Találatok a következő kifejezésre: Ha megjön menstruáciom (76 db)

Ha megjön menstruációm akkor mehetek ugy spinningelni?

Legjobb válasz: Persze. Mondjuk ha nagyonnagyon erõs, akkor érdemes csak az elsõ napot kihagyni - de csak azért, h ne történjen óraközi baleset. :) De ha nem, akkor bátran - úgy legalább elõbb vége lesz.

Persze. Mondjuk ha nagyonnagyon erõs, akkor érdemes csak az elsõ napot kihagyni - de csak azért, h ne történjen óraközi baleset. :) De ha nem, akkor bátran - úgy legalább elõbb vége lesz.
Azt teszel amit akarsz, de kalkuláld bele, hogy a spinning elég ütõs sport tevékenység... sokat izzadsz, gyorsan ver a szived... stb. Közben meg vért veszítesz. És a mozgástól mégtöbb vért veszítesz. Szóval ha olyan típus vagy simán el is ájulhatsz. Az meg nem túl kellemes se neked, se a többieknek. Én egyszer csak attól elájultam menstrum elsõ napján, hogy kicsit siettem valahova és stresszeltem, hogy elkések. Hát elkéstem, meg el is ájultam. :D Szóval szerintem, ha mész is, csak lazán csináld végig, és igyál elõtte sok sok folyadékot. Meg utána is.

Mit kell csinálni ha megjön a menstruáció?

Legjobb válasz: Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.

Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.
az elötem szoló gondolom a kimosakodást úgy értette hogy kívülröl, brlül nem kell mosakodni ki jön az magától. érdemes anyunak is elmondani, ö tud segíteni milyen betétet vegyél, vagy ha nagyon akarod tampont. ha anyunak nem szívesen akkor egy idösebb barátnö vagy olyan aki már használ, nem szégyen kérdezd meg nyugottan.
A kérdező hozzászólása: És lehet betétet hordani mielött még nem jött meg a menstruációm?
Úgy érted még sosem jött meg? Elõtte miért akarsz betétet hordani? Szerintem felesleges. Maximum ha már elindult a hüvelyi folyásod, és a fehérnemûd nagyon "olyan" lesz, és ez zavar, akkor használhatsz tisztasági betétet.
A kérdező hozzászólása: Oké
én is probálgattam még mensi elott a betétet, hogy kb milyen is lessz az..! nem volt jo, de egy ido után meglehet szokni...nem akarom utánozni a tobbieket, eggyet értek veluk, !!!!
Ne kezd el még ha nemsokára megjön.Majd ha elmúlik akkor kezd el a kezelést.
A kérdező hozzászólása: Mivel most hónap végén kell megjönnie, 1db. h.tabletta maradt, de roppant mód fáj az alhasam 99%, hogy meg fog jönni... már nem érdemes felhasználnom az utolsót, ha ilyesmi történik?

Miért van az ha megjön a menstruációm akkor, nagyon rosszul vagyok. Hányok stb?

havonta 1 x mindig 3 napig majd meg vagyok halva.. ha meg jön akkor hányok a wc-n vagyok egész nap és mindent ki hányok stb..semmi gyógyszer nem segít ezt nem lehet ki bírni ezt a fájdalmat..

Legjobb válasz: Sajnos nem vagy ezzel egyedül. Ezért sokan ijesztgetik sokan a még nem menstruáló lányokat, hogy a menstruáció a világ legszörnyûbb dolga. Jó, valakit megvisel, mint pl. Téged Kedves Kérdezõ, de van akinek meg sem kottyan.

Sajnos nem vagy ezzel egyedül. Ezért sokan ijesztgetik sokan a még nem menstruáló lányokat, hogy a menstruáció a világ legszörnyûbb dolga. Jó, valakit megvisel, mint pl. Téged Kedves Kérdezõ, de van akinek meg sem kottyan.
mindez gyakori a hormonok "játéka", sok nõvel elõfordul ha változnak is a tünetek erõssége és idõtartama. te sem fogsz mindig 3 napig rosszul lenni. mindenképp keress fel azért nõgyógyászt, erõsebb fájdalomcsillapítót és vasat írhat, és megvizsgál, hogy tényleg minden rendben van-e odabent. nekem az jött be, hogy ügyeltem arra, hogy sose tudjak megéhezni, de semmi zsírosat nem eszek (csak rizs, háztartási keksz, alma stb kis adagokban többször) és kamilla vagy cickafark tea. a megelõzõ héten sem eszek csokit, csipszet, kímélõ étrenden vagyok, és ez jelentõsen segített. és még egy dolog segít: a testmozgás. ennek a rutinját is elõkészítem az elõzõ héten. ha annyira fáj, hogy fel se tudok kelni, akkor melegvizespalack és kómaszerû alvás és mire felébredek, volt-nincs:)

Ha megjön a menstruáció, kevesebb a tej? A Baba egyből nem kéri, vagy fokozatosan szokik le?

abám 8 és fél hós, tegnap este megjött. Ma reggel már mintha kevesebb lett volna a tejem, és a babám sem úgy szopizott, mint máskor.Evett, evett, de többször kivette,nézte a bimbót,nem is szopott annyit. Szóval az lenne a kérdésem, hohy ha nem ízlik neki egyb?l köpi ki? Így lehet, hogí babám így is szopni fog, csak meg kell szoknia, hogy most más az íze? Ill, nagymamáink azt mondják, ha megjön az már annak a jele, hogy lassan elapad a tej. Tényleg egyre kevesebb lesz?

Legjobb válasz: A szülés utáni elsõ menstruáció után még kb. fél évig szoptattam a gyerekeim. Volt, hogy kicsit kevesebbet ettek, de a tejem nem lett kevesebb.

A szülés utáni elsõ menstruáció után még kb. fél évig szoptattam a gyerekeim. Volt, hogy kicsit kevesebbet ettek, de a tejem nem lett kevesebb.
Nem lett kevesebb a tej, lányom 3, 5 hónapos korában jött meg elõször, elvileg jövõ hétfõn kellene megint. Fiamat is 21 hónapos koráig szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Jaj, jó lenne, ha nálam is így lenne! 1 éves koráig mindenképp szeretném! Remélem a + gondolkodás segít! :) Köszönöm!
az én babám is 8 hós volt amikor elõször megjött. Állítólag csak az íze más olyankor a tejcsinek. Hála égnek az én babám nem nagyon foglalkozott vele. Azóta is szopizik, most 11 hós
4 hónapos volt a kislányom mikor megjött. Egy kicsivel kevesebb a tejem a piros napokon, de nem sokkal, még elég neki. Nem tudom az íze változott e, mert nem utasította vissza a cicit. Nem apad a tej ezért, ne izgulj. Akkor van baj ha folyamatosan elutasítja és nem éri inger a melled. Olyankor fejéssel szokták fentartani a mennyiséget.
Na nekem tegnap jött meg, pedig csak most lesz 3 hónapos a fiam. Elõtte 2 napig nyûgös volt evésnél, egy napig pedig üvöltött, ha lement az elsõ korty. Aztán megnyugodott és kezdtük újra: korty-bömbölés-nyugtatgatás. Közben egy-egy korty víz. Ez kb. fél órát, aztán csak megette az adagját. Tegnap reggel megjött, délután még ez a tortúra volt, tegnap este óta már minden OK, remélem így marad.

Mit jelent ha a menstruáció ugyan megjön, de a piros napokon folyamatosan hol eltűnik, hol visszajön?

A menstruációm megjött, ám másfél nap után teljesen elt?nt. Fél nap elteltével újra visszatért, majd egy nap után megint elt?nt. (És ez már a második alkalom, hogy ilyen a menstruációm) Vajon valamilyen betegséget, szervi problémát jelez a furcsa havi vérzés?

Legjobb válasz: Ha terhesség biztosan kizárva, akkor szerintem hormonális zavar lehet, fõleg, ha nagyon enyhe is amikor megvan. Sokszor magától is helyrerázódik, de azért érdemes dokival beszélni.

Ha terhesség biztosan kizárva, akkor szerintem hormonális zavar lehet, fõleg, ha nagyon enyhe is amikor megvan. Sokszor magától is helyrerázódik, de azért érdemes dokival beszélni.
A kérdező hozzászólása: Ez bizony könnyen lehet, mivel három hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését 10 év után... Köszönöm a válaszodat!
Akkor tényleg valószínû a hormonháztartásod próbál átállni "éles" módra... Pár mensi után rendezõdnie kell elvileg.

Miért van így ha megjön a menstruációm?

Mielőtt megjön és miközben megvan nagyon görcsöl a hasam, de ezt még meg is értem...viszont miért van az, hogy megy a hasam és még hányingerem is van és hihetetlenül rossz a közérzetem? Tudnék ellene tenni valamit?

Legjobb válasz: Hát figyelj ez szerintem teljesen természetes.. tudod kb. én is így vagyok vele és semmi különösebb bajom így azt kell mondjam, nõbõl vagy..! :) próbáld meg, hogy hallgatod a kedvenc zenédet vagy pl. a legjobb bnõddel egy tali hidd el segíteni fog. ha pedig nagyon fáj a hasad csinálj egy meleg teát vagy amit nagyon szeretsz lényeg hogy meleget, ugorj be a kádba egy jó kis fürdõre végzel bemész felöltözöl megiszod és ledõlsz pihenni:)

Hát figyelj ez szerintem teljesen természetes.. tudod kb. én is így vagyok vele és semmi különösebb bajom így azt kell mondjam, nõbõl vagy..! :) próbáld meg, hogy hallgatod a kedvenc zenédet vagy pl. a legjobb bnõddel egy tali hidd el segíteni fog. ha pedig nagyon fáj a hasad csinálj egy meleg teát vagy amit nagyon szeretsz lényeg hogy meleget, ugorj be a kádba egy jó kis fürdõre végzel bemész felöltözöl megiszod és ledõlsz pihenni:)
A nagyon erõs görcsökre jó a cickafarfûbõl készített tea (lehet kapni a bioboltokban), forró vízbe tegyél a fûbõl, negyed órát áztasd, és idd meg. Figyelj, hogy ne legyen több 15 percnél, mert ha túl sokat ázik, akkor már nem lehet meginni! Az íze nem túl kellemes, de garantáltan segít!

Menstruáció megjöhet már az első gyógyszermentes napon? Vagy nem gáz ha megjön?

Legjobb válasz: az elsö gyógyszermentes napon szerintem még nem...mert ha mondjuk kihagysz egyet és lesz egy gyógyszermentes napod akkor se jön meg..màsnap beveszed a màsikat és folytatod.. szval egyébként szerintem nem

az elsö gyógyszermentes napon szerintem még nem...mert ha mondjuk kihagysz egyet és lesz egy gyógyszermentes napod akkor se jön meg..màsnap beveszed a màsikat és folytatod.. szval egyébként szerintem nem

Ha megjön a menstruáció akkor én nem merem elmondani az anyukámnak. Ti hogy mertétek vagy hogy mondtátok neki? Juj, az lenne a legrosszabb ha az iskolába jönne meg!

Legjobb válasz: nekem szerencsére nem a suliban jött meg.....hanem éjszaka és egyszerûen lementem anyu már fenn volt és elmondtam neki h mi történt....õ röviden elmagyarázta a betét használatot meg ilyesmi és ennyi.....szerintem nyugodtan mond el neki nincs mitõl félned õ az anyukád :)

nekem szerencsére nem a suliban jött meg.....hanem éjszaka és egyszerûen lementem anyu már fenn volt és elmondtam neki h mi történt....õ röviden elmagyarázta a betét használatot meg ilyesmi és ennyi.....szerintem nyugodtan mond el neki nincs mitõl félned õ az anyukád :)
A kérdező hozzászólása: Köcce!!!!Hát igen!!:D
Én csak annyit mondam h, nagylány lettem. Amm volt 1 olyan óránk az ofõvel ahol csak csajok voltak és mondta h, sok lány itt kérdezi h h mondja meg az anyának.:P:D
A kérdező hozzászólása: Oké!!!
Miért ciki kimondani, hogy menstruálsz? Ez teljesen természetes dolog.
Nekem úgy volt, hogy görcsöltem mint a szar és anyu gondolta hogy mi a helyzet, feljött a szobámba és elmagyarázott mindent. nem én kezdeményeztem :D
A kérdező hozzászólása: Oké!!!Köszi a választ!
én nem mertem elmondani neki, nem tudom miért, talán szégyelltem, a barátnõim segítettek betétet vásárolni, és mindig elsunnyogva dobtam ki a betéteket. anyukám nagyon ideges volt kb 2 évig, mert nem tudta miért nem jött még meg. sztem mond el neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!!!!
Elõször meglepetésként ért, hogy véres a bugyim, pedig számítottam rá, hogy hamarosan meg fog jönni, hiszen a sredülés minden más jele is mutatkozott már (mellnövekedés, fanszõrzet stb). Elmondtam anyunak, õ pedig megmutatta, hogyan használjam a betétet. (Még alig múltam 10 éves.) Nem volt ciki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!Sokat segítettek!!!
Engem olyan hirtelen ért, hogy rögtön elmondtam. Reggel volt, odamentem anyához, segített és ennyi. Ne félj tõle, az anyukád...
Én is egyik délután vettem észre amikor elõször megjött, aznap nem szóltam anyumnak, hanem csak a legjobb barátnõmnek, de késõbb elmondtam neki is és nemvolt belõle semmi ciki, ez egy teljesen természetes dolog... Már anyám is elmondta apámnak (állítólag) és nem találtam cikinek. :D Remélem segítettem. :)
'Anyu, megjött.'- én így 16/L
Szia!Nekem pont ma jött meg , de semmi gáz nem volt mert adott az egyik barátnõm betétet.Én egy sms-t írtam anyukámnak, hogy megjött :D.
ha terhességre gyanakszol, csinálj terhestesztet.
Nem zárja ki, csak valószínûsíti, hogy nem vagy az.
majd írd meg hogy negatív v pozitív lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!