Találatok a következő kifejezésre: Ha megindul szülés mi (17 db)

Ma megvizsgált az orvosom, azóta vérzek, mikor várható, hogy megindul a szülés, ha megindul?

Sziasztok! Ma voltam az orvosomnál, kézzel "körbesöpörte" a babánk buksiját odabent, így gondolom leválasztotta a burkot egy picit (tehát picit tágított is kézzel gondolom). Mondta, hogy ne csodálkozzak azon, ha vérezni fogok egy kissé, ez természetes, és ezzel picit rásegített a szülés megindulására. Eddig is nyitva voltam már mindenhol 1 ijjnyira, mert 1111-es volt a méhszáj értékem és most járok a 40. hétben. Volt esetleg olyan köztetek akinek ugyan ezt csinálták és nem úgy, hogy már bent feküdt a kórházban, hanem szipla vizsgálatkor? Ki lehet húzni még így napokig? Vagy számítsak rá, hogy hamarosan beindulnak a fájások? El?re is nagyon köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama

Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama
Szia képzeld velem is ezt csinálta neked is fájt ?nekem baromira azt mondta holnap reggel megint megvizsgál igy de érdekes nekem barnás a vér .azt mondta megtágit amiota haza jöttem azota fáj bele bele szúr össze vissza görcsöl én nagyon féltem a babám gondolom te is a tied. mondjuk azt mondta , hogy régota van a szakmába .Szerintem te is nagyon rövid idön belül bent leszel.Jó volna ha te is le írnád hogy veled mi volt.Nagyon Érdekelne
Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy nemsokára készülnek nyaralni és azért gyorsítják meg.....szerintem ez szemétség.
sziasztok én 38hetes vagyok, tegnap engem is megvizsgált, és mondta, hogy nagyon lenn van a babó feje, kimozdítható.ezek szerint nekem is megmozgatta?nekem nem volt olyan fájdalmas, csodálkoztam is.viszont azóta szúr a hüvelyem, vérzés semmi, de sûrû-fehér folyás az van. tegnap délutántól nagyon fájt/szúrt, az éjjel is borzasztó volt(már a kórházba menetelen gondolkoztam), ma már kicsit jobb. tudom segíteni nem tudtam, csak megosztottam az én tapasztalatom. könnyû, gyors szülést kívánok mindenkinek
40 hetet töltöttem kedden.szerdán megvizsgált a doki, énis véreztem. este 10 kor elfolyt a magzatvizem, éjjel 1ó50 perckor megszületett kisfiam.szerintem készüljetek:) sok sikert, és minden jót.3 hetes kisfiu anyuja

Ha már szülés elött megindul a tejem mit csináljak?

Gondolom fejni nem szabad, bár jól jönne ha lefagyaszthatnám. De nagyon kényelmetlen, kemény és nyilallaik néha a tejbelövellés :(

Legjobb válasz: Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.

Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.
A hormonváltozás miatt érezheted a melled ilyennek. Nekem is volt elõtejem, de azt nem szabad fejni, nyomkodni a melled, mert beindíthatja a szülést! Tejbelövellés nem lehet, mert az csak szülés után következhet be, a méhlepény leválása után a hormonok hatására indul be a tejtermelés. Gondolom nemsokára szülsz, sok sikert a szoptatáshoz és a babához!
Nekem a 18. héttõl kezdve folyamatosan folyt az elõtejem. Nem szabad bántani, nyomkodni. A melltartóbetét még felesleges lett volna, de tettem a melltartómba mindig egy sminklemosó vattakorongot, hogy ne ázzak át, éjjel is melltartóban kellett aludnom, mert anélkül reggelre mindig átáztam.

Ha megindul a szülés akkor mit kell éreznem hol fáj és honnan tudom biztosra hogy ez tényleg szülési fájdalmak és mi az a nyákdugo?

Legjobb válasz: Nekem az egész egyik este lefekvéskor kezdõdött. Elkezdett fájni a hasam alja, illetve inkább azt mondanám hogy görcsölni, és olyan 10 percenként belémnyilalt ez a fájdalom. Annyira volt csak erõs, mint egy menstruációs görcs. Sokáig nem bírtam aludni, és csak sejtettem hogy ez AZ lehet. Aztán elaludtam, de másnap egész nap ez ment. Ahogy mostam, teregettem, fõztem, egész végig 10 percenként belémnyilalt a görcs. Elérkezett az este, és épp lefeküdtem tévézni, mikor már 5 percenként görcsöltem. Na akkor elmentem letusolni, rendbetettem magam ott lent is, de fürdés végére már 2 percenként jöttek a fájások. Bementünk a párommal és 5 óra múlva megvolt a picim. Ja és a nyákdugót nem láttam elmenni. Tudni fogod mikor jön el az idõ ez biztos!

Nekem az egész egyik este lefekvéskor kezdõdött. Elkezdett fájni a hasam alja, illetve inkább azt mondanám hogy görcsölni, és olyan 10 percenként belémnyilalt ez a fájdalom. Annyira volt csak erõs, mint egy menstruációs görcs. Sokáig nem bírtam aludni, és csak sejtettem hogy ez AZ lehet. Aztán elaludtam, de másnap egész nap ez ment. Ahogy mostam, teregettem, fõztem, egész végig 10 percenként belémnyilalt a görcs. Elérkezett az este, és épp lefeküdtem tévézni, mikor már 5 percenként görcsöltem. Na akkor elmentem letusolni, rendbetettem magam ott lent is, de fürdés végére már 2 percenként jöttek a fájások. Bementünk a párommal és 5 óra múlva megvolt a picim. Ja és a nyákdugót nem láttam elmenni. Tudni fogod mikor jön el az idõ ez biztos!
Az elsõ szülésemnél a derekam fájt baromira, pontosabban a keresztcsont táján, égetõ érzés volt. Aztán kaptam epidurált, mikor az kezdett kimenni, újra csak a derekam fájt, a hasamnál semmilyen fájdalmat nem éreztem, csak kitoláskor az elementáris nyomási kényszert. Második babánál elfolyt a magzatvíz, rá egy órával tompa "mintha megjönne" érzés az alhasban, kb. 3-4 percenként, ami folyamatosan erõsödött, menstruációs görcsökké, végül már olyan érzés volt, mintha szét akarnék szakadni. De csak az alhasam.
A nyákdugó átlátszó, esetleg barnás-véres kocsonyás anyag.
Azokat a fájásokat mindenki ismeretlenül is megismeri. Ne aggódj. Mondjuk egy erõs jóslófájás is lehet kellemetlen, de azt a melegvíz csillapítja, a pihenés ritkítja. Ha már fájás közben levegõt is csak koncentrációval tudsz venni, annyira fáj, akkor az tényleg fájás. Általában enyhe vérzéssel is jár.

Én egy 33. hetet betöltött kismama vagyok. Ugyan még van időm a szülésig de honnan fogom tudni hogy mikor jött el az idő hogy elinduljak a kórházba? Milyen jelei vannak hogy ha megindul a szülés? Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: 1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km

1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km
Vagy a fent felsoroltakból valamelyik. Vagy lehet, hogy nem is fogsz érezni semmit. Esetleg bemész egy vizsgálatra, és nem engednek már haza. Általában azt mondják, hogy kb 10 perces rendszeres fájásoknál érdemes elindulni a kórházba (ez attól is függ, hogy milyen messze laktok). Ha elfolyt a magzatvíz, és zöldes, akkor azonnal menni kell. Ha áttetszõ, akkor még van idõ pakolni, tusolni, de utána indulni kell. Kb magzatvíz elfolyás után 24 órával már jó, ha megszületik a baba. A nyákdugó szülés elõtt akár 10 nappal is távozhat, úgyhogy ez kevésbé mérvadó jel.
Én anno fájásgyenge voltam, nekem egyfolytában keményedet a hasam ütemesen, ennyi volt a fájás, amíg nem kaptam oxit, ám ekkor már nem volt magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Vemhes a kutyusom. Mit kell tennem ha megindul a szülés? Hogy fog viselkedni a kutya? Nyüszít majd? Nagyon félek, h. bele hal szegény. Gyakori a komplikáció?

Legjobb válasz: Sehogy se tudsz neki segíteni mivel tapasztalatlan vagy ezért többet ártanál mint segítenél. Az alábbi módon segíthetsz rajta: 1, elviszed ivartalanítani (ez a legolcsóbb) 2, Ha beindul az ellés akkor elviszed dokihoz, hogy segítsen az ellésnél, a dokik óránként 6000ft-ot kérnek és egy ellés a kicsik számától függõen elhúzódhat akár 8-10 óráig is ami már 60 ezer ft.

Sehogy se tudsz neki segíteni mivel tapasztalatlan vagy ezért többet ártanál mint segítenél. Az alábbi módon segíthetsz rajta: 1, elviszed ivartalanítani (ez a legolcsóbb) 2, Ha beindul az ellés akkor elviszed dokihoz, hogy segítsen az ellésnél, a dokik óránként 6000ft-ot kérnek és egy ellés a kicsik számától függõen elhúzódhat akár 8-10 óráig is ami már 60 ezer ft.
Attól is függ mekkora volt a kan. Ha kistestû a szuka és jóval nagyobb a kan akkor igen elpusztulhat, mert nem bírja megelleni a kölyköket. De elõfordulhatnak komplikációk is. A legjobb lenne most ivartalanítani, a doki kiveszi a méhet vehemmel együtt és nem lesz több probléma!
Hát, hogy ez nem egy tervezett és fajtatiszta szaporulat lesz arra a nyakamat rátenném, így legjobb megoldás az lenne mindenkinek (elsõsorban a kutyádnak, aztán neked/ nektek) ha még most ivartalaníttatnátok, ellés elõtt. Mégis mi a terv, mi lesz a kölykökkel? Van némi fogalmatok róla, hogy mi pénz egy almot felnevelni addig amíg elajándékozható korúak lesznek? Szóval ivartalanítás minél elõbb.
Megkeresel egy állatorvost. Megvizsgáltatod a kutyádat és megbeszéled vele, hogy elérhetõ legyen, ha valami gond akadna elléskor. Közben a kutyád tenyésztõjével hosszasan elbeszélgetsz az ellés menetérõl.
Minek fedeztetted ha most meg itt aggódsz???? Azt sem tudjuk milyen fajta. vagy kibirja, vagy nem. Fõleg ha ilyen agyonszaporitott bulldog, vagy mopsz.
Off. Gondolom folyamatosan követed majd a kicsik sorsát, miután 8 hetes koruk után oltva, féregtelenítve, és persze "csippelve" átadtad a leendõ gazdijának. És mivel Te nem szeretnéd az utcán kóborló, menhelyen lévõ millió kutya számát emelni, szerzõdéssel, ivartalanítási kötelezettséggel adod Õket-amelyet adott esetben ellenõrzöl is ugye?. Nyilván, mert Te felelõs állattartó vagy. On. Örülök hogy jól van az anya kutya - bár azt nagyon sajnálom hogy éveket vettél el az életébõl a Te szeretett kutyádnak.
De ha nem volt tervezett, miért nem ivartalanítottátok? Mire mentség az, hogy falun laktok? Ott nincs telefon, állatorvos? Elég furcsa lenne, mert ahogy látom, internet van. Nem hiszem el, hogy nem lehet felfogni, hogy nem kell még tíz gazdátlan keverék kölyök az utcán/mehelyen/gyepin lévõ x százezer mellé, b*ssz*meg
meg is érdemelnéd, hogy belehaljon, ez szaporításnak minõsül...
Sippara! Nem kéne mások felett ítélkezned! Mondd, te nem lennél pánikban, ha a kutyád egyszercsak megellene? Te nyugott lennél? Nem féltenéd? Mégis mit képzelsz magadról? Lehet, hogy a kérdezõ egy földre szállt angyal. Igazán magadba nézhetnél!
Tisztában vagy vele egyáltalán h a leendõ "gazdáik" ivartalanítsák-e õket? 98% h nem! Tisztában vagy azzal h azoktól a szerencsétlen kölyköktöl, kan v szuka-e mit számít, mennyi kölyök fog születni? És azzal h lehet ki lesz téve a szûrük?Vagy a kölykeiknek?És azzal még h a "leendõ" kölykeiknek miket kell átélniük?Na meg ha idióták a gazdák meg is ölik õket vagy a szukát? Sintértelep?!Gyepi?! Imádkozom értük.
Szerinted mennyire tesz jót a szervezetének egy totál ellenõrizetlen vemhesség, majd ellés? Gondolom, se vemhes, se szoptatós táp, se semmi... Hát ezért.
A kérdező hozzászólása: miért vettem el éveket az életébõl?
Ja, és nyilván ingyenesen mindezt, hiszen keverék kutyáért nem "illik" pénzt kérni.
A kérdező hozzászólása: csókoltatom a mocskos szádat! ki mondta, h. gazdátlanok lesznek? még több is a jelentkezõ gazdi, mint a kiskutya. 5-en lettek úgy látszik, és 7 jelentkezõ gazdi van. egyébként keresek annyit, h. el tudjak tartani 4-5 kutyát, de azért köszönöm a "bizalmat".
A kérdező hozzászólása: nem volt tervezett, falun lakunk, a kan a kerítés tetején mászott át. már két kutyus megvan :)
Nem, nem pánikolnék, egész egyszerûen azért, mert velem ez nem történhetne meg. Van bennem annyi felelõsségérzet, hogy soha nem történne ilyen, vagy ha mégis, nem várnám meg az ellést, hiszen lenne rá 58-63 napom, hogy ivartalaníttassam a szukát. Nem "félni kell, hogy belehal", hanem FELELÕSSÉGET VÁLLALNI a kutyáért, akit ÉN vettem magamhoz. Egyébként igen, mivel ez velem nem történhetne meg, nyugoDt lennék. A kutyát pedig nem félteni kell, hanem megfelelõ állatorvosi ellátás biztosításával és némi józan ésszel gondoskodni róla, hogy ilyen probléma fel se merülhessen. Ettõl függetlenül lehet, hogy a kérdezõ "földre szállt angyal", attól még állattartásra NEM alkalmas, és ez itt tökéletesen ki is derült.

Ha megindul a szülés mi a jobb? Mentőt hivni vagy elindulni a kórházba autóval? Nekünk kb 15 percre van a kórház.

Legjobb válasz: Felesleges a mento ebben az esetben, 15 oerc amig kier, es ez nem veszhelyzet. Es van, aki bevigyen. De ha egyedul utazol pl. a varosban es egyszer csak elfolyik a magzatviz, na akkor hivj mentot nyugodtan.

Felesleges a mento ebben az esetben, 15 oerc amig kier, es ez nem veszhelyzet. Es van, aki bevigyen. De ha egyedul utazol pl. a varosban es egyszer csak elfolyik a magzatviz, na akkor hivj mentot nyugodtan.
Ha még nem túl gyakoriak a fájások - tehát nem kétpercesek, hanem ritkábbak - akkor simán be tudtok menni kocsival is. De amikor beindul a szülés, valószínûleg jó hosszú idõ eltelik a sûrû fájásokig. Teljesen felesleges a mentõ. Azt akkor kell hívni, ha valamiért villámgyors szülésed van, vagy elkezdesz nagyon vérezni, ilyesmi. De normál szülés esetén ha már 5 percesek a fájások, beültök a kocsiba és bementek.
Én is mindig ezen gondolkoztam. Ne aggódj, ha ott lesz az idõ tudni fogod. Nekem kb.30 percre volt a kórház, és éjszaka jött rám a fájás, nem gondolkodtam azon, hogy mentõt hívjak. Fogtuk magunkat és beültünk a kocsiba. Természetesen ha nappal lett volna az egész, akkor lehet, hogy mentõt hívok, a forgalom miatt. De ez attól is függ, hogy hány percesek a fájások. Könnyû szülést! Egy két hetes kilány anyukája.
Nekünk kb. 20 percre van a kórház, és nekem a szülés 2-3 perces fájásokkal kezdõdött. Eszembe sem jutott, hogy mentõt hívjak. Beültünk a kocsiba, és bementünk a kórházba. Hétköznap hajnalban volt, de, ha nappal lett volna, akkor sem, hívunk mentõt, mert mire kiérnek, és utána veled visszaérnek a kórházba, lehet több idõ elmegy, mintha saját kocsival mennél. Ja, és Pesten lakunk a belvárosban. Ne izgulj, nem olyan gyors dolog a szülés, még akkor sem, ha 2-3 perces fájással kezdõdik. :)
Szia. Én hajnalban arra ébredtem mintha bepisiltem volna. Kiderült hogy a magzatvizem kezdett szivárogni. Ez fél 5kor volt. Felkeletem elrendeztem a lakást megreggeliztem megvettem ami még kellett a kórházba és 11 körül mentem be amikor már óránként jöttek a fájások. Ekkor már kivoltam tágulva 1 ujjjnyira szóval rögtön vajúdóba kerültem.Onnan meg 5kor a szülõszobára. Nem kell rohanni csak akkor ha sûrûn jönnek a fájások. Kb. 5-10 percenként.

Ha megindul a szülés és bementünk a kórházba hova kell először menni? A betegfelvételihez vagy egyből a szülőszobára? Utána mi történik?

Legjobb válasz: Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.

Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.
Én barátnõmet befeküdni vittem , indították a szülést másnap, õt osztályon vették fel. De valóban minden kórház más, inkább ott érdeklõdj, de mikor mentek, akkor is el fognak irányozni a megfelelõ helyre.-)
Én Pécsen a szülõszobára mentem, de a portán kérdeztem meg, hová kell menni.
Nalunk a korhaz szervez "turakat" a 30-35.hetben levoknek.Akkor kell regisztralni es akkor mondjak el hova (szuloszobara!!!)kell menni ha elerkezik az ido, es ne panik szeruen rohangaljuk vegig az egesz korhazat , hogy akkor most mi van. Konnyu szulest kivanok!
Szia! ÉN szülõszobára mentem. Annyira magamon kívül voltam az "ijedtségtõl", hogy nem veszõdtem semmivel. Azonnal szülõszobára, nekem aztán mondhattak volna bármit. Este mentünk be és a portás amikor kinyitotta a kaput mosolyogva megkérdezte: "Szülünk?" Kedves volt, de én abban a pillanatban le tudtam volna ütni, annyira izgultam. Szerintem nem fog senki megállítani, vagy elzavarni a szülõszobáról.

Mi es hol fáj elöször, ha megindul a szülés?

vagy nem a fájdalom az elsö ami a szülést jelentené?mik a legelsö jelek?hányadik hettöl lehet rá számitani ha minden rendbe van? mármint történhet valami amitöl csakugy beindul a 40.het elött?

Legjobb válasz: Nekem a 39 hét 5 napján hajnalban fájásokkal kezdõdött. A derekam kezdett hasogatni, meg a hüvelyem felõl felfelé éreztem az összehúzódásokat, gondolom ahogyan nyílt a méhszáj azért jött alúról felfelé a fájdalom. A magzatvizem késõbb a kórházban folyt el spontán egy hatalmas fájás tetõpontján, de az egyátalán nem volt fájdalmas.

Nekem a 39 hét 5 napján hajnalban fájásokkal kezdõdött. A derekam kezdett hasogatni, meg a hüvelyem felõl felfelé éreztem az összehúzódásokat, gondolom ahogyan nyílt a méhszáj azért jött alúról felfelé a fájdalom. A magzatvizem késõbb a kórházban folyt el spontán egy hatalmas fájás tetõpontján, de az egyátalán nem volt fájdalmas.
Szia! Nekem a derekam nyilallt elõször, utána a hasam alja fájt menetrendszerûen. 40 hét 3 nap után. A magzatvíz egyik ismerõsömnél minden elõjel nélkül fájdalommentesen szivárgott, folyt el. Õ is a 40. hét után volt. Üdv
Nekem nem fájt, hanem a nyákdugó ment el (kicsit vérzett), majd a combom hátsó része kezdett fájni, késõbb pedig már rendesen a hasam alja. Én túlhordtam 5 napot.
Nekem a magzatvíz folyt el elõször, 39hetes és 3napos voltam. Akkor még nem fájt semmi, 2-3 órával késõbb jelentkeztek az elsõ fájások. Akkor még egész elviselhetõ volt. A hasam alja és a derekam fájt és 20 mp-nél nem tartott tovább. Már azt is megéreztem, séta közben meg kellett állnom, ha jött a fájás, de az igazi durva dolog csak félórával késõbb jelentkezett. Akkor már két percesek voltak és 40 mp-ig tartottak. Nehéz lenne megmondani, hogy akkor hol fájt, mert úgy éreztem, hogy az egész testem majd szétszakad. Valahol has környékén kezdõdött és deréktájon, de a fájás felénél már fájtak a combjaim és a mellkasom is. Tulajdonképpen térdtõl a nyakamig mindenem fájt. Ha tényleg minden rendben van, akkor a betöltött 36-37. héttõl lehet rá számítani.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat jo egészséget es minden jot kivánok nektek!32, 5hetes kismama!

Milyen színű a magzat víz? Mikor megindul a szülés? Meg ha néha fáj a derekam az baj? Meg tegnap a bal ágyékomnál néha szúró érzés szerűt éreztem, de lehet azért mert egy picit többet gyalogoltam?

De mikor haza értem akkor, lepihentem nem volt utána semmi bajom! Most vagyok 22 hetes!

Legjobb válasz: Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Ha nincs baj, akkor szinte színtelen. Ha rosszabbul van a baba, akkor van barnás-zöldes színe lehet, mert a magzatszurok (béltartalom) a vízbe ürülhet. De ez csak 18 hetesen kezd "termelõdni", 22 hetesen nem tudom üríthet-e ilyet. 22 hetesen kizártnak tartom egyébként hogy a magzavízfolyással induljon a szülésed. (késõbb is kevés szülés indul ezzel!) A leírt fájdalmaim nekem is megvoltak, normálisaknak tûnnek, a benti átalakulástól vannak. Azért a dokinak mindenrõl számolj be, figyeld hogy nem keményedik-e a pocakod, (doki!)és pihenj!

Vemhes a cicám. Nagyjából a jövő héten fog megelleni, ha minden igaz. De honnan fogom tudni, hogy mikor? Vagyis, mik a közvetlen előjelei annak amikor megindul a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.

Szia! A mi cicánk elõzõ nap már nem evett szinte semmit. Csak a tejet itta meg. Furán nyávogott, mintha fájna valamije. Gondolom már fájásai voltak. Ja és napokkal elõtte már kereste a helyet hova fialjon. Ha beengedtük a lakásba mindig elbújt és befészkelte magát az egyik sarokba. Nálunk ezek voltak a jelek. De biztos minden macskánál máshogy van, úgy mint két szülés sem egyforma.
ha benti cica észreveszed a viselkedésén, keresi a helyet, még ha készítesz neki akkor is keresgél. néha elõzõ nap már váladékozhat is, sûrûn nyalogatja a nemiszervét. azért én már több cicánál is ott voltam mellette, simogattam, vizet adtam neki, volt olyan, hogy hajnalfele a hatodik cicánál én vágtam el a köldökzsninórt, annyira kimerült a mamacica, hogy nem volt ereje hozzá. ha kinti cica, az még bonyolultabb...elbújnak fialni, aztán meg hurcolásszák a kicsiket.
Hol tartod a macskát? Kizárólag lakásban, vagy mászkál a szabadban is? Mert ha kint is mászkál akkor a legjobb ha nem dajkálgatod meg pesztrálgatod majd. Rakjál ki neki egy dobozt valami zárt helyen és ne nagyon menj a közelébe. Aztán majd csak azt fogod észrevenni, hogy megjelenik a kismacskákkal. Nem szeretik ha van valaki ott "levezetni a szülést"
észre lehet venni. :) jön-megy, nem találja a helyét, hangosan nyávog, követ a lakásban, ha kiteszel egy dobozt azonnal beleugrik. Ha kinti cica akkor ne aggódj Õ már megtalálta a megfelelõ helyet. Eldugott csendes helyet keres a kicsinyeinek (padlás, ólpadlás, szalma, szekrénytetõ...) :) tegyél ki neki egy dobozt, tegyél bele egy puha ruhát is. :)
Kép lesz majd róluk?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére mindegyik kiscicának már megvan a gazdija :) Alig várják, hogy elvihessék õket, aztán utána a mama ivartalanítva lesz :) tündéri három kis gengszter lett :D
Érdemes lenne az alom felnevelése után ivartalanítani a mamát.
jóóól van örülök neki, remélem késõbb is gondodkodó anyacica lesz:) )) azért légy óvatos, mert akár két hét múlva újra tüzelhet, és akkor "bedilizik"és el is tûnhet a kandúrok hatására. visszajönnek a büdösök, de már egy újabb packkal a pocijukban. üdv és jó kiscicázást:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, szépen a válaszokat :) Végül is megszülettek a cicák és minden probléma mentesen zajlott :) és ahhoz képest, hogy elsõ szülés nagyon ügyesen is viselkedik a picikém :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen valószínû, ha már kinyíltak a szemeik akkor teszek róluk képeket :) most még kis esetlenek :) de a hangjuk hatalmas :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!