Találatok a következő kifejezésre: Ha meg tanítani (39 db)

Egy cukorbeteg kutyát kutyasuliban meg úgy általánosságban miképpen lehet még tanítani a "jó modorra", ha nem kaphat jutalomfalatot?

Tudom, hogy a játék és a simogatás is a jutalmazások közé sorolhatók, de a játék nem nagyon szokta érdekelni, csak más kutyákkal, a simogatást pedig szereti, de csak azért nem tûnik úgy, hogy behívásra visszajönne.6 éves kan, keverék labrador,4 hónapja került hozzánk, mert az elõzõ gazdáik nem tudták vállalni az ellátását. Viszont nagyon kiszámíthatatlan, sokszor morog más kutyákra és volt, hogy meg is támadta õket, ezt póráz nélkül. Persze a 4 hónap alatt javult a helyzet, de úgy tûnik ezt kutyasuli nélkül nem fogjuk tudni megoldani. Továbbá ivartalanítva sincs, azt tervezzük 1-2 hónapon belül, ha már az orvosa is rábólint, de egyenlõre még azt mondta várjunk. Abban sem vagyok biztos, hogy segítene-e, de persze megpróbáljuk, csak remélem nem idegzõdött be nála ez a viselkedés. Ugyanis mielõtt cukros lett még teljesen normális volt, sõt nem válogatott kutyák közt, mindegyiket elfogadta és nem volt vele ilyen téren gond. Eleinte úgy tûnt nekem, hogy félelembõl csinálja ezeket a morgásokat, de mára már inkább azt mondanám a töke vezérli :-) Ha valaki tud jó sulit ajánlani Budapesten azt is szívesen veszem! Remélem nem felejtettem ki semmit!

Legjobb válasz: Miért nem kaphat jutalomfalatot? A virsliben, sajtban, májban, húsban stb nincs cukor. Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem.

Miért nem kaphat jutalomfalatot? A virsliben, sajtban, májban, húsban stb nincs cukor. Bocsánat ha hülyeséget kérdeztem.
A neveléshez nem kell jutalomfalat. A behíváshoz pedig elsõsorban szintén tekintély kell, mert a kutya már tudja, szóval nem becsalogatni kell a kolbásszal, hanem elvárni és büntetni, ha nem csinálja. Egyébként szerintem nincs olyan kaja, amit a kutya szívesebben választana egy macska megkergetése vagy éppen egy jó kis balhé helyett. Szóval ha az iskolában ezeknek a problémáknak a megoldására fogjátok helyezni a hangsúlyt, nem származik hátrányotok abból, hogy nem kaphat jutalomfalatot. Egyébként semmilyet nem kaphat? Egy falat kekszet/tápot sem? A táp mennyiségének csökkentése mellett se?
Szia! Gyakorló cukorbetegként mondom, hogy a húsokban nincs szénhidrát, azt kaphat nyugodtan. :-) A májban van valamennyi, arról kérdezd meg a kutyadokit, hogy mennyit lehet adni neki. Szóval kaphat jutifalatot, csak nem mindegy, mit. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A kaja adagját azért nem csökkenthetjük, mert ki van számolva mennyit egyen, hogy az inzulintól ne essen le kórosan a cukra, mert abból kóma is lehet nála. Amúgy eleinte mi is a száraz tápjából vittünk valamennyit, de azt elég hamar megunta és nem nagyon érdekelte. Mi is arra gondoltunk, hogy a virsli nem tenne neki olyan rosszat. Szóval azzal fogunk próbálkozni :-)

Ha szeretnék tanítani gyerekeket ( korrepetálni) de nincs meg a végzettségem, csak felsőfokú Angol és Német és ugye számlát nem tudok adni, az akkor teljesen fekete?

És ha fekete akkor lehetne valahogy legálissá tenni?

Legjobb válasz: Akkor az teljesen fekete. Vállalkozói igazolvány szükséges lenne. Adószámos magánszemély is végezheti, de csak ha idõszakos. Ha állandó, akkor mint vállalkozó magánszemély taníthatnál, képezhetnél. De az drága. Magában korrepetálásból nem igazán lehet fenntartani egy vállalkozást. Ha 1-2 diákról van szó, nem vészes. De ha ebbõl akarsz jövedelemre szert tenni, akkor nem javaslom hogy belemélyedj. Nem lehet.

Akkor az teljesen fekete. Vállalkozói igazolvány szükséges lenne. Adószámos magánszemély is végezheti, de csak ha idõszakos. Ha állandó, akkor mint vállalkozó magánszemély taníthatnál, képezhetnél. De az drága. Magában korrepetálásból nem igazán lehet fenntartani egy vállalkozást. Ha 1-2 diákról van szó, nem vészes. De ha ebbõl akarsz jövedelemre szert tenni, akkor nem javaslom hogy belemélyedj. Nem lehet.

Egy nagyon, , KEVERÉK" kutyát hogy lehet meg tanitani hogy a kiválasztott tárgyat ha eldobom hozza vissza? (TELJESEN HÜJE KUTYA, DE NAGYON ARI) (3HÓNAPOS)

KÉRLEK LEHETÖLEG BIZTOS VÁLASZOKAT ADJATOK.

Legjobb válasz: Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.

Én a napokban tanítottam meg egy éves kan keverék kutyának (menhelyi volt), hogy mi a gumilabda, hogy kell elkapni, ja dobom neki, mi a hozd, az add ide, vagy tegnap tettem a szájába a rongyot, ráztam és morogtam hozzá. Ma már morogva húzta a rongyot. Egy fiatal kutyát sok mindenre meg lehet tanítani, de türelem kell hozzá, hogy megértse, mit akarsz tõle.
Ezt olvasd el: Csányi Vilmos: Bukfenc mindent tud. Könyvtárban biztosan megtalálható.
Elõször is, nem "hüje", hanem hülye. Milyen jogon várod el a kutyádtól, hogy okos legyen, ha te sem vagy az értelem bajnoka? (Már a nickneved is sokat elárul rólad.) Egyébként, hogy a kérdésedre válaszoljak: a kutya nem hülye, attól még, hogy keverék, ugyanannyira tanítható, mint a többi. Lehet, hogy te nem választottál jó módszert.
A kérdező hozzászólása: ne harizzatok kérlek. mindenben igazatok van. nem vagyok valami ész bajnok. :( de kérlek ne sértegessetek. a nick nevemmel mire akartál célozni???
Szerintem a felhasználóneved passzol az írásmódodhoz és a közölnivalódhoz...
hüje??? És még a kutyádat fikázod?
Attól még mert keverék, nem hülye, sõt. Egyébként ugyanolyan értékû kutya mint a többi. Nyilván te is keverék vagy, ahogy mindannyian, innentõl kezdve nincs mirõl beszélni.
15-ös vagyok. A menhelyrõl örökbefogadott kutya tegnap talált a kertben egy fadarabot és hozta nekem, hogy dobjam neki. Persze tanították a menhelyen, de eddig ezt velem nem tette. Rongyhúzás a kedvenc szórakozása. És keverék.
A kérdező hozzászólása: véééééégre. köszönöm szépen. erre az 1 válaszra volt szükségem. csupán 1 oldal linkre. Thanx. mindenkinek köszönöm fáradozásáait.
Szia! Elõször is nincs olyan hogy hülye, taníthatatlan kutya! Minden csak nevelés kérdése. A nevelésben pedig nem számít hogy keverék, vagy fajtiszta. szerintem ez az oldal segíthet, de igazából, ha te onnan indulsz ki, hogy "hülye" a kutya, akkor szerintem ne sok eredményt várj. Mindegy. Sok sikert! http://shar0pei.webnode.hu/
szia! Most írok neked valami érdekeset: minden kutya keverék !! Na ezt emészd meg! Egy fajta legalább 4-5 másik fajta keveréke. Azokból lett kitenyésztve. A keverék is ugyanolyan okos, miért is ne lenne??
Elõször is a hülye ly nem j!Mind1 nem ide vágó. Másodszor meg elhiszem hogy nem úgy gondoltad a hülyét, de akkor írj butát vagy tanulatlant.Én se hülyézlek mert nem tudsz helyesen írni!Elég leminõsítõ vagy a kutyáddal. A kérdésedre a válasz. Mi úgy tanítottuk meg a kutyussal, hogy a labdáját bekentük fincsi kajával, (ez inkább ilyen felvágott féleség), megszagoltattuk vele és persze hogy utána ment, ahogy érezte a kaját a labdán hozta vissza csak ide adni nem akarta, utána jött a jutifali.Hozta a labdát, jutalomfalat és kiköpte.Dicsérd meg, simogasd is meg.Tudja hogy jól csinálta.Nekem ezt a kiképzõ mondta és bejött.Persze nem 10 perc alatt fogja megtanulni.Amúgy meg a keverék kutyák is nagyon ügyesek.Mindenre meg lehet Õket is tanítani.
teljesen mindegy milyen fajta, vagy keverék. ha nincs benne zsákmányszerzõ ösztön, akkor nem fog labdázni. Sõt el sem megy utána. Mutatok neked olyan németjuhászt, vagy vizslát is, amelyik rá sem néz a labdára.
én nekem már a 2 hónapos kutyám vissza hozza a labdát, és õ magától megtanulta. szerintem csak dobj el neki egy tenisz labdát aztán vedd ki a szájából és dob el megint, biztos örül, hogy futkoshat valamiért már :)
22 07: Hogy érted, hogy nem zsákmányos? Nem vadászkutya vagy azok keveréke? A pásztorkutyák legalább annyira szeretnek visszahozni valamit (labdát, papucsot stb.), mint a vadászkutyák. A lényeg az, hogy a gazdi holmija legyen, vagy legyen rajta a gazdi kezének a szaga.
"de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! " mi van?
ha nem zsákmányos, apportos a kiskutya, akkor a büdös életben semmit nem fog visszahozni. meg lehet majd neki tanitani, de az nem szórakozás lesz, hanem egy feladat, amiért majd jutalmat kap. Egy sipolós labdával még tehetsz egy próbát. megszólaltatod, felhivod rá a figyelmét és ugy, dobod el, hogy a kiskutya lássa.
Sipoló kisebb gumilabda, amit a szájába tud venni. Mutatod neki, megszagolgatja, aztán mutasd neki, hogy beteszed a szádba. Csak imitálni kell, meg fogja érteni. Dobod és mond neki, hozd. Rongyhúzást csak óvatosan, mert még tejfogai vannak. Mozgasd a rongyot a szeme elõtt, el fogja kapni, akkor kezd el lassan, morogva húzni. Ha gyakorolsz vele, hamar megtanulja.
Azért mert keverék, még ugyanúgy tanítható mint a többi kutya. Ha már van legalább három oltása iratkozz be vele egy kutya ovódába. Mindketten sokat fogtok tanulni. 100% tipp nincs, minden rajtad és a kutyán múlik.
A kérdező hozzászólása: segitesz néhány tanáccsal létszi???
A kérdező hozzászólása: jó magam is lány vagyok épp ezért felismerem a nõi beszédet. am én általában nem vagyok ojan tipusu aki szeret megbántani másokat ezért kérek bocsánatot. de ez nem , , TÁRSKERESÕ"-oldal szóval STOP!!! kérlek a témára válaszolj.
A kérdező hozzászólása: te tuti lány vagy. ne haragudj. nem hüje csak probáltam szépen fogalmazni.
A kérdező hozzászólása: hú... ez nagyon király oldal. jobb mint gondoltam.


A 2éves kan törpe pincserem rendszeresen ugat (sír) ha elmegyek otthonról, amivel őrületbe kergeti a szomszédokat. Ilyen korban lehet még tanítani, h higgadtabban kezelje ezt? Ha igen milyen módszereket javasoltok? Köszönöm.

Legjobb válasz: Ez azért van, mert õ gondolja magát a falkavezérnek, és stresszes, mert az egyik falkatagja nincs a közelébe. Egyszerûen rendezd vele a vezérségi viszonyokat és megoldódik

Ez azért van, mert õ gondolja magát a falkavezérnek, és stresszes, mert az egyik falkatagja nincs a közelébe. Egyszerûen rendezd vele a vezérségi viszonyokat és megoldódik
Szeparációs stressz, falkavezérség. Ezekre guglizz rá, mûvelõdj, és próbáld megoldani, ha pedig nem megy, kérj segítséget szakembertõl.

Szobatisztaságra lehet még tanítani egy 7 hónapos kutyát? És ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Sûrûn vidd ki, ha lehet hosszabb idõre. Hozzá fog szokni, csak legyél türelmes.

Persze, hogy lehet. Sûrûn vidd ki, ha lehet hosszabb idõre. Hozzá fog szokni, csak legyél türelmes.
Persze. Ugyanúgy, ahogy a többi kutyát. Konkrét módszerekért használd a google-t, vagy itt jobb fent a keresõt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! most akarom megvenni ezt a bizonyos 7hónapos kutyát, de elõtte tudni akartam, h. ilyen korban idomítható-e még. köszi még1x
10+ évesen is bármire meg lehet õket tanítani. Az idomítás szót pedig kérlek, felejtsd el, nem cirkuszi elefánt ez, hanem kutya, akit jó társsá kell nevelni.

Ha meg szeretném tanítani a kutyáimnak a "mellettem" parancsot, melyik kutya legyen kívül, a kistestű vagy a nagy?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!

Én úgy gondolom, hogy az legyen melletted amelyik a szófogadatlanabb!Így meg tudod regulázni és nem viszi rosszba a másikat sem!

Ha meg szeretném tanítani előbb-utóbb önállóan inni a babámat (6, 5 hós), hogyan kezdjem?

Cumisüveget simán elfogadja, néha kap bel?le tejcit (amúgy szopizós). Cs?rös pohárral indítsak, vagy itatópohárral? Egyáltalán mi a különbség közöttük?

Legjobb válasz: Elsönek inkább csörös pohárral,majd utánna sima itato pohárral.A különbség közöttük,hogy a csöröspohárral jobban tud önállosulni.Õ fogja,irányitja stb.

Elsönek inkább csörös pohárral, majd utánna sima itato pohárral.A különbség közöttük, hogy a csöröspohárral jobban tud önállosulni.Õ fogja, irányitja stb.
mi 6 hósak vagyunk, próbálkoztam vele, amúgy az elejét cumisüveges sajnos. Csõrös pohárral csak játszott, a kezébe adtam, de nem tudta, mit kezdjen vele. Az aventnek van tanító cumisüvegje, én azzal kezdtem végül. tulajdonképpen a cumisüvegre lehet két kis fogót ráthúzni, olyan mint a babapoharaknak a füle. Mivel a cumisüveget ismerte és mindig fogni akarta, ezt is megfogta, és ezt egybõl a szájába is tette. A baj csak az, mint a sima cümisüvegnél is, hogy mihelyt a szájához ér vele, kikapja onnan, úgyhogy a mozdulat megvan, de inni még nem tud egyedül:-) hát, gyakorlunk. amúgy ilyenkor a cumisüvegre egyes lyukú cumit szoktam tenni, így ha fejre fordítja, akkor is csak pár csepp folyik ki belõle. Pohárból ha itatom, akkor szépen iszik, de egyedül nem fogja meg, és egyelõre nagyon kell koncentrálnia, sokszor fele kifolyik a száján, lehet hogy sok amit öntök a szájába.
Szia! Ezt mi is épp tegnap keztük el gyakorolni a 6 hós lányommal.Én csõrös poharat vettem, elõször csak rágcsálta szórakozott vele, aztán egyszer megszivta és utána már tudta mit kell vele csinálni.Amúgy van füle meg tudja fogni.De azt gondolom, hogy egy párszor még gyakorolni kell(mint a kanállal evést)hogy megszokja, de sztem nem lesz gond:)

A tojó hullámos papagájt meg lehet tanítani beszélni, ha egyedül van? Azt tudom, hogy a fiú hullámos papagájt meg lehet tanítani beszélni, ha egyedül van. Beszédre akarom tanítani, így csak egyet szeretnék. Tojót, vagy hímet ajánlotok?

Legjobb válasz: Nekünk is volt 2.A lány megfázott és elpusztult.Egy kis ideig egydül volt a him.Vettúnk neki egy kis tükröt.Majd egy ujjabb párt.Nagyon jól kijönnek. Nekünk ebben a kis idõben az vlt a tapasztalatunk ,hogy a him az rendesebb..és talán jobban is alkalmazható

Nekünk is volt 2.A lány megfázott és elpusztult.Egy kis ideig egydül volt a him.Vettúnk neki egy kis tükröt.Majd egy ujjabb párt.Nagyon jól kijönnek. Nekünk ebben a kis idõben az vlt a tapasztalatunk , hogy a him az rendesebb..és talán jobban is alkalmazható
Vettúnk neki egy kis tükröt.Majd egy ujjabb párt.Nagyon jól kijönnek. hehe :D:D ez nagyon jó, ez nagyon tetszik :) :D:D:D
Szerintem hímet. Nekem volt egy nagyon sokáig és a nevét tényleg megtanulta kimondani.
Én himet ajánlok.
A kérdező hozzászólása: Mikor kicsi voltam, akkor volt egy hímünk, több, mint 12 évig élt. Õ nagyon sok mindent megtanult: szavakat, rövidebb mondatokat. Pl.: Hány óra? Ilyenkor mindig megmondtuk neki a pontos idõt...nagyon tetszett. Ráadásul tisztán, érthetõen beszélt; mások számára is.
A kérdező hozzászólása: Ja, köszi a válaszokat! Amúgy én is hím párti vagyok, lehet, hogy pont azért, mert kicsiként úgymond ebbe nõttem fel. :)
Igaz a hím jobban tud beszélni, de a tojót se becsüljük le. Fõleg azért mert én is lány vagyok. A tojót is meglehet tanítani ugyan úgy mint a hímet!

Van egy westie kutyám és már 5 éves. Kisebb korában nem foglalkoztam vele eleget mert én is kicsi voltam. Nem tanítottam meg a póráz nélküli sétára. Szerintetek még meg tudom tanítani. és ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: meg tudod tanítani, csak nehezebben. nézz utána a feltételes reflexnek és Pavlovnak. tanulmányozgasd egy picit és rájössz, hogy lehet egy feltételes reflexet kialakítani. csak pontos rendszeresség kell hozzá. és határozottság

meg tudod tanítani, csak nehezebben. nézz utána a feltételes reflexnek és Pavlovnak. tanulmányozgasd egy picit és rájössz, hogy lehet egy feltételes reflexet kialakítani. csak pontos rendszeresség kell hozzá. és határozottság
Kutyaiskola sosem késõ!
Elõször tegyél rá nyakörvet, hagyd, hogy abba flangáljon vagyis szokja meg a nyakörvet a nyakán. Mondjuk 1-órával utána akaszd rá a pórázt, aztán indulj el vele sétálni.
Rosszul olvastam el. Bocsi. Szintén kutyaiskola.
Igen, itt olyan berögzült dolgokon kell mindkettõtöknek változtatni, hogy kelleni fog hozzá a kutyaiskola.
A kutyát még tizenöt éves korában sem késõ tanítani. A kutyaiskola valóban szükséges, mert elsõsorban neked kell tanulni a kutyával bánni. Sok sikert!
az én kutyám(bolognese) 9 éves korában tanult meg pórázon sétálni. nekünk nem kellett a kutyaiskola. nyakörve mindig is volt, azt már ismerete, rátettem a pórázt, szagolgatta, aztán irány a park. eleinte húzott, de rövidre kell fogni a pórázt, h mindig melletted legyen, ha elõre akar szaladni csak picit rántasz rajta, h tudja, melletted a helye. Lexi 1-2 hónap alatt, napi 2 sétával nagyon ügyesen megtanult pórázon sétálni :) remélem neked is sikerül :)
Kutyaiskola:) Otthon a szobában is gyakorolhattok, de tudod egész más, ha úgy tanul meg rád hallgatni, hogy idegen környezetben, idegen emberek, és kutyák között van. Ha ott eléred azt, hogy hallgasson rád, akkor a sétánál sem lesz gond. És a kiképzõ nagyon sok olyan apróságra fel tudja hívni a figyelmedet, amit Te magadtól nem tudsz. Amikor én a yorkimmal jártam kutyaiskolába, kb.a 3. órán engem tolt le a kiképzõ, mondván, hogy nem veszem észre, amikor a kutyám a lábam mellett ül, és folyamatosan néz rám, hogy milyen utasítást fogok neki adni, vagy legalább megdícsérjem, amiért ügyesen a helyén marad..én meg a szomszédommal beszélgettem ezalatt... Pff. Jól megkaptam:) Azt mondta, hogy a kutyám nagyon ügyes, de tanuljak már meg rá figyelni. Szóval Neked is sokat fog segíteni a suli, hogy megismerd a kutyád reakcióit. Nagyon meg fog változni a kutyáddal a kapcsolatod egy tanfolyam elvégzése után. Természetesen pozitív irányba:)

Meg lehet tanitani egy 2 éves utcára dobot, rossz sorsu, havanese kutyust hogy ot jöjön meletem még ha nincs is poráz rajta? Mert találtunk egy kutyust de. Gazdi meg let de nem kellet neki és mi meg meg tartjuk

Legjobb válasz: Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.

Meg lehet termeszetesen, meg egy 10evest is. De, ha ezt a kerdest te itt rakod fel, ebbol egyertelmuen kiderul, hogy egyedul nem fog menni, kutyaiskolaba kell menni, vagy pedig a netet napokon at kell bujni es ezzel kapcsolatos temakat olvasni folyamatosan. Itt ugyanis nem lehet leirni, es kulonben is irasbol sosem fogod megtanulni, max videobol, vagy ha eloben latod es csinalod is, es a kikepzo latja, hogy mit csinalsz rosszul. Kizart, hogy csak olvasasbol ugy meg fogod tudni tanulni, hogy nem fogsz hibazni. Nem olyan egyszeru.
A doki sem képes csodákra. Nem lát se a kutya dns-be, se a múltjába hogy megmondja kik a felmenõi. Õ az állat egészségével foglalkozik, nem a származással.
A kérdező hozzászólása: oké de csináltunk dns tesztetcsak még nem kaptuk meg na de mind 1
nem az orvos állapitja meg hogy a kutyád fajtatiszta-e és te sem ... 4 kutyád van és nem tudod hol van állatorvos?
A kérdező hozzászólása: mivel nem a 10 kerületibe járunk talán azért
A kérdező hozzászólása: akor ki álapitja meg?az ur isten?hagyuk má
Botrány a helyesírásod :S:S
a törzskönyv meg a küllembíró, bazzmeg ... komolyan mondom ... nincs otthon egy lapát? megkérhetnéd faterod üssön már agyon mielött nekiállsz szaporodni ...
A kérdező hozzászólása: üsön téged agyon valami te fasz.szopo bu.zi álljál le mert visza duglak anyucikádba
A kérdező hozzászólása: pedig az enyém az de mindegy.figyu a tk es kutyát is orvos látja és jol ki vizsgálja de az enyém is ki van vizsgálva és fatatiszta a kutya
A törzskönyv nélküli kutyák keveréknek számítanak, max hasonlítanak egy bizonyos fajtára, de senki nem tudja bizonyítani, hogy tényleg az-e.
A kérdező hozzászólása: az nem baj akor is csinálok hogy örüljön mindenki mert törzskönyv néküli kutya az márt feltétlen korcs?azt mondja mindenki pedig volt dokinál is a kutyusom
A kérdező hozzászólása: azt én is tudom.de csak azért kérdeztem mert még felnöt kutyát nem tanitotam még ugy mert én csak kis kölyök kutyát tanitotam még .de azért köszönöm.és nagyábol tisztában vagyok a fajtával
Kutya suliba kell vinni. Hozzáértéssel, türelemmel és szeretettel bármire meglehet tanítani egy kutyát amire fizikailag képes.
A kérdező hozzászólása: okéska és ez menyibe kerülhet 1 honapra ?meg a 10.ker be hol van ?ja és az állat orvos az hol van a 10 .kerbe?mert mi egy szakorvoshoz vittük de az a 17 be van
Te írtad ki a szaporítós kérdést is igaz?
A kérdező hozzászólása: ign de nekem van egy hofehér havanese kutyusom is. és amit találtunk nem öt akarjuk vinni hanem a 4 évest és neki vannak papirjai csak tk nincs de öt vettük
Ha nincs tk, akkor nem fajtatiszta. És akkor nem tenyésztõtõl vettétek hanem szaporítótól. olcsokutya.uw.hu
A kérdező hozzászólása: pedig fajta kutya mert meg izsgáltuk és fogunk csináltatni tk-et
Felnõtt kórban tkt csinálni csak dns vizsgálattal lehet. És az több százezer forint.
Ennyit a Gy.k.-rõl. Jön egy kérdés, erre a válasz kötekedés hogy nem is fajtatiszta, meg leszóljuk a másik helyesírását. Ehez értessz csak? Nagyszerû... A másik, ha a kutya megkapja a tk.-t akkor lesz fajtatisztam, addig nem? Na ne már... Egy fajtatiszta kutya amíg nincs tk-ztatva addig korcs? Onnantol h megkapja nem az? És aki ezzel spórol, hogy nem tk-s kutyát vesz, akkor már korcsot vesz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!