíti a görcsöket.

Amikor megjött a menstruációm még tök szabályosan, kiszámíthatóan jött de kb fél éve már kb 45 naponta jön meg, akkor viszont kb 10 napra! Normális ez? Ha nem mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Most nem értem a kérdést... Volt, hogy 10 napra jött meg? Az semmiképpen nem normális. Fontos lenne tudni pl. hogy hány éves vagy... nem mindegy...

Most nem értem a kérdést... Volt, hogy 10 napra jött meg? Az semmiképpen nem normális. Fontos lenne tudni pl. hogy hány éves vagy... nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: 9 voltam amikor megjött. eleinte normális utemben de kb fél éve így van... 11 vagyok

Megjött normálisan a menstruációm, a mellem mégis érzékeny ha hozzáérek, miért lehet?

Május elsején történt az, hogy pettingeltünk,elélvezett a barátom,és utána 20 perccel izgattott engem a kezével,de nem is nyúlt fel a hüvelybe. 13-án meg is jött normálisan,napra pontosan, és nem csak barnázás volt, addig is tartott mint ameddig szokott. Most 27.-e van és feszül a mellem(ha megérintem er?sebben csak akkor fáj), és kicsit szúrt ma a hasam alja is. Fiatal vagyok még tehát a mellfeszülés lehet a mell növekedése miatt is, csak nem tudom mire vélni. Tehát ha igy megjött mindenféle terhesség ki van zárva, ugye?

Legjobb válasz: Terhesség 100% kizárva. A melled sok mindentõl feszülhet, ilyenkor a ciklusban többször is. Nyugodj meg!

Terhesség 100% kizárva. A melled sok mindentõl feszülhet, ilyenkor a ciklusban többször is. Nyugodj meg!
hormonoktol lehet. ha megjott akkor nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm:)
de hogy teljesen megnyugodj tesztelj :) bármilyen fiatal vagy is menj el egy nagyobb boltba és vegyél ott, ha szégyenlenéd. hidd el ott nem nagyon érdekel senkit, hogy mit vásárolsz :)
hormonszint ingadozás lehet az oka. szerintem sem vagy terhes!
A kérdező hozzászólása: már megjött azóta 2x is, de azért még parázom egy kicsit. annyian írják, hogy vannak olyan esetek ahol megjön terhesség alatt meg ilyenek..

Lehet még tejem ha megjött a menstruációm?

Legjobb válasz: Persze. Sok nõnek megjön szoptatás közben. Esetleg megváltozik arra a pár napra a tej íze, de reméljük, nem utasítja el akkor se.

Persze. Sok nõnek megjön szoptatás közben. Esetleg megváltozik arra a pár napra a tej íze, de reméljük, nem utasítja el akkor se.
Persze. Nekem annak idején 6 hónap után megjött a menstruációm, viszont tejem utána még nagyon sokáig volt.
Persze. Nekem a 3. hónapban megjött és összesen 14 hónapig szoptattam, akkor is csak a kistesó miatt kellett abbahagyni.
Lehet még tejed, ne aggódj. Nekem a 7. héten jött meg elõször, akkor iszonyúan elapadt a tejem, azt hittem, teljesen elmegy, de sikerült visszahozni (77553311 fejés, tea, homeós bogyó, more milk kapszula, tejszaporító por, napi 5 liter folyadék). Azóta ha megjön, arra a pár napra egy kicsit kevesebb lesz a tejem, mint máskor, viszont utána visszaáll. (Most 4 hós a babám, már háromszor mensiztem.)

Megjott a menstruaciom kicsit kesve, de nagyon keves van, (1-1 tisztasagi betet naponta), teszteltem, tehes nem vagyok. Lehet cisztatol vagy ilyesmitol? Kertem idopontot a nogyogyaszomtol de addig is ha tudtok valaszoljatok.

Legjobb válasz: Ezt majd az orvos tudja neked pontosan meg mondani. De figyeld meg hogy hány napig van meg, mert ha 3napon belül el múlik lehet belõle még baba. Ha nagyon sokat kell várnod míg kaptad az idõpontot akkor itt is fel tudod tenni a kérdésedet 1-2napon belül válaszol. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..

Ezt majd az orvos tudja neked pontosan meg mondani. De figyeld meg hogy hány napig van meg, mert ha 3napon belül el múlik lehet belõle még baba. Ha nagyon sokat kell várnod míg kaptad az idõpontot akkor itt is fel tudod tenni a kérdésedet 1-2napon belül válaszol. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom!!!
Szia! Van akinek a peteérésnél vérzése van, ezt közti vérzésnek hivják. Hány naposak a ciklusaid?
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre még elég össze-vissza van, 5 hónapja hagytam abba a gyógyszert, a legrövidebb 23 a leghosszabb 30 napos volt.de akkor lehet, hogy ez a peteérés.valahogy most kell, hogy legyen.

A Canesten Kombit elkezdtem használni, de csak az első tablettáig jutottam, mert másnap megjött, és a menstruáció alatt nem lehet használni. Ha elmúlt, folytassam tovább a kúrát?

Legjobb válasz: Igen, folytasd a kúrát, mert ha gombás ferõzésed van, az nem múlik el magától (tapasztalatból írom!). Amúgy ha elmész orvoshoz, õ gyógyszert is ad rá, ami még hatékonyabb és segít a megelõzésben is. Az én orvosom szerint például a Canesten Combi sem jó mindenkinek. Erre van hatásosabb kúp is (pl: Klion) Remélem, hamar túl leszel rajta, szörnyû egy dolog, én is tudom ! :(

Igen, folytasd a kúrát, mert ha gombás ferõzésed van, az nem múlik el magától (tapasztalatból írom!). Amúgy ha elmész orvoshoz, õ gyógyszert is ad rá, ami még hatékonyabb és segít a megelõzésben is. Az én orvosom szerint például a Canesten Combi sem jó mindenkinek. Erre van hatásosabb kúp is (pl: Klion) Remélem, hamar túl leszel rajta, szörnyû egy dolog, én is tudom ! :(
menstruáció alatt nem szabad folytatni, benne van a betegtájékoztatóban. O.o
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólónak üzenem: elõbb olvasd el a kérdésemet rendesen, utána válaszolj. Azt kérdeztem, hogy ha ELMÚLT, akkor utána folytassam-e, és nem alatta, ezt én is tudom, el szoktam olvasni a papírt! Kösz a választ.
Én is így jártam, hogy megjött másnap, de miután elmúlt, már nem használtam. A kenõcsöt attól még használtam, hogy megvolt.

Ha a közösülés után 1-2 nappal megjött a menstruáció akkor biztosan nem lehet terhes az adott személy?

A sex el?tt 1-2 nappal kellett volna hogy megjöjjön,de utánna két nappal jött meg.Tehát 4 napot késett.Ez biztosan azt jelenti hogy nem terhes?

Legjobb válasz: nem valószínû a terhesség de ha bizonytalan vagy bármelyik hipermarketben 5-600 ftért vehetsz egy terhességi tesztet

nem valószínû a terhesség de ha bizonytalan vagy bármelyik hipermarketben 5-600 ftért vehetsz egy terhességi tesztet
olyan nincs, hogy biztos. én 4 hónapig menstruáltam, sõt szedtem a fogamzásgátlót, éltem a 23 évesek bulizós életét 4 hónapig.mégis...gyönyörû kisfiam lett, de bebizonyosodott, biztos csak a halál. egy tesztet megér.

A Cerazettet akkor is lehet szedni, ha már megjött a menstruációm?

11 hós a kisfiam, szopizik még. Most jött meg, védve vagyok még a Cerazettel?

Legjobb válasz: Én is úgy szedtem és nem estem teherbe vele!

Én is úgy szedtem és nem estem teherbe vele!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!