Találatok a következő kifejezésre: Ha megfordul baba, (8 db)

Ha egy baba megfordul, az csak tudatos lehet?

Barátnőm ujjongva mesélte,hogy a kisfia tudatosan megfordult 5 hetesen.Az enyém is megfordult ennyi idősen,akárhányszor hasra raktam,de eszembe nem jutott,hogy ez már "rendes" fordulás.Most 3 hónapos,ma is megfordult,de még ma sem vagyok biztos benne,hogy ez már "az igazi" forgás.A hátáról az oldalára fordul kb 2 hete,de nem tudom,mit higgyek.Tényleg szándékosan forognak már ilyen korán a gyerekek?Ha nem,akkor honnan tudod,hogy ez már szándékos volt?(Lehet értetlen vagyok,de az első gyerekem elmúlt 6 hónapos,mire először megfordult.)

Legjobb válasz: 3 hónaposan egy jó erõs baba már megfordul tudatosan. 5 hetesen még csak véletlenül forog. Ha ismételgeti a forgást, vagy próbálkozik vele, akkor szándékosan csinálja.

3 hónaposan egy jó erõs baba már megfordul tudatosan. 5 hetesen még csak véletlenül forog. Ha ismételgeti a forgást, vagy próbálkozik vele, akkor szándékosan csinálja.
még csak az sem jelenti a tudatosságot, hogy rendszeresen csinálja, kedves elsõ. barátnõm kisfia is forgott hasról hátra pár hetesen, mindig :D de csak mert tetszett neki, hogy kinyomta magát erre átbillent ezért újra és újra csinálta. amikor meg már tudatosan csinálta akkor tette kezét-lábát, maga a mozdulaton is lehetett látni :)
Nem, nem csak tudatos lehet, sõõõõt, végülis mindig véletlen kezdõdik, és a sok sok véletlen átfordulás tetszik nekik, és csak hónapok múlva jönnek rá, hogy õk is képesek ezt megcsinálni, ha már elég erõs az izomzatuk hozzá... Bnõd kisfia tuti nem tudatosan fordult meg, de lehet, hogy a bnõd se úgy gondolta...:-)
Az én kislányom is egyszer a hátára fordult 4-5 hetesen, aztán legközelebb 6 hónaposan csinálta. Szóval ez még semmit nem jelent.
Az én babóm mérgében megfordult hasról hátra 1, és 2 hetesen... Majd szünet, és 6 hetesen pár napig volt a hobbija, hogy naponta többször is átfordult. A nagyobbik után, aki 5, 5 hós koráig még véletlenül sem fordult meg, nagyon furcsa volt. Aztán 3, 5 hósan kezdett el tényleg forogni, akkor hátról hasra. Azóta lehetetlen a pelenkázás :)

34 hétben, ha a baba megfordul, lehet érezni?

Szinte a kezdetekt?l fogva csücsül a babám a pocakomban, jelenleg törökülésben. Elméletileg még lenne rá id?, hogy megforduljon, de az orvosom nem bíztat, mert nagy a baba. Érzem, hogy a drágám nagyon mocorog, de én észrevenném, ha mégis megfordulna? Vagy csak UH-on derülhet ki? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia!Én már 2 gyermeket szültem de azt nem éreztem,mikor megfordultak a pocimban.Pedig a fiam még az utolsó nap is faros volt,csak a szülés elõtt fordult be.Most a harmadikat várom,remélem vele sem lesz baj.:D Ne izgulj még fordulhat.Jó babavárást.

Szia!Én már 2 gyermeket szültem de azt nem éreztem, mikor megfordultak a pocimban.Pedig a fiam még az utolsó nap is faros volt, csak a szülés elõtt fordult be.Most a harmadikat várom, remélem vele sem lesz baj.:D Ne izgulj még fordulhat.Jó babavárást.
en sem ereztem mikor a lanyom befordult bennem szerintem azt nem lehet erezni!
Én éreztem, amikor a 29. héten fejvégûbõl visszafordult farosba. Reggel volt épp aznap mentünk 4ds UHra és nagy hullámzást éreztem, majd máshol kezdett rugdosni, mint eddig. Még mondtam is a páromnak, hogy na ezek a képek nem fognak összejönni... és valóban. Az UHn kiderült, hogy megfordult, keze, lába a pofija elõtt :-SSS Legközelebb... Szerintem abból tudsz következtetni, hogy másképp és máshol rugdos, mint azelõtt. Sok sikert, még nem vagy elkésve.

Ha megfordul a baba, erőteljesebben lehet érezni, hogy feszül a has?

18 hetes kismama vagyok. Két hete már éreztem kis rebbenéseket a pocimban (szerintem ? volt). De most néha olyan, mindha feszítené a hasamat. Amikor háton fekszem (hogy simogatással kitapogathassam "merre jár"), van olyan, hogy lent érzem jobban (mint egy kis labda), van hogy a köldökömnél. Ti hogyan éreztétek 18 hetesen?

Legjobb válasz: Ilyenkor még inkább alul van, még nem éri el a köldök vonalát a méh.-) Nekem is 18 hetesen bizonyosodott be, hogy amit hetek óta érezgetek, az a kislányom:) Óvatosan nyomkodd, de persze én is kiváncsi voltam rá, hogy hol van. Most 25 hetes vagyok, és tegnap én is ki tudtam tapizni, hol a feje, meg aháta, hogy a lába hol van ,az egyértelmû:-)

Ilyenkor még inkább alul van, még nem éri el a köldök vonalát a méh.-) Nekem is 18 hetesen bizonyosodott be, hogy amit hetek óta érezgetek, az a kislányom:) Óvatosan nyomkodd, de persze én is kiváncsi voltam rá, hogy hol van. Most 25 hetes vagyok, és tegnap én is ki tudtam tapizni, hol a feje, meg aháta, hogy a lába hol van , az egyértelmû:-)
nEKEM IS OLYAN ÉRZÉS, AMIKOR FOROG, MINTHA FESZÜLNE A HASAM, DE NEM KELLEMETLEN , CSAK FURA, MA MÁR TUDOM, Õ FOROG.VAN AMIKOR A HÓLYAGOMNÁL ÉRZEM FURÁN, AZT HITTEM FELFÁZTAM, DE NEM, A LEÁNYZÓ BÛVÉSZKEDETT OTT VALAMIT:-)bIZTOS ÕT ÉRZED:-)UGYE MILYEN JÓ? 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen jó érzés. :-) Köszönöm a válaszokat. Gratula a babához


Jelenleg 3. gyeremekemet várom, 37. hétben vagyok a babám far fekvésű. (az első 2 koponyás spontán szülés volt), van-e esélyem, hogy a szülésig megfordul a baba, ha nem, megtudom-e spontán szülni? (az orvosom szerint, Igen).

Legjobb válasz: Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták,hogy max.3 kg),akkor természetes úton is meg tudod szülni,de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg,de ennek a csodájára jártak a dokik,úgyhogy nem biztos,hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami

Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták, hogy max.3 kg), akkor természetes úton is meg tudod szülni, de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg, de ennek a csodájára jártak a dokik, úgyhogy nem biztos, hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami
Elviekben meg tud még fordulni, de szerintem kicsi rá az esély. Azért szorítok, hátha. :) 23 hetes kismama
Szia! Múltkor mondta NST-n az egyik kismama, hogy a 39. hétben van, és most fordult meg a babájuk. Szóval ez alapján minden lehetséges.

Ha egy két kiló feletti baba megfordul a 32. hét környékén, azt mindenképpen lehet érezni vagy történhet akár észrevétlenül is?

Legjobb válasz: Szió! Az én kislányom a 32. és a 38. hét között fordult meg, de semmit sem vettem észre ebbõl. Valószínûleg éjszaka történt és én mélyen aludtam. Boldog babavárást!!! Zita (27 hetes baba anyukája)

Szió! Az én kislányom a 32. és a 38. hét között fordult meg, de semmit sem vettem észre ebbõl. Valószínûleg éjszaka történt és én mélyen aludtam. Boldog babavárást!!! Zita (27 hetes baba anyukája)
Az én kisfiam a 35 héten fordult meg, én bizony megéreztem, már lefekvéshez készülõdten és ahogyan lepihentem, a kis drága akkor bukfencezett egy nagyot. Nem volt fájdalmas, de igencsak nagy mozdulat volt a megszokottakhoz képest, és másnap az UH-n be is bizonyosodott hogy fejvégû fekvésû lett. ( addig medencevéû és harántfekvésû pózban is volt )
Egy ismerõsöm mondta, hogy õ érezte, ahogy befordul a babája, mondjuk az a 30.hét környékén volt. Nem fájt neki, csak másféle mozgás volt, mint a szokásos. Én nem éreztem, de nekem már a 27.héten meg volt fordulva. 34 hetes km.
Én mindig éreztem, ha fordul, pedig pici babám van viszonylag. Onnan is tudhatod, hogy egyszer csak máshol akarja kilyukasztani a pocidat :-D
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nagyon remélem, hogy az én kisfiam is szerez majd nekem ilyen meglepit! :) Bár azt sem bánom, ha észreveszem, amikor megfordul, csak csinálja!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Azoktól kérdezném, akiknek a vége felé fordult meg a baba: Ti alkalmaztatok valamilyen "praktikát", vagy csak rábíztátok a dolgot a természetre?

Miért nyög fel egy baba amikor alvas közben megfordul vagy mocorog úgy, mintha elkezdene sírni, de aztán ha befészkelte magát abbamarad?

Ez csak amolyan szokás nála? Én meg folyton ébren vagyok ezekre, hogy akkor most mi a baj, kell-e a cumi, stb...mindig ezt csinálta, függetlenül attól, hogy hány hós volt, most 1 éves és jó lenne már aludni éjjel. Vagy ez normális, más babája is hangosan jelzi ha hasrafordul, vagy keresgéli a kisparnát?

Legjobb válasz: az enyém nem csak felnyögött, hanem sokáig fel is ébredt és cicit kért. olyan 14 hósan kezdtek ritkulni a felkelések, de az éjjelt csak 21 hónapos kora óta alussza végig (most múlt 22 hónapos). de az továbbra is megvan, ha forgolódik, hogy nyöszörög, vagy kiabál egyet, hogy anya, vagy a saját nevét mondja (nappal is amit csinál, kommentálja, és a nevét mindig beleszövi). :)))

az enyém nem csak felnyögött, hanem sokáig fel is ébredt és cicit kért. olyan 14 hósan kezdtek ritkulni a felkelések, de az éjjelt csak 21 hónapos kora óta alussza végig (most múlt 22 hónapos). de az továbbra is megvan, ha forgolódik, hogy nyöszörög, vagy kiabál egyet, hogy anya, vagy a saját nevét mondja (nappal is amit csinál, kommentálja, és a nevét mindig beleszövi). :) ))
Lányom is nagyon hangosan aludt mindig is. Nyögött, fulldoklott, dobálta magát-a mai napig, pedig már 28 hós. TEdd külön szobába, és próbálj meg nem foglalkozni vele. Meséld el a tudatodnak, hogy õ most csak megfordul és mindjárt alszik tovább.
A kérdező hozzászólása: Nincs külön szoba nálunk.
Ez normális. Kb 45 perces a babák alvásciklusa. Van egy szakasz, amikor felületesebben alszanak, ekkor szoktak mocorogni, felsírni, majd jó esetben visszaaludni. Az én babám (3 hós) nappal szokta ezt csinálni, néha fel is ébred rá. Éjjel nem csinálja, legalábbis nem hallom (külön szobában van).

Létezik, hogy a baba megfordul fejvégűnek de aztán visszafordul farfekvésesnek? Vagy ha egyszer megfordult, akkor már úgy is marad.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: sajna visszafordulhat,vagy keresztbe.. de ha visszafordul,próbált befordítani: állj négykézláb,picit nyisd szét a lábaid,a fejedet meg hajtsd a karjaidra,és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít

sajna visszafordulhat, vagy keresztbe.. de ha visszafordul, próbált befordítani: állj négykézláb, picit nyisd szét a lábaid, a fejedet meg hajtsd a karjaidra, és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít
kedves második: csak akkor nem fordul már meg ha a feje beékelõdött, ha csak fejen van az nem garancia sajna
Nekem a 36 hetes sztk-s uh-n faros volt, másnap mentem a dokimhoz megnézte õ is akkor meg kp végû volt. Aztán végül is a szülõágyon elfordult haránt, így császáros lett mert rosszul lett.De nálunk a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Nekem a középsõ is 37 hetesen fordult meg.
Nem fordul meg, ha már fejvégünek befordult, akkor fejvégü lesz egész a szülésig
A kérdező hozzászólása: Mi van akkor, ha most éppen fejvégû és a 4kézlábas módszerrel arra ösztönzöm, hogy forgolódjon? Vagy nem fog azért ennyire forgolódni? Elég mozgékony, izgága baba.

Honnan fordul a baba könnyebben át harántfekvésűből vagy farosból? 33hetesen még harántos szerintetek megfordul ha igen észreveszem?

Legjobb válasz: Az én babám 36-dik hétig faros volt, aztán megkönyörült rajtam és megfordult. Viszont nem vettem észre. 37 hetes km

Az én babám 36-dik hétig faros volt, aztán megkönyörült rajtam és megfordult. Viszont nem vettem észre. 37 hetes km
Szia! Az én lányom az utolsó napokban fordult meg, bent a kórházban :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!