Találatok a következő kifejezésre: Ha megeszik 6 (15 db)

Az már túl sok, ha a 6 hós babám megeszik 200gr almáskrumplit, őszibarackos krumplit egyszerre délelőtt? S utána még szopik is egy kicsit.

3 hete kezdtük a hozzátápit. Anyatejnél és tápszernél is mindig összaszorítja a száját, ha nem kér már.

Legjobb válasz: Kisfiam 6 hónaposan képes volt megenni 200 gr fõzeléket és utána meginni 100 ml tápszert. Én is soknak gondoltam, de utána magától alakította. Most 8,5 hónapos, és egy étkezésre olyan 160-170-gr-ot eszik, többet nem hajlandó. Este és reggel pedig 160-170 ml tápszert iszik, hiába csinálok többet. Ha jóízûen megeszi, és utána nem jön vissza neki semmi akkor add oda. Tudja õ, hogy mi kell neki:)))))

Kisfiam 6 hónaposan képes volt megenni 200 gr fõzeléket és utána meginni 100 ml tápszert. Én is soknak gondoltam, de utána magától alakította. Most 8, 5 hónapos, és egy étkezésre olyan 160-170-gr-ot eszik, többet nem hajlandó. Este és reggel pedig 160-170 ml tápszert iszik, hiába csinálok többet. Ha jóízûen megeszi, és utána nem jön vissza neki semmi akkor add oda. Tudja õ, hogy mi kell neki:) ))))
Nem sok.

Normális, ha egy 6 hetes baba egy evésre megeszik 220 ml-t?

Általában 150 ml-t szokott enni, de most éjszaka nagyon sokat aludt, lehet, hogy ezért volt ennyire éhes? Szerintetek nem kellett volna hagynom, hogy így teleegye magát? 90 ml szopizás volt, a többi tápszer. Most 4300 g a súlya.

Legjobb válasz: Nem baj. Ha éhes eszik. Inkább örülj neki, hogy eszik rendesen. A súlya is teljesen rendben van. Éjjel hányszor kér enni? Nálunk úgy volt, hogy születésétõl kezdve 2x kért enni éjszaka. 3 körül és 6 körül. (+/- fél óra) Ilyenkor megevett 170 ml-t Kb 2 hónapos kora körül pedig többet kért enni ha ugyan annyit adtam akkor 3x ébredt fel éjszaka. Aztán azt csináltam, hogy lefekvés elõtt jó éjt tápszert adtam és amikor 3 körül felébredt akkor is, és csak hajnalban adtam a simát. Így visszaszokott arra hogy 2x ébred fel éjjel. Ahogy nõtt úgy szépen fokozatosan több kaját evett és kevesebbszer ébredt. Most 14 hós és már csak ritkán kér enni éjjel ha kér akkor is csak 1x. Mit eszik a babád?

Nem baj. Ha éhes eszik. Inkább örülj neki, hogy eszik rendesen. A súlya is teljesen rendben van. Éjjel hányszor kér enni? Nálunk úgy volt, hogy születésétõl kezdve 2x kért enni éjszaka. 3 körül és 6 körül. (+/- fél óra) Ilyenkor megevett 170 ml-t Kb 2 hónapos kora körül pedig többet kért enni ha ugyan annyit adtam akkor 3x ébredt fel éjszaka. Aztán azt csináltam, hogy lefekvés elõtt jó éjt tápszert adtam és amikor 3 körül felébredt akkor is, és csak hajnalban adtam a simát. Így visszaszokott arra hogy 2x ébred fel éjjel. Ahogy nõtt úgy szépen fokozatosan több kaját evett és kevesebbszer ébredt. Most 14 hós és már csak ritkán kér enni éjjel ha kér akkor is csak 1x. Mit eszik a babád?
Azt látom, hogy anyatejet és tápszert is, a tápszert kérdeztem, hogy melyik fajtát.
A babámat mindig is lefejt tejjel etettem, 3 hónapos koráig 80 mili volt az adagja, ennyit kért, és attól is gyönyörûen hízott, az elsõ idõkben havonta egy kilót. Minek a te babádnak még tápszer, én ezt nem értem...
Az én kisfiam 3 hetes, 120-150 ml-t szokott enni, de olyan is volt már, hogy benyomott 170 ml-t.
A kérdező hozzászólása: 10:46-os: Milumil HA Start Optima. Az éjszakákat végigalussza a kezdetektõl, minimum 6 órát. Ötször eszik egy nap, de ma éjjel 9 órát aludt. A doki azt mondja, hadd egyen, amennyi csak belefér, mert az elsõ 2-3 hétben szinte semmit nem nõtt a súlya. De nem túlzás ennyi? Attól félek, hogy elrontja a pici gyomrát :( Egyébként hálistennek semmi baja eddig, de nem is merek neki még egyszer ennyit adni... 12:18-as: Éppen ezért - a baba 1 hónapos koráig csak 40 dekát hízott, kevés volt a pisis és kakis pelus, 1 óra szopizás után még mindig éhesen bömbölt és nem aludt el (csak éjjel). A reggeli 70-90 ml után a többi etetésnél 30-50 ml-ket eszik cicibõl, több nincs bennük sajna, hiába kínlódok. Köszi az eddigi válaszokat!
Undorítóan hangzik a kukorica meg a csoki :)
5 kilót
Szerintem meg 5, 5 kilót.
Konzerves kukorica meg a csoki jó párosítás :D
A kérdező hozzászólása: Miért is?:D
Igen. De ha hízni akarsz, ez szar módszer. Napi egy tábla csoki = cukorbetegség. (A fogaidat meg meg se említem.)


Van egy 6 éves macskám. Kb.3 napja reggel ha megeszi a konzerv adagját egy fél óra múlva kihányja. Majd kis idő múlva kér tejet és egy kis száraz tápot. A szárazat már nem pakolja ki. Voltunk dokinál de semmit nem talált nála. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Változtass a konzerven. Ha eddig egyhangúan etetted most ideje más konzervet is kipróbálni. (Ismerõsöm a macskáját mindig ugyanolyan konzervvel etette és egy idõ után vese elégtelensége lett, az orvos ezt tanácsolta neki és nála bevált.) Lipton:)

Változtass a konzerven. Ha eddig egyhangúan etetted most ideje más konzervet is kipróbálni. (Ismerõsöm a macskáját mindig ugyanolyan konzervvel etette és egy idõ után vese elégtelensége lett, az orvos ezt tanácsolta neki és nála bevált.) Lipton:)
vannak olyan tápok, amik megakadályozzák a szõrcsomó-képzõdést a gyomorban.érdemes kipróbálni.lehet, hogy nem a konzerven van a hangsúly, hanem a sorrendiségen.mivel a konzervet eszi elõször, azt hányja ki.

Ha megeszek nap 6 túrórudit lehetek cukros?

nem bírom csökkenteni az adagom :)

Legjobb válasz: Nem attól leszel "cukros", hogy sok édességet eszel, hanem attól, hogy a hasnyálmirigyed nem termel inzulint, vagy a szervezeted rezisztens lesz saját magad által megtermelt inzulinra.

Nem attól leszel "cukros", hogy sok édességet eszel, hanem attól, hogy a hasnyálmirigyed nem termel inzulint, vagy a szervezeted rezisztens lesz saját magad által megtermelt inzulinra.
Ha csak 2 õt eszel meg, akkor is lehetsz cukros.
A kérdező hozzászólása: De nem számít károsnak ilyen mennyiség nap szinten?
Elsõ, de attól lehet elégtelen az inzulintermelés, hogy sok édességet eszik és kipurcan a hasnyálmirigy.szóval kérdezõ, csökkentsd az édességet, és mozogj rendszeresen.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok túlsúlyos, rendszeresen mozgok, akkor is csökkentsem?
Igen, akkor is célszerû lenne.Ha ennyire szereted az édességet keress más alternatívát, pl.xilit, méz, és ezekbõl csinálj magadnak édességet, mondjuk zabpehellyel összekevered, mehet rá, fajéj, natúr kakaópor.Vagy túróba, natúr joghurtba.
Nincs. A jó hír viszont hogy normális diéta is létezik.
A kérdező hozzászólása: Földi mogyoró? 27, 5g fehérjét ír 100 gramm csomagolásban.
Ja és mennyi zsírt? Jó fajta zsírok vannak benne, viszont a fehérje nem teljes értékû. Mekkora zsírbevitelt ír elõ a diétád? Az utolsó étkezésednek valami magas fehérjetartalmúnak kéne lennie, soványtúró, fehérjeturmix , tojás vagy hús zöldségekkel.
ja és az utolsó étkezésednek 1-2 órával lefekvés elõtt kéne lennie.
Vagy az étrended rossz, vagy nem csinálod jól. Nem lehetsz farkaséhes este 6 után.
A kérdező hozzászólása: Zsír 51, 5g ebbõl telített zsírsav 8, 9g. Az utolsó étkezésem párolt zöldség csirkemell hússal plusz egy fehérje turmix ami 87%-os.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok farkas éhes csak jól esne valami kaja.
Tökély. Csak ezt az este hatozást nem értem, magaddal szúrsz ki. valami maja naptár tanulmányozásából jött ki ez a bûvös szám?
Szerintem hagyd el a fehérjeturmixot és csirkemell helyett egyél combot. Locsold le a salátádat olivaolajjal. Azzal hogy lecsökkented a zsírt és megemeled a fehérjét (gondolom tejsavó), adsz egy lórúgást az inzulinnak, amitõl éhes leszel.

Ha megeszik a 6 hónapos fiam egy egész üveg bébiételt, vagy valami újat kóstol, van hogy több órán keresztül sír éjjel, amíg nem kakil. Túl sokat eszik, vagy az emésztése nem állt még be a szilárd ételekre? Mit tegyek?

Almát, krumplit, körtét, céklát, ?szibarackot, süt?tököt, répát kapott eddig, de sok közülük meghajtja, de a céklától pl szorulása lett. Ti hogy oldottátok meg, hogí ne viselje meg ennyire a babát az átállás?

Legjobb válasz: Valószínûleg az a baj,hogy nem állt át szilárd ételre.Szerintem ne adj neki egyszerre egy egész üveget.Egy héten csak egy új íz,és ne váltsa ki az egész étkezést,csak egy kicsit kell megkóstoltatni. Én nem is kísérletezem a bébiételekkel,hanem elõször almát reszeltem neki.Aztán krumpli,sárgarépa,fehérrépa;majd ezek kombinációi.Nagyjából ezzel telt el az elsõ hozzátáplálós hónap.Utána jött a többi.Minden egyes új íz után vártam 5 napot a következõvel.Addig az elõzöeket,vagy azok kombinációit adtam neki. Igyekszem mindig az idényzöldségeket,most épp a húsok vannak porondon.Töbnyire valami korábbi zöldséggel együtt turmixolva némi húslevessel.(Tejtartó zacsiban fagyasztottam le húslevest,így adagokra van szedve.)

Valószínûleg az a baj, hogy nem állt át szilárd ételre.Szerintem ne adj neki egyszerre egy egész üveget.Egy héten csak egy új íz, és ne váltsa ki az egész étkezést, csak egy kicsit kell megkóstoltatni. Én nem is kísérletezem a bébiételekkel, hanem elõször almát reszeltem neki.Aztán krumpli, sárgarépa, fehérrépa;majd ezek kombinációi.Nagyjából ezzel telt el az elsõ hozzátáplálós hónap.Utána jött a többi.Minden egyes új íz után vártam 5 napot a következõvel.Addig az elõzöeket, vagy azok kombinációit adtam neki. Igyekszem mindig az idényzöldségeket, most épp a húsok vannak porondon.Töbnyire valami korábbi zöldséggel együtt turmixolva némi húslevessel.(Tejtartó zacsiban fagyasztottam le húslevest, így adagokra van szedve.)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni, hogy szopizik, eddig csak anyatejet kapott. Az evések mellé is igéynli a cicit, még egy szopizást sem tudtunk elhagyni.
Azt nem írtad, mióta esztek. én kb 1-1, 5 hónapja etetm fõzikkel és ilyeneket még em kóstolt, fõleg nem õszzibarackot és körtét. Azzal én még várnék. És minden kaját krumplis anyatejjel vizetek be neki.Alma-krumpli, répa-krumli, ez ment kb 2-3 hétig csak, utána jött a sütõtök krumplival, majd a brokkoli, fõzõtök, fehérrépa, borsó. És elõször csak 1 kiskanál, másnap kettõ, és így több és több. Az új ízbõl keveset, nehogy allergizáljon, vagy meghajtsa. És kaja után fél-egyórával, szopcsi. Nekeünk így jó. Délbe és este 6 körül eszik fõziket. Mindent anyatejjel adok neki. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom lasan hozzászoktatni az ízekhez, köszi a segítséget nektek!

Ha 6 hónapos babám megeszik egyszerre 200mili tápszert, milyen ételekkel váltsam ki neki a tízórait, hogy kibírja ebédig?

Vannak gyümölcsdesszertek, joghurtok, de nem tudom, hogy ezzel el lenne e ebédig. Vagy adjak neki két dobozzal, nem lenne ez sok kicsit?

Legjobb válasz: kisfiam tejpépet kap vagy alma-banán-babakeksz kompozíciót(ezt én csinálom neki,imádja)kap tízóraira.õ is 6 hós,és ki szokta bírni ebédig.joghurtot uzsi és vacsi között szoktunk mi enni,köztes étkezésnek,mert szerintem joghurt nem annyira kalóriadús h kibírja a kövi evésig vele.szerintem akkor inkább pépet,vagy gyümidesszertet adj a babádnak. /S/

kisfiam tejpépet kap vagy alma-banán-babakeksz kompozíciót(ezt én csinálom neki, imádja)kap tízóraira.õ is 6 hós, és ki szokta bírni ebédig.joghurtot uzsi és vacsi között szoktunk mi enni, köztes étkezésnek, mert szerintem joghurt nem annyira kalóriadús h kibírja a kövi evésig vele.szerintem akkor inkább pépet, vagy gyümidesszertet adj a babádnak. /S/

Ha már elkezdtük a hozzátáplálást 6 hónaposan és lassan megeszik egy adagot a baba (100-150g) akkor az azt jelenti, hogy az abban az időben lévő szopi teljesen kiváltódik "kajára"?

Legjobb válasz: Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.

Nem biztos. Mekkora most? Ha szopi elõtt adod neki, akkor egyszerû, mert vagy kér anyatejet utána, vagy nem. Ha utána, akkor ha ki akarod váltani, lassan megcserélheted, elõször a kaja, és szép lassan tolódhat késõbbre az azutáni szopi, amíg teljesen ki nem marad.
A kérdező hozzászólása: 6 hónapos 1 hetes. Szopi elõtt kapja, de még nem eszik meg egy teljes adagot. Köszönöm a gyors választ :-)
Akkor szép lassan csak, ahogy a kölyöknek tetszik. A legturbóbb tempónál is legalább egy hét, amíg kihagyja teljesen a szopit.

Van valami következménye, ha naponta 5-6 kockacukrot megeszek magában?

Nagyon kövérít ? Nem baj , hogy ennyit megeszek egy nap ?

Legjobb válasz: És ha van ?

egyébként abban a pár kocka cukor 20g, ami igazán elhanyagolható mennyiség, 2 deci kólában több van...
8-as, tetszik nem tetszik ennyi cukor igenis ártalmas a fogaknak! és az sem jó ha a szervezete hozzászokik a magas inzulinszinthez, amit a cukorfalás okoz!!!! kérdezõ, minek neked ennyi cukor egy napra?
A kérdező hozzászólása: És ha van ?
Sem a fogad nem megy tönkre ennyitõl, sem cukorbajos nem leszel. A sok cukor NEM okoz cukorbajt, a hiánya viszont igen.
Azért ha valaki már ideír, akkor tudhatná, hogy a hiopglikémia az alacsony vércukor, azt a kockacukor az életben nem fog elõidézni.
ha más édességet nem veszel magadhoz, akkor még elmegy, de azért így se túl jó
A II.-es típusú diabetest a rossz szénhidrátgazdag életmód okozza. Mivel a cukor szénhidrát... (találjátok ki)
a fogaidnak off egy pár éven belül. hogy a búsba lehet kockacukrot enni? mi vagy te valami angol telivér?
Ha van akkor jobban figyelj a napi bevitt cukortartalomra, mert az inzulin háztartásod megzavarodhat.A hasnyálmirigy mûködését megzavarhatja, hipoglikémiát is okozhat.Súlyosabb esetben még hasnyálmirigy gyulladás is bekövetkezhet, amit nem biztos hogy elsõre fel tudnak ismerni.
Ha semmi több csoki, és semmiféle nasi, meg cukrozott üdítõnek nevezett lötty és hasonlók nincsenek a napi étrendedben, akkor még elmegy.
én több mint 20 éve naponta megiszok 2liter kólát vagy fantát, amiben több mint 20deka cukor van. most 51 éves vagyok és nem vagyok cukorbeteg, a fogaim hibátlanok. szerintem ez genetika függvénye, hogy mennyire tolerálja a szervezete a cukrot.
néhány év múlva kirothadnak a fogaid, és sanszos egy cukorbetegség is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!