Találatok a következő kifejezésre: Ha meg tanítani a (23 db)

Minden kutyát meg lehet tanítani az alapokra (pl. : ül, fekszik, marad stb. ), ha időben elkezdjük a tanítást?

Legjobb válasz: még ha nem idõben akkor is, csak több türelem és több gyakorlás kell hozzá

még ha nem idõben akkor is, csak több türelem és több gyakorlás kell hozzá
Természetesen! :D Példának okáért: a szüleim elváltak, van egy 5 éves húgom. Ritkán vagyunk apámnál, de könyörgésünkre vett magának egy kutyát. Egy éves múlt, ráadásul drótszõrû foxi, amiket nehéz tanítani. Már akár parancsszóra, akár csak kézjelre tud ülni, feküdni, tudja a behívást, teljesen szobatiszta - mindezt sikerült elérni egy alapból makacs fajtánál, méghozzá nem kölyök ebnél: egy hónap alatt! ;)
igen minden kutyát, még akkor is, ha nem idõben kezditek el
igen :) az en mostani 11 eves keverek kutyam 9 evesen tanulta meg az ul parancsot :D
Igen, tényleg akár idõs kutyát is, amíg nem okoz neki fájdalmat az adott mozdulat. Gyakorlatilag minden kutyát bármire meg lehet tanítani.
A kor nem számít.. egy ismerõsöm egy 6 éves kutyát fogadott örökbe és mindenre megtudta tanítani :)
A kérdező hozzászólása: Akkor az sem számít, hogy fajtiszta legyen, az sem, hogy mennyi idõs? Köszönöm a válaszokat! :)
# 2/7 vagyok Ne számít sem a fajta... bár, minden bizonnyal egy foxit mindig nehezebb lesz megtanítani bármire is, mint pl. egy goldent. (és ez nem azért van, mert, buták, hanem önfejûek)

Ha szeretnék tanítani gyerekeket ( korrepetálni) de nincs meg a végzettségem, csak felsőfokú Angol és Német és ugye számlát nem tudok adni, az akkor teljesen fekete?

És ha fekete akkor lehetne valahogy legálissá tenni?

Legjobb válasz: Akkor az teljesen fekete. Vállalkozói igazolvány szükséges lenne. Adószámos magánszemély is végezheti, de csak ha idõszakos. Ha állandó, akkor mint vállalkozó magánszemély taníthatnál, képezhetnél. De az drága. Magában korrepetálásból nem igazán lehet fenntartani egy vállalkozást. Ha 1-2 diákról van szó, nem vészes. De ha ebbõl akarsz jövedelemre szert tenni, akkor nem javaslom hogy belemélyedj. Nem lehet.

Akkor az teljesen fekete. Vállalkozói igazolvány szükséges lenne. Adószámos magánszemély is végezheti, de csak ha idõszakos. Ha állandó, akkor mint vállalkozó magánszemély taníthatnál, képezhetnél. De az drága. Magában korrepetálásból nem igazán lehet fenntartani egy vállalkozást. Ha 1-2 diákról van szó, nem vészes. De ha ebbõl akarsz jövedelemre szert tenni, akkor nem javaslom hogy belemélyedj. Nem lehet.

Ha kint van a szobában a hullámos papagájom úgy meg lehet tanítani, hogy kint ráálljon az ujjamra?

Magától szokott kimenni, nem er?szakolom rá, hogy kijöjjön. Ez a 2. alkalom, hogy kijött. :) Ha adok kaját elfogadja mindig a kalitkában is és kint is szintén a kezemb?l ha odanyújtom felé. Az ujjamra is rá fog állni el?bb-utóbb kint a szobában??

Legjobb válasz: Valószínüleg rá fog, csak még kicsit bátorodik addig.

Valószínüleg rá fog, csak még kicsit bátorodik addig.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor reménykedem. :) Az nem befolyásolja õt, hogy amúgy 3-an vannak a kalitkában? Ha kint van, engem is még jobban meg fog szeretni, ugye? Olyanra is lehet számítani, hogy rárepül a fejemre vagy vállamra, meg odajön majd hozzám?
Hát több madarat is lehet együtt tartani úgy, hogy kötõdnek hozzád. Csak lassabban és nehezebben lehet õket magadhoz szoktatni, mintha egyedül lenne. Bár hozzáteszem így jobb neki, hogy vannak másik madarak is a közelében. Ha megszelidül akkor várható, hogy válladra, fejedre, hátadra száll.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.
Ha elrepül, megdöglik.Mindenképp vigyázz nehogy kirepüljön. És igen, ha megtanítod.
A kérdező hozzászólása: Szobában nem tud elrepülni. :) Zárva van olyankor az ablak és ajtó is.


És ha igen miért nem?
persze csak szorosan kösd oda valamihez :P
A kérdező hozzászólása: *Papagájoknak
Nem. Túl kicsit hozzá. Az ürüléküket könnyen fel lehet szedni egy zsebkendõvel.
"Az ürüléküket könnyen fel lehet szedni egy zsebkendõvel." Igen, én is azzal szoktam mikor beesik a tévé felsõ szellõzõrácsán, a könyvem lapjai közé, vagy a kanapé huzatára. A szõnyegbõl meg úgyis kiszívja a porszívó, ha már megszáradt és szétporladt...
Én mindig fel tudom szedni egy zsebkendõvel mivel nálam alap dolog és õk is tudják hogy tévére, könyvekre, számítógépre, stb nem mehetnek. A szõnyegrõl fel szoktam tudni szedni. De általában szõnyegre nem pottyantanak mert minden kedvenc helyük alatt vagy újságpapír van vagy az ágyam ami napközben le van takarva egy ronggyal amit idõnként mosunk, cserélünk tehát nem baj ha ráürítenek. Engem egyáltalán nem zavar hogy nem szobatiszták(ez a legkisebb problémám a papagájtartásban).
A kérdező hozzászólása: Aha, köszi.Akkor én is maradok a zsepis módszernél :o)

Egy nagyon, , KEVERÉK" kutyát hogy lehet meg tanitani hogy a kiválasztott tárgyat ha eldobom hozza vissza? (TELJESEN HÜJE KUTYA, DE NAGYON ARI) (3HÓNAPOS)

KÉRLEK LEHETÖLEG BIZTOS VÁLASZOKAT ADJATOK.

Legjobb válasz: Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.

Én a napokban tanítottam meg egy éves kan keverék kutyának (menhelyi volt), hogy mi a gumilabda, hogy kell elkapni, ja dobom neki, mi a hozd, az add ide, vagy tegnap tettem a szájába a rongyot, ráztam és morogtam hozzá. Ma már morogva húzta a rongyot. Egy fiatal kutyát sok mindenre meg lehet tanítani, de türelem kell hozzá, hogy megértse, mit akarsz tõle.
Ezt olvasd el: Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud. Könyvtárban biztosan megtalálható.
Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.
A kérdező hozzászólása: ne harizzatok kérlek. mindenben igazatok van. nem vagyok valami ész bajnok. :( de kérlek ne sértegessetek. a nick nevemmel mire akartál célozni???
Szerintem a felhasználóneved passzol az írásmódodhoz és a közölnivalódhoz...
hüje??? És még a kutyádat fikázod?
Attól még mert keverék, nem hülye, sõt. Egyébként ugyanolyan értékû kutya mint a többi. Nyilván te is keverék vagy, ahogy mindannyian, innentõl kezdve nincs mirõl beszélni.
15-ös vagyok. A menhelyrõl örökbefogadott kutya tegnap talált a kertben egy fadarabot és hozta nekem, hogy dobjam neki. Persze tanították a menhelyen, de eddig ezt velem nem tette. Rongyhúzás a kedvenc szórakozása. És keverék.
A kérdező hozzászólása: véééééégre. köszönöm szépen. erre az 1 válaszra volt szükségem. csupán 1 oldal linkre. Thanx. mindenkinek köszönöm fáradozásáait.
Szia! Elõször is nincs olyan hogy hülye, taníthatatlan kutya! Minden csak nevelés kérdése. A nevelésben pedig nem számít hogy keverék, vagy fajtiszta. szerintem ez az oldal segíthet, de igazából, ha te onnan indulsz ki, hogy "hülye" a kutya, akkor szerintem ne sok eredményt várj. Mindegy. Sok sikert! http://shar0pei.webnode.hu/
szia! Most írok neked valami érdekeset: minden kutya keverék !! Na ezt emészd meg! Egy fajta legalább 4-5 másik fajta keveréke. Azokból lett kitenyésztve. A keverék is ugyanolyan okos, miért is ne lenne??
Elõször is a hülye ly nem j!Mind1 nem ide vágó. Másodszor meg elhiszem hogy nem úgy gondoltad a hülyét, de akkor írj butát vagy tanulatlant.Én se hülyézlek mert nem tudsz helyesen írni!Elég leminõsítõ vagy a kutyáddal. A kérdésedre a válasz. Mi úgy tanítottuk meg a kutyussal, hogy a labdáját bekentük fincsi kajával, (ez inkább ilyen felvágott féleség), megszagoltattuk vele és persze hogy utána ment, ahogy érezte a kaját a labdán hozta vissza csak ide adni nem akarta, utána jött a jutifali.Hozta a labdát, jutalomfalat és kiköpte.Dicsérd meg, simogasd is meg.Tudja hogy jól csinálta.Nekem ezt a kiképzõ mondta és bejött.Persze nem 10 perc alatt fogja megtanulni.Amúgy meg a keverék kutyák is nagyon ügyesek.Mindenre meg lehet Õket is tanítani.
teljesen mindegy milyen fajta, vagy keverék. ha nincs benne zsákmányszerzõ ösztön, akkor nem fog labdázni. Sõt el sem megy utána. Mutatok neked olyan németjuhászt, vagy vizslát is, amelyik rá sem néz a labdára.
én nekem már a 2 hónapos kutyám vissza hozza a labdát, és õ magától megtanulta. szerintem csak dobj el neki egy tenisz labdát aztán vedd ki a szájából és dob el megint, biztos örül, hogy futkoshat valamiért már :)
22 07: Hogy érted, hogy nem zsákmányos? Nem vadászkutya vagy azok keveréke? A pásztorkutyák legalább annyira szeretnek visszahozni valamit (labdát, papucsot stb.), mint a vadászkutyák. A lényeg az, hogy a gazdi holmija legyen, vagy legyen rajta a gazdi kezének a szaga.
"de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! " mi van?
ha nem zsákmányos, apportos a kiskutya, akkor a büdös életben semmit nem fog visszahozni. meg lehet majd neki tanitani, de az nem szórakozás lesz, hanem egy feladat, amiért majd jutalmat kap. Egy sipolós labdával még tehetsz egy próbát. megszólaltatod, felhivod rá a figyelmét és ugy, dobod el, hogy a kiskutya lássa.
Sipoló kisebb gumilabda, amit a szájába tud venni. Mutatod neki, megszagolgatja, aztán mutasd neki, hogy beteszed a szádba. Csak imitálni kell, meg fogja érteni. Dobod és mond neki, hozd. Rongyhúzást csak óvatosan, mert még tejfogai vannak. Mozgasd a rongyot a szeme elõtt, el fogja kapni, akkor kezd el lassan, morogva húzni. Ha gyakorolsz vele, hamar megtanulja.
Azért mert keverék, még ugyanúgy tanítható mint a többi kutya. Ha már van legalább három oltása iratkozz be vele egy kutya ovódába. Mindketten sokat fogtok tanulni. 100% tipp nincs, minden rajtad és a kutyán múlik.
A kérdező hozzászólása: segitesz néhány tanáccsal létszi???
A kérdező hozzászólása: jó magam is lány vagyok épp ezért felismerem a nõi beszédet. am én általában nem vagyok ojan tipusu aki szeret megbántani másokat ezért kérek bocsánatot. de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! kérlek a témára válaszolj.
A kérdező hozzászólása: te tuti lány vagy. ne haragudj. nem hüje csak probáltam szépen fogalmazni.
A kérdező hozzászólása: hú... ez nagyon király oldal. jobb mint gondoltam.

A 2éves kan törpe pincserem rendszeresen ugat (sír) ha elmegyek otthonról, amivel őrületbe kergeti a szomszédokat. Ilyen korban lehet még tanítani, h higgadtabban kezelje ezt? Ha igen milyen módszereket javasoltok? Köszönöm.

Legjobb válasz: Ez azért van, mert õ gondolja magát a falkavezérnek, és stresszes, mert az egyik falkatagja nincs a közelébe. Egyszerûen rendezd vele a vezérségi viszonyokat és megoldódik

Ez azért van, mert õ gondolja magát a falkavezérnek, és stresszes, mert az egyik falkatagja nincs a közelébe. Egyszerûen rendezd vele a vezérségi viszonyokat és megoldódik
Szeparációs stressz, falkavezérség. Ezekre guglizz rá, mûvelõdj, és próbáld megoldani, ha pedig nem megy, kérj segítséget szakembertõl.

Ha meg szeretném tanítani előbb-utóbb önállóan inni a babámat (6, 5 hós), hogyan kezdjem?

Cumisüveget simán elfogadja, néha kap bel?le tejcit (amúgy szopizós). Cs?rös pohárral indítsak, vagy itatópohárral? Egyáltalán mi a különbség közöttük?

Legjobb válasz: Elsönek inkább csörös pohárral,majd utánna sima itato pohárral.A különbség közöttük,hogy a csöröspohárral jobban tud önállosulni.Õ fogja,irányitja stb.

Elsönek inkább csörös pohárral, majd utánna sima itato pohárral.A különbség közöttük, hogy a csöröspohárral jobban tud önállosulni.Õ fogja, irányitja stb.
mi 6 hósak vagyunk, próbálkoztam vele, amúgy az elejét cumisüveges sajnos. Csõrös pohárral csak játszott, a kezébe adtam, de nem tudta, mit kezdjen vele. Az aventnek van tanító cumisüvegje, én azzal kezdtem végül. tulajdonképpen a cumisüvegre lehet két kis fogót ráthúzni, olyan mint a babapoharaknak a füle. Mivel a cumisüveget ismerte és mindig fogni akarta, ezt is megfogta, és ezt egybõl a szájába is tette. A baj csak az, mint a sima cümisüvegnél is, hogy mihelyt a szájához ér vele, kikapja onnan, úgyhogy a mozdulat megvan, de inni még nem tud egyedül:-) hát, gyakorlunk. amúgy ilyenkor a cumisüvegre egyes lyukú cumit szoktam tenni, így ha fejre fordítja, akkor is csak pár csepp folyik ki belõle. Pohárból ha itatom, akkor szépen iszik, de egyedül nem fogja meg, és egyelõre nagyon kell koncentrálnia, sokszor fele kifolyik a száján, lehet hogy sok amit öntök a szájába.
Szia! Ezt mi is épp tegnap keztük el gyakorolni a 6 hós lányommal.Én csõrös poharat vettem, elõször csak rágcsálta szórakozott vele, aztán egyszer megszivta és utána már tudta mit kell vele csinálni.Amúgy van füle meg tudja fogni.De azt gondolom, hogy egy párszor még gyakorolni kell(mint a kanállal evést)hogy megszokja, de sztem nem lesz gond:)

Ha egy cica a lakásban van, mik a legfontosabb tudnivalók, amit meg kell tanítani a cicának?

Legjobb válasz: Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).

Hol van a macskaalom, hova nem szabad mennie (pl. kamra, szekrény, függöny stb., mit nem szabad csinálnia (pl. ne másszon fel mindekire, stb.).
Szerintem abszolut te döntöd el, hogy mit tanítasz meg a cicádnak. Az jó, ha tudja, hol az alom, a kajája meg a fekhelye:-) De ezenkívül a te döntésed. Hova nem mehet, mit nem csinálhat, ezeket meg kell tanítanod neki. Nekem meg kellett tanítanom, hogy ne egye a virágot és a tengerimalacot, ne menjen a konyhaasztalra és ne rágja a vezetékeket. :-)

Ha meg szeretném tanítani a kutyáimnak a "mellettem" parancsot, melyik kutya legyen kívül, a kistestű vagy a nagy?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!

Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!