Találatok a következő kifejezésre: Ha megjön a (505 db)

ha reggel jön meg akkor aznap este beveheted az elsõt
Egyértelmû, amelyiknak megjön, aznak kell bevenni az elsõt.Amikor én elkezdtem szedni olyan este 6-7 fele jött meg.Beállítottam szépen egy rendszeres ébresztõt 9re, h ne felejtsem el szedni és kész. Azért van ráírva, h inkább este ajánlott szedni, mert így az esetleges émelygõs mellékhatásokat átalszod.És jobban teszed, ha az elsõ nap nem éhgyomorra veszed be, mert nem tudhatod, h a terhességi hormon milyen hatással van a szervezetedre.Van aki meg sem érzi, én meg piszok rosszul voltm tõle, és másnap reggel hánytam mint a lakodalmas kutya.
A tájékoztatójában benne kell lenni, hogy mikor kell elkezdeni szedni. Én annó az enyémet a menses megjöttét követõ 5. napon kellett elkezdeni, de ma már másképp mûködik néhány gyógyszer. Teljesen mindegy, mikor szeded be, csak legyen egy állandó idõpont. Én 18-kor szedtem.
Én annakidején fél 8-kor vettem be, mikor kezdõdött a Híradó. Tökre kialakult a reflex. Megszólalt a Híradó zenéje és én futottam a fürdõszobába :D
aznap vedd be amikor megjon a havid, persze. Ahogy a doki mondta, meg ahogy a tájékoztato irja. Egyébként minden doki azt javasolja, hogy este jobb bevenni a tabit. Ugyhogy szedd inkább te is este. De szerintem állitsd be a telefonodat, hogy figyelmeztessen , mert ha most még ugy is gondolod, hogy nem fogod elfelejteni, hát saját tapsztalatbol ez nem így van:)
Ne kezd el még ha nemsokára megjön.Majd ha elmúlik akkor kezd el a kezelést.
A kérdező hozzászólása: Mivel most hónap végén kell megjönnie, 1db. h.tabletta maradt, de roppant mód fáj az alhasam 99%, hogy meg fog jönni... már nem érdemes felhasználnom az utolsót, ha ilyesmi történik?

Ha megjön a menzeszem akkor biztos, hogy nem vagyok terhes?

Tegnap szexeltem védekezés nélkül (hiba volt,tudom) és kb 4-5 nap múlva kéne megjöjjön a menzeszem. Ha megjön akkor nincs gond ?

Legjobb válasz: Ha rendesen megjön, úgy ahogy szokott, akkor elvileg nem lettél terhes!! De próbálj nem idegeskedni rajta, mert a végén még attól nem jön meg! :)

Ha rendesen megjön, úgy ahogy szokott, akkor elvileg nem lettél terhes!! De próbálj nem idegeskedni rajta, mert a végén még attól nem jön meg! :)
Egyetértek az elõttem szólóval :) de tényleg ne parázz rá, mert az idegeskedés nagyon nagyon befolyásolja.

Ha megjon a mensem 2-3. ka fele akkor nem lehetek terhes?

lefekudtunk vasarnap ejjel de nem vedekeztunk.vagyis ugyelt.ha`t o azt mondta h semmi baj se lesz..de ha`t engem akkor is erdekell.

Legjobb válasz: jah ha azt mondta hogy semmi baj se lesz akkor úgy is van. komolyan nem értem hogy ha ennyire tudatlan vagy miért élsz szexuális életet. jól meg fogod érdemelni hogyha terhes leszel, és jó esélyed is van rá. és de,lehetsz terhes hiába jön meg a menzeszed, az elsõ rendszerint mindenkinek normálisan megjön.

jah ha azt mondta hogy semmi baj se lesz akkor úgy is van. komolyan nem értem hogy ha ennyire tudatlan vagy miért élsz szexuális életet. jól meg fogod érdemelni hogyha terhes leszel, és jó esélyed is van rá. és de, lehetsz terhes hiába jön meg a menzeszed, az elsõ rendszerint mindenkinek normálisan megjön.
Ehh, nem értem az elsõ válaszolót, miért akar alaptalanul megijeszteni? Nem kell aggódnod, megszakítással az esélye a teherbeesésnek majdnem egyenlõ a nullával, és nem jön meg rendszerint mindenkinek a menstruációja terhesség alatt, vagy ha megjön és terhes, akkor távozik a baba is a vérzéssel, tehát utána már nem terhes. Most igaza volt a barátodnak, semmi baj sem lesz, de máskor javaslok valamiféle fajta védekezést, ha esetleg ti is ilyen allergiás típusok vagytok, hogy se a gyógyszerek óvszerek spermicidek nem váltak be, akkor ovulációs teszt és hõmérõzés. Ezzel meg tudod állapítani mikor van peteérésed, és lehetõleg abban az idõszakban sehogyan ne legyetek együtt, a továbbiakban pedig megszakítással. Ez a legbizonytalanabb védekezési módszer, de ezzel is nagyon le lehet csökkenteni a nem kívánt terhesség esélyét. A lényeg, hogy ha megjön a vérzésed, akkor nem vagy terhes :) :) Létezik terhesség alatt vérzés, de az nem menstruáció, és nem normális dolog, annak se az állaga, se a színe, se a mennyisége nem hasonlít a menstruációhoz. Szóval nyugodtan mondhatom, hogy butaság, hogy az elsõ rendszerint mindenkinek megjön, nem jön meg, az esetek 99, 99%-ban még ez a terhesség alatti fura nem menstruációs vér sem jelentkezik. Fel a fejjel és nyugodj meg, meg fog jönni :)
A kérdező hozzászólása: utolso nagyon szepen koszonom:D-egy megnyugodott 15/lany
Nagyon szívesen :) :) Máskor is :) :)

Pozitív teszt után, ha megjön a menzi, akkor az vetélés?

Volt már ilyen valakinek? s akkor el kell menni n?dokihoz? Ma teszteltem pozit, de olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni. Halvány volt a csík, s elvileg az is pozitív ugye, de remélem nem akar mégis megjönni?

Legjobb válasz: Igen a halvány pozi is pozi! A legtöbb kismama elsõ észrevétele a "mindjárt megjön" érzés. De ha meglátsz egy csepp vért is azonal, haladéktalanul ügyelet, vagy ha fogad akkor az orvosod!

Igen a halvány pozi is pozi! A legtöbb kismama elsõ észrevétele a "mindjárt megjön" érzés. De ha meglátsz egy csepp vért is azonal, haladéktalanul ügyelet, vagy ha fogad akkor az orvosod!
Nekem a terhességem elején volt 2-3nap barnázásom. A doki azt mondta, hogy a beágyazódáskor is lehet ilyen. Amúgy a "mindjárt megjön érzés" még el fog tartani egy pár napig. De reméljük, hogy nem jön meg :)
A kérdező hozzászólása: Elõzõ terhességnél volt barnázás, ami aztán elmúlt. Holnap megyünk nyaralni:( mi van ha lesz közben valami... :( Próbálok poziítv lenni, de aggódom is
Nekem ilyen még nem volt. Vérzés - ha enyhe - lehet beágyazódáskor is. Ha 2 vonalat láttál, az pozitív eredmény. Nekem pozitív eredmény után volt olyan érzésem, mintha meg akarna jönni, de ez abbamaradt pár nap után. Nem tudok okosat mondani. Menj el nõdokihoz, mondd el, mi a helyzet! Megvizsgál és mindjárt elõrébb jutsz az ügyben :)
A nemvárt idején simán érezhetõ a "mindjárt megjön" érzés de az nem jelent semmit ha vérzés társul hozzá azzal már kell foglalkozni de az sem feltétlen vetélést jelent. Hallottam olyat aki terhesen menstruált 2 hónapot igaz jóval kevesebb és másabb is volt.Természetesen dokihoz mindenképp kell menned és õ kielégítõbb válaszokat ad majd!! Nyugi és NO PARA! Nincs semmi baj azzal amit írtál! Drukkolok.
Nekem is ugyanilyen volt. Azt hittem megjön, fájt a hasam, puffadtam, minden bajom volt. Aztán mikor már 5 napja késett vettem egy tesztet. Nagyon halvány pozi volt. Vártunk még 2 napot, akkor csináltam még egyet, az már egyértelmû volt :) )) Úgyhogy ne aggódj, normális hogy menzi-szerû tüneteid vannak. Gratulálok! :) ))
én a nemvárt napján már sejtettem hogy baba lesz belõle... mindg hajnalban szokott megjönni, de még délután sem volt sehol. viszont folyton azaz érzésem volt hogy mindjárt megjön. amíg nem teszteltem folyton rohangáltam a mosdóba ellenõrizni. este megcsináltam a tesztet ami erõs pozi lett.de még vagy 2-3 napig éreztem hogy mindjárt megjön. remélem összejön, sok sikert 8hkm
A kérdező hozzászólása: pár napig éreztem még, de elmúlta a mindjárt megjön érzés. S 3 nap után már erõs pzi is. Volt közben barna folyás, de az is elmúlt.
Gratulálok!!! Én is barnáztam, úgyhogy írt fel a dokim gyógyszert, errõl mindenféleképpen szólj majd neki. Boldog babavárást :) )))
Esély mindig van babára de szerintem ha megjon kezdjétek idozítve:) sok sikert nagyon szorítok:)
Miért lehetnél terhes ha megjön idõre a mensid? Ne haragudj meg de azt hinné az ember hogy második gyereknél már az ember nem kérdez ilyen butaságot! Ha megjön rendben, idõre a menstruációd, NEM LEHETSZ TERHES!A menstruáció a méhnyálkahártya leválása, melybe nem ágyazódott be a megtermékenyített petesejt!Az ovuláció mensi elõtt 12-16 nappal történik meg, tehát mensi elõtt 6 nappal nagyon kevés az esélye hogy érne petéd! Szexeljetek kedvetekre, ne görcsölj, fõleg ha csak most kezditek!Sok sikert hogy minél hamarabb össze jöjjön!

Ha megjön a mensi elapad a tej?

Legjobb válasz: Nem, a legtöbb szoptató nönek is megjön 3 hónap után de akár évekig is képes szoptatni.

Nem, a legtöbb szoptató nönek is megjön 3 hónap után de akár évekig is képes szoptatni.
Nem feltétlen, nekem legalább 6 hónapig megvolt rendesen, miközben szoptattam. Viszont lehet, hogy ezekben a napokban a baba nem akar szopni, mert a tej ize megváltozik - ilyenkor fejni kell, hogy ne apadjon el, és a babának vagy elözöleg lefejt tejet kell adni, vagy tápszert abban a pár napban. (De elöször mindenképpen ki kell próbálni, hogy akar-e szopni, mert van, amelyik picinek nem zavaró)
Szülés után 11 hónapra jött meg, és 27 hónapig szoptattam. Elõttem jól írta le a válaszoló, babától függ, hogy kell-e neki így is a tej. Az enyémen semmit nem lehetett észrevenni. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, egy kicsit mintha furább lenne a szopi is, de átalussza z éjszakát, talán reggel szophat kicsit kevesebbet.Szóval ebben az esetben akkor ne fejjek?
Szia!Nekem a naggyal 8 a kicsivel 2 hónappal szülés után jött meg, nem apadt el a tejem, sõt!A kicsinél az elsõ nap sírósabb volt, akkor változhatott a tej íze.Úgy oldottuk meg, hogy 1 napig a korábban lefagyasztott tejemet kapta.Azóta sem zavarja, soha többet nem jelezte, hogy" megvan, anya, "pedig a második alkalommal készültem, mikor megjött, de nem kellett fagyasztott tej, ment simán, sírás nélkül.
A kérdező hozzászólása: De jó!Remélem nálunk is így lez, bár nem utasítja el, csak nem olyan nyugodtan szopizik mint szokott, hanem cibálja a cicim, gondolom gondoljátok mire gondolok...:D utána nem fogad el üvegbõl se tejet, meg semmit, majd csak a köv. evés.Ebbõl gondolom, hogy tejem azért csak van, meg ha megnyomom spriccel. :)
Dehogy apad! A lányomnál 8 hónaposan jött emg, 27 hónapos koráig szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Most mentem ezen keresztül én is, még ki is irtam 1 kérdést a fórumra, de igy utólag összeraktam a képet, hogy 1 hétig azért üvöltött a mellemen, mert megjött. 3 hónapos a babám. Tegnap múlt el a mensim, azóta újra a régi a szopizás hála Istennek. Érdekes, pedig már úgy ellkeseredtem..

Mit kell csinálni ha megjön a menstruáció?

Legjobb válasz: Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.

Elektronikus eszközök kategóriában semmit, de gondolom nem ide szántad. Ha megjön a menstruáció, akkor szépen ki kell mosakodni a (már bocsánat) vérbõl, és a fehérnemûbe betétet kell tenni, vagy a hüvelybe tampont kell felhelyezni, már csak azért, hogy ne kenjen össze minden ruhádat.
az elötem szoló gondolom a kimosakodást úgy értette hogy kívülröl, brlül nem kell mosakodni ki jön az magától. érdemes anyunak is elmondani, ö tud segíteni milyen betétet vegyél, vagy ha nagyon akarod tampont. ha anyunak nem szívesen akkor egy idösebb barátnö vagy olyan aki már használ, nem szégyen kérdezd meg nyugottan.
A kérdező hozzászólása: És lehet betétet hordani mielött még nem jött meg a menstruációm?
Úgy érted még sosem jött meg? Elõtte miért akarsz betétet hordani? Szerintem felesleges. Maximum ha már elindult a hüvelyi folyásod, és a fehérnemûd nagyon "olyan" lesz, és ez zavar, akkor használhatsz tisztasági betétet.
A kérdező hozzászólása: Oké
én is probálgattam még mensi elott a betétet, hogy kb milyen is lessz az..! nem volt jo, de egy ido után meglehet szokni...nem akarom utánozni a tobbieket, eggyet értek veluk, !!!!

Fogamzásgátló mellett (még akkor is ha megjön a megvonásos vérzés) szoktatok terhességi tesztet csinálni?

Legjobb válasz: Minek csinálnék, azért szedem, hogy ne legyek terhes. Ha valami gond lenne, pl nem jönne meg vagy valami, akkor valószínûleg csinálnék, de ha még meg is jön, akkor nem értem, mi okom lenne rá...

Minek csinálnék, azért szedem, hogy ne legyek terhes. Ha valami gond lenne, pl nem jönne meg vagy valami, akkor valószínûleg csinálnék, de ha még meg is jön, akkor nem értem, mi okom lenne rá...
dehogy is , minek?
A kérdező hozzászólása: Nyilván mindenki azért szedi, de ha valaki beleesne abba a nagyon kis %-ba, de mégis megjönne a vérzése honnan tudná meg, hogy terhes? A bogyó elviekben állterhességet produkál, mellfeszülés stb...Anyumnak volt menstruációja amikor várandós volt tesómmal, csak poénból csinált a munkatársaival egy tesztet és hoppá, pozitiv lett... Lehet hülye kérdés volt, mindegy, azért kösz :D
milyen hatása lehet annak ha fogamzásgátlót szedek, de a biztonság kedvéért esemény utánit is beveszek?
utolsóra: Miért akarsz mellé eseményutánit? Az óriási hormonbomba...

Ha megjön a havim, lehetek terhes?

Legjobb válasz: Ha ugyanolyan mennyiségû, és ugyanannyi napig tart, mint általában szokott, akkor 99,9%, hogy nem. Természetesen extrém esetek mindig vannak, ha nagyon aggódsz, csinálj egy tesztet, majd az megnyugtat :)

Ha ugyanolyan mennyiségû, és ugyanannyi napig tart, mint általában szokott, akkor 99, 9%, hogy nem. Természetesen extrém esetek mindig vannak, ha nagyon aggódsz, csinálj egy tesztet, majd az megnyugtat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!