Találatok a következő kifejezésre: Ha meg tartani (152 db)

Fogtam egy pici békát az úton, hogy ne üssék el, mit csináljak vele, ha meg akarom tartani? SÜÜÜRGÖÖÖÖS

Picike, szürke. Hol tartsam, mit adjak neki enni? Kell-e neki víz?

Legjobb válasz: Nem tarthatod fogva, mert elpusztul. Ha lehetne otthon tartani, akkor kisállat kereskedésben foglalkoznának vele. Mellesleg pedig MINDEN ÁLLATNAK SZÜKSÉGE VAN VÍZRE. az, hogy picike meg szürke, lehet por is. nem tudom milyen fajta, de ebbõl csak tippelni lehetne. Engedd el, akármilyen aranyos.

Nem tarthatod fogva, mert elpusztul. Ha lehetne otthon tartani, akkor kisállat kereskedésben foglalkoznának vele. Mellesleg pedig MINDEN ÁLLATNAK SZÜKSÉGE VAN VÍZRE. az, hogy picike meg szürke, lehet por is. nem tudom milyen fajta, de ebbõl csak tippelni lehetne. Engedd el, akármilyen aranyos.
Hát márpedig Magyarországon nincsen olyan béka, ami kifejlett korára olyan kicsi marad.
Na azt meg honnan tudod? Bemutatkozott? Béla Béka vok, nem mondom meg milyen, de 18 elmúltam. Megcsókolhatsz.
A kérdező hozzászólása: ez már felnõtt volt. na mindegy. azért köszi.
Amugy nálunk is vannak olyan békák és vannak akkora varangyok is.
:D Miért? a varangy az tojásból kel ki 30 dekásan?
A kérdező hozzászólása: hogy az istenbe lett volna varancs, ha kb 2 centi hosszú volt max? áá.
"varangy, úgyhogy ne nagyon fogdosd, mert mérgezõ is" Azért annyira nem mérgezõ csak rossz az íze és ha megijed akkor védekezésbõl "pisál" ami a szemben maró.
A kérdező hozzászólása: ahogy kiírtam a kérdést, rájöttem, hogy hülyeség. rögtön szabadonengedtem, még mielõtt szóltatok volna, úgyhogy örülök, hogy megoldottuk :) ))
Nálunk van vagy 30 darab a kertben. Ha kimegyek mindig belebotlok egybe. Már van amelyiknek neve is van, tartsd te is kint a békákat a szabadban :D
1 engedd el mert védett állat, ergo nem befogható...amúgy meg gondolom, varangy, úgyhogy ne nagyon fogdosd, mert mérgezõ is
Én ma kb:30-at láttam a kertben.Összeszedjük õket, és elvisszük a tópartra.
Nem tudod etetni. Rovarokat eszik és nappalra beássa magát a földbe mert kiszárad a levegõn a bõre. Tedd félreesõ helyre.
Ahogy az elõzõ válaszoló is írta, nem lehet fogságban tartani. Engedd szépen szabadon, különben meghal.
Engedd el! Fogságban nem tud megélni. Ne legyél már ennnyire állatbarát. Neki a szabadban van a természetes életterülete. Nem utolsó sorban pedig, a természetben létezik szelekció is......ha nem életképes akkor elpusztul, Ha pedig életképes akkor pedig nincs rád szüksége. Etetni úgysem tudnád! Tehát, nyelj egy nagyot és engedd el!!

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..

Ha még mindig tartana a Kádár-rendszer, lenne internet vagy nem? Vajon a belorusz, a kínai, a kubai vagy az észak-koreai típusú kommunista internetmegoldást választotta volna a Párt?

Belorusz megoldás: Ugyanolyan, mint a szabad internet, de félóránként felugrik egy pop-up ablak, ami a Pártot isteníti. Kínai megoldás: Kommunizmusellenes és Pártkritizáló oldalakra nem lehet felmenni, nincs Facebook csak egy belföldi utánzata, "demokrácia" "szabadság" és "emberi jogokra" való google keresésnél 2 hétre automatikusan elmegy az internet és jön egy figyelmeztető levél a Belügyminisztériumtól Kubai megoldás: Kínai-stílusú internet + olyan internetárak, hogy az átlagember ne tudja megfizetni Észak-Koreai megoldás: Nincs internet, csak egy belföldi intranet csakis Pártnak szimpatikus, korlátozott anyagokkal.

Legjobb válasz: Látszik, hogy olyanok mondanak véleményt, akiknek nem sok fogalmuk van a Kádár rendszerrõl. 1. Ami a felugrókat illeti, a reklámok sokkal sokkal gyakoribbak és erõszakosabbak. Te még nem hallottál kiiktató szoftverrõl? Nálam nem ugrálnak. 2. a kínai-koreai-kubai mûködési elvek olyan távol álltak (állnak) a Kádáritól, mint a mai angol parlament az 1500-as évekbelitõl. 3. Akik itt annyira tudják, mit nem volt szabad akkor, mondjanak egyet, amit nem lehetett megtenni (ne olyan ócska dolgot, hogy milyen az útlevél, hanem az ennek megfelelõ - utazhattál a Bermudákra, ha akartál? típusút). Majd elmesélem, hogyan valósult meg akkor. Lehet ma elegánsabban is persze, de a világ is fejlõdött azóta. Például Salzburg után keményen lemeszeltek, ha München felé vetted az irányt. Most nem.

Látszik, hogy olyanok mondanak véleményt, akiknek nem sok fogalmuk van a Kádár rendszerrõl. 1. Ami a felugrókat illeti, a reklámok sokkal sokkal gyakoribbak és erõszakosabbak. Te még nem hallottál kiiktató szoftverrõl? Nálam nem ugrálnak. 2. a kínai-koreai-kubai mûködési elvek olyan távol álltak (állnak) a Kádáritól, mint a mai angol parlament az 1500-as évekbelitõl. 3. Akik itt annyira tudják, mit nem volt szabad akkor, mondjanak egyet, amit nem lehetett megtenni (ne olyan ócska dolgot, hogy milyen az útlevél, hanem az ennek megfelelõ - utazhattál a Bermudákra, ha akartál? típusút). Majd elmesélem, hogyan valósult meg akkor. Lehet ma elegánsabban is persze, de a világ is fejlõdött azóta. Például Salzburg után keményen lemeszeltek, ha München felé vetted az irányt. Most nem.
Szerintem olyan lenne, mint a fehérorosz.
Ha az a világrend lenne , mint akkor volt akkor biztosan nem lenne szabad az internet, szûrnék a tartalmakat.
Internet is lenne meg szamitogep is lenne, de a ketto egyutt egyszerre nem lehetne nalad (mint a kek es piros utlevelek) :)
lenne ... viszont keményen ellenõriznék, és rendszerellenes dolgok miatt eltiltanának (bár a börtönben úgysem lenne)
Magyar típusú lenne.
A politikai témák, oldalak keményen cenzúrázva lennének, és ha becsúszna pár "rendszerellenes" írás, a beírója gyorsan a sitten találná magát.

Szerintetek, ha a 28. hét óta fejvégű a babám, és egyszer sem mozdult ki azóta, akkor kell még tartanom tőle, hogy visszafordul szülésig? 34+2hkm

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy megfordul, de persze bármi elõfordulhat. Az sem biztos, hogy most nem forog ide-oda bent :) Nekem a 2. lányom a 38. héten még mindig farfekvéses volt, már felkészültem lélekben (+ vizsgálatokkal) a császárra, erre a 40. hétre megfordult, mindezt úgy, hogy észre sem vettem, pedig nem volt kicsi baba 3550g-al született meg. Viszont a nagyobbik lányom a 19. héttõl már fejfekvéses volt és az is maradt végig. Ha befordultak akkor nem nagyon szoktak visszafordulni.

Nem valószínû, hogy megfordul, de persze bármi elõfordulhat. Az sem biztos, hogy most nem forog ide-oda bent :) Nekem a 2. lányom a 38. héten még mindig farfekvéses volt, már felkészültem lélekben (+ vizsgálatokkal) a császárra, erre a 40. hétre megfordult, mindezt úgy, hogy észre sem vettem, pedig nem volt kicsi baba 3550g-al született meg. Viszont a nagyobbik lányom a 19. héttõl már fejfekvéses volt és az is maradt végig. Ha befordultak akkor nem nagyon szoktak visszafordulni.
helló, 3-as vagyok, nekem már 4 hónapos a babám, neked gratulálok :
A kérdező hozzászólása: Szia! nekem nem mozdult végül, végig ugyan abban a pozicióban maradt:) Már 3 hónapos. Bár szerintem a 17. héten még korai ezzel foglalkozni, valakinek még a 36. héten meg a 38. héten is változtat a testhelyzetén, az enyém lusta volt:)
17. heti uh-n voltam a minap a dokimnál és az én babám is fejjel lefelé a méh felé feküdt. Én nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentõséget, mert az elõzõ ultrahangokon láttam, hogy milyen sokat mozog a baba, úgyhogy gondoltam most így fekszik, késõbb majd máshogy fog. De most ahogy olvasgatom a bejegyzéseiteket, látom, hogy ez fontos, hogy hogyan fekszik. Akkor most megkérdezem....:) az én babám, most már így fog feküdni végig vagy ez még nagyon korai és százszor elfordulhat? 18 hetes vagyok, pont ma.
4/7 es vagyok. nem a 17.héten hanem a 27.-en , bocsika!
Bármikor visszafordulhat, akár szülés elõtt egy nappal is. Nekem a 37. héten faros volt, a 38. és 39. héten fejvégû, aztán a 40. héten visszafordult. Mindezt úgy, hogy nem vettem észre, pedig nagy baba volt.
Sziasztok! Én 31 hetes kismama vagyok és kb. nekem is a 28. hét óta fejvégû a babám, és a 30. heti uh-n is az volt. Én is remélem, hogy már nem fordul vissza farosba.
Nekem a legelejétõl a végéig fejvégû volt. Imádkoztam nehogy megforduljon és hallgatott rám.
Nekem a 17.héten még faros volt, aztán a 30. on is, 31-en 2 napra befordult a jó irányba, utána megint faros lett. aztán újra fejvégû a 32.héten 1, 5 napig úgy is maradt. most 33 hetes vagyok, 1, 5 napja fejvégû.... engem ezzel az ide oda forgásával sírba kerget... dokim mondta 31.héten, ooo már ne aggódjak így is marad. ja 2 napig. most viszont már nagyon remélem nem fordul vissza! amúgy 2. baba, persze több a helye, de akkor is :)
31. héten fordult farosba, aztán 35. héten vissza, és nem igazán vettem észre, nem is fájt, csak észrevettem, hogy aktívabb. Pedig elsõ baba. Remélem most már így marad :D
Nem hiszem hogy mar megfordul egyre kevesebb a hely neki. Nem nagyon akarnak mar ilyenkor forogni.
Sziasztok! A 6. válaszoló vagyok. Gratulálok nektek a picikhez :) ! Azóta nekem 2 és fél hónapos a kislányom és nekem is már végig fejvégû maradt.

Körülbelül mennyi HUF-ban van egy fapados járaton lévõ Amerkába való utazás? És akkor, ha még egy kis költõpénzt is szeretnénk tartani magunknál?

Legjobb válasz: Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell még pluszba magunkkal vinni ill nem fognak problémázni a bevándorlásiak hogy nincs állampolgárságink? És mennyi ideig maradhatunk így kinn?

A kérdező hozzászólása: Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy mit kell még pluszba magunkkal vinni ill nem fognak problémázni a bevándorlásiak hogy nincs állampolgárságink? És mennyi ideig maradhatunk így kinn?
fapados nincs kb. 190.000Ft/fõ a repülõ
Mindenképpen menj ki, Amerikában epekedve várják a hozzád hasonló, igen magas szakmai kvalitásokkal rendelkezõ embereket.
:DD fapados Amerkába :D meg az állampolgársági papir :D ha ilyen szépen, ügyesen fogalmazol és irsz magyarul, biztosan brillirozol angolbol is.
" És munkát tudunk állampolgársági nélkül szerezni?" Igen, de ha elkapnak akkor soha sem kell többet az USA területére betennetek a lábatok és örülhettek, ha nem csuknak be.
A kérdező hozzászólása: De azért köszönöm szépen :)
A kérdező hozzászólása: Állampolgársági papír. :)
Mi az isten haragja az az állampolgársági? :D Kis költõpénz: $1, szóval nem kell túlspirázni. Mint mondottam volt, vigyetek otthonról sok parízeres zsömit!
A kérdező hozzászólása: Rendben.. De 2 fõrõl van szó ill éppen hogy csak meg akarunk lenni.. :) És munkát tudunk állampolgársági nélkül szerezni?
Jézusom, ennyire fogalmatlanul ne próbálj meg kimenni. Az USA-ba egyelõre nincs fapados Mo-ról, csak Norvégiából 1-2 amerikai célállomásra, de az õ áraik + a Bp-Norvégia repjegy ugyanott lesz, mint egy sima, egyben befoglalt Budapest-New York jegy, olyan 150e körül. Költõpénzre napi 150$/fõ New Yorkra jó becslés, de az spórolós. Éttermezni, taxizni, stb. 200$ fölött lehet.
Norwegian most akciózik, 260€ Oslo/Stockholm-NY, 340€ Los Angeles. [link] A kérdezõnek még mindig nem javaslom, de aki kicsit képben van annak már jobb ajánlat.

A kox-al elért formát meg lehet tartani ha abbahagyom ha még kb a max naturál forma alatt van amit amúgy is elérhettem volna?

Legjobb válasz: ami cuccal megy fel az le is jön vagy lassaban vagy gyorsabban de lejön,itt ne számít hogy milyen szinten vagy most,de értelmesebb akor ha már a naturál maximumodat feszegeted,így visszaesel egy alapjáraton teljesen jó szintre

ami cuccal megy fel az le is jön vagy lassaban vagy gyorsabban de lejön, itt ne számít hogy milyen szinten vagy most, de értelmesebb akor ha már a naturál maximumodat feszegeted, így visszaesel egy alapjáraton teljesen jó szintre
Hagymával igen, sok hagymával, és spenóttal.Az állítólag jó:) Nem lehet egyébként, le fog jönni rólad szépen, annak rendje és módja szerint.Ismerek pár figurát, akik koxoltak, hát van amelyikrõl már azt sem lehetne megmondani, hogy test épített valaha.

Ha meg akarok tartani 85 kg-os kutyát biciklin tekerve, hogy erősítsem magam?

Testtömegemmel nem igazán tudom ellensúlyozni (165 cm / 56 kg)

Legjobb válasz: A komoly! :) Szerintem ne erõvel próbáld meg õt megfogni, mert úgy úgysem fog sikerülni, simán leránt ha õ úgy gondolja és megindul egy macska után! :) Szerintem érd el hogy te legyél a falkavezér, és minden egyes szavadra hallgasson, úgy talán el tudod érni hogy ne arccal a sárban landolj! :)

A komoly! :) Szerintem ne erõvel próbáld meg õt megfogni, mert úgy úgysem fog sikerülni, simán leránt ha õ úgy gondolja és megindul egy macska után! :) Szerintem érd el hogy te legyél a falkavezér, és minden egyes szavadra hallgasson, úgy talán el tudod érni hogy ne arccal a sárban landolj! :)
85 kg kutya? Milyen fajta?
Mi lenne ha nem bicajoznál hanem sétáltatnád pl kocogtok együtt.És az Neked is egészséges lenne.
A kérdező hozzászólása: Ne a körülményen akadjatok már le :D Azt csak azért írtam, hogy belõje, milyen irányban kell. Ha csak 5 vagy 10 %-kal nõ az erõnlétem vele szemben, az is jobb, az is több esélyt ad, e szerint válaszoljatok légyszi :)
A kérdező hozzászólása: Mielõtt még valaki kitérne rá jó tanácsként. Ugye nem gondolod komolyan a beszólást?
, , Kivéve, hogy nem akarok 20 kiló izmot felszedni." Beszarok, mert az olyan könnyen megy mi? LOL
A kérdező hozzászólása: 00:21 mekkora kutyád van?
A kérdező hozzászólása: De visszatérve a kérdésre, hogy némi elõnyt azért szerezzek a mostanihoz képest, milyen edzésfeladatok lennének alkalmasak? Kész vagyok bármire :) Kivéve, hogy nem akarok 20 kiló izmot felszedni.
A kérdező hozzászólása: Ha be akar vágni elém, az hagyján, meg lehet oldani, ha megáll, az a necces! Szokott olyat is. :D Amikor lerepített, akkor meg konkrétan hirtelen lekuporodott a földre, és egy hatalmas ugrással lendült elõre. Van egy hapsi, aki a bullmasztiffját viszi biciklivel, az a kutya is meglehet 70 kiló, és megindul a macskák után, szóval nem lehetetlen dolog.
szerintem pénztárcára erõsítsél mert ha meglátja 1 sün nagyon meg fog b*szni
hát gyakorolni kell, ha mindenképp bringázni akarsz vele, akkor gyakorold, hogy egy kézzel kormányzol, a másikkal tartod a pórázt. Kormányt semmiképp se fogd a pórázos kézzel, mert lehet borulni. Egy idõ után megszokod, meg a kutya is, aztán ha megindul, legalább nem kell tekerned. Egyetlen probléma, amikor keresztbe indul meg elõtted., olyankor én rántani szoktam egy picit a pórázon jobbra és általában visszaáll irányba. Autók között mindenesetre ne nagyon próbálkozz, mert életveszély.
Szerintem ne bringázz vele.Módszernek csak csúnyákat tudnék mondani.Húzós nagy kutyákra tüskés nyakörvet szoktak tenni fordítva, hogy befelé álljon.Viszont a dog szõre elég rövid, szóval lehet felsértené a bõrét.
Szerintem szinte kizárt, hogy biciklin megtarts egy 85 kg-os kutyát, ha az nem akarja. A biciklin amúgy is kicsi a stabilitásod, de ha egy ekkora kutya elindul...
A kérdező hozzászólása: Annyit nem tudok vele lenni, a gazdái sem bírnak vele, az õ dolguk lenne lefektetni az alapokat. Engem csak megkértek, hogy amikor ráérek, mozgassam le :/ De pénzért bármit, ugye :D Nincs nagy baj vele, többnyire szépen jön, és akkor is meg tudom tartani, ha elõrelendül valami után, de tud trükkös lenni, egyszer már sikerült úgy lerántania, hogy egy darabig nem értem földet :S Ilyet még egyszer nem akarok, akkor egy mezõn voltunk, úgyhogy ott nem volt gáz. Személyes sértésnek érzem, hogy lepipált egy kutya, másrészt veszélyess.
A kérdező hozzászólása: Egy dog :)
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy nem tudok annyit kocogni, és az lassú neki. A határban bicikli mellett pedig egész szép sebességeket tudunk elérni, õ diktálja a tempót, és annyit fut, amennyit akar, de az megvan jó pár km, nem 5-6.

50*50 méteren mit éri meg tartani? Ha bejön, veszek még földet.

Legjobb válasz: ez az 50x50m mind az állatoké lenne? Mert akkor ott pár karámnak van hely. Szerintem disznókat.

ez az 50x50m mind az állatoké lenne? Mert akkor ott pár karámnak van hely. Szerintem disznókat.
az attól függ, hogy milyen a talaj, és hogy mennyit akarsz vele dolgozni. most már kissé késõn van elkezdeni, esetleg a borsó másodvetése még jó lenne. De ha feljavitani akarod a talajt, akkor lucernát, azt csak kaszálni kell. Vagy csicsókát is ültethetsz, az olyan mint a tarack, szinte semmi munka nincs vele
Esetleg kacsa, liba, vagy tyúk..de számításba jöhet a kecske, vagy akár a tehén is...néhány bárány...sokat ki lehet hozni belõle, ha folyton takarmányozod..:)
Terület nagyságom hasonló.Én elfeleztem és egyik felében lucerna van.A másik felét szintén feleztem és kukorica, cukorrépa, tök van az egyik felén a maradékon pedig valamilyen kalászos takarmány növény.Házi húsnak valók felnõnek belõle

Meddig tartott Nálatok, hogy gyermeketek csak pelenkába volt hajlandó kakilni? Pisilés már megy-főként bilibe, de a kakilás kizárólag pelenkába, követeli-sír, ha bilire akarom kakilásnál ültetni. Meddig fog ez még tartani?

Lányom 2,5 éves múlt , napközben bugyiban van, bilibe pisil csak alváshoz kap pelenkát, ill. kakiláshoz, mert a kakilás nem megy másként. Egyébként az is furcsa, hogy a WC-be sz?kít?vel is nagyon ritkán hajlandó pisilni (csak bili), érdemes venni WC-re fellép? színes kislétrát-ülökét a sz?kít?n kívül, az esetleg plusz segítség lenne?

Legjobb válasz: Én egyszerûen nem adtam rá pelust!Sem éjjel sem nappal, és éjjel felkeltettem egyszer félidõben pisilni!És raktam az ágyába vízhatlan lepedõt, így ha becsurgatott nem volt gond!A kakilásnál is ugyan ez volt!1-2 bekakilás után tudta hogy azt is a bilibe kell! Ha mindig pelust adsz rá a kakiláshoz, akkor megfogja szokni hogy ha a pelus rajtam van akkor van kaki! Ne adj rá pelust!Az én lányom 19 hónapos volt mikor szobatiszta lett 5 nap alatt!

Én egyszerûen nem adtam rá pelust!Sem éjjel sem nappal, és éjjel felkeltettem egyszer félidõben pisilni!És raktam az ágyába vízhatlan lepedõt, így ha becsurgatott nem volt gond!A kakilásnál is ugyan ez volt!1-2 bekakilás után tudta hogy azt is a bilibe kell! Ha mindig pelust adsz rá a kakiláshoz, akkor megfogja szokni hogy ha a pelus rajtam van akkor van kaki! Ne adj rá pelust!Az én lányom 19 hónapos volt mikor szobatiszta lett 5 nap alatt!
Az én fiam 3 éves múlt áprilisban és õ sem hajlandó máshova, mint a pelusba kakálni.Pedig mi már ovisak vagyunk, és nappali alváshoz sem kell már a pelenka, de a kaki csak abba megy.Nem értem miért olyan kényelmes az? Mondjuk õ megoldja, hogy reggelre van széklete, és akkor egész nap nincs gond, de az oviból is hazahozza... Lehet, hogy jó ötlet a létrás fellépõ, az talán plusz biztonságot ad.Próbáld ki, szerintem mi is kitalálunk valami magasító-szerûséget, aztán egy idõ múlva csak rájön, hogy jót akarunk neki... :) :) :)
Az én kisfiam is ugyanígy volt vele. Majdnem 3 éves volt, amikor hajlandó lett a dologra. Nyáron ahogy erõltettük a dolgot erõs pislogása lett. Amikor pislogott, mindig összeszorította a szemhélyait, úgyhogy felhagytunk az erõltetéssel és pár hét alatt abbahagayta a pislogását is. Éppenhogy ovi elõtt szokott rá a WC-re. Volt egy kisebb hasmenése és valahogy ez segítette át a nehezén. Egy biztos erõltetni nem szabad, elõbb utóbb menni fog. Örökké nem maradhat pelenkás. Ja és hozzáteszem nekem már éjjelre sem kellett pelenkát adnom rá, a pisilést meg kb egy évesen már bilibe, vagy a WC-be eresztette. Kitartás!!!

Kérdésem: A GYED mellett másik munkahelyre is elllehet menni dolgozni vagy ugyan oda kell visszamenni ha meg akarom tartani a Gyedet?

Legjobb válasz: Másik munkahelyre is elmehetsz, de ha jól tudom be kell jelenteni a jelenlegi munkáltatódnak, de nem biztos.

Másik munkahelyre is elmehetsz, de ha jól tudom be kell jelenteni a jelenlegi munkáltatódnak, de nem biztos.
Teljes munkaidõben nem mehetsz el másik munkahelyre.Kérdezz utána ennek is inkább.
De elmehet teljes munkaidõben is, illetve ahány órára akar, csak a lényeg, hogy mi van az eredeti munkaszerzõdésben, fõleg az ügyben, hogy tudatnia kell-e velük, hogy máshol akar dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Ennek vajon hol lehet utánna nézni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!