Találatok a következő kifejezésre: Ha mar nagyon erzekeny (18 db)

Mit tudok csinálni, ha már nagyon megkopott a fogzománcom? Sajnos kávézom, és nagyon érzékenyek a fogaim, hidegre, melegre, vagy akár már néha sima ételre is. Leszokófélben vagyok a kávéról.

Van valami olyan hatékony megoldás, ami védi és visszaállítja fogzománc állapotát? Elmexet is használok.

Legjobb válasz: A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

Faterom már jó pár éve lakik egy társasházban aminek a parkolójában már van egy megszokott helye. Nagyon érzékeny rá ha elfoglalják. De mostanában egyre gyakrabban foglalják el. Mennyire jogos hogy ő azt a helyet kisajátítja?

Tudom hogy közterület és mindenki oda áll ahova akar de ? nem akarja ezt felfogni :D

Legjobb válasz: Ha nincs megvásárolt, bejegyzett, névre szóló parkolóhelye, akkor az áll oda aki akar.

Ha nincs megvásárolt, bejegyzett, névre szóló parkolóhelye, akkor az áll oda aki akar.
Egyáltalán nem jogos. Az ott közterület, ha senkinek sem fizet azért, hogy használja, akkor lesz szíves eltûrni, hogy más is ingyen és bérmentve használhatja. Ingyen semmi sincs, ha neki saját parkoló kell, alakítson ki magának.
Nálunk olyat is megcsinálnak az öregek, hogy lemegy, felfesti magának a mozgáskorlátozott jelet, és oda csak õ állhat, ha valaki odaáll, akkor az öreglány kiszól, hogy hé...
El kellene menned a baleseti ambulanciára. Ha megröntgenezik, akkor ki fog derülni. Remélem, feljelentetted az elkövetõt.
Hasonló helyzetben voltam mint te. Engem is orron fejeltek, elmentem rá 2-3 napra a sebészetre, megröntgenezték, azt mondta az orvos hogy nincs eltörve és teljesen el fog múlni. Na ez nem így történt, ez volt 7 hónapja. Nem a régi az orrom, és már nem hiszem hogy lehetne feljelentegetnem, pedig még tanúim is voltak (akkor azért nem tettem, mert jóba voltam azzal a sráccal aki lefejelt, de mostmár ki nem állhatom, szó nélkül feljelenteném). SZóval azt akarom mondani hogy nem mindig tudják egyértelmûen megállapítani hogy eltört-e az orrod, és hogy helyre fog-e jönni teljesen. De szerintem ne halogasd ezt a kártérítés dolgot, már ha szükséged lesz rá. Én elcsesztem, te ne tedd.
A kérdező hozzászólása: okéoké :D köszi a válaszokat
Tanú meg feljelentgetés?:) Te voltál béna, hogy hagytad a támadót ütõtávba-még nagyobb balek, fejelõtávba-kerülni. Le kellett volna zúznod, nem jeletgetni. Kérdezõ, ha 5-7 nap múlva is fáj, akkor menj el röntgenre. Az edzést meg addig hanyagold, vagy a küzdelmet legalábbis.
De okos vagy. Elmondanám hogy mindketten részegek voltunk (fõleg a srác), és egyáltalán nem számítottam rá. Fõleg h utána elszállították a többiek. Tudtam h nem szándékos volt, mivel jóhaver, és nem is utáltam meg konkrétan emiatt, majd csak késõbb másmiatt. Mellesleg mivel lett volna jobb ha lezúzom? Hogy engem is jól megb*sszanak? Kössz nem.
Véletlen nem én voltam? Kb akkörül vertem be egy gyerek orrát, ? xÐ hozzá teszem önvédelembõl

Lehetséges, hogy terhes vagyok, ha azt érzem, hogy meg akar jönni, de már 3 hete késik, viszont a melleim nagyon érzékenyek és fájnak, ha hozzáérek?

Legjobb válasz: Igen! Nálam ugyanezek a tünetek voltak, s már 16 hetes kismama vagyok.. Miért nem csinálsz egy tesztet?

Igen! Nálam ugyanezek a tünetek voltak, s már 16 hetes kismama vagyok.. Miért nem csinálsz egy tesztet?
Szerintem tuti terhes vagy!Miért vártál eddig?????Miért nem csináltál tesztet és a doki???Menj el feltétlen!!!!!! De komolyan!!!!Szurkolok hogy az legyen amit szeretnél!De szerintem tuti baba!!!
A kérdező hozzászólása: A tesztet azért nem csináltam még meg mert féltem a negatív eredménytõl.De meddig fogom úgy érezni mintha megakarna jönni?
Szia. Én nem tudok tanácsot adni, csak kiváncsi lennék, hogy mióta érzed, hogy meg akar jönni (a várt menstruáció idõpontjától)???
Szia! Szerintem is terhes vagy.Nekem ugy 10-11 hetes koromig megvolt a mindjárt megjön érzés. De szerintem ez egyénenként változó. Csinálj egy tesztet, mert mostmár dokihoz is célszerû lenne elmenni!!
Szia Nekem is a melleim fajtak annyira mint meg soha, es meg gyomoregese, es haspuffadas is volt. Szerintem is babas vagy! Csinalj egy tesztet, de utana irj, h mi az eredmeny! drukkolunk neked! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: kb úgy 3 hete érzem úgy mintha megakarna jönni.

Már nagyon rég óta van alhasi fájdalmam, mint ha mindjárt megjönne. És most feszül a mellem és érzékeny a bimbóm egy két napja. Ez milyen tünet? Vagy egyáltalán tünet?

Legjobb válasz: Igen, ez mind terhességi tünet is lehet, de ugyanúgy álterhességi is. Sajnos épp ez a baj, hogy a szervezet már tévhitbe ringat sokunkat, és ha a teszt nem mutat semmit, akkor egy idõ után (mensi híján) csak az orvos tud biztosat mondani.

Igen, ez mind terhességi tünet is lehet, de ugyanúgy álterhességi is. Sajnos épp ez a baj, hogy a szervezet már tévhitbe ringat sokunkat, és ha a teszt nem mutat semmit, akkor egy idõ után (mensi híján) csak az orvos tud biztosat mondani.
szia. Én is hasonló tüneteket tapasztalok csak az én mellem nem feszül.:( Viszont alhasi fájdalmam az ovuláció után 10 napig volt, ami állítólag jó jel.:) Holnap tesztelek. Utána megírom, ha babát jelzett. Úgyhogy drukkolok neked és magamnak is:)

Normális 36 hetes terhesen, ha a köldököm környékén érzékeny a pocim? Belülről érzem, néha már nagyon kellemetlen.

Legjobb válasz: én 28hetes vagyok,nekem is szokott ilyen lenni már 14hetes korom óta.azt mondták azért van mert akkor ot fészkelödik.a javas asszonyok szerint meg rángatja a zsinort mert éhes.

én 28hetes vagyok, nekem is szokott ilyen lenni már 14hetes korom óta.azt mondták azért van mert akkor ot fészkelödik.a javas asszonyok szerint meg rángatja a zsinort mert éhes.

Ha mar most nagyon erzekeny a bimbom, akkor ez szoptatasnal is ilyen marad?

5 eve megcsinaltattam a cicimet,es a jobb mellem bimboja annyira erzekeny,h sex kozben sem szeretem,ha a parom hozza er.Nagyon felek,h nem fogok tudni szoptatni emiatt,mer tha igy marad tuti,h megorulok,mert nem csak kellemetlen hanem szinte faj.

Legjobb válasz: Sajnos lehet ebbõl problémád, mert sok olyannak is van, akinek nem érzékenyebb alapból a mellbimbója, mégis kisebesedik és fáj a szoptatástól. Valószínûleg a bimbóvédõ segít majd valamit, de lehet, hogy így is keményen fájni fog. Azért mindenképp próbálkozz meg a szoptatással, a babádnak az a legjobb. De szerezz be elõtte jó minõségû bimbóvédõt is. Sok sikert és boldog babavárást!

Sajnos lehet ebbõl problémád, mert sok olyannak is van, akinek nem érzékenyebb alapból a mellbimbója, mégis kisebesedik és fáj a szoptatástól. Valószínûleg a bimbóvédõ segít majd valamit, de lehet, hogy így is keményen fájni fog. Azért mindenképp próbálkozz meg a szoptatással, a babádnak az a legjobb. De szerezz be elõtte jó minõségû bimbóvédõt is. Sok sikert és boldog babavárást!
A baba alapvetõen a bimbóudvart ingerli, vagyis ha jól kapja be, elvileg nem okoz fájdalmat, bár aze lsõ napoban mindenkinek érzékeny lehet, hiszen újfajta igénybevételrõl van szó :) Mindenképp kérd majd a csecsemõsök segítségét, hogy helyesen kapja be a mellbimbót, ha így is nagyon fáj majd, és pár nap után sem javul, próbáld ki a bimbóvédõt. Végsõ esetben pedig csak a balból szoptass majd, egy mell is tud elegendõ tejet termelni, lsd. ikrek ;)
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat.Termeszetesen szeretnem szoptatni a babat hiszen O az elso, es az sem erdekel, h fajni fog, es biztos hozza lehet szokni az erzeshez, de akkor majd, h mashogy nem megy bimbovedovel probalkozom.

Nagyon érzékeny lettem az elmúlt hetekben. Ha valaki, nem szépen szól hozzám már sírni tudnék. Mit csináljak ez ellen? Mitől van ez? 22, L

Legjobb válasz: Legközelebb, mikor nem szépen szólnak rád, késsel húzz egy csíkod az alkarodba. Utána õ fogja magát sokkal kellemetlenebbül érezni.

Legközelebb, mikor nem szépen szólnak rád, késsel húzz egy csíkod az alkarodba. Utána õ fogja magát sokkal kellemetlenebbül érezni.
Az okot kéne megtalálnod, hogy miért vagy ilyen érzékeny és mi bánt. Addig nem lesz megoldás sem.
Rendszeresség alvásban, evésben, munkában, és a kaja legyen sokszínû is. Ha így is van baj, akkor doki.
Nyomkodod a pocakod?Vagy mi?
A kérdező hozzászólása: Nem nyomkodom, hülye azért nem vagyok. Ha lehajolok, akkor is nyomódik.
Lehet, hogy méhösszehúzódásaid vannak! ORVOS! Még a fájdalommentes összehúzódás is koraszülést okozhat! Addig is nagy adag magnézium, B-vitaminnal!

A bőröm nagyon érzékeny már évek óta nem tudok párnán aludni mert ha hozzáér az arcom reggelre tele lesz gyulladt pattanásokkal mit tehetnék ellene?

Egyébként is nagyon zsíros a b?röm, meg vannak pattanásaim de nem olyan sok ha nem akarom hogy tele legyen vele az arcom folyton háttal kell aludnom ami nagyon kellemetlen

Legjobb válasz: köszönöm, nem voltam még :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm, nem voltam még :)
Uu, nagyon sajnállak. Bõrgyógyásznál voltál már ?
Nekem is ez volt, azóta minden este olyan csücskén alszom a párnának, amit még nem használtam, és legalább hetente cserélem a huzatot, meg havonta 1x kimosom a párnát. És próbálok minden este a más oldalamon aludni (persze sok választás nincs :D) Remélem tudtam segítni. :)
A kérdező hozzászólása: köszi én is sûrûn cserélem, úgy látszik ez ellen más megoldás nincs is :(
A kérdező hozzászólása: bár azt hallottam már hogy lehet allergiás vagyok valami atkára ami az ágyban párnán van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!