Találatok a következő kifejezésre: Ha meg tanítani a kutyáimnak a (8 db)

Egy cukorbeteg kutyát kutyasuliban meg úgy általánosságban miképpen lehet még tanítani a "jó modorra", ha nem kaphat jutalomfalatot?

Tudom, hogy a játék és a simogatás is a jutalmazások közé sorolhatók, de a játék nem nagyon szokta érdekelni, csak más kutyákkal, a simogatást pedig szereti, de csak azért nem tûnik úgy, hogy behívásra visszajönne.6 éves kan, keverék labrador,4 hónapja került hozzánk, mert az elõzõ gazdáik nem tudták vállalni az ellátását. Viszont nagyon kiszámíthatatlan, sokszor morog más kutyákra és volt, hogy meg is támadta õket, ezt póráz nélkül. Persze a 4 hónap alatt javult a helyzet, de úgy tûnik ezt kutyasuli nélkül nem fogjuk tudni megoldani. Továbbá ivartalanítva sincs, azt tervezzük 1-2 hónapon belül, ha már az orvosa is rábólint, de egyenlõre még azt mondta várjunk. Abban sem vagyok biztos, hogy segítene-e, de persze megpróbáljuk, csak remélem nem idegzõdött be nála ez a viselkedés. Ugyanis mielõtt cukros lett még teljesen normális volt, sõt nem válogatott kutyák közt, mindegyiket elfogadta és nem volt vele ilyen téren gond. Eleinte úgy tûnt nekem, hogy félelembõl csinálja ezeket a morgásokat, de mára már inkább azt mondanám a töke vezérli :-) Ha valaki tud jó sulit ajánlani Budapesten azt is szívesen veszem! Remélem nem felejtettem ki semmit!

Legjobb válasz: Miért nem kaphat jutalomfalatot? A virsliben, sajtban, májban, húsban stb nincs cukor. Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem.

Miért nem kaphat jutalomfalatot? A virsliben, sajtban, májban, húsban stb nincs cukor. Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem.
A neveléshez nem kell jutalomfalat. A behíváshoz pedig elsõsorban szintén tekintély kell, mert a kutya már tudja, szóval nem becsalogatni kell a kolbásszal, hanem elvárni és büntetni, ha nem csinálja. Egyébként szerintem nincs olyan kaja, amit a kutya szívesebben választana egy macska megkergetése vagy éppen egy jó kis balhé helyett. Szóval ha az iskolában ezeknek a problémáknak a megoldására fogjátok helyezni a hangsúlyt, nem származik hátrányotok abból, hogy nem kaphat jutalomfalatot. Egyébként semmilyet nem kaphat? Egy falat kekszet/tápot sem? A táp mennyiségének csökkentése mellett se?
Szia! Gyakorló cukorbetegként mondom, hogy a húsokban nincs szénhidrát, azt kaphat nyugodtan. :-) A májban van valamennyi, arról kérdezd meg a kutyadokit, hogy mennyit lehet adni neki. Szóval kaphat jutifalatot, csak nem mindegy, mit. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A kaja adagját azért nem csökkenthetjük, mert ki van számolva mennyit egyen, hogy az inzulintól ne essen le kórosan a cukra, mert abból kóma is lehet nála. Amúgy eleinte mi is a száraz tápjából vittünk valamennyit, de azt elég hamar megunta és nem nagyon érdekelte. Mi is arra gondoltunk, hogy a virsli nem tenne neki olyan rosszat. Szóval azzal fogunk próbálkozni :-)

Egy nagyon, , KEVERÉK" kutyát hogy lehet meg tanitani hogy a kiválasztott tárgyat ha eldobom hozza vissza? (TELJESEN HÜJE KUTYA, DE NAGYON ARI) (3HÓNAPOS)

KÉRLEK LEHETÖLEG BIZTOS VÁLASZOKAT ADJATOK.

Legjobb válasz: Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.

Én a napokban tanítottam meg egy éves kan keverék kutyának (menhelyi volt), hogy mi a gumilabda, hogy kell elkapni, ja dobom neki, mi a hozd, az add ide, vagy tegnap tettem a szájába a rongyot, ráztam és morogtam hozzá. Ma már morogva húzta a rongyot. Egy fiatal kutyát sok mindenre meg lehet tanítani, de türelem kell hozzá, hogy megértse, mit akarsz tõle.
Ezt olvasd el: Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud. Könyvtárban biztosan megtalálható.
Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.
A kérdező hozzászólása: ne harizzatok kérlek. mindenben igazatok van. nem vagyok valami ész bajnok. :( de kérlek ne sértegessetek. a nick nevemmel mire akartál célozni???
Szerintem a felhasználóneved passzol az írásmódodhoz és a közölnivalódhoz...
hüje??? És még a kutyádat fikázod?
Attól még mert keverék, nem hülye, sõt. Egyébként ugyanolyan értékû kutya mint a többi. Nyilván te is keverék vagy, ahogy mindannyian, innentõl kezdve nincs mirõl beszélni.
15-ös vagyok. A menhelyrõl örökbefogadott kutya tegnap talált a kertben egy fadarabot és hozta nekem, hogy dobjam neki. Persze tanították a menhelyen, de eddig ezt velem nem tette. Rongyhúzás a kedvenc szórakozása. És keverék.
A kérdező hozzászólása: véééééégre. köszönöm szépen. erre az 1 válaszra volt szükségem. csupán 1 oldal linkre. Thanx. mindenkinek köszönöm fáradozásáait.
Szia! Elõször is nincs olyan hogy hülye, taníthatatlan kutya! Minden csak nevelés kérdése. A nevelésben pedig nem számít hogy keverék, vagy fajtiszta. szerintem ez az oldal segíthet, de igazából, ha te onnan indulsz ki, hogy "hülye" a kutya, akkor szerintem ne sok eredményt várj. Mindegy. Sok sikert! http://shar0pei.webnode.hu/
szia! Most írok neked valami érdekeset: minden kutya keverék !! Na ezt emészd meg! Egy fajta legalább 4-5 másik fajta keveréke. Azokból lett kitenyésztve. A keverék is ugyanolyan okos, miért is ne lenne??
Elõször is a hülye ly nem j!Mind1 nem ide vágó. Másodszor meg elhiszem hogy nem úgy gondoltad a hülyét, de akkor írj butát vagy tanulatlant.Én se hülyézlek mert nem tudsz helyesen írni!Elég leminõsítõ vagy a kutyáddal. A kérdésedre a válasz. Mi úgy tanítottuk meg a kutyussal, hogy a labdáját bekentük fincsi kajával, (ez inkább ilyen felvágott féleség), megszagoltattuk vele és persze hogy utána ment, ahogy érezte a kaját a labdán hozta vissza csak ide adni nem akarta, utána jött a jutifali.Hozta a labdát, jutalomfalat és kiköpte.Dicsérd meg, simogasd is meg.Tudja hogy jól csinálta.Nekem ezt a kiképzõ mondta és bejött.Persze nem 10 perc alatt fogja megtanulni.Amúgy meg a keverék kutyák is nagyon ügyesek.Mindenre meg lehet Õket is tanítani.
teljesen mindegy milyen fajta, vagy keverék. ha nincs benne zsákmányszerzõ ösztön, akkor nem fog labdázni. Sõt el sem megy utána. Mutatok neked olyan németjuhászt, vagy vizslát is, amelyik rá sem néz a labdára.
én nekem már a 2 hónapos kutyám vissza hozza a labdát, és õ magától megtanulta. szerintem csak dobj el neki egy tenisz labdát aztán vedd ki a szájából és dob el megint, biztos örül, hogy futkoshat valamiért már :)
22 07: Hogy érted, hogy nem zsákmányos? Nem vadászkutya vagy azok keveréke? A pásztorkutyák legalább annyira szeretnek visszahozni valamit (labdát, papucsot stb.), mint a vadászkutyák. A lényeg az, hogy a gazdi holmija legyen, vagy legyen rajta a gazdi kezének a szaga.
"de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! " mi van?
ha nem zsákmányos, apportos a kiskutya, akkor a büdös életben semmit nem fog visszahozni. meg lehet majd neki tanitani, de az nem szórakozás lesz, hanem egy feladat, amiért majd jutalmat kap. Egy sipolós labdával még tehetsz egy próbát. megszólaltatod, felhivod rá a figyelmét és ugy, dobod el, hogy a kiskutya lássa.
Sipoló kisebb gumilabda, amit a szájába tud venni. Mutatod neki, megszagolgatja, aztán mutasd neki, hogy beteszed a szádba. Csak imitálni kell, meg fogja érteni. Dobod és mond neki, hozd. Rongyhúzást csak óvatosan, mert még tejfogai vannak. Mozgasd a rongyot a szeme elõtt, el fogja kapni, akkor kezd el lassan, morogva húzni. Ha gyakorolsz vele, hamar megtanulja.
Azért mert keverék, még ugyanúgy tanítható mint a többi kutya. Ha már van legalább három oltása iratkozz be vele egy kutya ovódába. Mindketten sokat fogtok tanulni. 100% tipp nincs, minden rajtad és a kutyán múlik.
A kérdező hozzászólása: segitesz néhány tanáccsal létszi???
A kérdező hozzászólása: jó magam is lány vagyok épp ezért felismerem a nõi beszédet. am én általában nem vagyok ojan tipusu aki szeret megbántani másokat ezért kérek bocsánatot. de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! kérlek a témára válaszolj.
A kérdező hozzászólása: te tuti lány vagy. ne haragudj. nem hüje csak probáltam szépen fogalmazni.
A kérdező hozzászólása: hú... ez nagyon király oldal. jobb mint gondoltam.

A kutyákat meg lehet valahogy tanítani, hogy hova mennyenek wc-zni? És ha igen akkor, hogy és mi kell hozzá?

Legjobb válasz: A kérdés az,hogy házon belül,vagy udvaron tartott kutya?

A kérdés az, hogy házon belül, vagy udvaron tartott kutya?
A kérdező hozzászólása: Udvaron
Hát megmondom az õszintét, benti kutyust nagyon könnyû rászoktatni (csináltam már nem is 1x, ismerõsöknek is segítettem) de a kinti kutyánál tanácstalan vagyok. Nekem is van 1 kinti kutyus, el van engedve, de sehogy nem tudom rászoktatni, hogy 1 helyre menjen.Megy végig mind2 udvaron, mikor hol jön rá... :/
Hát, bocsi de nem tudok segíteni neked.Az enyém kinti kutya, kiskorában össze-vissza wc-zet, de most egy helyre szokott menni. :)


Minden kutyát meg lehet tanítani az alapokra (pl. : ül, fekszik, marad stb. ), ha időben elkezdjük a tanítást?

Legjobb válasz: még ha nem idõben akkor is, csak több türelem és több gyakorlás kell hozzá

még ha nem idõben akkor is, csak több türelem és több gyakorlás kell hozzá
Természetesen! :D Példának okáért: a szüleim elváltak, van egy 5 éves húgom. Ritkán vagyunk apámnál, de könyörgésünkre vett magának egy kutyát. Egy éves múlt, ráadásul drótszõrû foxi, amiket nehéz tanítani. Már akár parancsszóra, akár csak kézjelre tud ülni, feküdni, tudja a behívást, teljesen szobatiszta - mindezt sikerült elérni egy alapból makacs fajtánál, méghozzá nem kölyök ebnél: egy hónap alatt! ;)
igen minden kutyát, még akkor is, ha nem idõben kezditek el
igen :) az en mostani 11 eves keverek kutyam 9 evesen tanulta meg az ul parancsot :D
Igen, tényleg akár idõs kutyát is, amíg nem okoz neki fájdalmat az adott mozdulat. Gyakorlatilag minden kutyát bármire meg lehet tanítani.
A kor nem számít.. egy ismerõsöm egy 6 éves kutyát fogadott örökbe és mindenre megtudta tanítani :)
A kérdező hozzászólása: Akkor az sem számít, hogy fajtiszta legyen, az sem, hogy mennyi idõs? Köszönöm a válaszokat! :)
# 2/7 vagyok Ne számít sem a fajta... bár, minden bizonnyal egy foxit mindig nehezebb lesz megtanítani bármire is, mint pl. egy goldent. (és ez nem azért van, mert, buták, hanem önfejûek)

Ha meg szeretném tanítani a kutyáimnak a "mellettem" parancsot, melyik kutya legyen kívül, a kistestű vagy a nagy?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!

Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!

Meg lehet tanítani csibészelni hogy mondjuk vezényszóra fogjon és eresszenek a kutyáim házilag és ha igen hogy?

Legjobb válasz: Nem lehet házilag megtanítani. Mondjuk amikor valamit húzkodtok akkor megtaníthatod ereszteni, akkor minden el fog ereszteni, de csibészelni nem szabad otthon! Csakis kutyaiskolában.

Nem lehet házilag megtanítani. Mondjuk amikor valamit húzkodtok akkor megtaníthatod ereszteni, akkor minden el fog ereszteni, de csibészelni nem szabad otthon! Csakis kutyaiskolában.

Van egy westie kutyám és már 5 éves. Kisebb korában nem foglalkoztam vele eleget mert én is kicsi voltam. Nem tanítottam meg a póráz nélküli sétára. Szerintetek még meg tudom tanítani. és ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: meg tudod tanítani, csak nehezebben. nézz utána a feltételes reflexnek és Pavlovnak. tanulmányozgasd egy picit és rájössz, hogy lehet egy feltételes reflexet kialakítani. csak pontos rendszeresség kell hozzá. és határozottság

meg tudod tanítani, csak nehezebben. nézz utána a feltételes reflexnek és Pavlovnak. tanulmányozgasd egy picit és rájössz, hogy lehet egy feltételes reflexet kialakítani. csak pontos rendszeresség kell hozzá. és határozottság
Kutyaiskola sosem késõ!
Elõször tegyél rá nyakörvet, hagyd, hogy abba flangáljon vagyis szokja meg a nyakörvet a nyakán. Mondjuk 1-órával utána akaszd rá a pórázt, aztán indulj el vele sétálni.
Rosszul olvastam el. Bocsi. Szintén kutyaiskola.
Igen, itt olyan berögzült dolgokon kell mindkettõtöknek változtatni, hogy kelleni fog hozzá a kutyaiskola.
A kutyát még tizenöt éves korában sem késõ tanítani. A kutyaiskola valóban szükséges, mert elsõsorban neked kell tanulni a kutyával bánni. Sok sikert!
az én kutyám(bolognese) 9 éves korában tanult meg pórázon sétálni. nekünk nem kellett a kutyaiskola. nyakörve mindig is volt, azt már ismerete, rátettem a pórázt, szagolgatta, aztán irány a park. eleinte húzott, de rövidre kell fogni a pórázt, h mindig melletted legyen, ha elõre akar szaladni csak picit rántasz rajta, h tudja, melletted a helye. Lexi 1-2 hónap alatt, napi 2 sétával nagyon ügyesen megtanult pórázon sétálni :) remélem neked is sikerül :)
Kutyaiskola:) Otthon a szobában is gyakorolhattok, de tudod egész más, ha úgy tanul meg rád hallgatni, hogy idegen környezetben, idegen emberek, és kutyák között van. Ha ott eléred azt, hogy hallgasson rád, akkor a sétánál sem lesz gond. És a kiképzõ nagyon sok olyan apróságra fel tudja hívni a figyelmedet, amit Te magadtól nem tudsz. Amikor én a yorkimmal jártam kutyaiskolába, kb.a 3. órán engem tolt le a kiképzõ, mondván, hogy nem veszem észre, amikor a kutyám a lábam mellett ül, és folyamatosan néz rám, hogy milyen utasítást fogok neki adni, vagy legalább megdícsérjem, amiért ügyesen a helyén marad..én meg a szomszédommal beszélgettem ezalatt... Pff. Jól megkaptam:) Azt mondta, hogy a kutyám nagyon ügyes, de tanuljak már meg rá figyelni. Szóval Neked is sokat fog segíteni a suli, hogy megismerd a kutyád reakcióit. Nagyon meg fog változni a kutyáddal a kapcsolatod egy tanfolyam elvégzése után. Természetesen pozitív irányba:)

Van esély rá, hogy a 2 éves puli kutyámat meg tudom arra tanítani, hogy embereket, akik nem a gazdái, azokat legalább megugassa (és ne menjen oda hozzá, meg stb)? Ha igen, hogyan?

Elég barátságos, de tud komoly is lenni. (Pl mikor legutóbb nagyon rosszat csinált, meg akartam verni, és már rendesen rám akart támadni...) Arra megtanítottam, hogy ha azt mondom neki, hogy fogd meg, akkor megy, és a madarakat hajkurássza, valamikor meg is fogja õket, meg ugat, stb... Értelmes válaszokat írjatok, kérlek!

Legjobb válasz: A puli nem házörzõ fajta. Elsõsorban terelõ, illetve jelzõ pásztorkutya. Nem németjuhász, hogy csibészeld. Általában más, nagyobb testû kutyákkal tartják együtt, pl komondorral jól kiegészítik egymást. A puli ugat, míg a komondor ténylegesen is õrzi a területet. Azt megteheted, hogy nem engeded másoknak, hogy fogdozzák, így kevésbé lesz barátságos. Sajnos a természetén nem tudsz változtatni.

A puli nem házörzõ fajta. Elsõsorban terelõ, illetve jelzõ pásztorkutya. Nem németjuhász, hogy csibészeld. Általában más, nagyobb testû kutyákkal tartják együtt, pl komondorral jól kiegészítik egymást. A puli ugat, míg a komondor ténylegesen is õrzi a területet. Azt megteheted, hogy nem engeded másoknak, hogy fogdozzák, így kevésbé lesz barátságos. Sajnos a természetén nem tudsz változtatni.
Vidd õrzõ-védõ képzésre. Lehet, hogy nem házõrzõ típus, de benne van a legtöbb puliban, hogy az idegeneknek elkapja a lábát, gatyaszárát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!