Találatok a következő kifejezésre: Ha meg tartani a gyereket, (4 db)

Ha meg akarod tartani a gyereket, akkor hány éves korig kell szülői beleegyezés?

Legjobb válasz: Ahhoz, hpgy megtartsd nem kell szülõi beleegyezés. Szülõi beleegyezés az abortuszhoz kell, 18 éves korig.

Ahhoz, hpgy megtartsd nem kell szülõi beleegyezés. Szülõi beleegyezés az abortuszhoz kell, 18 éves korig.
Lehet, hogy nem kell, de 16 éves kor alatt jó esély van rá, hogy nem te nevelheted, ha a szüleid nem adják írásba, hogy támogatnak. Beleegyezés nem kell, de a gyámügynél kérnek majd tõlük nyilatkozatot. Mondjuk ha nem volt elõzõ munkahelyed, akkor mindenképpen szükséges is, mivel ilyenkor nem kapsz GYED-et, meg tulajdonképpen semmit, csak a családi pótlékot...
szerintem gyest kapsz. Bár azzal a 25000 ft-al, nem leszel kisegítve.
Ha meg akarod tartani, SENKI nem kényszeríthet abortuszra! Az viszont valóban gond, hogy esetleg a gyámügy nem engedi, hogy nálad maradjon, amennyiben a szüleid nem támogatnak. Én úgy gondolom, menj el egy családsegítõbe, és próbáljatok ott megoldást találni a problémádra. Mondd el ott is, hogy mindenképpen meg akarod tartani, és szeretnéd azt is, ha te nevelhetnéd. Ha nem találtok a számodra megnyugtató megoldást, még egy javaslatom van. Nézz utána, milyen egyházi (bármilyen egyház, nem az a lényeg, hogy melyik) segítõ szervezetek vannak, és keresd meg õket. Õk biztosan nem támogatják az abortuszt, és mivel szervezetten mûködnek, van rá esély, hogy valamelyik talál megoldást arra is, hogy Te nevelhesd a gyermekedet.

Jár-e még a gyerektartás? Köteles vagyok én bizonygatni, hogy a már felnőtt, de még tanulmányait folytató gyerek velem él, el kell tartani? Ha egy tanuló gyerek az egyik szülőnél, és egy tanuló gyerek a másik szülőnél él jár-e még a gyerektartás?

5 éve váltam el volt férjemtől,3 gyermekünk közül a legnagyobb vele maradt, ő most 20 éves, és OKJ-s képzésen tanul, a két kisebb velem maradt, akikre eddig a volt férjem fizette a gyerektartást. A középső 19 éves, még nappali tagozaton tanul (gimiben), hozzám van bejelentve itt is lakik hivatalosan, de sokszor nincs itthon, a párjánál alszik, a kisebbik viszont még általános iskolába jár, a volt férjem már egyik gyerekre sem fizet gyerektartást.

Legjobb válasz: 18 éves kor fölött nem gyerektartás van, hanem rokontartás, és azt nem minden esetben köteles fizetni a szülö, pl. ha a saját megélhetését veszélyeztetné, ha a gyerek nem megfelelö módon tanul, vagy érdemtelen rá (mert nem tartja a kapcsolatot a szülövel). Ha a volt férj nem fizet, akkor fordulj a bírósághoz.

18 éves kor fölött nem gyerektartás van, hanem rokontartás, és azt nem minden esetben köteles fizetni a szülö, pl. ha a saját megélhetését veszélyeztetné, ha a gyerek nem megfelelö módon tanul, vagy érdemtelen rá (mert nem tartja a kapcsolatot a szülövel). Ha a volt férj nem fizet, akkor fordulj a bírósághoz.
18 éves korig, ill. felsõfokú nappali képzés végéig, de csak az elsõig. Szóval, ha fõiskolára vagy egyetemre jár, akkor jár a gyt. Az OKJ nem tartozik ide, mint pl. a nyelviskolák sem.
Szerintem csak a legkisebb után jár.
A 19 éves után jár gyerektartás, mert nappalin van. Utána már csak egyetemen/fõiskolán van nappali (illetve bizonyos iskolarendszerû OKJ-s/szakmai képzéseken, ezek ritkábbak, de ezek után is jár). Amíg nappali képzésre jár, jogosult a gyerektartásra, amíg meg nem szerzi az elsõ diplomáját/szakmáját. Tanulói jogviszony igazolással tudod igazolni az igényt a gyerektartásra. A gyerektartás nem szûnik meg automatikusan, ha betöltötte a 18-at, a férjednek kellene kérvényeznie, hogy ne kelljen tovább fizetnie. A legkisebb után is jár gyerektartás. Bíróságon tudod bejelenteni, hogy elmulasztotta a gyerektartás megfizetését. Érdemes minél hamarabb, mert csak fél évre visszamenõleg köteles megfizetni az elmaradásait.
Gyerektartás: 0-18 éves korig Rokontartás: 18-23 éves korig (Akkor, ha az elsõ nappali tagozatán tanul a gyerek és nem dolgozik. Mértéke kisebb a gyerektartásnál és ennél már figyelembe veszik az apa megélhetését.) Az nem számít, hogy mennyit vannak otthon a gyerekek vagy mennyit alszanak otthon. Ami jár és nem kapod, azért bírósághoz fordulhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos információt :)

1 hete kidetult hogy terhes vagyok, pedig vedekeztunk. Ferjem meg varni akar a gyerekkel 2, 3 evet. Ha elmondom neki akkor biztosan csak azert tartana meg mert mar megvan. Ti szolnatok neki hogy elvetetitek vagy csak utana?

Legjobb válasz: Mindenféleképpen mondd el, ilyet házasságban nem lehet eltitkolni, ez a férjedre is tartozik. Majd leültök, megbeszélitek és a helyzetetekhez mérten eldöntitek, hogy mi legyen. Az, hogy elvetetitek vagy megtartjátok az már nem tartozik az itteni válaszadókra, mert nem õk vannak a helyedben.

Mindenféleképpen mondd el, ilyet házasságban nem lehet eltitkolni, ez a férjedre is tartozik. Majd leültök, megbeszélitek és a helyzetetekhez mérten eldöntitek, hogy mi legyen. Az, hogy elvetetitek vagy megtartjátok az már nem tartozik az itteni válaszadókra, mert nem õk vannak a helyedben.
Mindenképp szólj elõtte, ez egy közös döntés kell, hogy legyen.
elmondanám és aztán döntenénk. Ketten. Rá is tartozik, neki is van beleszólása. Soha nem bocsátaná meg, ha egyedül döntenék az õ gyerekérõl.
Egyértelmû, hogy elmondanám, még akkor is ha én nem akarom megtartani. Közös gyerek, közös döntéssel. Nem is kérdés az ilyen. Minden kapcsolat alapja, a bizalom. Szerinted ha elhallgatod, megmarad?
Én akkor is elmondanám a férfinek, h gyereket várok, ha semmit sem akarnék a tõle és csak futó kapcsolat lenne. Egy férfinek is joga van tudni, h megfogant a baba. Egy férjnek pedig pláne elmondanám, mégha az abortusz mellett is döntünk.
Elmondanám. A házasságotok is rámehet, ha elveteted és nem szólsz neki. Közös döntésnek kell lennie. Jól gondoljátok meg, rengeteg veszélye van az abortusznak. Mi is késõbbre tervezzük a férjemmel a gyermekvállalást (anyagiak miatt), de ha mégis teherbe esnék, 100%, hogy megtartanánk.
Szólnék, nyilván, aztán irány a klinika, minél elõbb.Nem érdemes húzni, hogy van még idõ eldönteni.
Lehet, hogy jobban örült volna, ha tervezett a terhesség, és csak azért tartja meg a babát, mert már "megvan", de az biztos, hogy ettõl függetlenül nem fog kevésbé örülni a születésekor, vagy kevésbé szeretni a babát. Hidd el, a babák túlnyomó többsége fütyül a szülõi családtervezésre, és csak "jönnek", amikor úgy gondolják.
Én megtartanám a te helyedben.
egy trip a nõgyógyászatra mindent megold 8)
1 éve voltam a párommal, és becsúszott a baba. Nem terveztük, megbeszéltük a dolgot, és egyikünk se akarta elvetetni, pedig a párom nem igazán akart babát, sõt nem is tervezte, de nagyon örült mikor jött, és nagyon szerette. Úgyhogy meg kell beszélni a férjeddel, mert hanem rámehet a kapcsolatotok, és tényleg egy kapcsolat bizalmon alapul, és ha ezt elhallgatod akkor a bizalom megrendül, fõleg egy ekkora döntésnél, ami rá is tartozik. Majd írd meg mit szólt.
Semmiképp nem vetetném el, még akkor sem, ha Õ nem akarná a babát...beszéld meg vele a dolgot!Szerintem örülni fog, , mert mire is várnátok(bár nem tudok semmit az életetekrõl)!
Nem azt kérdezte hogy ti, megtartanátok e vagy nem ! Beszéljétek meg , mert tényleg megviselheti a kapcsolatokat. A barátnõm úgy fogja majd elvetetni, most hogy a párja várja a babát de a csajszim nincs még 18 éves csak 30.án. Ha ez kifog derülni a srác kivágja a csajt, persze itt házasság van meg ilyesmi szóval így ketöttöké a döntés , nem csak a tied .
Azért egy 17 évesen véletlenül becsúszott baba nem azonos azzal, mint egy házasságban.
És én ezt nem is írtam hogy azonos , kezdjük ott hanem csak a barátnõm verzióját de ha jobban elolvasnád amit írtam a végére köszi .
A kérdező hozzászólása: Koszonom hogy irtatok, nagyon jol esett es segitett. nsgyon.ketsegbe voltam esve mert vedekeztunk es ugy jott ossze , pedig az elmult 8 evbe nem volt semmi gond.(ennyit a vedekezesrol) Azert akart meg varni, mert a szulei hazassaga is tonkrement mer a gyerekekkel foglalkoztak nem egymassal. Mar reg ota vagyunk egyutt es szerintem azok kevesek koze tartozom akik azt mondhatjak hogy 1 percet nem bantam meg a hazassagunkba. feltem a reakciojatol, hogy nem orul vagy nem ugy reagal ahogy szeretnem. en nagyon vartam mar hogy vegre lehessen babam. Ezert gondoltam hogy elvetettem, de kicsit kesobb rajottem hogy butadag volt mert ha szeret akkor megtartjuk. hazajott vacsoraztunk. es amikor bementunk a szobaba akkor elmomdtam nem adtam oda semmit csak elmondtam hogy kisbabank lesz. NEM mondott semmit egy jo fel percig aztan megolelt es megpuszilta a hasam. Amit vettem reggel adom oda :) Aztan egy csomo kerdest feltett hogyan? en orulok neki? kisfiut szeretnek vagy lanyt? szoval igy sikerult :) koszi nektek is hogy batoritottatok.
A kérdező hozzászólása: Oww kicsit izgatottan jol elirtam szoval a szulei miatt akae vaeni a babaval. es azert gondoltam arra hogy elvetessem mert varni akart meg
Örülök, hogy így alakultak a dolgaid :)
Mondtam Én, hogy örülni fog!Gratulálok!Minden jót!Sok boldogságot!
Gratulálok nagyon jó hogy örült neki , sok sok boldogságot a továbbiakban. És boldog baba várást !!! 30 hkm
Gratulálok és nagyon sok boldogságot nektek! :)
Majd ird meg mit szolt:)
Ezt a kiscipõcskét túlzásnak érzem, hisz nem arról van szó, hogy régóta hõn áhított baba érkezik... Beszélgetnetek kéne, nem pedig a "nagy hírt" közölni... Szerintem.
Egy rosszkor érkezõ baba eléggé meg tudja viselni a kapcsolatokat, de egy kaparás(eltitkolt meg pláne) szintén, szóval, a legjobb ha leültök és megbeszélitek, hogy melyikõtök számára melyik a legelfogadhatóbb. A kiscipõs dolog mag nagy baklövés, mert ezzel azt sugallod, hogy te mindenképpen meg akarod tartani. Azért jó lenne meg tudni, hogy neki valójában mi a véleménye errõl nem pedig ráerõltetni azt amit te akarsz.
Szia! Mindenképpen beszéljétek meg a dolgot, ez nem egy emberes döntés. Lehet, ha utólag szólsz, arra a házasságotok is rámegy. Mi sem tervtük a fiunkat, csak 4-5 év múlva, de amikor kideült, hogy jön, megtartottuk és ez életünk legjobb döntésének bizonyult. Késõbb a férjem bevallotta, hogy ha én el akartam volna vetetni (ez fel sem merült bennem), akkor támogatott volna mindenben, majd a felépülésem után beadta volna a válást, mert nem tudott volna ezzel a tudattal velem élni.
Mindenképp közösen döntsetek! Legyen az megtartás vagy elvetetés, együtt beszéljétek meg! Nem szabad ilyesmit (meg igazából semmit) eltitkolni egy házasságban, abból csak baj lesz késõbb.
Ismertem egy srácot (jó nagy darab volt), akinek a barátnõje nem mondta el, hogy teherbe esett és elvetette a gyereket. Amikor a srác késõbb megtudta a dolgot, (ittasan) úgy megverte a csajt, hogy az majdnem belehalt. És neki volt igaza.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. vettem egy badyt meg egy cipocsket este odadom neki
Majd írd meg, mi lett a reakciója!:)
Én a helyedben harcolnék a kicsiért! Most sikerült, 2-3 év múlva ki tudja mi lesz... Nem beszélve arról, hogy én már olyat is hallottam, hogy valaki elvetette a babáját és utána nem lehetett neki, akkor már hiába szerette volna. Bár nem tudom igaz e. Szerintem mond meg neki, hogy babát vársz aztán majd meglátod mit reagál. De én a helyedben akkor sem vetetném el, ha a párom úgy szeretné. 12 hkm
Hát mondjuk a body meg a cipõcske nem arra utal, hogy el akarnád vetetni... és a férjed is úgy fogja érzékelni, hogy te már döntöttél... Inkább csak mondd el, és kérdezd meg, hogy õ mit gondol, mit szeretne. Közösen döntsetek.
Majd írj, hogy mit beszéltetek meg.
Írd meg, mit szólt a férjed! 32hkm
Csatlakozom a 17-es válaszolóhoz. Ne rohanj ajtóstól a házba, ha a baba nem tervezett. Inkább csak mondd meg neki. Ilyen nagy hírrel egy férfinak kicsit több idõt kell adni, h hozzászokjanak a gondolathoz. Mi sem tervezünk még babát, de egyszer volt, h késett, akkor mondtam neki, h mi van. Megvettem a tesztet és megvártam, h õ is otthon legyen, mikor megcsináltam. Negatív lett, de már elõtte mondta, h nem kell aggódnom. Õ nem abortusz párti.
Ugyanúgy az övé is a baba, mint a tied.Joga van tudni.Gondoljátok meg, mert ha elveteted, akkor nem biztos , h 2-3 év múlva hipp-hopp teherbe esel.Vidd el ultrahangra magaddal...meghallja kicsi szívdobogását és elolvad :D 17hkm
Örülök, hogy megfogadtad a tanácsunkat, annak meg mégjobban, hogy a párod jól fogadta. Amúgy ne hari, de ilyen indok miatt nagyon nagy butaság lett volna végetvetni a kis csüpség életének. Hisz attól, hogy a szülei élete így alakut a tietek lehet más. Csak rajtatok múlik! Sok boldogságot, egészséget! 12 hmk


Akinek tejalapú és tojásmentes diétát kell tartania 1 év körüli gyermekénl, mit ad neki enni? Hogyan lesz meg a gyereknek a napi fél l tejalapú táplálék, ha már nincs tejed?

1 éves fiamnál atópiás ekcémát diagosztizáltak, és 3 hónapig tejalapú és tojásmentesen kell étkeznie. Egyszer?en nem tudom elképzelni, mit adjak neki pl. reggelire vagy mit ihat, ehet gyerekital, tejpép helyett.

Legjobb válasz: Fiam 9 éve ekcémás)atópiás) és soha senki nem mondta, hogy ne igyon tejet, egyen tojást.

Fiam 9 éve ekcémás)atópiás) és soha senki nem mondta, hogy ne igyon tejet, egyen tojást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Elvileg nekünk is csak 3 hónapig kell így csinálni, hogy kiderüljön javul-e valamennyit az állapota.
Szia! Én elvbõl nem adok tejterméket 1 éves gyermekemnek. Nem olyan egészséges az, mint ahogy állítják. Reggeli pl. reszelt gyümölcs + gyerek müzli. Tej helyett zabtej, vagy kamutital. Nagyon szereti a pici. Pástétomok saját készítésû: avokádó, máj, sárgarépa stb. Van róla külön weboldal. Igazából egy idõ után csak a fantázia szab határt, rengeteg a lehetõség.
Esteleg itt hátha tudnak segíteni: http://www.dietabc.hu/hu Bpe-en van az Üllõi úton (Ecseri útnál) elsõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Tehéntejet én sem adtam neki eddig, nem is terveztem, de joghurtot, sajtot, túrót, tejpépet evett. Nem rosszabbodott tõle a bõre, de hátha ez a diéta is segít valamennyit. Bár igazán a bõrgyógyász szerint a legnagyobb baj az, hogy kicsike. Mármint fiatal.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló esetleg belinkelnéd milyen weboldalra gondoltál? Az ekcémásoknak tudom, hogy van weboldal, ezen kívül gondoltál valamire?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!