Találatok a következő kifejezésre: Ha megindul szülés és (21 db)

Hogy kell szednem a Caulophyllum 5ch-t? Holnap töltöm a 38 hetet, elkezdenék 1x5-öt. Ez így rendben van? Ha szüléskor nem kombinálom a Cimicifugával nem gond, ugye? És ha megindul a szülés hogy kell szednem?

Légy szíves az írjon, aki képben van!

Legjobb válasz: Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)

Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)
Szia, én is holnap töltöm a 38. hetet. Van leírásom, amit a szülésznõ állított össze, de a kocsiban van a dossziém. Ha estig nem válaszol senki, akkor leirom neked.

36 hetes kismama vagyok. A terhességem alatt végig hajlamos voltam a gyulladásokra és gombára (előtte is, de jóval ritkábban). Most úgy érzem megint előjött, és azt hallotta, hogy ha szüléskor jön elő, megfertőzheti a babámat. Lehet ebből gond?

Szerdán találkozok az orvosommal,de van itthon cns kúpom,amit vég javasolt a terhesség alatt,h szedjek.

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.

Elsõ terhességnél nekem is sokszor volt ilyen gondom, mint neked. Én is végig canesten kúpot használtam. De én úgy csináltam, hogy nem egyben raktam fel egy kúpot, hanem elfeleztem, így nem 3 napig csináltam 1 kúrát, hanem 6. (Mert 3 tabletta van 1 dobozban, de ezt akkor úgyis tudod.) Szerintem kezeld magadat, inkább mint gombás legyél. A szülés miatt ne aggódj, a babádnak nem lesz semmi baja, ha "csak" gombád van a szüléskor. Herpesz vagy streptococcus teljesen más, azok veszélyesebbek a babára nézve.
Nem tudnád addig is felhívni a dokidat, hogy elhasználhatod-e a kúpot? Én azért a helyedben nem fognék otthoni barkácsoláshoz. Akkor sem, ha eddig végig ezt használtad gyulladásra, gombára. Nem tudhatjuk, hányadik hétig lehet pl. Beszélj az orvosoddal, vagy legalább a védõnõvel, ha az orvost nem éred el!
Ha szüléskor a baba találkozik a gombával, azaz kerül belõle a szájába, akkor szájpenésze lesz, ami könnyen kezelhetõ. Komolyabb baj nem lesz. De mindenképpen kezelni kell a fertõzést!
Ha csak gombád van, akkor nem lesz nagy gond, de ha más baktérium okozza a gyulladást, akkor gond lehet, ekkor császározni szoktak, de itthon nem, mert semmi másra nem vizsgálnak meg, csak a gomba, trichamonas és a streptococcusra, a többi vizsgálat fizetõs és drága és nem nézik meg, csak magánnál, ha kéred. (Más országban ez alap és ha van más fertõzés és a kismama nem szedhet olyan erõs antibiotikumot, akkor sajnos császár lesz belõle).
A canesten szülés elõtti hüvelyfertõtlenítésre alkalmas, szó szerint így van a betegtájékoztatójában. Használd ha szükséges, én az uccsó héten egy 3-as combit elhasználtam a biztonság kedvéért.
A Canesten csak és kizárólag gomba elleni készítmény, más kórokozókkal szemben hatástalan.
Széles spektrumú antibiotikum, gombás fertõzések és gyulladások kezelésére alkalmas. Ez megint csak a betegtájékoztatóból vett idézet.
Betegtájékoztató: Különbözõ gombák - általában Candida fajok - által okozott hüvelyfertõzés és hüvelygyulladás valamint a külsõ nemi szervek gyulladásos, fertõzéses gombás bõrbetegségeinek kezelésére alkalmas. A Canesten Kombi hatóanyaga (klotrimazol) széles spektrumú gomba ellenes hatással rendelkezõ imidazol származék. Tehát csak a gombára érzékeny, egyébként köztudott, hogy a klotrimazol gomba elleni hatóanyag, más ellen nem jó. Ha csak klotrimazol van benne, hogy lenne más kórokozó ellen is hatásos.
Ja, és az antibiotikum nem jó gomba ellen, max. jól megszaporítja a szervezetben... És, ha antibiotikus lenne, akkor nem lehetne vény nélkül kapni.

Ha megindul a szülés akkor mit kell éreznem hol fáj és honnan tudom biztosra hogy ez tényleg szülési fájdalmak és mi az a nyákdugo?

Legjobb válasz: Nekem az egész egyik este lefekvéskor kezdõdött. Elkezdett fájni a hasam alja, illetve inkább azt mondanám hogy görcsölni, és olyan 10 percenként belémnyilalt ez a fájdalom. Annyira volt csak erõs, mint egy menstruációs görcs. Sokáig nem bírtam aludni, és csak sejtettem hogy ez AZ lehet. Aztán elaludtam, de másnap egész nap ez ment. Ahogy mostam, teregettem, fõztem, egész végig 10 percenként belémnyilalt a görcs. Elérkezett az este, és épp lefeküdtem tévézni, mikor már 5 percenként görcsöltem. Na akkor elmentem letusolni, rendbetettem magam ott lent is, de fürdés végére már 2 percenként jöttek a fájások. Bementünk a párommal és 5 óra múlva megvolt a picim. Ja és a nyákdugót nem láttam elmenni. Tudni fogod mikor jön el az idõ ez biztos!

Nekem az egész egyik este lefekvéskor kezdõdött. Elkezdett fájni a hasam alja, illetve inkább azt mondanám hogy görcsölni, és olyan 10 percenként belémnyilalt ez a fájdalom. Annyira volt csak erõs, mint egy menstruációs görcs. Sokáig nem bírtam aludni, és csak sejtettem hogy ez AZ lehet. Aztán elaludtam, de másnap egész nap ez ment. Ahogy mostam, teregettem, fõztem, egész végig 10 percenként belémnyilalt a görcs. Elérkezett az este, és épp lefeküdtem tévézni, mikor már 5 percenként görcsöltem. Na akkor elmentem letusolni, rendbetettem magam ott lent is, de fürdés végére már 2 percenként jöttek a fájások. Bementünk a párommal és 5 óra múlva megvolt a picim. Ja és a nyákdugót nem láttam elmenni. Tudni fogod mikor jön el az idõ ez biztos!
Az elsõ szülésemnél a derekam fájt baromira, pontosabban a keresztcsont táján, égetõ érzés volt. Aztán kaptam epidurált, mikor az kezdett kimenni, újra csak a derekam fájt, a hasamnál semmilyen fájdalmat nem éreztem, csak kitoláskor az elementáris nyomási kényszert. Második babánál elfolyt a magzatvíz, rá egy órával tompa "mintha megjönne" érzés az alhasban, kb. 3-4 percenként, ami folyamatosan erõsödött, menstruációs görcsökké, végül már olyan érzés volt, mintha szét akarnék szakadni. De csak az alhasam.
A nyákdugó átlátszó, esetleg barnás-véres kocsonyás anyag.
Azokat a fájásokat mindenki ismeretlenül is megismeri. Ne aggódj. Mondjuk egy erõs jóslófájás is lehet kellemetlen, de azt a melegvíz csillapítja, a pihenés ritkítja. Ha már fájás közben levegõt is csak koncentrációval tudsz venni, annyira fáj, akkor az tényleg fájás. Általában enyhe vérzéssel is jár.

Ha a szülés hamarabb megindul, és más kórházban kell szülnöm, mint ahova tartozom, akkor negatív bánásmódban lesz részem?

Kiskunhalashoz tartozom, ott is van az orvosom, de sokat vagyok Budapesten. Itt is ugyanúgy ellátnak, vagy csak épp szülni engednek? Esetleg így kell-e plusz pénzt fizetni, hogy nem az illetékes kórházban szültem?

Legjobb válasz: Én próbáltam ezügyben érdeklõdni az eü minisztérium munkatársainkál. Egyszer azt mondták, hogy ha nem a területileg illetékes kórházban szülök, ki kell fizetnem a szülés költségeit, max. 100 ezer Ft-ot, aztán utána azt mondták, hogy nem kell fizetnem semmit. Szerintem ezt mindenképpen kérdezd meg, járj utána, ha ez a helyzet. (nekem azóta megoldódott) De ugyanolyan bánásmódban KELL részesülnöd, vagyis szakszerûen, emberien, normálisan kell ellátniuk!!!

Én próbáltam ezügyben érdeklõdni az eü minisztérium munkatársainkál. Egyszer azt mondták, hogy ha nem a területileg illetékes kórházban szülök, ki kell fizetnem a szülés költségeit, max. 100 ezer Ft-ot, aztán utána azt mondták, hogy nem kell fizetnem semmit. Szerintem ezt mindenképpen kérdezd meg, járj utána, ha ez a helyzet. (nekem azóta megoldódott) De ugyanolyan bánásmódban KELL részesülnöd, vagyis szakszerûen, emberien, normálisan kell ellátniuk!!!
Szia. A szülés sürgõsségi ellátásnak minõsül, bárhol is szülsz az országban, nem kell plusz pénzt fizetned. Nyugodj meg, ezt biztos forrásból tudom!!!

Melyik jobb nekünk, a programozott császár, vagy ha megvárják, míg megindul a szülés, és akkor vágnak, ha muszáj?

Faros a kisbabám. Tudom, hogy ez a két lehet?ség van, és valószín?leg meg kell vitatnom az orvossal. Állítólag a szoptatás miatt jó, ha "küzdünk" egy kicsit a császár el?tt. De mi van, ha elakad a baba, és még nagyobb baj lesz? Ilyenkor azt gondolom, hogy a prog. császár lenne jobb... Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A faros babák ha elakadnak, akkor a legvégén a fejüknél, ami elég veszélyes. Az orvos gondolom elmagyarázza az elõnyeit és a hátrányait mindkét verziónak. Az anyatej így is úgy is beindul, akárhogy is szülsz. Én mindhárom gyermekemet császárral szültem (az elsõ ráadásul haránt feküdt, a másik kettõ faros volt), és mégis sokáig szoptattam/szoptatok... Sok sikert!

Szia! A faros babák ha elakadnak, akkor a legvégén a fejüknél, ami elég veszélyes. Az orvos gondolom elmagyarázza az elõnyeit és a hátrányait mindkét verziónak. Az anyatej így is úgy is beindul, akárhogy is szülsz. Én mindhárom gyermekemet császárral szültem (az elsõ ráadásul haránt feküdt, a másik kettõ faros volt), és mégis sokáig szoptattam/szoptatok... Sok sikert!
Szia! Én még nem hallottam olyat hogy akkor jobb a szoptatás vagy több a tej ha a mama szenved. Szerintem legyen programozott én személy szerint nem kockáztatnám a babám és a magam egészségét hogy "jobb" legyen a szopi! A programozott császárra szavazok!! :D 29hetes kismama
ha faros, nem hiszem, hogy el tud akadni. akkor szokott baj lenni, ha koponyvégû és v.milyen ok miatt elõre lehet tudni, hogy császár lesz (pl. rossz a mama szeme, túl nagy a baba stb.) ebben az esetben van baj, ha a feje elakad. úgyhogy én várnék a helyedben a beindulásig, mégis csak az a természetes.

Ha valaki terhes, és az előtej megvan, akkor az egy idő után már nem folyik, utánna meg megint folyik? Vagy nincsenek kimaradások, és folyamatosa a szülésig folyik?

Legjobb válasz: mert én úgy mondom, hogy például egy hétig folyik, utána meg 2 hétig nem.és így tovább.

A kérdező hozzászólása: mert én úgy mondom, hogy például egy hétig folyik, utána meg 2 hétig nem.és így tovább.
Nekem csak akkor folyik, ha megnyomon a bimbóudvart. (Nem szoktam nyomogatni amúgy, csak egyszer, kíváncsiságból.) Ezenkívül kétszer volt egy kisebb "baleset", amikor sárgás folttal a pizsamámon ébredtem. Szóval nekem hol folyik, hol nem, de folyamatosan van.
Szia, nekem hol folyik hol meg nem. Volt olyan, hogy egymás után két éjszaka is folyt, utána pár napig nem, utána megint. Szerintem ez normális. Nekem úgy nem jön, ha megnyomom:)

Vácon hányadik emeleten vannak a szülőszobák? Ott kell jelentkezni, ha megindul a szülés? Tényleg van a szülőszobában WC és zuhanyzó?

A vajúdó és szül?szoba az ugyanaz?

Legjobb válasz: Szia:)2hónapja szültem Vácon.A 6-on van a szülöszoba és igen egyben van a vajudással.Utána visznek fel a 7-re és ott leszel a babóval:)Boldog babavárást!!!

Szia:) 2hónapja szültem Vácon.A 6-on van a szülöszoba és igen egyben van a vajudással.Utána visznek fel a 7-re és ott leszel a babóval:) Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Még arra válaszoljál kérlek, hogy van-e WC és zuhany a szülõszobában? Egyébként bármilyen tapasztalat, hasznos tanács jól jönne!
Szia:) Igazábol nemtudom mert nem voltam se wc-n sem zuhizni de ugy tudom mind2 van.Sajna én császáros voltam , de hálaistennek már tul vagyok rajta.Énis váratlanul kerültem a mütöbe mert csak sima nst-re mentem és bent fogtak mert probléma volt ezért idöm sem volt körülnézni.Ott adnak háloinget amit felkell majd venni és lesz ott 1 helység ahol majd átöltözöl és ott hagyod majd a dolgaid.Mikor várod a picit?:) kinél szülsz?nagyon boldog babavárást:) irjjjjjj:)
A kérdező hozzászólása: 32 hetes vagyok, de valószínû, hogy elõbb érkezik.A látogatási tilalom miatt nincs szülésfelkészítõ, így szinte semmit sem tudok. Mit érdemes bevinnem magammal?Mellszívóra szükségem lehet? Minden hasznos tanács jól jönne!
szia:) Ha gondolod beviheted, de én nem vittem mert feleslegesnek tartottam de nem árt ha van.Popsi törlöt ugyis adnak de ha kevés lenne akkor amit kapsz majd ajándék csomagot abban lesz azis.Pelenkát is adnak minden nap, szóval semmi extra nem kell csak amire neked szükséged lesz bentre.Ha gondolod plédet vihetsz a babódnak de én aztsem vittem mert azis volt.Ruhát csak ugyis ök adnak amiben lehet a babó.A fürdetést is ök csinálják ált. reggel 4-5 óra fele.Amugy meg veled lesz egész nap hacsak nem megy látógató hozzád:) röviden ennyi:) Ha van még kérdésed irj nyugodtan:) Vigyázz magatokra:) Szia:)
A kérdező hozzászólása: Szülés után õk adnak betétet?És az jó, vagy vigyek magammal még másikat is? A babák csak anyatejet kapnak, vagy tápszert is?
Szia:) Igen ök adnak betétet de azért vigyél be magadnak bizti ami bizti, nekem jo volt amit adtak nem volt gond vele.Ha jol tudom akkor adnak tápot ha nagyon nincs tejed vagy pedig vizet adnak még a picinek potlásnak.Sok boldogságot kivánok nektek:) Ha még vmi eszedbe jut irj nyugodtan majd visszanézek még ide:)
az ügyeletes nõvérnél
A szülõszobán. Nekem ott kellett..
Attól függ milyen napszak? Éjszaka üghyeletes szülésznõnél, nappal, ha bent van az orvosodnál, vagy szülészndnél. Esetleg portán, és onnan szólnak fel a szülészetre. De ne izgulj, elég hamar elirányyítanak, ha ott vagy a megfelelõ helyre.
Szülõszobán! Portán megmondják hol van. Ott éjjel is ébren van valaki.
alaszka... az a gyerek már maholnap érettségizik
Mentõt hívj egyértelmûen mert ha már nagyon beindul a szülés itt van szakszerû segítség a BKV-n pedig nincs. Könnyû szülést!
hívhatod a mentõt!
Persze , hogy mentõt kell hívni .Bkv :D ez , hogy juthatott eszedbe.
hát attól függ hol laksz és milyen a mentõ lefedettség. De nyilván ha kevés autóval dolgoznak elõbb elvisznek egy infarktusost aztán mennek a szülõ nõért.
Ha a bkv-t említed, akkor bp-i vagy. Itt a mentõk azért nem késnek órákat, simán be fogsz vele érni. Ha meg annyira sietne a baba, legalább szakemberek segítenek, nem pedig az autóban egy ismerõs. De eléggé nem valószínû, mert a szülések általában nem hipp-hopp történnek és simán beérsz a kórházba. Minden jót!
Utolsó vagyok. Egy dolognak én a helyedben utánajárnék, hogy a mentõ elvisz-e abba a kórházba, amit te mondasz, vagy visz automatikusan az ügyeletesbe.
Kedves utolsó! Hogy jön most ez ide, hogy a kérdezõnek mibõl futja babára és mibõl nem futja taxira?????Istenem az emberi rosszindulat..... Kérdezõ: valóban vigyázz egy dologra!Abban a kórházban szülsz ahová területileg is tartozol, vagy messzebb egy másikban?Mert a mentõ CSAKIS az ügyeletes ill.legközelebb lévõ kórházba fog szállítani! Ha a választott kórház messze van, oda is elvisz a mentõ abban az esetben, ha a kiskönyved hátuljába be van pecsételve a dokid véleménye, hogy igen xy kórházban fogadnak. De amúgy inkább a mentõ az biztosabb mint a taxi. Pláne ha nem elsõ baba. üdv:35 hetes km.
mentõt lehet hívni, ne aggódj, idõben beérsz! Elsõ szülésnél rengeteg idõ van addig, amíg célegyenesbe ér a szülés. viszont arról tudsz, hogy a mentõ az ügyeletes kórházba visz? nem a legközelebbibe, és nem is abba, amelyikbe kéred. Úgyhogy, ha van fix kórház, ahol szülni szeretnél, akkor taxit, vagy magáncéges mentõt hívj, de az országost.
Azért én összespórolnék egy taxiravalót. Ha taxira sincs, hogy lesz a babára pénz ? :((((((
Én volnék a "rosszindulatú". nem bántani akartam, de tényleg bennem is az merült fel ami az utolsóban. Ha nincs pénz taxira, akkor hogy lesz majd ha adjuramderögtön rohanni kell valamiért (patika, tápszer)? :((((((
Kedves 11:41-es! Senkinek semmi köze a kérdezõ anyagi helyzetéhez, vegyél vissza a stílusodból.Ha a kérdésre nem tudsz válaszolni, akkor ezen mit lovagolsz? Visszakérdezek:Neked van gyereked? Hihetetlen, hogy egy kérdésbõl ekkora fordulattal már máshová lyukadtunk ki...miért kell mindenhol uszítani egymást, veszekedni? Süt a rosszindulat egyes emberekbõl....szomorú, itt segíteni kéne, nem odavágni a másiknak. Egyébként meg tudod mit?Ha neked van félretett pénzed, adj a kérdezõnek kölcsön taxira.Na?
Kedves Legutolsó! Szerintem jobban felhúztad magad, mint kéne. Mert alapvetõen igazuk van, nem? És ez most attól független, hogy az ember taxival megy-e szülni vagy nem. Mert ha majd a születendõ gyerek leesik valahonnan, vagy egyáltalán csak igazuk van, éjjel hirtelen kell tápszer, akkor mi lesz a Picivel? Kérdezõ, menj mentõvel, ha az esik jól, menj taxival, ha mégis futja. A taxisnak amúgy köze nincs, hogy az iletõ szülni megy-e vagy sem...de mindegy. Könnyû szülsét, s õszintén remélem, hogy meg fogod tudni a babádnak adni mindazt, amit szeretnél...
11.41-es vagyok: van gyerekem, felelõsséggel vállaltam. És nagyon jól tudom, hogy bármikor jöhet egy váratlan kiadás.
Ha nagyon kéne pénz taxira biztos félre tudnának tenni, de inkább elteszik, hogy legyen tápszerre, gyógyszerre ha kell... Így jó?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a hasznos válaszokat!:) akkor mindenképpen mentö lesz belöle. Akik azt írták, hogy a kicsire hogy lesz pénz: Most hónap végére vagyok kiírva, azért nincs már pénzünk taxira. Fizetés csak 5dikén lesz, és jelenleg csak a férjem dolgozik, szülés után viszont nekem is lesz bevételem...hát ezért fordult elö, hogy nem maradt egy fillérünk sem.
Kedves kérdezõ, szerintem nem tartozol senkinek semmiféle magyarázattal. :) "Akinek nincs otthon "csak úgy" 5-10 ezer forintja, az hogy mer gyereket vállalni? Mi lesz, ha gyógyszer vagy tápszer kell neki? Ez felelõtlenség." Aki pedig az idézett sorokat írta, annak üzenem, nézzen körül az országban kicsikét.
A kérdező hozzászólása: ez most elég hülyén hangzott visszaolvasva. Szóval akárhol tartózkodom a mentö idejében odaér hogy bevigyen a választott kórházba? Mert itt sokan írták, hogy 30 percig is eltarthat mire odaér.
Akinek nincs otthon "csak úgy" 5-10 ezer forintja, az hogy mer gyereket vállalni? Mi lesz, ha gyógyszer vagy tápszer kell neki? Ez felelõtlenség.
Szia! Én nem is gondolkoztam taxiban, nem a pénz miatt, de ez most lényegtelen, szóval mentõvel mentem szülni mindkétszer.
"Azért én összespórolnék egy taxiravalót. Ha taxira sincs, hogy lesz a babára pénz ? :((((((" Erre oda sem kell figyelni. Rengeteg taxis nem is vállal szülészetre menetelt, mert utál kocsit takarítani vér és elfolyt magzatvíz után. Ráadásul ha beszennyezed a taxit, ki kell fizetni aminek Budapesten évekkel ezelõtt egyszeri, 20ezer ft-os díja volt. Kedves kérdezõ! Egyértelmûen mentõt kell hívnod.
Szia! Én a mentõt mondom:) Megértem h nincs pénzetek taxira.. az 4ezerben is benne lehet. S igen ha a kiskönyvben benne van hogy te itt fogsz szülni akkor odavisz a mentõ. Nekem 5-6perceseknél jöttek 10perc alatt kint voltak. Megnyugtatott hogy legalább orvos van a közelben. Itt van egy lány aki el akart vetélni, mert nem tudta az anyja h terhes. Végül a mentõben szült meg. Ha jól tudom.
Jaj dehogy veszünk össze:) ))) csak én is válaszoltam a kérdésre és te is. Valahogy csak megoldja a kérdezõ egy a lényeg, idõben gondolkodjon és okosan!Se ne túl korán és se ne túl késõn. Én azt mondom, ha folyik a magzatvíz, vagy már 5 percnél sûrûbben vannak fájásai, akkor induljon.Õ tudja hány kilóméterre kell mennie.
Persze, vigye... Nekem nem fáj.. :-))) Csak a "kiskocsik" (mivel a szállítás ugye alapból nem OMSZ feladat) sokkal sokkal több beteget látnak el, mint én a rohamon. S egy szülõ nõvel (illetve egy majd szülõ nõvel) egy kiesik. DE nem akarok hittéríteni, tényleg. Csak láttam olyan védõnõt, aki azt szajkózza, amint jön az elsõ fájás, hívjanak mentõt. Én csak ezt nem szeretném támogatni. HA nincs más megoldás, valóban hívni kell, a BKV azért valóban túlzás.. :-) Remélem, ezen nem veszünk össze.. :-)
Szia utolsó, az eü-s kolléga vagyok:) ) Oké értelek, le vagytok terhelve így is szállítás terén, de ha nincs pénze taxira mit csináljon? Nem esetkocsira gondoltam, ami nem kifejezetten kismamáknak lett kitalálva de akkor mégis mivel? Ha még ismerõse sincs aki elvigye?
Én meg mentõorvos.. :-) És az elõttem szólónak van igaza. HA van rá idõ (tehát nem kitolási szakban van a szülõ nõ, s nem 3-4 percesek a fájásai), akkor oda viszik, ahova szeretné... De azért az, hogy az ország másik felébe is, egy kicsit erõs, de Bp.-en belül bárhova, vidéken meg nagyjából megyén belül. A "rosszindulatú" megjegyzéssel viszont kvázi egyetértek. HA nem muszáj, ne mentõvel menjen az ember "taxizni". Ha baj van, az persze nyilván más. DE csak mert 10 percesek a fájások, hát én megoldanám máshogy, pedig nekem a kollégáim!!!!
Kedves utolsó! Az elötted lévõ vagyok:) ) Megcáfolom amit írtál, elsõ babám a legelsõ fájástól számítva 3 óra alatt meglett, lepénnyel együtt! Másik:a sima OMSZ is elvisz a választott kórházba, csak legyen róla igazolás, hogy ott fogadnak.Lehet az akár az ország másik végén is. nehogy félre érts, nem kioktatásnak írtam, de nem vagyunk egyformák szülés hosszában és eü dolgozó vagyok:)
Én inkább annak a rengeteg tininek írnám, hogy felelõtlen, aki hopp terhes marad, rohan abortuszra ami nem kevés pénz.Nem lett volna olcsóbb egy csomag gumi? Kedves kérdezõ! Nem kell magyarázkodnod senkinek, nem ez volt a kérdésed. Menj mentõvel ha végképp semmi más lehetõséged nincs, az a biztos. Minden jót!

Mi es hol fáj elöször, ha megindul a szülés?

vagy nem a fájdalom az elsö ami a szülést jelentené?mik a legelsö jelek?hányadik hettöl lehet rá számitani ha minden rendbe van? mármint történhet valami amitöl csakugy beindul a 40.het elött?

Legjobb válasz: Nekem a 39 hét 5 napján hajnalban fájásokkal kezdõdött. A derekam kezdett hasogatni, meg a hüvelyem felõl felfelé éreztem az összehúzódásokat, gondolom ahogyan nyílt a méhszáj azért jött alúról felfelé a fájdalom. A magzatvizem késõbb a kórházban folyt el spontán egy hatalmas fájás tetõpontján, de az egyátalán nem volt fájdalmas.

Nekem a 39 hét 5 napján hajnalban fájásokkal kezdõdött. A derekam kezdett hasogatni, meg a hüvelyem felõl felfelé éreztem az összehúzódásokat, gondolom ahogyan nyílt a méhszáj azért jött alúról felfelé a fájdalom. A magzatvizem késõbb a kórházban folyt el spontán egy hatalmas fájás tetõpontján, de az egyátalán nem volt fájdalmas.
Szia! Nekem a derekam nyilallt elõször, utána a hasam alja fájt menetrendszerûen. 40 hét 3 nap után. A magzatvíz egyik ismerõsömnél minden elõjel nélkül fájdalommentesen szivárgott, folyt el. Õ is a 40. hét után volt. Üdv
Nekem nem fájt, hanem a nyákdugó ment el (kicsit vérzett), majd a combom hátsó része kezdett fájni, késõbb pedig már rendesen a hasam alja. Én túlhordtam 5 napot.
Nekem a magzatvíz folyt el elõször, 39hetes és 3napos voltam. Akkor még nem fájt semmi, 2-3 órával késõbb jelentkeztek az elsõ fájások. Akkor még egész elviselhetõ volt. A hasam alja és a derekam fájt és 20 mp-nél nem tartott tovább. Már azt is megéreztem, séta közben meg kellett állnom, ha jött a fájás, de az igazi durva dolog csak félórával késõbb jelentkezett. Akkor már két percesek voltak és 40 mp-ig tartottak. Nehéz lenne megmondani, hogy akkor hol fájt, mert úgy éreztem, hogy az egész testem majd szétszakad. Valahol has környékén kezdõdött és deréktájon, de a fájás felénél már fájtak a combjaim és a mellkasom is. Tulajdonképpen térdtõl a nyakamig mindenem fájt. Ha tényleg minden rendben van, akkor a betöltött 36-37. héttõl lehet rá számítani.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat jo egészséget es minden jot kivánok nektek!32, 5hetes kismama!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!