Találatok a következő kifejezésre: Ha meg kérni (194 db)

Valaki elmagyarázná nekem, ha meg kérném?

Egy kis simple future and future continous feladatsort találtam az interneten gondoltam neki esek így kezdő létemre. Egy ilyen feladatba botlottam, valaki magyarázza el nekem legyen szíves.: The boy [will be taught]how to swim when he grows up. You [will be given] a prize if you come first in the examination. Az érdekelne, hogy a kapcsos zárójelbe miért kerül múlt idő?

Legjobb válasz: Igen, érthetõ, köszönöm. Már az is nagy segítség volt, hogy megtudtam, hogy ezt nevezik passzív, szenvedõ szerkezetnek.

A kérdező hozzászólása: Igen, érthetõ, köszönöm. Már az is nagy segítség volt, hogy megtudtam, hogy ezt nevezik passzív, szenvedõ szerkezetnek.

Nem lenne gáz, ha meg kérném a barátom élvezzen az arcomra?

Kicsit felakarom dobni a dolgot mert mindig szájba megy el,szinte már természetes neki. Nem értem, ? nem vágyik kicsit másra?

Legjobb válasz: Nm, gáz, inkább folyadék :D Am, a pasik komálják az ilyesmit, szal no para ;)

Nm, gáz, inkább folyadék :D Am, a pasik komálják az ilyesmit, szal no para ;)
Ha csaj vagy, nem gáz... XD
:D ez érdekes.. De miért pont az arcodra?
Nem lenne az. Szerintem örülne is neki
Nem nem akarja akkor szólj nekem.
Szerintem se gáz, de hidd el a pasik szeretik ha belemegy a szádba. Azt nem lehet megunni, legalábbis én még nem tudtam az ilyet.
szájba jobb de ha engem megkérsz szépen spriccelhetek az arcodra!

Mit csináljak az olyan emberrel, aki szó nélkül lelesi a házim, de ha én kérném el az övét ami csak alap házi és mindenkinek kell akkor azt meg nem engedi?

Nem szeretnék rosszat kapni..

Legjobb válasz: hát ne add oda neki, ha meg elveszi akkor mond meg h ez a tied és csinálja meg a saját háziát...amugy jó kategóriába tetted;)))

hát ne add oda neki, ha meg elveszi akkor mond meg h ez a tied és csinálja meg a saját háziát...amugy jó kategóriába tetted;)))
Csatlakozom az elõttemszólóhoz :D

Ha a fonokod meg kerne arra hogy setaltasd meg a kutyajat naponta 2szer, akkor meg tened?

Legjobb válasz: ha nagyon jóban vagyok a fõnökkel(mondjuk barátság) akkor igen. ha csak fõnök beosztott viszonyban vagyunk akkor nem. mivel nem kutyasétáltató a foglalkozásom.

ha nagyon jóban vagyok a fõnökkel(mondjuk barátság) akkor igen. ha csak fõnök beosztott viszonyban vagyunk akkor nem. mivel nem kutyasétáltató a foglalkozásom.

Szeretnék egy kis segítséget kérni ingatlaneladás után fizetendõ adóval kapcsolatban? Ha még az eladás évében a bevételbõl új ingatlan lett vásárolva akkor kell adózni a jövedelembõl?

Szeretnék egy kis segítséget kérni SZJA bevallással kapcsolatban egyik ismerõsöm számára.

Legjobb válasz: Félreérted. Nem akkor kell adózni, ha eladsz valamit, és drágábban veszel, hanem akkor ha veszel valamit, és drágábban adod el (a különbözeten). "10 millió Ft értékû lakást 50-50%-os részesedéssel, 5 millió Ft önrésszel és 5 millió Ft banki hitellel. 2013-ban elváltak. (..) A lakást eladta még ebben az évben 11.9 millió " Itt van az a rész, amibõl kell adózni. 10-ért vettetek valamit, amit 11.9-ért adtatok el. A nyereség 1.9-bõl kell SZJA-t fizetni. Hogy te utána mit vettél, mennyiért, teljesen mindegy. A nyereség SZJA-ja elvileg mindkettõtöket terhel, tehát fele-fele arányban kellene jogilag kifizetnetek.

Félreérted. Nem akkor kell adózni, ha eladsz valamit, és drágábban veszel, hanem akkor ha veszel valamit, és drágábban adod el (a különbözeten). "10 millió Ft értékû lakást 50-50%-os részesedéssel, 5 millió Ft önrésszel és 5 millió Ft banki hitellel. 2013-ban elváltak. (..) A lakást eladta még ebben az évben 11.9 millió " Itt van az a rész, amibõl kell adózni. 10-ért vettetek valamit, amit 11.9-ért adtatok el. A nyereség 1.9-bõl kell SZJA-t fizetni. Hogy te utána mit vettél, mennyiért, teljesen mindegy. A nyereség SZJA-ja elvileg mindkettõtöket terhel, tehát fele-fele arányban kellene jogilag kifizetnetek.
Hogy utána mit vett és mennyiért, az majd az illetékfizetésnél nem lesz mindegy! Az ingatlanok értékesítésekor keletkezett bevétel adóköteles, melynek mértéke a keletkezett jövedelem 16%-a. Tehát 2010-ben vettetek egy lakást 10Mft-ért, 2013-ban eladtátok. A 3. adóévben! Lakás, lakóingatlan esetén, a levonások után fennmaradó jövedelem tovább csökkenthetõ: 0 százalékkal, a szerzés évében és az azt követõ évben, 10 százalékkal, a szerzés évét követõ második évben, 40 százalékkal, a szerzés évét követõ harmadik évben, 70 százalékkal, a szerzés évét követõ negyedik évben, Teljesen adómentes, a szerzés évét követõ ötödik évben. Vagyis a keletkezett 1, 9Mft után: 1.900.000. x 0.16 = 304.000. -- >>> ez a 16%a és ennek a szerzést követõ 3. évben csak a 60%át kell adóba fizetni: 304.000. x 0.6 = 182.400.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Férj adózása: Férj tulajdonosa lett egy ingatlanrésznek 2010-ben 5 millió forint "értékben". (50 %) Majd 2013-ban tulajdonosa lett ugyanannak az ingatlannak a másik részére is, szintén 5 millió forint értékben. "Mindkét" tulajdonrészét eladta egyben 2013-ban 11, 9 millióért. Jövedelmet számolunk: 11, 9 millióért eladott ingatlan 50 %-át 2010-ben szerezte 5 millióért. 5.950.000 - 5.000.000 = 950.000 a számított (haszon) összeg. Mivel ezt a részét a szerzést követõ 3. évben értékesítette, ezért a számított összeg 60 %-a lesz az adóköteles jövedelem. Ez 570.000, - Ft. Az ingatlan "másik" felét 2013-ban szerezte, és adta is el. Tehát 5.950.000, - bevétel - 5.000.000, - = 950.000, - a számított összeg (haszon). Mivel ezt még a szerzés évében értékesítette, ezért ezt a számított összeget nem lehet tovább csökkenteni, ez lesz maga az adóköteles jövedelem. Adóköteles jövedelem így: 1.) 570.000, - 2.) 950.000, - Ft. Összesen: 1.520.000, - Ft. Ennek adója: 243.200, - Ft Ez a számítás nagyon lesarkítva van. A bevételbõl nem csak a megszerzésre fordított összeg vonható le, hanem az egyéb költségek is, amelyeket hitelt érdemlõ okirattal, számlával igazolni tud. Ilyen például a vásárláskor kötelezõen fizetendõ vagyonszerzési illeték, az ügyvédnek akkor kifizetett költség, stb. A feleség adókötelezettségét külön kell kezelni!!!!

Ha meg szeretném nézetni az anyajegyeimet, csak simán a bőrgyógyászatra kell menni? Kell beutaló, vagy elég csak időpontot kérni?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy van az sztk-kban, nálunk elég volt a recepción bejelentkezni, de érdeklõdj utána. Szóval én sztk-ban voltam, ott csak néhány anyajegyemet nézte meg, olyat amit én mutattam meg õ még 1-2 másikat. De csak a felsõ testemen, ami nekem fura volt, hiszen lejjebb is lehetnek anyajegyek. Lehet csak nekem voltak nagy elvárásaim...

Nem tudom, hogy van az sztk-kban, nálunk elég volt a recepción bejelentkezni, de érdeklõdj utána. Szóval én sztk-ban voltam, ott csak néhány anyajegyemet nézte meg, olyat amit én mutattam meg õ még 1-2 másikat. De csak a felsõ testemen, ami nekem fura volt, hiszen lejjebb is lehetnek anyajegyek. Lehet csak nekem voltak nagy elvárásaim...
A kérdező hozzászólása: én az összeset meg szeretném nézetni, meg le is vetetnék párat
Szia!A bõrgyógyászat nem beutalós, viszont ne számíts nagy lelkesedésre, legalábbis nekem többször volt kellemetlen élményem.Azt hittem mindet megnézi, mert anyukámnak anyajegybõl volt rosszindulatúja, be is ijedtem, gondoltam megnézetem magam, a dokinõ unott fejjel:na mutassa amivel gondja van.Mondtam hogy gondom nincs, csak szeretném hogy megnézze õket, mert örökölhetõ a hajlam.A férjemmel két óra várakozás után (másik orvos, másik város, rengeteg anyajegy) közölték hogy "napbarnított bõrt nem vizsgálunk".Holott elmondta hogy úgy vettük észre kettõ anyajegy megváltozott. Ha esetleg megengedheted magadnak menj magándokihoz, van ahol elmentik az anyajegyeket és ha mész kontrollra évente a gép összeveti a régi adatokkal és jelez ha baj van!Minden jót neked.
Az a szomorú hogy beszélnek az egészségügyi megelõzõ szûrésekrõl, de ha nehezen rászánja az ember az idejét, akkor is ilyen fogadtatás van:-(

Szeretném, ha bocsánatot kérne! Van rá esély? Vagy még ahoz is éretlen?

Egy városban lakunk, Pestre járunk suliba. Egy hónapja jöttünk össze. Múlt hét végén hazafelé a Bp-Szekszárdi buszon kés? este a hátsó ülésen a laptopján régi pornófilmet néztünk. Sokat nevettünk rajta de azért kicsit felizgultam én is ? meg nagyon. Mivel nem ült a közelben senki, lesz..tam a barátomat. Vasárnap visszafelé menet a haverjai kétértelm? megjegyzéseket tettek. Tudták mi történt pénteken. Nagyon megbántott, nem is akartam látni egész héten, de már hiányzik. Szeretném ha bocsánatot kérne. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem csak egyszerûen hozd a tudomására, hogy nem szeretnéd, ha máskor ilyet csinálna, mert neked rosszul esik, hogy megosztja a barátaival. Vagy ha már így tesz, akkor legalább kérje meg õket, hogy ne hencegjenek azzal, hogy tudják.

Szerintem csak egyszerûen hozd a tudomására, hogy nem szeretnéd, ha máskor ilyet csinálna, mert neked rosszul esik, hogy megosztja a barátaival. Vagy ha már így tesz, akkor legalább kérje meg õket, hogy ne hencegjenek azzal, hogy tudják.
Ha õ már küldött neked egy sms-t, amire te még nem válaszoltál, akkor nálad van a labda. Ne tõle várj újabb megkeresést.
Az "ahhoz" két "h", és pont annyira érett, mint te.
õ csak a haverjainak/barátainak mondta el. erre te [email protected] ide, h mi történt... miért nem vele beszéled meg, h ez neked szarul esett?! amugy meg ne csinálj olyat, amit ha visszahallasz, elszégyelled magad!
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki mennyire megbántott ezzel, de nem keresett csak egy sms-t írt hogy haragszom-e még. Nem az a baj hogy tudják, mert szerintem semmi gázosat nem csináltam, csak ahogy poénkodtak a haverjai... Nem tudom hogyan tálalta nekik. Már nem haragszom, csak azt várom keressen valamilyen kapcsolatot velem.
A kérdező hozzászólása: Igen, nekem kellett lépnem félretéve a sértõdöttségemet. Megbeszéltük a dolgot. Most is tanultam valamit. Köszönöm a válaszokat!

Ciki lenne ha én kérném meg hogy járjunk?

Van egy fiú, szerelmesek vagyunk. Volt mikor csak tetszett, akkor megkérdezte hogy járunk-e? kb 3 napig jártunk aztán visszautasítottam és sztem azért nem mer megkérdezni. ciki lenne ha én kérdezném meg?

Legjobb válasz: Kérdezd meg, de elõtte írd meg rendesen a leckédet. Különösen az angolt.

Kérdezd meg, de elõtte írd meg rendesen a leckédet. Különösen az angolt.
franciát ;)
A kérdező hozzászólása: németes vagyok..
#2: akkor a spanyolt!
olaszt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy a kérdésre válaszoltatok..
Szia! Szerintem ne egybõl nyomd bele a szájába, hogy "hé, szia! Járunk?" Nyilván nem így lenne de érted mire gondolok... Próbáld felvezetni a témát. Mondd neki, hogy egyre komolyabban érzel iránta, sikerült átgondolnod a történteket és rendbe tenni az érzelmeidet stb.... Figyeld meg a reakcióját. Ha úgy látod ez részérõl is jó akkor tedd fel a kérdést/ajánld fel, hogy újrakezdjétek. Egyébként, hány évesek vagytok? És sok sikert! :) U.I.: A francia jó nyelv ;D

Szerintetek örülne ha így kérném meg a kezét?

A párom cukrász, imádja a szakmáját, különösen a bonbonokat szereti. Ìgy arra gondoltam egy csoki dobozba teszem bele a gyűrűt.

Legjobb válasz: Ez aranyos,meg figyelmes!:) Sok boldogságot,sok szerencsét neked és a párodnak az életben!Remélem,hogy beválik a dolog,és nem végzõdik rosszul majd a házasságotok sem!

Ez aranyos, meg figyelmes!:) Sok boldogságot, sok szerencsét neked és a párodnak az életben!Remélem, hogy beválik a dolog, és nem végzõdik rosszul majd a házasságotok sem!
Én nem vagyok cukrász de nekem nagyon tetszene :D
Szerencsés a barátnõd :)
Mi volt?:)
Lehet még csak most kéri meg :)
A kérdező hozzászólása: Igent mondott. :) És el sírta magát mikor meglátta mi van benne.
Aranyos :-) Gratulálok :-) Sok boldogságot :-)
De jóóóó! Sok boldogságot!!!!
Jaj de romantikus (bocsi ezt muszály volt:) )!!! Sok-sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: Kicsit :D
:) Izgulsz ? :D
nekem hiányozna a bonbon mellõle, szóval ha meglátom a dobozt, elindul a nyálelválasztás.. meg örülnék inkább, ha meghívna sütizni esetleg valami édességkülönlegességre és amikor hozná a pincér a sütit, az enyém tetején lenne a gyûrû egy kis marcipánlapon vagy akármin. szerintem megkönnyezném
Szerintem igen :) Ha tudod, akkor rejtsd el a bonbonban a gyûrût, ne teljesen, hanem csak annyira, hogy egy picit kikandikáljon :) Sok boldogságot!
sziaa :) csinald azt, h rendelj/suss/csinaltass nagyon sok tortat. 1 tortara 1 betut irsz ra. h pl. L E S Z E L A F E L E S E GE M? szoval erted? ez kb 18 kicsi torta ha jol szamoltam. ez olyan nagyon jo h minden tortara rairsz 1 betut es igy kijon... egyebkent ez a TLC Musoran volt. :) :) :)
Szerintem mindenhogy örülni fog neki :) Sok sikert és sok boldogságot :) Azért majd írd meg , hogy sikerült :) )
Én vennék egy doboz Ferrero rocher-t és az egyik csoki csomagolását megbontanám, visszacsomagolnám a gyûrûvel együtt (nagyon jó kis fémes papírja van, kiválóan hajtogatható) és visszatenném a csokit a helyére. Majd odaadhatnád a dobozt hogy üljetek le csokizni :) Csak ügyelj rá hogy a gyûrûs csokit õ vegye ki megenni ne te :D
Csak nehogy az legyen a vége, hogy megfullad a gyûrûtõl!
Szerintem találó ötlet, biztos örülni fog neki: )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és az ötleteket :D . Szombaton felteszem a nagy kérdést
De aranyos.:) Sok boldogságot, gratulálok!

Fiuk! Ha meg akarnátok kérni a barátnőtök kezét, aki még tanul, megtennétek, vagy várnátok?

Várnátok inkább amig elvégzi? Vagy mikor jön el az a pillanat, hogy végre ezen gondolkodjatok? Az iskolát úgy értem, hogy a lány érettségizett, csak még 2 évig szakmát tanul. A kapcsolat 2 éves már.

Legjobb válasz: házasodjon aki 4 anyától van.

házasodjon aki 4 anyától van.
Te vagy az Géza?! Végre! Már azt hittem sosem kérdezed meg, hogy lennék-e a nejed ^^ IGEEEN... :) )) (csak legközelebb személyesen, ha lehetne..)
az elkövetkezendõ 10-15 évben garantáltan nem fogom megkérni senki kezét! már nem vagyok ennyire kis hülye... ennyi idõsen még nem kell házasodni, meg amúgy se...
milyen eljegyzés ?:D ilyen gyûrût hordok 20évesen mert nekem van valakim marhaság? olcsóbb mint egy esküvõ az igaz + szakítás is könnyebb.
de ha nagyon szereted, akkor miért ne lehetne eljegyezni. az nem jár semmi pénzköltéssel, csak a gyûrû. az eljegyzés egy pár perces mutatvány, attól nem fog lemaradni a tanulásban.
Én megvárnám. Ugye ez csak összeköltözéssel jöhet szóba. Az meg eélg hülyén jönne ki ha nálam lakik a szülei pedig pénzelik
Attól függ, ha sokat tanul, és alig van ideje, akkor nem mivel ez még jobban leterhelné..akkor várnék még 2 évet vele. Amúgy meg fiútól is függ hogy milyen, mire gondol, türelmes-e..
A kérdező hozzászólása: Még nem házasságról beszélek, csak egy sima eljegyzésrõl.
Tudod mennyibe kerül manapság egy lakodalom? Az alsó kategória is 1 millió felett van.
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem házasságról beszéleg csak egy sima eljegyzésrõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!