Találatok a következő kifejezésre: Ha megindul szülés (63 db)

Ma megvizsgált az orvosom, azóta vérzek, mikor várható, hogy megindul a szülés, ha megindul?

Sziasztok! Ma voltam az orvosomnál, kézzel "körbesöpörte" a babánk buksiját odabent, így gondolom leválasztotta a burkot egy picit (tehát picit tágított is kézzel gondolom). Mondta, hogy ne csodálkozzak azon, ha vérezni fogok egy kissé, ez természetes, és ezzel picit rásegített a szülés megindulására. Eddig is nyitva voltam már mindenhol 1 ijjnyira, mert 1111-es volt a méhszáj értékem és most járok a 40. hétben. Volt esetleg olyan köztetek akinek ugyan ezt csinálták és nem úgy, hogy már bent feküdt a kórházban, hanem szipla vizsgálatkor? Ki lehet húzni még így napokig? Vagy számítsak rá, hogy hamarosan beindulnak a fájások? El?re is nagyon köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama

Szia! Nekem mindkét eddigi szülésem ilyen vizsgálatot követõen indult be. Nem azért csinálta az orvos, mert nyaralni készült volna, hanem mert én nagyon szerettem volna szülni már (mert itt volt az ideje). És nekem egyáltalán nem fájt, de azt meg kell jegyeznem, hogy nõi orvosom van, aki annyira kíméletes, hogy a három terhesség alatt még egyszer sem fájt, amikor megvizsgált. De ezeket csak a többi komment miatt írtam, most pedig jöjjön a válasz a te kérdésedre. Az elsõ babával délelõtt voltam nála, és este indult be érezhetõen a szülés, 10-kor mentünk be a kórházba, és hajnali 2 után picivel született meg a baba. A másodikkal szülés elõtti dálután vizsgált meg, és másnap koradálután (kb. 24 óra múlva) született mag a baba. De amúgy azt mondják, hogy ez nem feltétlenül indítja be azonnal a szülést, csak akkor, ha a "dolgok" már olyan stádiumban vannak. De szerintem a te esetedben már olyan stádiumban vannak (40. hét, nyitott méhszáj)! Problémamentes, könnyû szülést kívánok! 32. hetes kismama
Szia képzeld velem is ezt csinálta neked is fájt ?nekem baromira azt mondta holnap reggel megint megvizsgál igy de érdekes nekem barnás a vér .azt mondta megtágit amiota haza jöttem azota fáj bele bele szúr össze vissza görcsöl én nagyon féltem a babám gondolom te is a tied. mondjuk azt mondta , hogy régota van a szakmába .Szerintem te is nagyon rövid idön belül bent leszel.Jó volna ha te is le írnád hogy veled mi volt.Nagyon Érdekelne
Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy nemsokára készülnek nyaralni és azért gyorsítják meg.....szerintem ez szemétség.
sziasztok én 38hetes vagyok, tegnap engem is megvizsgált, és mondta, hogy nagyon lenn van a babó feje, kimozdítható.ezek szerint nekem is megmozgatta?nekem nem volt olyan fájdalmas, csodálkoztam is.viszont azóta szúr a hüvelyem, vérzés semmi, de sûrû-fehér folyás az van. tegnap délutántól nagyon fájt/szúrt, az éjjel is borzasztó volt(már a kórházba menetelen gondolkoztam), ma már kicsit jobb. tudom segíteni nem tudtam, csak megosztottam az én tapasztalatom. könnyû, gyors szülést kívánok mindenkinek
40 hetet töltöttem kedden.szerdán megvizsgált a doki, énis véreztem. este 10 kor elfolyt a magzatvizem, éjjel 1ó50 perckor megszületett kisfiam.szerintem készüljetek:) sok sikert, és minden jót.3 hetes kisfiu anyuja

Hogy kell szednem a Caulophyllum 5ch-t? Holnap töltöm a 38 hetet, elkezdenék 1x5-öt. Ez így rendben van? Ha szüléskor nem kombinálom a Cimicifugával nem gond, ugye? És ha megindul a szülés hogy kell szednem?

Légy szíves az írjon, aki képben van!

Legjobb válasz: Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)

Na szia, felhoztam a dossziémat. Azt irta a szülésznõ, hogy a caulophyllumból igen 5db/nap. És ha megindul a szülés akkor 20percenként 3 db felváltva a cimicifugával.:)
Szia, én is holnap töltöm a 38. hetet. Van leírásom, amit a szülésznõ állított össze, de a kocsiban van a dossziém. Ha estig nem válaszol senki, akkor leirom neked.

Előfordulhat, hogy nem tudnak fogadni egy kórházban, ha megindul a szülés?

Fogadott orvosom van a bp-i Szent Imre kórházban. Az állandó lakcímem azonban vidéki, mert új építés? ház révén még nem tudunk bejelentkezni az új lakásunkba. Lehet ebb?l olyan gubanc a szüléskor, hogy pl. nem fogadnak?

Legjobb válasz: Nem! Ott fogsz szulni, ahol a fogadott dokid van! Mikor megindul, hivd fel, de mikor beersz, a korhaz magatol is felhivja, ha nem vagy benne biztos az ejszaka kozepen, h felkeltsd-e, ez mar az-e, a korhazban meg tudjak mondani, h szulsz-e vagy csak vaklarma, ne legyen az, de ilyen is elofordulhat. Szoval a korhaz, mikor beersz, es szules lesz, hivja a fogadott dokid.

Nem! Ott fogsz szulni, ahol a fogadott dokid van! Mikor megindul, hivd fel, de mikor beersz, a korhaz magatol is felhivja, ha nem vagy benne biztos az ejszaka kozepen, h felkeltsd-e, ez mar az-e, a korhazban meg tudjak mondani, h szulsz-e vagy csak vaklarma, ne legyen az, de ilyen is elofordulhat. Szoval a korhaz, mikor beersz, es szules lesz, hivja a fogadott dokid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ.
Amúgy bmelyik khban szülhetsz.Ahova bemész, hogy megindult a szülés és tényleg akció van, aott meg is születnek.Ne aggódj!Szerencsére a magyar egészségügy még nem süllyedt ennyire mélyre.
Mégha nem ott van a fogadott orvosod és nem is oda tartozol, akkor is fogadniuk kell. A szülés levezetése ugyanis sürgõsségi ellátásnak számít, ezért sehonnan nem küldhetnek el.

Ha a szülési támogatást, 1 év bejelentett munkaviszonyhoz kötnék, akkor megint rasszistáznának a ballibek?

Elvileg ebben már semmi kirekesztő dolog nem szerepelne.

Legjobb válasz: A gyed-hez most is szülést megelõzõ 2 évben 360 biztosított idõnek kell lenni és a munkaviszonynak a szülés pillanatában is élnie kell. Csak a gyes jár alanyi jogon ami 25ezer.

A gyed-hez most is szülést megelõzõ 2 évben 360 biztosított idõnek kell lenni és a munkaviszonynak a szülés pillanatában is élnie kell. Csak a gyes jár alanyi jogon ami 25ezer.
Ezzel semmi gond nem lenne. Sõt, bár én itt ahogy látom eléggé a liberális oldalt képviselem, de pl. én nagyon nem is adnék semmilyen támogatást. A te gyereked, te csináltad, a társadalom többi tagja a közelben sem volt, akkor miért lenne kötelessége a társadalomnak pénzelnie a gyereknevelést? Mindenkinek annyit kellene vállalni, amennyit a saját erejébõl fel tud nevelni.

Ha már szülés elött megindul a tejem mit csináljak?

Gondolom fejni nem szabad, bár jól jönne ha lefagyaszthatnám. De nagyon kényelmetlen, kemény és nyilallaik néha a tejbelövellés :(

Legjobb válasz: Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.

Az elõtejed folyik és nagyon megduzzadt tõle a melled, így érted? Fejni valóban nem szabad, mert esetleg megindulhat tõle a szülés. Tejbelövellés viszont ilyenkor még nincs, az csak a szülés utáni x-edik napon van, akkor kezdenek el termelõdni az ehhez szükséges hormonok.
A hormonváltozás miatt érezheted a melled ilyennek. Nekem is volt elõtejem, de azt nem szabad fejni, nyomkodni a melled, mert beindíthatja a szülést! Tejbelövellés nem lehet, mert az csak szülés után következhet be, a méhlepény leválása után a hormonok hatására indul be a tejtermelés. Gondolom nemsokára szülsz, sok sikert a szoptatáshoz és a babához!
Nekem a 18. héttõl kezdve folyamatosan folyt az elõtejem. Nem szabad bántani, nyomkodni. A melltartóbetét még felesleges lett volna, de tettem a melltartómba mindig egy sminklemosó vattakorongot, hogy ne ázzak át, éjjel is melltartóban kellett aludnom, mert anélkül reggelre mindig átáztam.

SOS ha megindul a szülés vagyis jönnek a fájások a baba ugyan ugy mozog ahogy eddig vagy akkor megnyukszik? Többi lent!

39+5-hetes kismama vagyok nekem terhesèg alatt nem voltak josloimsem meg görcseimsem szoval nem tudom honan fogom tudni ha itt az idő! :/ ebben az utobi pàr napban igen csak görcsölget a hasam alja mintha megjönne vagy megjött volna de ma ugy keltem hogy erősebbek voltak a görcsök meg pàr màsodpercesek voltak és fél orànként ujra kezdődtek de mostanra elmult és a pici is mocorog rendesen ahogy szokott akkor most ez mivolt? :/ Első baba!

Legjobb válasz: Ezek már jóslók. Ha görcsölsz, menj, vegyél egy meleg fürdõt (ne forrót, mert az indíthatja) és ha a meleg vízsugár erõsíti a fájásokat, akkor onnantól méred az idõt, nekem azt mondták, hogy 5percesekkel induljunk, én nem vártam meg és jól tettem, mert a negyed órás fájások után a semmibõl jöttek az 5percesek a kocsiban, éppen sikerült beérnünk.. Nekem a szülés elõtti 3napban alig mozgott, utolsó napomon reggel is csak 1x. Melegedés jön, ez erõsíti a fájásokat, a hideg front pedig repesztheti a burkot, szóval nyugi! :)

Ezek már jóslók. Ha görcsölsz, menj, vegyél egy meleg fürdõt (ne forrót, mert az indíthatja) és ha a meleg vízsugár erõsíti a fájásokat, akkor onnantól méred az idõt, nekem azt mondták, hogy 5percesekkel induljunk, én nem vártam meg és jól tettem, mert a negyed órás fájások után a semmibõl jöttek az 5percesek a kocsiban, éppen sikerült beérnünk.. Nekem a szülés elõtti 3napban alig mozgott, utolsó napomon reggel is csak 1x. Melegedés jön, ez erõsíti a fájásokat, a hideg front pedig repesztheti a burkot, szóval nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: Lezuhanyoztam màr akkor arra az idõre elmult meg utàna sem volt fél oràig semmi és most ujra! De semmi màs nem csak a hasam ajja görcsöl mint ha meglenne meg a hàtam fàj és ennyi! :/
Ha elmúlt, akkor jóslófájás lehetett. Ha újrakezõdik, akkor figyeld magadat, mérd az idõtartamát és azt is, hogy milyen idõközönként kezdõdik újra. Ha erõsödik, vagy egyre kevesebb idõ telik el köztük, akkor lehet, hogy nem csak jósló, hanem megindult a vajúdás. De akkor sem kell megijedni :) Én onnan tudtam, hogy ez már nem csak jósló, hogy annyira fájt, hogy megdermedtem a mozdulatok közepén és még a levegõm is bennakadt, csak utána tudtam kifújni.Na ha ilyened van, akkor irány a kórház. Azt szokták javasolni, hogy ha 10 percenként jönnek a fájások, hiába esetleg gyengécskék, érdemes bemenni vizsgálatra. Én az elsõnél bementem stabil 10 percesekkel és még 10 órát vártam ugyanilyen állapotban, nem erõsödött, nem múlt el, semmi sem változott, csak én merültem ki totálisan. A másodiknál okosabb voltam, csak 5 percesekkel mentem be, addig inkább itthon voltam, úgyis közel a kh, és akkor már inkább itthon várjak ahol kényelmesebb és nyugisabb, nem is voltam annyira feszélyezett stb. Nekem amúgy mindkét gyerek lapított amikor már görcsöltem/vajúdtam, nem nagyon mocorogtak.
Nekem az alhasi és a derékfájdalom után ment a hasam és indultunk a kórházba. Nyákdugód elment már?
A kérdező hozzászólása: Hàt fojamatosan figyeltem màr a 35.-hét tõl de semmi ojan nem volt ami arra utalt volna esetleg ha az neme volt hogy utobbi napokban sokkal több fojàsom volt mint eddig de vér meg ien semmi!
En a 33. hettol estenkent joslozok. Mar annyira nem foglalkozom vele, h neha eszembe jut, h honnan fogom tudni, ha ez mar nem az?! Es nem tudom, de csak kiderul valahogy... :-D Konnyu szulest! 39+1hkm
Nekem sem voltak fájásaim semmit sem éreztem 40 + os voltam és nagyon mocorgot a kicsi . és csak alhasi fájások derék szurogatás jöttek amik egyre erösödtek és beállt 10- percesekre vagy 5- re indultam a korházba nyák ill. magzat viz se folyt el . ( elsö baba ) könnyû szülést kívánok!
Baba szülés elõtt nem szokot mocorogni, de sokaknak még szülés be indulásakor is aktív nagyon.

Én egy 33. hetet betöltött kismama vagyok. Ugyan még van időm a szülésig de honnan fogom tudni hogy mikor jött el az idő hogy elinduljak a kórházba? Milyen jelei vannak hogy ha megindul a szülés? Várom a válaszokat.

Legjobb válasz: 1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km

1. Elfolyik a magzatvíz, meleg víz ömlik végig a lábadon. 2. Fájásaid lesznek, amik idõvel rendszerezõdnek, 10-8-5 percenként. 3. Távozik a nyákdugó, véres folyással egy idõben. Itt bõvebben is olvashatsz ezekrõl: http://www.csaladivilag.hu/cikkek/terhesseg-hetrol-hetre/a-t.. 37+6 h km
Vagy a fent felsoroltakból valamelyik. Vagy lehet, hogy nem is fogsz érezni semmit. Esetleg bemész egy vizsgálatra, és nem engednek már haza. Általában azt mondják, hogy kb 10 perces rendszeres fájásoknál érdemes elindulni a kórházba (ez attól is függ, hogy milyen messze laktok). Ha elfolyt a magzatvíz, és zöldes, akkor azonnal menni kell. Ha áttetszõ, akkor még van idõ pakolni, tusolni, de utána indulni kell. Kb magzatvíz elfolyás után 24 órával már jó, ha megszületik a baba. A nyákdugó szülés elõtt akár 10 nappal is távozhat, úgyhogy ez kevésbé mérvadó jel.
Én anno fájásgyenge voltam, nekem egyfolytában keményedet a hasam ütemesen, ennyi volt a fájás, amíg nem kaptam oxit, ám ekkor már nem volt magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Jobban fáj, ha indítják a szülést, mint ha megindul magától?

Legjobb válasz: Mivel minden szülés másmilyen még ugyan annak az anyának is, így senki nem tudja megmondani biztosan. De ha az agy termelte oxitocint az egyben fájdalomcsillapítot is termel, míg a beadott oxitocinnak nincs fájdalom csillapító hatása.

Mivel minden szülés másmilyen még ugyan annak az anyának is, így senki nem tudja megmondani biztosan. De ha az agy termelte oxitocint az egyben fájdalomcsillapítot is termel, míg a beadott oxitocinnak nincs fájdalom csillapító hatása.
Nekem inditották, mivel túlhordtam manót. Nagyon gyorsan jöttek a fájások. 10perces 1órán keresztül volt, jött az 5 perces, és nagyon hamar az õsszefüggõ. De megérte mert itt alszik a karomban a végeredmény:)
NEM! Én programszültem, burokrepesztés után csak 4 órával katam az oxit. Utána már minden ment, mint a karikacsapás :) (15 perc alatt eltûnt a méhszájam). Nekem legsûrûbben 3 percesei voltak, (kb 3 órán át), majd utána már tolók voltak. Egyáltalán nem volt vészes. Komolyan, meg is lepõdtem, hogy ettõl kellett félni? :)
Ha magától megindul és csak késõbb kell az oxi akkor persze hogy azt érzed hogy nem rosszabb. Én négyszer szültem ebbõl 3 inditott oxis volt a kezdetektõl és én mondom hogy brutál kemény, ellenben a természetes szüléssel ami sokkal jobb volt, csak az erõs fájásoknák kaptam egy kis segitséget hozzá. Az oxival igaz hogy gyors volt 2-nél 2 óra alatt, de az perces kemény fájásokkal, semmi laca faca, hidd el sokkal keményebb!!

Ha a szülés hamarabb megindul, és más kórházban kell szülnöm, mint ahova tartozom, akkor negatív bánásmódban lesz részem?

Kiskunhalashoz tartozom, ott is van az orvosom, de sokat vagyok Budapesten. Itt is ugyanúgy ellátnak, vagy csak épp szülni engednek? Esetleg így kell-e plusz pénzt fizetni, hogy nem az illetékes kórházban szültem?

Legjobb válasz: Én próbáltam ezügyben érdeklõdni az eü minisztérium munkatársainkál. Egyszer azt mondták, hogy ha nem a területileg illetékes kórházban szülök, ki kell fizetnem a szülés költségeit, max. 100 ezer Ft-ot, aztán utána azt mondták, hogy nem kell fizetnem semmit. Szerintem ezt mindenképpen kérdezd meg, járj utána, ha ez a helyzet. (nekem azóta megoldódott) De ugyanolyan bánásmódban KELL részesülnöd, vagyis szakszerûen, emberien, normálisan kell ellátniuk!!!

Én próbáltam ezügyben érdeklõdni az eü minisztérium munkatársainkál. Egyszer azt mondták, hogy ha nem a területileg illetékes kórházban szülök, ki kell fizetnem a szülés költségeit, max. 100 ezer Ft-ot, aztán utána azt mondták, hogy nem kell fizetnem semmit. Szerintem ezt mindenképpen kérdezd meg, járj utána, ha ez a helyzet. (nekem azóta megoldódott) De ugyanolyan bánásmódban KELL részesülnöd, vagyis szakszerûen, emberien, normálisan kell ellátniuk!!!
Szia. A szülés sürgõsségi ellátásnak minõsül, bárhol is szülsz az országban, nem kell plusz pénzt fizetned. Nyugodj meg, ezt biztos forrásból tudom!!!

Ha megindul a szülés, biztosan nem fogom össze keverni a jeleket?

Olvatam róla, meg jártunk szülkés felkészít? el?adásra, ami a kórházban volt. Els? gyerek,és tudom még korai hiszen csak a 36. hétben vagyok, de már várom nagyon h. megszülessen. Remélem biztos h. felismerem: na akkor ez az, és szülés.

Legjobb válasz: Biztos, hogy fel fogod ismerni, ne aggódj! Én mindkétszer felismertem. Mindkettõ szülés elõtt 1 héttel már volt egy beijesztés, de akkor valahogy tudtam, hogy ez még nem lehet az. Aztán, amikor eljött az igazi ideje, akkor biztos voltam benne. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkettõnél elõzõ este voltam dokinál és mondta, hogy bármelyik pillanatban szülhetek.:o)

Biztos, hogy fel fogod ismerni, ne aggódj! Én mindkétszer felismertem. Mindkettõ szülés elõtt 1 héttel már volt egy beijesztés, de akkor valahogy tudtam, hogy ez még nem lehet az. Aztán, amikor eljött az igazi ideje, akkor biztos voltam benne. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkettõnél elõzõ este voltam dokinál és mondta, hogy bármelyik pillanatban szülhetek.:o)
36. hétben én is azt hittem korai, aztán 37+5-re született a fiam minden elõjel nélkül..:) nekem magzatvíz szivárgással indult, azt észrevettem..:D de ha vajúdsz, azt is megérzed, mert a derekat fog fájni, mintha le akarna szakadni, az máshoz nem hasonlítható, tehát, boldog babavárást, és csak ügyesen! :)
Emiatt ne aggódj, biztosan fel fogod ismerni! Én is ezért izgultam, de nem kellett volna. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, már nagyon várjuk a fiúnkat, fõleg h. egy uh. sem mutatta meg magát. (kivéve a fütyit)
Nincs olyan kismama, aki ne vette volna észre a szülés jeleit.anyai ösztönöd tapasztalat tudja
Lehet tudni, nyugi. Egészen más, mint a jóslóak.
:) Nem lehet eltéveszteni. Én is azt hittem, hogy nem fogom tudni, mert extrém sokat jóslóztam, nagyon erõs, fájdalmas görcsökkel. Amikor beindult a szülés, minden elõjel nélkül(aludtam és a fájásra ébredtem) olyan fájdalom volt, amilyet még sose tapasztaltam. Egészen más, mint a jóslók és én menstruációs görcshöz se hasonlítanám. Persze órákig tébláboltam, zuhanyoztam, mert nem mertem felkelteni a páromat, féltem, hogy hazaküldenek a kórházból, hogy nem szülök. Mert nem voltak szabályos 5 percesek, 3 percenként jöttek, majd 5 majd 2 majd 3. Viszont nem múlt zuhanyra sem(ez tuti módszer az ellenõrzésre, ha meleg vízre nem múlik) és amikor jött a fájás, akkor nem tudtam se beszélni se semmi :) De azért a kórházban még megkérdeztem a dokit, hogy biztos, hogy szülünk? Biztos, hogy nem küldenek haza? :D De utólag tényleg azt mondom, hogy tudni fogod :) Hidd el, és nem abból, hogy méregeted, hanem egészen egyszerûen eltéveszthetetlen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!