Találatok a következő kifejezésre: Ha megeszik 6 hónapos (4 db)

Ha 6 hónapos babám megeszik egyszerre 200mili tápszert, milyen ételekkel váltsam ki neki a tízórait, hogy kibírja ebédig?

Vannak gyümölcsdesszertek, joghurtok, de nem tudom, hogy ezzel el lenne e ebédig. Vagy adjak neki két dobozzal, nem lenne ez sok kicsit?

Legjobb válasz: kisfiam tejpépet kap vagy alma-banán-babakeksz kompozíciót(ezt én csinálom neki,imádja)kap tízóraira.õ is 6 hós,és ki szokta bírni ebédig.joghurtot uzsi és vacsi között szoktunk mi enni,köztes étkezésnek,mert szerintem joghurt nem annyira kalóriadús h kibírja a kövi evésig vele.szerintem akkor inkább pépet,vagy gyümidesszertet adj a babádnak. /S/

kisfiam tejpépet kap vagy alma-banán-babakeksz kompozíciót(ezt én csinálom neki, imádja)kap tízóraira.õ is 6 hós, és ki szokta bírni ebédig.joghurtot uzsi és vacsi között szoktunk mi enni, köztes étkezésnek, mert szerintem joghurt nem annyira kalóriadús h kibírja a kövi evésig vele.szerintem akkor inkább pépet, vagy gyümidesszertet adj a babádnak. /S/

Ha már elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan és lassan megeszik egy adagot a baba (100-150g) akkor az azt jelenti, hogy az abban az időben lévő szopi teljesen kiváltódik "kajára"?

Legjobb válasz: Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.

Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos 1 hetes. Szopi elõtt kapja, de még nem eszik meg egy teljes adagot. Köszönöm a gyors választ :-)
Akkor szép lassan csak, ahogy a kölyöknek tetszik. A legturbóbb tempónál is legalább egy hét, amíg kihagyja teljesen a szopit.

Ha megeszik a 6 hónapos fiam egy egész üveg bébiételt, vagy valami újat kóstol, van hogy több órán keresztül sír éjjel, amíg nem kakil. Túl sokat eszik, vagy az emésztése nem állt még be a szilárd ételekre? Mit tegyek?

Almát, krumplit, körtét, céklát, ?szibarackot, süt?tököt, répát kapott eddig, de sok közülük meghajtja, de a céklától pl szorulása lett. Ti hogy oldottátok meg, hogí ne viselje meg ennyire a babát az átállás?

Legjobb válasz: Valószínûleg az a baj,hogy nem állt át szilárd ételre.Szerintem ne adj neki egyszerre egy egész üveget.Egy héten csak egy új íz,és ne váltsa ki az egész étkezést,csak egy kicsit kell megkóstoltatni. Én nem is kísérletezem a bébiételekkel,hanem elõször almát reszeltem neki.Aztán krumpli,sárgarépa,fehérrépa;majd ezek kombinációi.Nagyjából ezzel telt el az elsõ hozzátáplálós hónap.Utána jött a többi.Minden egyes új íz után vártam 5 napot a következõvel.Addig az elõzöeket,vagy azok kombinációit adtam neki. Igyekszem mindig az idényzöldségeket,most épp a húsok vannak porondon.Töbnyire valami korábbi zöldséggel együtt turmixolva némi húslevessel.(Tejtartó zacsiban fagyasztottam le húslevest,így adagokra van szedve.)

Valószínûleg az a baj, hogy nem állt át szilárd ételre.Szerintem ne adj neki egyszerre egy egész üveget.Egy héten csak egy új íz, és ne váltsa ki az egész étkezést, csak egy kicsit kell megkóstoltatni. Én nem is kísérletezem a bébiételekkel, hanem elõször almát reszeltem neki.Aztán krumpli, sárgarépa, fehérrépa;majd ezek kombinációi.Nagyjából ezzel telt el az elsõ hozzátáplálós hónap.Utána jött a többi.Minden egyes új íz után vártam 5 napot a következõvel.Addig az elõzöeket, vagy azok kombinációit adtam neki. Igyekszem mindig az idényzöldségeket, most épp a húsok vannak porondon.Töbnyire valami korábbi zöldséggel együtt turmixolva némi húslevessel.(Tejtartó zacsiban fagyasztottam le húslevest, így adagokra van szedve.)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy szopizik, eddig csak anyatejet kapott. Az evések mellé is igéynli a cicit, még egy szopizást sem tudtunk elhagyni.
Azt nem írtad, mióta esztek. én kb 1-1, 5 hónapja etetm fõzikkel és ilyeneket még em kóstolt, fõleg nem õszzibarackot és körtét. Azzal én még várnék. És minden kaját krumplis anyatejjel vizetek be neki.Alma-krumpli, répa-krumli, ez ment kb 2-3 hétig csak, utána jött a sütõtök krumplival, majd a brokkoli, fõzõtök, fehérrépa, borsó. És elõször csak 1 kiskanál, másnap kettõ, és így több és több. Az új ízbõl keveset, nehogy allergizáljon, vagy meghajtsa. És kaja után fél-egyórával, szopcsi. Nekeünk így jó. Délbe és este 6 körül eszik fõziket. Mindent anyatejjel adok neki. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom lasan hozzászoktatni az ízekhez, köszi a segítséget nektek!


10 hónapos babámnak jön a 6. foga és nem hajlandó semmilyen főzeléket enni (szerintem azért mert meleg) és joghurtból, túrókrémből is csak max. Egy fél dobozzal eszik meg. Nem baj ha tápszert adok neki? Azt megeszi az egészet.

Így is kicsi a súlya, nem akarom, hogy még kevesebb legyen ezért akarom neki a tápszert adni mert azért attól legalább hízik valamennyire. 7,5 kiló.

Legjobb válasz: Hûtsd le neki a fõzeléket.Ne tápszert adj neki,mert most már szüksége van a gyümölcsökre és fõzelékekre.A tápszerben nincs semmi valódi tápérték,csak hízik tõle,de sem az immunrendszere nem erõsödik,sem a szükséges vitaminokat nem kapja meg.

Hûtsd le neki a fõzeléket.Ne tápszert adj neki, mert most már szüksége van a gyümölcsökre és fõzelékekre.A tápszerben nincs semmi valódi tápérték, csak hízik tõle, de sem az immunrendszere nem erõsödik, sem a szükséges vitaminokat nem kapja meg.
A kérdező hozzászólása: Oké tudom, hogy szüksége van rá de ha egyszer nem eszi meg? Van, hogy meglátja a kanalat és kiabál meg dobálja magát. Valamit csak kell ennie, nem? A tápszer meg tele van vitaminnal szerintem. Vagy tegyem cumisüvegbe a fõzeléket?
Az én babámnak is van ilyenje néha. Nyugodtan adjál neki tápszert, hiszen mindegy mit, csak valamit egyen. Ha most a fogzás miatt az esik neki jól, hidd el, hogy a fõzeléket cumisüvegbõl sem fogja elfogadni. Pár nap, és újra rendesen fog enni. Ne erõltesd a kajálást, mert elmegy a kedve tõle még jobban.
Nyugi, jól csinálod! Nem kell éheztetni, elég borzasztó lehet, hogy fáj az inye, éhes õ, csak most ezt nem akarja és kész. Ugyanezba helyzet 14 hósommal, csak tápit eszik 3 napja. 1 fog már kijött. Nem fogom éheztetni. Volt már ilyen , szépen visszaállt minden.
A kérdező hozzászólása: Igen biztos, hogy éhes. Kipróbáltam, hogy nem adtam neki semmit ha nem ette a fõzeléket meg a joghurtot csak fél óra múlva megkínáltam teával. Szegénykémtõl alig bírtam elvenni a cumisüveget meg akarta inni az egészet. Akkor döntöttem úgy, hogy adok neki inkább tápszert. Azt be is vágta rögtön. Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!