Találatok a következő kifejezésre: Ha megjön menstruáciom és (30 db)

Ha leallok a fogamzasgatlo szedesevel, utana par napra megjon a menstruaciom es a kovetkezo az eredetihez kepest egy honapra, vagy az "eroltetetthez" kepest egy honapra fog megjonni?

Legjobb válasz: Mi az az erõltetett? Ha abbahagyod a tablettát,akkor ugyanúgy megjön a vérzésed,és után a vérzés elsõ napjától számítva a 29. napon a rendes menstruációd! Így lesz 28 napos a ciklusod! DE!!!! Azt tudnod kell,hogy agyógyszer totál bekavar a szervezetdnek! Nekem gyógyszer mellett 28 napios ciklusom volt,mikor abbahagytam 36 napos ciklusom lett,aztán 24 napos,és után aállt be 27-30 napra! Szóval ha nem jön meg ne parázz,hogy terhes vagy,vagy ne éldd bele magad,mert lehet csak a hormonok szórakoznak veled! :)

Mi az az erõltetett? Ha abbahagyod a tablettát, akkor ugyanúgy megjön a vérzésed, és után a vérzés elsõ napjától számítva a 29. napon a rendes menstruációd! Így lesz 28 napos a ciklusod! DE!!!! Azt tudnod kell, hogy agyógyszer totál bekavar a szervezetdnek! Nekem gyógyszer mellett 28 napios ciklusom volt, mikor abbahagytam 36 napos ciklusom lett, aztán 24 napos, és után aállt be 27-30 napra! Szóval ha nem jön meg ne parázz, hogy terhes vagy, vagy ne éldd bele magad, mert lehet csak a hormonok szórakoznak veled! :)
A kérdező hozzászólása: Az eroltetettet ugy ertem h mondjuk nekem 15-en jott meg mindig (kb), a bogyot 20-an hagytam abba, ezert 25-en megjott es akkor ehhez kepest egy honap? De ertem amit mondasz es koszi a valaszt :)
Ja, így már értem! Szóval nem szede be végig a levél gyógyszert! Hát szerintem akkor is a gyógyszer utáni vérzéstõl számolj! Minél régebb üta szeded a gyógyszert, annál nagyobb az esély, hogy összekuszálja a mensid! Állítólag! Nem tudom van-e benne valami, és kb. 8-9 évig szedtem, eleinte katasztrófa volt a mansi idõpontja!
Az abbahagyás utáni vérzéstõl (ami még nem menzesz, csak megvonásos vérzés) számítva úgy kellene megjönnie, ahogy a tabi elõtt volt. Ha 28 napos ciklusod volt a tabi elõtt, akkor 28 napra. Ha 35, akkor 35 napra. De azért azt hozzáteszem, hogy a nõk egy részének eléggé betesz a dolog. Egy ismerõsömnek 28 napos ciklusa volt a tabi elõtt, már fél éve abbahagyta, de még mindig 40 napos ciklusai vannak.... De vkinek nem jön meg hónapokig egyáltalán...
A kérdező hozzászólása: Jeeeeezusom ez hihetetlen durva :OO. Nagyon szepen koszonom a valaszokat, meg h nem vtatok bunkok :)
Ne kezd el még ha nemsokára megjön.Majd ha elmúlik akkor kezd el a kezelést.
A kérdező hozzászólása: Mivel most hónap végén kell megjönnie, 1db. h.tabletta maradt, de roppant mód fáj az alhasam 99%, hogy meg fog jönni... már nem érdemes felhasználnom az utolsót, ha ilyesmi történik?

Előfordulhat, hogy van peteérés menstruáció előtt 3-4 nappal? És ha akkor teherbe esik valaki, akkor még megjön neki, utána nem?

Legjobb válasz: Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.

Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.
A kérdező hozzászólása: Elmondom hogyan történt : Szóval, mi is babát szeretnénk. 2 hete kellett volna megjönnie de nem jött meg. A tesztem negatív lett, elmentem a múlt héten orvoshoz. Azt mondta nem vagyok terhes, de úgy látja péntek körül lesz peteérésem, szóval hajrá. Tegnap este volt pecsételõ vérzésem, és ma reggel úgy néz ki megjött. Tévedett volna az orvos? Azt mondta még nem olyan vastag a nyálkahártya, hogy megjöjjön. Na mindegy, fura.
Érdekes, lehet mégsem repedt meg a tüszõ, különben nem jött volna meg.
A kérdező hozzászólása: És ha most csak egynapos volt?van ilyen?

Ha valakinél becsúszik a terhesség (és ugye akkor nincs menstruáció) és valahogy elvetél azt onnan tudja meg hogy akkor rögtön megjön a mensi?

csak kíváncsiságból és tájékozódásképp kérdezem, nem vagyok terhes hála istennek és egy darabig nem is szeretnék :)

Legjobb válasz: látszik, hogy tájékozatlan vagy... a vetélés nem úgy mûködik, h hopp, eltûnt valahová a magzat és már meg is jön a menses.... az egy rettentõ fájdalmas dolog, és igen, nagyon erõs vérzéssel jár, de nem csak egy sima menses-szerûvel, hanem olyannal, mint amikor valaki megsérül, és azonnal kórházba kell menni és a legtöbb esetben egészségügyi kaparást végezni, mert ha a halott magzatból maradt valami a méhben, akkor az anya vérmérgezésben meghalhat....úgyhogy nem gyerekjáték

látszik, hogy tájékozatlan vagy... a vetélés nem úgy mûködik, h hopp, eltûnt valahová a magzat és már meg is jön a menses.... az egy rettentõ fájdalmas dolog, és igen, nagyon erõs vérzéssel jár, de nem csak egy sima menses-szerûvel, hanem olyannal, mint amikor valaki megsérül, és azonnal kórházba kell menni és a legtöbb esetben egészségügyi kaparást végezni, mert ha a halott magzatból maradt valami a méhben, akkor az anya vérmérgezésben meghalhat....úgyhogy nem gyerekjáték
Sztem a kérdezõ arra gondolt, amikor még a legfiatalabb a terhesség, és még észre sem vette. Gondolom hallott arról, h a nõk életében van 3-4 ilyen alkalom, amikor nem is tudják, h terhesek voltak, nemrég a tv-ben halottam én is. Nekem már kétszer volt ilyen gyanús dolog, sokkal erõsebb a vérzés, nagyobb görcsökkel jár, és darabosabb.Ezek a magzatok amúgy sem maradnának meg, pl öreg volt a petesejt. Pontosan sehogy nem lehet tudni, esetleg úgy, ha mensi elõtt tesztelsz, pozitív, aztán mégis megjön.
A kérdező hozzászólása: igen , erre gondoltam, köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Endometrium vonalszerû.
Az endometrium a menstruáció végétõl elkezd megvastagodni, hogy képes legyen az esetleg megtermékenyült petesejtet befogadni. Én ebbõl arra gondolok, hogy ez a felépülés elmaradott a normálistól. Kevés szokott lenni a vérzésed? Amúgy ha gond lenne akkor azt valószínû látta volna.
A kérdező hozzászólása: A vérzésem normális mennyiségû. Viszont ha így van, ahogy írod, akkor a teherbeesés sem lesz egyszerû nálam? :(

NORCOLUT-ot ítr fel a doki mert nem jött meg a menstruáció, mi van akkor ha elkezdem szedni és megjön? Ezt elfelejtettem megkérdezni akkor abba kell hagyni?

Legjobb válasz: Én is szedtem múlthónapban ezt a gyógyszert. Nekem azt mondta, hogy ha szedés közben jön meg akkor azonnal hagyjam abba a szedését. (különben nekem csak a gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg)

Én is szedtem múlthónapban ezt a gyógyszert. Nekem azt mondta, hogy ha szedés közben jön meg akkor azonnal hagyjam abba a szedését. (különben nekem csak a gyógyszer beszedése utáni 3. napon jött meg)
Szia. Nekem mindig csak a 10 napos szedés után 3-4 napra jön meg. Talán nem is tud addig megjönni, amíg szeded, mivel az elhagyása után jön megvonásos vérzés tudtommal. De ha közben megjönne, hát már nincs miért szedni. :)
ha terhességre gyanakszol, csinálj terhestesztet.
Nem zárja ki, csak valószínûsíti, hogy nem vagy az.
majd írd meg hogy negatív v pozitív lett.

Nem rendszeres a menstruációm, és ezért elmentem a nőgyógyászhoz, és mondtam az orvosomnak, hogy 4-5 havonta jön meg. Erre a doki: az nem baj, majd megjön. ÉS ezzel el is intézte. Tényleg nem baj, ha nem rendszeres?

Fogamzásgátlót nem ajánlott egy betegségem miatt, hanem hüvelygy?r?t, de az meg én nem akarom használni.

Legjobb válasz: a fõ kérdés az, hogy hány éves vagy.

a fõ kérdés az, hogy hány éves vagy.
Hát ha 23 vagy akkor gáz a 4-5 honap, váltsál orvost, ott valami nincs rendben , sem az orvossal, sem veled, ha Debrecenbe laknál tudnék segiteni, de gondolom kicsi az esély rá, hogy pont itt laksz ahol én.
Sajnálom hogy ilyen messze vagy én klinikán dolgozom Debrecenbe, és dolgoztam a Nögyogyászaton is, azért keress tényleg más dokit ez nem játék, lehet tényleg hormon probléma, de lehet más is, ha van eredmény azért majd ird meg, ne hagyd annyiba , a dokit meg kerüld el messziröl ha ilyen a hozzáállása.
Ha még csak most kezdtél menstruálni, akkor normális, hogy még nem állt be. Gondolom ezért intézte el az orvos ennyivel.Ha viszont már évek óta menstruálsz, és még mindig 4-5 havonta jön meg, akkor szerintem nem ártana felkeresni egy másik dokit.
A kérdező hozzászólása: 23 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, kb 250-re van tõlünk.
keress masik orvost. ez nagyon nem okés. az, hogy nem rendszeres a menzid az egy tunet, méghozzá komoly tünet, amit nem lehet egy vállrándítással elintézni. Lehet, hogy hormonprobléma.
Szia!Na igen, azonnal fordulj szakemberhez, mert ez a reakció nem helyes egy orvostól.Nálam is így kezdõdtek a gondok, aztán egy mûtét lett belõle...több évnyi felületes vizsgálódás után.Kiderült, hogy ciszták vannak a petefészekben, emiatt elégtelen a hormontermelés és nincs menzesz..(vagy csak igen ritkán, mint a te esetedben)Sok-sok nõ szenved ettõl, ki komolyabban és van aki kevésbé, gyakori jelenség, bár én elõtte sosem hallottam a betegségrõl.A saját érdekedben járj utána, mert ezerféle oka lehet a bajodnak..de gondolom ezt magad is tudod.Sok szerencsét hozzá!Üdv:23 éves kismama

Ha eltolom a menstruációmat és az új levélből tovább szedek, és miután "megjön" , a megkezdettet kell folytatni szedni vagy vegyek új levelet?

tri regolt szedek. a válaszokat el?re köszönöm

Legjobb válasz: Mindenképp vegyél új levelet. A megkezdettet pedig tedd el tartaléknak. Jól jöhet balesetek esetére (hányás, hasmenés, ilyenek).

Mindenképp vegyél új levelet. A megkezdettet pedig tedd el tartaléknak. Jól jöhet balesetek esetére (hányás, hasmenés, ilyenek).
Inkább ne told el, ha lehet! Vagy beszéld meg a kezelõorvosoddal, hogy milyen módon tolhatnád el, ha égetõen fontos. De hormonkészítményekkel nem szavad saját szakállra kísérletezni.
Az újat kezded. Amúgy inkább ne told el, nekem totál felborította az egész a hormonháztartásomat, pedig csak 1 héttel korábbanra hoztam a nyaralás miatt. Azóta sem jött meg, csak 1-szer pár napra. Ez nem játék, hidd el, én is nagy hülye voltam.
Mindenképpen kezdj új levelet!És ne hallgass az elõttem szólóra! Ha rendesen szeded, akkor utána is meg fog rendesen jönni! Persze ezt az eltolásos módszert csak nagyon ritkán lehet alkalmazni pl. nyaraláskor és vizsgakor

Mit tegyek akkor ha Július 21 én megyek Horvátországba fürdeni és pont megjön (menstruáció)?

Megjött ebbe a hónapba is a havim, és akkor is pont megfog segítség kéne hogy mitév? legyek ?

Legjobb válasz: "Horváth országba?" Anyám borogass...! A problémádat viszont megértem, mikor Horvátországban(!!!) voltunk, nekem is megvolt pont, sõt, kb. minden nyaraláson. Nem egy felemelõ dolog. Tamponnal lehet fürdeni, csak utána cseréld ki!

Elõször így írta, csak ezek szerint kijavították. :)
Utolsó: hol van olyan, hogy Horváth ?! :-) Tampont javaslom, de semmiképp ne hagyd bent 4-5 órát, amikor fürdesz. Minden egyes mártózás után cseréld ki a tampont!!! Ha csak napozol, vagy kirándultok oké a 4-5 óra, bár attól függ hányadik napon vagy és mennyire erõs, de vízben nem kéne addig hagyni....
"Horváth országba?" Anyám borogass...! A problémádat viszont megértem, mikor Horvátországban(!!!) voltunk, nekem is megvolt pont, sõt, kb. minden nyaraláson. Nem egy felemelõ dolog. Tamponnal lehet fürdeni, csak utána cseréld ki!
Tampon. Tegyél fel tampont, és nyugodtan fürödhetsz.
Én is ugyanígy vagyok, és akkor fogok menni Horvátba, de talán megúszom majd meglátjuk, mindenesetre most próbálom a tampont, nyárra muszáj az... :) Sok sikert! ;P
Jah... :-) Az durva....igen...akkor a magyar korrepetáció sem fog ártani...
Ha nem erõs a vérzésed akkor elég 4-5 óránként is cserélni a tampont.. Nem tudom, hogy ebben a hónapban megvolt-e már. Ha még nem akkor teszteld le a tampont. Ha 4 óráig bent hagyod, és nem áztál át, akkor 4 órát simán kibír.
A kérdező hozzászólása: És ha nem erõs a vérzésem . És Tampont használok a strandon . akkor milyen gyakran cseréljem ?
Ezt az intim tölcsért azonnal felejtsd el. Képesek a pénz miatt olyan dolgokat eladni ami akár komoly károkat is okozhat.. Csak gondolj bele. Ha erõs vérzésed van, ami ráadásul darabos is, akkor 10-12 óráig az alvadt darabos vér a hüvelyedben gyûlik mert nem tud távozni. Borzalmas belegondolni, milyen büdös lehet, és mennyi baktérium gyûlik meg benned. A tampon legalább felszívja a vért, ás ha nem erõs a vérzésed akkor is 4-5 óránként kicseréled.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj. te mit használsz?
Itt nézz körül. http://www.calaintimtolcser.hu/
A kérdező hozzászólása: És azzal mennyi idõt lehetek a vizbe ? 15 /L
Igyál elõtte rozmaringteát, az meghozza :) napi 2 csésze elég, 2-3 nap alatt garantált a hatás :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!