Találatok a következő kifejezésre: Ha meghal kutya akkor (9 db)

Ha meghal egy kutya nyitott szemmel, akkor neki is lecsukják a szemhéját mint az embereknek?

Legjobb válasz: Aki kötõdik az illetékes kutyához,azok szerintem mindenképpen úgy szokták.Járókelõk meg egy kóbor,vagy ismeretlen kutya esetében szerintem meg hozzá sem érnének a dögfertõzések miatt,inkább kihívnak valakit (sintér,vagy ilyesmi,nem tudom,hogy ilyenkor mit szokás).

Aki kötõdik az illetékes kutyához, azok szerintem mindenképpen úgy szokták.Járókelõk meg egy kóbor, vagy ismeretlen kutya esetében szerintem meg hozzá sem érnének a dögfertõzések miatt, inkább kihívnak valakit (sintér, vagy ilyesmi, nem tudom, hogy ilyenkor mit szokás).
ha az enyém ugy halt meg neki mindig lecsuktam de általában csukott szemmel halnak meg.
Utolsó..megkönnyeztem:-/ A mi kutyáink is mindig csukott szemmel haltak meg.. De illõ lecsukni, megadni neki is a tiszteletet akárcsak egy embernek..
Én pár éve tanuja voltam egy haldokló kutya utolsó perceinek:( A saját kutyám volt! Mint aki alváshoz készül, lefeküdt, két melsõ lábait maga elé rakta, fejét ráhelyezte és mint aki kényelmesen aludni kész ugy lecsukta két szemét és örökre elszenderedett! Mindeközben én a könnyeimmel küszködtem és a szivem szakadt meg ahogy ezt végignéztem!:) )

Ha meghal a kutya akkor hová kell vinni és mennyibe kerül? És ha nincs kocsi akkor hogyan mert buszon fura lenne egy halott kutyatetemet vinni?

Legjobb válasz: Ha természetes halállal, vagy nem súlyos fertõzõ betegség (pl veszettség) következtében halt meg, akkor magánterületeden eltemetni a legegyszerûbb, csak a körzeti állatorvosnak célszerû bejelenteni a halálát, hogy ne küldjenek figyelmeztetést a kötelezõ védõoltások elmulasztása miatt a késõbbiekben. Ha nincs ilyen területetek (lakásban laktok), akkor a gyepmesteri telepen kérhetsz tanácsot. Õk ha jól tudom térítés ellenében el is viszik a kutyát. Ennek áráról õk tudnak tájékoztatni.

Ha természetes halállal, vagy nem súlyos fertõzõ betegség (pl veszettség) következtében halt meg, akkor magánterületeden eltemetni a legegyszerûbb, csak a körzeti állatorvosnak célszerû bejelenteni a halálát, hogy ne küldjenek figyelmeztetést a kötelezõ védõoltások elmulasztása miatt a késõbbiekben. Ha nincs ilyen területetek (lakásban laktok), akkor a gyepmesteri telepen kérhetsz tanácsot. Õk ha jól tudom térítés ellenében el is viszik a kutyát. Ennek áráról õk tudnak tájékoztatni.
Mink eddig 2 kutyát temettünk el a kertben az egyik kiöregedett a másik meg betegségben 3 évesen pusztult el :( A szomszédom is a kertjében temette el a kutyáját mert elütötte a vonat.Deszkából és fából összeállítottunk egy keresztet belevéstük a nevüket és oda szúrtuk le a földbe ahová temettük õket.Szoval ha van egy kiskertetek v. valami aKkor nyugodtan eltemethetitek
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Mi is a kertben temettük el õket, mindhárman megöregedtek :( Így nekem is jó, mert tudom, hogy békében vannak, nem bántja a testüket semmi, senki nem rúg beléjük... szóval nekem megynugtató, hogy itt vannak a közelemben- a testük is.Van ismerõsöm, aki panelban lekik, a meghalt kutyusát elhamvasztották, így õ is "vele maradt".

Ha egy kutyának meghal a gazdája/családtagja akkor a kutyának úgy kell viselkednie mintha nem történt volna semmi?

Valamikor írtam ki egy kérdést egy közeli családtagom meghalt és a kutyánk sokáig kereste és várta,hogy jöjjön.

Legjobb válasz: Ez érdekes , várom a válaszokat... ( Mi ez az alfa hím szöveg? Egy kutya szerintem igenis tud szeretni és ragaszkodni és ha mondjuk teszem azt az egyik családtagot nem látná többet hát mit tudna csinálni szegény megkérdezni hogy mi van vagy mi? max furán viselkedne de úgy sem értené meg mi van...)

Ez érdekes , várom a válaszokat... ( Mi ez az alfa hím szöveg? Egy kutya szerintem igenis tud szeretni és ragaszkodni és ha mondjuk teszem azt az egyik családtagot nem látná többet hát mit tudna csinálni szegény megkérdezni hogy mi van vagy mi? max furán viselkedne de úgy sem értené meg mi van...)
A kutya is gyászol, de azért idõvel túllép rajta. Nyilván ha a kutya a falkavezér és úgy veszít el valakit, akkor a felelõsségtudat miatt látványosabban jöhet ki rajta, de minden kutyát megvisel, ha elveszít egy családtagot.
Minden kutya gyászol!Van amelyik elöbb bwfejezi van amelyiknek tovább tart.:( De az embernek kell segíteni neki, ha nagyon begubodzódik...Itt nem derül ki ki a falkavezér!A gyász természetes!
Szerintem ez egy hülye belemagyarázás, ezen az oldalon szeirntem amúgy is jellemzõ néhányakra, hogy minden kérdésnél a túlbuzgó szaktudásukkal akarnak csillogni, mindent túlmisztifikálnak... ez is egy ilyen agyszülemény lehetett. szerintem teljesen természetes, hogy egy állat "gyászol". Ettõl függetlenül persze meglehet, hogy magát képzeli fõnöknek de az biztos nem ebben nyilvánul meg.

Ha a kutyám meghal mûtét közben, akkor gyakorlatilag mi történik?

Minden ezzel kapcsolatos válasz érdekel. (itt kedvelt téma a szaporítómánia, ezért elõre jelzem, hogy a kutyám nem szaporítós és nem is érdekelnek az ehhez hasonló válaszok)

Legjobb válasz: minden mûtétnek megvan a kockázata, amit a gazdi vállal, amikor úgy dönt, hogy legyen mûtét. sajnos akkor nincs mit tenni :( de hogy érted, hogy gyakorlatilag mitörténik? akkor gyakorlatilag elhullik az állat.

minden mûtétnek megvan a kockázata, amit a gazdi vállal, amikor úgy dönt, hogy legyen mûtét. sajnos akkor nincs mit tenni :( de hogy érted, hogy gyakorlatilag mitörténik? akkor gyakorlatilag elhullik az állat.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de utána el lehet temetni? Meg a mûtét árával olyankor mi lesz? Vagy ha nem hal meg, de nem jut levegõ az agyába és fogyatékos lesz, akkor az altatás a legjobb? Imádom a kutyámat, de mindenre szeretnék felkészülni.
A mûtétet végzõ orvosnál pontosabb választ nem fog adni senki. Még embereknél is aláíratják a nyilatkozatot, hogy vállalja a mûtét alatt elõfordulható kockázatot. Van orvos, aki kifizetteti a mûtétet, hiszen dolgozott, felhasznált dolgokat. És van, amelyikkel már olyan a gazda kapcsolata, hogy nem kér el pénzt. Nagyon kicsi az esélye, hogy gond lenne a kutyával mûtét alatt.Ne légy pesszimista, aki elõre a rosszra akar csak felkészülni.
Nem hinném, hogy visszaadnának pénzt, legalábbis amikor elvittük nagymamám kutyáját ivartalanításra és másnap elpusztult a kutya, abból a 22000 forintból, amit a mûtétért kellett fizetni, egy fillért nem láttunk. Még azért külön elkért volna 3-5000 Ft-ot, hogy megállapítsa a halál okát. De remélhetõleg nálatok nem lesz ilyen, és minden a legnagyobb rendben lesz, fõ a pozitív gondolkodás, rosszra még csak véletlenül se szabad gondolni!

Ha meghal egy kutya, akkor a többi szólna a gazdának?

Szóval ha van 2-3 kutya a háznál, és meghalna az egyik, akkor elkezdenének ugatni, vagy valahogy figyelmeztetni a gazdát?

Legjobb válasz: szia! elõzõnek: a mi kutyánk egy családi bográcsozás közben halt meg, a közelünkben választott helyet :((. Nem teljesen a kérdésre válasz, de amikor a spánielem már süket volt és vak, ha a beagle meglátott engem, mindig szólt a spánielnek! Bökdöste az orrával, hogy itt a gazdi! Pamacskám meg csak nézett körbe vaksin, hogy hol??? Sõt, mivel pamacsnak már nem tudtam szólni, mert nem hallotta, mindig a beagle-nek mondtam, hogy keresse meg. És mindig megkereste nekem! Annyira aranyos volt mind a 2...hiányoznak.

szia! elõzõnek: a mi kutyánk egy családi bográcsozás közben halt meg, a közelünkben választott helyet :((. Nem teljesen a kérdésre válasz, de amikor a spánielem már süket volt és vak, ha a beagle meglátott engem, mindig szólt a spánielnek! Bökdöste az orrával, hogy itt a gazdi! Pamacskám meg csak nézett körbe vaksin, hogy hol??? Sõt, mivel pamacsnak már nem tudtam szólni, mert nem hallotta, mindig a beagle-nek mondtam, hogy keresse meg. És mindig megkereste nekem! Annyira aranyos volt mind a 2...hiányoznak.
Nem szólnak. Talán úgy gondolják, hogy alszik. Mikor hazaértem, már merev volt a kis teste a kutyaházban. A többiek simán követelték a vacsorát, nem tûnt fel nekik. Mikor eltemettük, utána kezdték keresni.
Nem. De lehetnek szomorúak, de ha a kutya meghal, már elötte érzi, h neki anyi, akkor elmegy messzire a kert végére, keres egy helyet és ott tölti hátra lévõ életét!(1-5óra) De a kutya direkt messzire elmegy, mert a tudja, h a gazdi szereti, meg "A kutya jobban szereti a gazdáját mint saját magát", direkt elmegy messzire, h gazdinak ne fájon ha "elmegy".

MI van akkor ha a kutyám meghalt, el lett altatva de mozog?

Német Juhász kan keverék

Legjobb válasz: Te nem vagy normális ...

Te nem vagy normális ...
Még az idegek mozognak benne. Mikor a kutyámat elaltatták hazafelé a kocsiban láttam, hogy a feje tetején lüktet az ideg.
Nem értem a kérdést! Mi az, hogy meghalt, de mozog? Hogy mozog?
És mennyi ideje lett lealtatva?Valamiféle reflexmozgás még elõfordulhat, de csak 1-2 percig.
Mennyire mozog? Nem lehet, hogy be lett neki adva az altató injekció, de még nem teljesen hatott?
Vigyázz, kint tartsd, mert lehet zombivá változik órákon belül!
Hagyjátok békén reggelig.Addigra kiderül, hogy tényleg meghalt-e, vagy kevés volt az adag.
A kérdező hozzászólása: Ok köszönöm a válaszokat, csak kíváncsi voltam a véleményetekre, mert igazából már nincs is kutyám meghalt, de nem mozog .... ... :)

Beteg lesz a kutyam ha olyan helyre viszem, ahol volt szopornyicas kutyus, aki vegul meghalt?

Kis goldenem szerda reggel kapja majd a 3. oltasat, viszont delutan el kell koltoznunk a mostani lakasunkbol. Ahova megyunk ott nehany honapja volt egy kutyus, aki szopornyicas volt, a tavozasa utan befujtak a lakast ecociddel, ugy terveze , hogy en is kedd este megegyszer befujom az egesz lakast mert a kutyus mindehova szabadon bejart es odapiszkitott....az lenne a kerdesem, hogy vajon meg fog betegedni a kutyam, ha odaviszem? Sajnalatos modon kenytelenek vagyunk mindenkepp aznap elkoltozni......ugy tervezem, hogy az oltas utan meg kb 10 napig nem viszem ki a kutyat.....csak a benti virusoktol felek.....

Legjobb válasz: Nekünk parvóban pusztult el kutyánk, két hónapra rá került hozzánk oltatlanul a másik. Én is fertõtlenítettem mindent, úgyhogy nem lett semmi baj. Arra vigyázz, hogy semmit ne nyalogasson, meg ne szimatoljon egy helyen. Ha ezt teszi akkor még érzi az elõzõ kutya szagát. De nem tudom mi az a befújás, inkább törölgetés, meg mosás lenne hatékonyabb. (fertõtlenítõ szerrel)

Nekünk parvóban pusztult el kutyánk, két hónapra rá került hozzánk oltatlanul a másik. Én is fertõtlenítettem mindent, úgyhogy nem lett semmi baj. Arra vigyázz, hogy semmit ne nyalogasson, meg ne szimatoljon egy helyen. Ha ezt teszi akkor még érzi az elõzõ kutya szagát. De nem tudom mi az a befújás, inkább törölgetés, meg mosás lenne hatékonyabb. (fertõtlenítõ szerrel)
Szerintem is inkább mosd fel domestossal ahol lehet! De szerintem nem lehet semmi baja ha alaposan ki van fertõtlenítve! Elsõ sajnálom a kutyádat!:(
VIRKON-S felület fertõtlenítõszer

Igaz hogy ha a chippes kutyám meghal akkor az állatorvost kikell hivnom hogy megállapítsa miben halt meg, és azért fizetnem kell?

NEM AKAROM BÁNTANI A KUTYUSAIM!!!! ÕK A MINDeneim!! DE HA netalán baj történne tudjam mit kell tenni, nehogy megbüntessenek...

Legjobb válasz: Nem kell a halál okát orvossal megállapíttatni.Annyit kell csak tenni, hogy bejelented az orvosnak, írja be a chiphez, hogy elpusztult a kutya.

Nem kell a halál okát orvossal megállapíttatni.Annyit kell csak tenni, hogy bejelented az orvosnak, írja be a chiphez, hogy elpusztult a kutya.
Ez nem igaz, csak be kell jelenteni az állatorvosnál, hogy tudja rögzíteni az adatbázisban. Úgy rémlik, hogy 48 órán belül kell megtenni a bejelentést, de ebben nem vagyok biztos.
Nagyon sokan temetik el a kedvencüket a kertjükben. Megfelelõ mélységben kell ásni.
Nem kötelezhetnek rá, hogy elvitesd a dokival. Hol engedném már, hogy az én drága kutyám egy fehérjefeldogozóban végezze. én eltemetem tisztességgel a kertemben. Egyébként nem kell kihivnod a dokit.
Csak, hogy tisztázzuk...Valóban Õk a MINDeneid?
Tilos a kertben eltemetni! Eszedbe ne jusson! A saját jól felfogott egészségügyi érdekedben sem!
A kérdező hozzászólása: 1! TE NORMÁLIS VAGY?? NEM IS ISMERSZ, SEMMIT NEM TUDSZ AZ ÉLETEMRÕL ÉS ÚGY AKARSZ ENGEM MEGVÁDOLGATNI? Undoritó. Ááá na jo felbasztál rendesen.. Huzz a pibe. Sohasem bántanék állatot! Rengeteg kutyusom volt hetekig sirattam õket sõt most is tudnék.. De ilyennek nem magyarázkodom, nem tartozom vele, és nyugodtan hidj amit akarsz! Ezért utálom az embereket valaki mondd valamit és egybõl a rosszat látják benne.pfhüjjj. Többieknek köszönöm, most kajak nem csinálhatnék kutyulimnak sirhelyet? Egy "gyüjtõbeszornák" az én mindenem? Ezt melyik idiot találta ki? Akkor legalább csináljanak kutyatemetõt vagy állattemetõt az sokkal jobb lenne ahol a gazdi helyet keresne szeretett állatának és ott temethetné el látogathaná a sirt, mesélhetne kutyusának hisz mikor élnek akkor is meghallgatnak..
Én úgy tudom az okot nem kell megállapítani, de ma már elvileg a meghalt kutyusokat nem lehet csak úgy elföldelni a kertben, hanem állatorvossal kell elvitetni. Nekünk 2-3 éve halt meg az idõs kutyusunk, õt is az állatorvos vitte el, ha jól emlékszem kb. 10 ezer forintot fizettünk. Amennyire hallottam, hamvasztani kell az elpusztult állatokat egészségügyi okokból.
Kertben valóban nem szabad elásni, de vannak kisállat temetõk és a hamvak is hazavihetõk.Csak bejelentési kötelezettség van.

Ha egyedül marad a kutya mert a másik meghalt akkor nem lesz neki baja? Nem fog belebetegedni? Mindig volt mellette másik kutyus.2 éves lesz.

Legjobb válasz: Eleinte szomorú lesz és "keresi/várja" majd a barátját, de elõbb-utóbb kiheveri. Ha lehet, akkor egy kicsivel többet foglalkozz vele.

Eleinte szomorú lesz és "keresi/várja" majd a barátját, de elõbb-utóbb kiheveri. Ha lehet, akkor egy kicsivel többet foglalkozz vele.
Egy ideig hiányolni fogja, de nem lesz miatta beteg. A kutyák könnyen alkalmazkodnak a megváltozott helyzethez.
de igen és öngyi lesz.. Nem lesz semmi baja foglalkozzatok vele ugyan annyit mint eddig mint ha mi sem történt volna. Picit lehet egyedül lesz, de gondolom vesztek majd mellé másikat. Belebetegedni nem fog.
A kérdező hozzászólása: nem szeretnénk mellé másikat egy ideig. lehet késõbb másképp fogom gondolni de most nem.
Nálunk kb. egy hónapja ment el az elsõ kutyánk, a pici (1, 5éves) nagyon kereste kb 2hétig.Sokszor odaállt a háza elé (Õ kinti volt, a pici benti) és ugatott ahogy bírt, sokszor éjjel is csinálta, addig piszkálta az ajtót míg ki nem engedtem... Mikor megtaláltuk Fickót az udvaron a pici odament hozzá, piszkalta, nyújtózkodott elõtte mint minden reggel, mikor látta, h nem reagál semmit(sztem ekkor fogta fel)leült elé és csak nézte. Elég szívszorító volt...De mostanra megszokta. Most h egyedül van, jobban igényli a törõdést, többet kell játszani vele, de tavasszal szeretnék örökbefogadni mellé egy új pajtit. Ne aggódj ezen túl sokat... A kutyaknal a halál természetes folyamat, nem tudja felemészteni õket mint minket embereket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!