Találatok a következő kifejezésre: Ha meghalnék lenne az örökös (1 db)

Ha meghalnék ki lenne az örökös?

A férjemmel most adjuk be a válási papírokat de van egy magas érétkü közös (fele fele) ingatlanunk. ha most meghalnék örökölhetnék a tesómék az ingatlan én részemet? a férjemen múlna tuti nekik adná még ha ö örökölné is az egészet, de a férjem családja elég számító és tuti valaki rávenné hogy tartsa meg az egészet ha teheti, mert nagyon befolyásolható.

Legjobb válasz: Az a resz ami a Te neveden van az a Te orokosode akarmit is akar a ferjed csaladja.

Az a resz ami a Te neveden van az a Te orokosode akarmit is akar a ferjed csaladja.
A kérdező hozzászólása: na de ki az örökösöm ha nincs végrndeletem? még ugye nem vagyunk elválva.
Végrendeletileg a testvéredre hagyhatod. Még a válás elõtt.
Ha van gyermeketek, akkor az örökség a gyereké. Ha nincsen, akkor ameddig nem vagytok elválva, addig a férjed az örökös, csak akkor nem, ha hivatalosan ügyvéd (vagy közjegyzõ elõtt) a testvéredre hagyod a részedet. Válás után a Te egyenesági rokonod (anyukád, testvéred....) örökölnek.
Végrendeletileg arra hagyhatja, akire akarja, nem csak a testvérére. Ha nincs leszármazott, nincs köteles rész sem. Amúgy az elsõ válaszban lévõ "a te örökösöd" megnevezés nagyon találó. Csak hozzá kell tenni, hogy a "te örökösöd" a házastársad is lehet. A http://sasfioka.extra.hu/orokles.pdf dokumentumban látszik az öröklési rendszer. A lényeg: Ha nincs leszármazottad (gyermeked vagy örökbefogadott gyermeked), akkor a házasság alatt a házastársad állagörökös lesz! (Azaz tulajdonába kerül minden, az õ esetleges halála esetén az õ jogos örökösei öröklik az általa örökölt javakat is.)
Én úgy tudom van köteles rész minden egyenesági rokonra, tehát szülõ, testvér, gyerek... És ezen kívül van a végrendelet. Fura rendszer de mit lehet tenni


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek ebből egyértelmű hogy megcsalt?

Megtaláltam egy sms-t a párom telefonjában amiben ez állt(bárki bármit gondol nem szoktam megnézni de az ő telefonját használtam mert az enyém nem kapcsolt be):
Szia!Nagyon kívántalak az este,hiányzol,kár hogy nem jöttél.csók.
Szerintetek?

36

Most akkor ez megcsalásnak számít vagy nem?

Párommal sokat veszekszünk az utobbi időben,kb.1 hónapja "megveszekedtük" hogy akkor vége,utáltuk egymást,nem beszéltük de még együtt laktunk mert van egy gyerekünk és megakartuk tervezni a kölzözést ki hogyan merre stb.Ez volt a 3.eset hogy ilyet csináltunk,mindig kibékültünk...
Most tudtam meg hogy akkor lefeküdt egy nővel.
Megcsalt vagy nem?!

3

Hogy mondja meg a gyereknek a válást és új kapcsolatot?

Elváltunk mind a ketten, nem költöztünk még össze, hamarosan szeretnénk. Nekem 5 éves kisfiam van, neki 14 éves. Még az exel egy házban laknak,nem miattam mentek szét, nem mondták meg neki, nem meri elmondani a gyerekének, én elmondtam a fiamnak, meg látja is, nem túl barátságos vele, vagyis hol ilyen,hol olyan. De ez szerintem normális, még egy kicsi gyerek. Szerinte az ő gyerekét ez nagyon meg fogja viselni, és fél ettől. Inkább hazudik. nem tudja, hogy mondja meg. Én meg mivel teljesen felválaltam, úgy érzem már elég időt adtam, hogy ezt megtegye, Úgy érzem húzza az időt, most új iskola, most ez, most az, nem lenne jó a teljesítményére. Közben meg tervezi az új életünket. Hogy segítsek neki, mikor mindig azt mondja, hogy az ő gyereke nagyon érzékeny, más mint a többi? mintha azt szeretné hallani tőlem, hogy "nem mond meg", éljetek látszat házasságban, de én mindig itt leszek. Vagy már magam sem tudom.Mindig azt mondom, hogy nem szabad hazudni,yz sokkal rosszabb. Ilyenkor megharagszik. Már tanácstalan vagyok. 38/N

7

Gyerektartás fizetése?

februárban mentünk szét a párrommal. van egy 6éves fiúnk. nem voltunk házasok csak együtt éltünk. és ugye kéri a gyerektartást, most be is adta a bíroságra a papírokat. de szóban megállapodtunk hogy adok neki 20ezer ft-ot eddig 2szer adtam. a bíróság meddig fogja visszamenőleg neki megitélni?

13

Másfél éves kislányom van, férjemtől már külön élünk, most válunk. Nem akarom, hogy ne találkozzon a gyerekkel, de többek szerint/rokonai/ nem alkalmas erre. Kérhetek a bíróságon pszichiátriai vizsgálatot?

Például nem ad inni kánikulában a gyereknek, órákon keresztül, meg, ha ő nem éhes, enni sem ad.

3

Hogyan kezdjem el két gyermekkel az uj életet?

Hova forduljak segitségért ha nincs pénzem lakásom csak két gyönyörü gyermekem akiknek nyugodalmat szeretnék! a párom nem partner már nem szeretem nem áll meledtem sorolhatnám! mit tegyek? tanácsot kérnék.

20

Mennyi idő alatt megy le a vállás ha nem közös megeggyezésel vállnak el? És nincs gyerek?

1

Meglehet bocsájtani a megcsalást?

34

Ma megtudtam hogy megcsal a férjem. Szerintetek az indoka mentség? !

Hónapok óta nem voltunk együtt mert sokat veszekedtünk családi dolgok miatt,talán már 1 éve nem jó sexuális kapcsolatunk.Szerintet ez indok lehet arra hogy megcsalt?!Van egy kisgyerekünk is...

39

Válókereset beadása, hogyan?

Sziasztok!

A technikai részére lennék kíváncsi. Letöltöttem a válókereset sablonját a netről, ki is van töltve. (Remélem jól). Nincs gyerek, már elköltözött, már mindent megosztottunk egymás között. Tehát csak ez szerepel benne meg adatok bla bla. Ezt kinyomtatom, aláírom, elmegyek egy postára veszek illetékbélyeget amit ráragasztok, aztán boritékba a házassági anyakönyvi kivonattal, besétálok a bíróságra, ahova kell értelemszerűen és ott odaadom és kész? Ennyi? Semmi más nem kell?

Válaszotokat előre is köszönöm.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!