Találatok a következő kifejezésre: Ha mar nagyon (2202 db)

Ti mit tesztek ha már nagyon kiborít a baba az állandó nyávogással?

Lányom fél évesen elkezdte az állandó nyávogását.Ahogy fél éves lett,rájött ez.Előtte nem.És 5hósan jött foga már,tehát nem az a gond.Kézben nem jó neki csak ha állok.Ülök vele,nyávog.Leteszem nyávog.Etetem,nyávog.Egyszerűen katasztrófa.Játszószékbe eszik,mert abban mindig csak akkor volt.Előre döl,les lefele,piszkálja a rezgés gombot.Megfordul benne és feltérdel,állandóan a tv-t lesi.Ha kikapcsolom,akkor a fekete képernyőt lesi.De ha a tv felé forditva etetem,akkor tuti másfele fordul megint.Pár kanál után rájön a hiszti,akkor köpköd meg feszíti ki magát a székből.Sokszor rákiabáltam már meg durvább is voltam vele,de ezt tudom hogy nem szabadna,ezért ha kezdi a cirkuszt,inkább be is teszem az ágyába lehiggadni.(Nem vertem meg soha,mielőtt valaki ilyenre gondolna...)

Legjobb válasz: mennyi idõs most? Nekem nagyon kicsinek tûnik a "nyávogáshoz"...Valamit akar...felfedezni a világot,menni...a rákiabálás és tsai tuti nem vezet sehová..Tényleg te próbálj megnyugodni,és figyelni mit szeretne...és tegyétek azt,ha menni akar,megnézni valamit,akkor vidd,ha a kezébe akar fogni valamit add oda neki..Magyarázz,h mi micsoda,mire való...Ha nem akar többet enni,ne tömd,adj neki akkor,mikor õ kéri... Nekem két éves múlt a lányom,na õ már tud nyávogni,hisztizni..Amikor nagyon kiborít én veszek egy nagy levegõt,és átgondolom,h baromira csak ront a helyzeten,ha rákiabálok vagy valami..Így le szoktam guggolni hozzá ilyenkor és a legnyugodtabb hangomon megkérem,h mondja el mi baja...NAgyon sokat kellett gyakorolnom,de mára már "profi"vagyok benne és nagyon ritkán hoz ki a sodromból..

mennyi idõs most? Nekem nagyon kicsinek tûnik a "nyávogáshoz"...Valamit akar...felfedezni a világot, menni...a rákiabálás és tsai tuti nem vezet sehová..Tényleg te próbálj megnyugodni, és figyelni mit szeretne...és tegyétek azt, ha menni akar, megnézni valamit, akkor vidd, ha a kezébe akar fogni valamit add oda neki..Magyarázz, h mi micsoda, mire való...Ha nem akar többet enni, ne tömd, adj neki akkor, mikor õ kéri... Nekem két éves múlt a lányom, na õ már tud nyávogni, hisztizni..Amikor nagyon kiborít én veszek egy nagy levegõt, és átgondolom, h baromira csak ront a helyzeten, ha rákiabálok vagy valami..Így le szoktam guggolni hozzá ilyenkor és a legnyugodtabb hangomon megkérem, h mondja el mi baja...NAgyon sokat kellett gyakorolnom, de mára már "profi"vagyok benne és nagyon ritkán hoz ki a sodromból..
Szia! Az én fiam is 9 hónapos és most pár napja kezdett "nyávogni", eléggé idegesítõ, de próbálok higgadt maradni. Igazából nem is nyávog, hanem üvölt, ha el merek menni a közelébõl, legyen az az 1 méterre fekvõ mosogató, vagy a fürdõ. Elég hisztis is lett, ordít, mert nem engedem, hogy megrágja a kábeleket és hogy püfölje a számítógépet. Csapkod, ki akarja kaparni a szemem, az összes anyajegyem potenciális célpont, le akarja szedni az összeset. Ráadásul segítségem nulla, az apja 300 km-re dolgozik, hétvégente jár haza és érdekes, hogy olyankor nem ennyire kezelhetetlen, sõt, olyankor egy áldott jó gyerek. Extra nehéz, de hát ez van, mit tudunk csinálni? Várjuk, hogy teljen az idõ.
Aha! Ha 9 hónapos, akkor szeparációs szorongása van. Olvass utána, rengeteg írás van fönt a neten, röviden csak annyit, hogy most függetlenedik igazán, de azt hiszi még, hogy te is õ vagy és ha elmész, nem érti a dolgot és kétségbeesik. Ebben a korban még azt hiszik, hogy egyek az anyukájukkal. Sovány vigasz, de soha senki nem fog úgy szeretni, mint ahogyan õ szeret téged. Egyszerûen te vagy a mindene, lelkileg és fizikailag is. Ha kamaszodik, majd visszasírod ezt az állapotot. Egyébként általában 1 hónap alatt elmúlik, mert ennyi idõ alatt kellõ számú ismétlõdés révén rögzül bennük, hogy anya úgyis visszajön. No meg az is, hogy : Jééé, anya nem én vagyok! Kitartást, és szeresd nagyon. Baba korodban te is így mûködtél ám! :) Ne félj, ez teljesen normális viselkedés.
Mennyi idot vagytok kinn? A fogacskak nem csak akkor kinozzak amikor "latod" hogy dudorodik es feszul. Azok olyan szemet mod tudnak jonni gyerekeknel, hogy nem is latod csak azt, hogy a kicsid mar megint csak "nyavog". A kiabalassal semmit sem ersz el max annyit, hogy leadod a faradt gozt....o meg kicsi! Most mit irjak? Vidd ki, faradjon el! Pancsoljatok, enekelj neki stb. Tudom, hogy nem konnyu! Biztos egyedul is vagy. Probald meg ne szemelyes ellenkezesnek venni amit csinal. Kapcsold ki a tv-t es vidd ki a gyereket!
A nagy fiam 11hónaposan kezdte. Elsõ baba volt, sok idõ, sok türelem. Aztán rákezdett a földhöz vágom magam produkcióhoz. Egyszerûen leöntöttem egy pohár vízzel. Ezt 3x játszottuk el , és soha többet nem csinálta. A kisfiam most 9 hónapos. Még nincs kifejezetten hisztije, de mint afféle férfi ha nem jó a közérzete akkor nyafog, bújik. Namost, van h elfogy a türelmem. 2 gyerek, fõzés, mosás, háztartás- senkinek sem ismeretlen. Én egész egyszerûen kibírom amig a férjem hazajön, majd ha "csak" annyi idõre is amig elmegyek bevásárolni, de lepasszolom. Ennyi idõ elég nekem , hogy helyre billenjek :) Kikapcsolok, zenét hallgatok a kocsiban, csak egyedül vagyok és ennyi elég. Sok, sok türelem. Sajnos Õ még csak így tudja magát kifejezni :)
Talán azért "nyávog"állandóan, mert érzi rajtad hogy ideges vagy.Elõször magadat kell lenyugtatni aztán majd megnyugszik õ is.
Nálunk is ez volt, kb 1 éves korában múlt el. Addig nem lehetett semmit csinálni, mosogatásnál húzta a nadrágomat, hogy figyeljek rá, mindenre ment az "aaaajaaa-aaaajaaa". Sétáláshoz a hordozást nem próbáltad még? Talán segít. A kiabálás biztosan nem vezet jóra, mert bár megijed, talán abba is hagyja, de a bizalmát is elvesztheti benned. Türelmesen kell neki magyarázni, hogy mit szabad, és mit nem. Mutatni neki a dolgokat, hogy mi mire való, hogy kell használni. A kajáról meg annyit, hogy adj neki addig, amíg el nem kezd köpködni. Ha egykét ilyen alkalom után elveszed, tudni fogja, hogy ha enni akar még, akkor nincs köpködés, meg forgolódás. Etetõszékben etesd, lehetõleg az asztalnál, így megszokja, hogy ilyenkor nem játék van, hanem kaja. Esetleg kanalat adj a kezébe.
Szerintem mindenkit idegesít a gyereke néha és a beszélni még nem tudó babák sokszor kötnek ki valami ismétlõdõ hangnál a mutogatás mellé (az enyém pl. mindenre azt mondta: "eeeeee" napjában ezerszer, de örülj neki, hogy nem sikít, olyat is hallottam már). A fogaik nem egyforma fájdalommal is jöhetnek, általában a szemfogak és a rágófogak vagy ha egyszerre több is jön, jobban megkínozzák õket és ez akár 3 éves korig is eltarthat szakaszokban. A tévéhez még mindenképp kicsi és magaddal is kiszúrsz, ha evés közben rászokik a szórakoztatásra. Pár nap és nem fogja keresni benne a képeket, ha kikapcsolva marad. Ez egy ilyen korszak, mindent magyarázni kell, állandóan haptákban állni, persze hogy fárasztó. Néha próbáld meg kívülrõl látni magatokat és nyugodt, okos felnõtt maradni... - kitartás.
A kérdező hozzászólása: Egyébként jön foga most, csak azért írtam, hogy az elsõ 4-el se volt gondja, mert sose sirt fel álmában sem, nem volt étvágytalan se.Most jön felül még kettõ neki, de õ olyan dolgoknál kezdi el a nyávogást, ami pl nem sikerül neki, vagy ha koppan a feje.Vagy ha porszívózok, ordit és szalad utánam.Mindenhová mászik.Hálisten jó alvó, jó evõ, nem lehet panaszom rá, csak kissé nehezen tûröm a nyávogását.
A kérdező hozzászólása: 9hónapos.Alapból nem vagyok ideges, ha elkezdi a nyávogást fél pillanat alatt fel tud bosszantani.Nem tudom lepasszolni senkinek egy bolt erejéig sem, mert egyetlen rokon van a közelben, de a város másik felén és idõsebb is már.Aztán mivel a kicsi máshol nem alszik (barátoknál is van baba és babaágy ) igy mire átsétálok vele oda, legalább 1óra, mig vissza az még egy.Megpróbálok vele akkor elmenni ide-oda, csak a babakocsit se tûri.Menni nem tud még, kézben vinni nehéz lenne, mivel kb 9, 5kg és még a kocsit is tolni...Ha nem éhes, nem tömöm.Nyitja a száját mindig és eszik, de pár kanál és kiabál, mert menne tovább a dolgára.
Mennyi idõs? Nálunk is volt ilyen, én próbáltam a figyelmét elterelni. Nem könnyû, de idõvel elmúlik. Gorombáskodni nem szabad, csak határozottan azt mondani: Nem szabad! Babakocsiban is nyugtalankodik?
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy ez szeparációs szorongás, mert 3hónapja nyávog már.És mer aludni egyedül, csak simán jön utánam ha nem lát, de nincs gond az alvásával pl és a sötéttel se.

Mikor 100 °C a teavíz? Ha már apró buborékok vannak, vagy ha már nagy buborékokkal lobog a víz?

Lehet, hogy hülyeség, de én addig forralom a vizet, míg már jó nagy buborékok képz?dnek. Az elején még apró buborékok vannak, akkor gondolom még nincs 100 fokos a víz, vagy tévedek?

Legjobb válasz: Jól tudod. Akkor 100 C fokos, ha már nagy buborékok képzõdnek (1 atm nyomáson).

Jól tudod. Akkor 100 C fokos, ha már nagy buborékok képzõdnek (1 atm nyomáson).
*Emiatt párolog el lassabban*
Szerintem a víz hõmérséklet-eloszlása nem egyenletes (inhomogén), ahol leghamarabb eléri a 100 fokot, ott forr, aztán késõbb mindenhol forr. A gõzképzõdés intenzitása a bevitt energia függvénye, de a hõfok állandó.
Én úgy tudom, hogy mindig csak az a vízmennyiség párolog el, ami eléri a 100 C fokot. És a vízben a cseppek a konvekció miatt le-föl mozognak, így cserél helyet a melegebb-hidegebb rész, ezáltal veszít T-ébõl. Emiatt párolog el gyorsan. Szerintem ha az összes víz eléri egyszerre a 100-at, akkor azonnal elpárologna. Nem?
Nos multi, nem, nem párologna el egyszerre minden. A víz 100 fokon forr, ami annyit jelent, hogy a 100 fokos víz nem melegszik tovább, hanem forrásba vezeti az energiát. A kérdésre tehát a víz valahol 100 fokos, ha már buborékok képzõdnek a belsejében, de nem az egész, és ekkor még nem hívjuk forrásban lévõnek. Akkor forrásban lévõ, ha a folyadék belsejében képzõdnek buborékok és nem csak az edény falán, alján. De a teának nem kell 100 fokos víz, bõven elég a 80-90.
Kedves Multi, Láttál-e már ruhát száradni? "...csak az a vízmennyiség párolog el, ami eléri a 100 C fokot" Az azonnali elpárolgáshoz meg végtelen energia kellene. A többi stimmel.

Elég édesszájú vagyok, és nagyon nehéz, pedig tudom, ha ezeket kiiktatom az életemből, akkor sokkal szebb lesz a bőrőm, és a hajam is. Mit tegyek, ha már nagyon kívánom a csokit? Mit kéne ennem, amikor már nagyon édességhiányom van?

Szeretnék lemondani a csokiról, meg mindenféle édességr?l. Eddig 1 hétnél nem bírtam tovább, hogy ne egyek csokit, és ebben az 1 hétben már látszott az arcomon, hogy szebb lett. És amikor megint rákaptam a csokira, akkor megint csúnyább lett.

Legjobb válasz: nem tudom én speciel én alapbol nem is szeretem a csokit egyszerüen nekem nem hiányzik. ha vki megkínál akkor veszek de annyira nem kell hogy akár othol egy kockát is egyek próbáld mega azt hogy egyél olyan csokit pl ét vagy bármi amit nem szeretsz így meg fogod utálni nekem bevált egyszer ettem étcsokit de nekem nem izlett pedig boci volt szval nem is vmi gagyi szval én azóta csokit is ritkán eszek egyépként meg ha csokira vágysz igyál kakaót annak vmennyi köze van a csokihoz.

nem tudom én speciel én alapbol nem is szeretem a csokit egyszerüen nekem nem hiányzik. ha vki megkínál akkor veszek de annyira nem kell hogy akár othol egy kockát is egyek próbáld mega azt hogy egyél olyan csokit pl ét vagy bármi amit nem szeretsz így meg fogod utálni nekem bevált egyszer ettem étcsokit de nekem nem izlett pedig boci volt szval nem is vmi gagyi szval én azóta csokit is ritkán eszek egyépként meg ha csokira vágysz igyál kakaót annak vmennyi köze van a csokihoz.
keress valamit aminek hasonlit az ize a csokira! vagy egyél helyette gyümölcsöt és ne gondolj arra h csokit szeretnél enni:)
vagy lehet hogy maga a csoki árt szval próbálj másik márkát akár márkátlant is
Jó Neked! Én egy napnál tovább nem bírom. Elvonási tüneteim vannak. Bedepizek és megyek csokiért. Apum szerint ez már káros.. és eldugja elõlem az összes csokit... :S bocs, tanácsot nem tudok adni.. :(
nekem is ez a problémám.elõször nem mentem el a nagy bevásárlásra.így nem tudtam milyen édességett vettek a szüleim és azt se h hova tettem.ha édességehetnékem van iszok egy nagypohár fizet, v megeszek egy almát.ez addig sikerült amíg a rokonokhoz mentünk nyáron megkínáltak csokival és nem tudtam ellenállni.azóta max.étcsokit eszek.aztis 2hetente egyszer kb.és szép lassan próbálom teljesen kiiktatni aa csokit.
*tették. rosszul írtam.


Meddig lehet visszatartani maximum a nagywc-ét, ha már nagyon kell?

Legjobb válasz: Akár napokig is, hiszen az ingerbe elõbb-utóbb belefásul a végbél, és már nem jelzi, hogy kell. Viszont baromi nagy az esélye egy bélcsavarodásnak, ami akár végzetes s lehet. Tehát ne nagyon próbálgasd. Csak mellesleg jegyzem meg, ha nem ürítesz, a bélfalon keresztül különbözõ méreganyagok is visszaszívódnak a szervezetbe, és gyengítik azt. Enyhébb esetben csak rosszkedvû, depis leszel, súlyosabb esetben akár beteggé is tehet.

Akár napokig is, hiszen az ingerbe elõbb-utóbb belefásul a végbél, és már nem jelzi, hogy kell. Viszont baromi nagy az esélye egy bélcsavarodásnak, ami akár végzetes s lehet. Tehát ne nagyon próbálgasd. Csak mellesleg jegyzem meg, ha nem ürítesz, a bélfalon keresztül különbözõ méreganyagok is visszaszívódnak a szervezetbe, és gyengítik azt. Enyhébb esetben csak rosszkedvû, depis leszel, súlyosabb esetben akár beteggé is tehet.

Van 1 beagle kölyök kutyám és nagyon sokat eszik, de a tápot. Azt már nem csak ha már nagyon-nagyon éhes!?

és azért szeretnéém h egye a tápot is.. miet adjak neki?

Legjobb válasz: Az a táp nagyon pocsék lehet, mert azt az én kutyám sem ette meg, akármilyen éhes volt!... Vegyél neki csirkefarhátat, fõzd meg, azt imádja minden kutyus! :-DDD

Az a táp nagyon pocsék lehet, mert azt az én kutyám sem ette meg, akármilyen éhes volt!... Vegyél neki csirkefarhátat, fõzd meg, azt imádja minden kutyus! :-DDD
Minden kutya azt eszi amire szoktatod. Nekem is beagle-m van. Õ kiskora óta minõségi tápot kap, néha pedig házi kosztot, vagy esetleg maradékot... De õ a táphoz van szokva. Ha Te elsõdlegesen a házi kosztra szoktatod, ne várd el, hogy késõbb kedvelje a tápot. Fordítva mûködik, de a házi kosztos kutyák nem igazán kedvelik utána a tápot, annyi finom falat után. A tápba (minõségibe) pedig sok az olyan vitamin, és fomntos anyag amire szüksége van egy kutyának. Egyetértek az elõttem szólókkal, úgy tudod tápra szoktatni ha elé teszed és nem adsz neki mást. De amíg rendszeresen adsz neki házi kaját is, és mint látszik õ ezt tekinti fõ étkezésnek, ne várd, hogy megegye a tápot... :)
Hát ha nem akarod nagyon elkényeztetni akkor tanítsd meg, hogy te vagy a gazda és nem õ.inni adsz neki normálisan a táljába pedig tápot teszel és amikor éhes akkor odaviszed megsimogatod megmutatod neki, hogy az ott a tál és ha nem tetszik neki akkor nem eszik majd ha éhes lesz.Nem számít állatkínzásnak...õ dönti el gondolkoznak õk is(nem sokat de szoktak :) ).
Minõségi tápot adj neki, (mondjuk Acana) annyit körülbelül amennyi a csomagoláson van. Ha nem eszi, elveszed elõle, és nem kap semmi mást. Másnap már enni fogja.
A kérdező hozzászólása: köszi:) am meg toom h szeretik a csirke farhátan én is azt veszem a németjuhásznak és úgy fõzöm meg.. de am köszi kipróbálom:) :)
Sajnos igaz az összes vadászkutyára, hogy hajlamosak a hízásra. Feltételezem, hogy tudod, mennyi a napi adagja, hát ne adj neki többet, mert két hónap múlva már nem fog tudni futni. Tudom, hogy nehéz lesz azoknak a szemeknek ellenállni, de kénytelen leszel. Csak rajtad múlik a kutyád egészsége.
A kérdező hozzászólása: köszi csak az anyira zabál ha nem kap több kaját akk fog verebet xd

Ha már nagyon meg van duzzadva az ínye, és ma iszonyatos nyűgös volt egész nap, akkor mennyi idő, még kibújik a foga? Mármint duzzadt ínytől számítva nektek mikor bújt ki?

Legjobb válasz: Szerintem már nem kell sok Pár nap,de ha nagyon nyügi, tiszta kézzel megmaszirohatod vagy adj egy rágókát a kezébe... Ha esetleg ez sem segít,bekenheted Dentinoxal,de ezt tényleg a legvégsõ esetben! :)

Szerintem már nem kell sok Pár nap, de ha nagyon nyügi, tiszta kézzel megmaszirohatod vagy adj egy rágókát a kezébe... Ha esetleg ez sem segít, bekenheted Dentinoxal, de ezt tényleg a legvégsõ esetben! :)
13 nap telt el a duzzadás és a fog kibújása közt nálunk. Semmi nyûglõdést nem vettem észre, kicsit rosszabbul evett az utolsó pár napon.
Változó. Volt, hogy 1 hónap telt el, de legutóbb pl. 1 nap. Este megmasszíroztam az ínyét, a foga ekkor még nem volt kint. Másnap a délutáni alvás elõtt cseréltem pelust, akkor láttam, hogy kibújt a fogacska.
Nálunk 3-4 nap volt. :) Sokat rágókázott és kibújt neki. Párszor bekentem Dologéllel neki.
nekünk dec.30-a óta és semmi sincs azóta de várjuk türelemmel.

Ha már nagyon nyűgös, húzza a száját, tömi az ujját a szájába, sírós, nem alvós, akkor mennyi idő míg kijön a fogacska?

Már 2 hónapja szenvedünk a fels? fogakkal (alsó 2 kint van) de csak nem akarnak megjelenni. Tudom, hogy akár hónapokig is eltarthat, míg kijön 1-1 fog, de a napokban már olyan sírós, sikít egyfolytában, ny?gös, nem eszik rendsen, nincs el egyedül, nyomja az inyét a kis ujjával, stb. Meddig kell még várni arra a fogicára?! :( úgy sajnálom szegényt... tegnap este már Nurophent adtam, annyira a fájdalom látszott rajta...

Legjobb válasz: Nekünk ugyanezeket a tüneteket produkálta és rá pár napra kijött az egyik. Mi is nagyon megszenvedtünk vele, kb két hónapig ment a nyüglõdés. Nem tudom mikor jön a másik felsõ, de most feltûnõen nagy a nyugalom. Talán ezzel nem szenved már annyit. Kitartás nektek.

Nekünk ugyanezeket a tüneteket produkálta és rá pár napra kijött az egyik. Mi is nagyon megszenvedtünk vele, kb két hónapig ment a nyüglõdés. Nem tudom mikor jön a másik felsõ, de most feltûnõen nagy a nyugalom. Talán ezzel nem szenved már annyit. Kitartás nektek.

Mit csináljak ha már nagyon kanos vagyok?

Már nem elég a maszturbáció pedig még csak 14 vagyok:S

Legjobb válasz: Végülis nem gond.Én 15 leszek,és már túl vagyok rajta.Megbántam az idõpontot,korai volt!Azt ajánlom,hogy ne szeretkezz még senkivel,sztem korai neked is még.Bár én lány vok(a kérdésbõl ítélve te fiú),de a barátom is ezt mondta.Természetes folyamat,hogy egy kicsit többet szeretnél,velem is így volt.De csak akkor tedd meg,ha megvan a megfelelõ partner,idõpont,hely(ne egy park,erdõ,lépcsõház stb.),és az érzés is meglegyen.Ne kanos legyél,hanem szerelmes,és legyen benned a másiknak való örömszerzés vágya(na meg persze magadnak is).Remélem segítettem,bár innen a gép elõl okos az ember.Tudom mit érzel.Nem éri meg ilyen korán.Ha gondolod nézd meg a kedvenc oldalam: www.a-ha.hu .Itt részletesen leírnak mindent,az elsõ szeretkezéstõl a terhességig.Aztán ha mégiscsak megtörténne,egyre nagyon figyelj:VÉDEKEZZETEK,és a lány érzéseit is vedd figyelembe!Üdv:Bea

Végülis nem gond.Én 15 leszek, és már túl vagyok rajta.Megbántam az idõpontot, korai volt!Azt ajánlom, hogy ne szeretkezz még senkivel, sztem korai neked is még.Bár én lány vok(a kérdésbõl ítélve te fiú), de a barátom is ezt mondta.Természetes folyamat, hogy egy kicsit többet szeretnél, velem is így volt.De csak akkor tedd meg, ha megvan a megfelelõ partner, idõpont, hely(ne egy park, erdõ, lépcsõház stb.), és az érzés is meglegyen.Ne kanos legyél, hanem szerelmes, és legyen benned a másiknak való örömszerzés vágya(na meg persze magadnak is).Remélem segítettem, bár innen a gép elõl okos az ember.Tudom mit érzel.Nem éri meg ilyen korán.Ha gondolod nézd meg a kedvenc oldalam: http://www.a-ha.hu .Itt részletesen leírnak mindent, az elsõ szeretkezéstõl a terhességig.Aztán ha mégiscsak megtörténne, egyre nagyon figyelj:VÉDEKEZZETEK, és a lány érzéseit is vedd figyelembe!Üdv:Bea
De örülök, hogy vannak ilyen fiatalok, mint az elõttem szóló!!! Gratula!!! És a kérdezõ is, mert bár vágyik rá, de tisztában van vele, hogy még fiatal Az érzés normális, de én is azt javaslom, várj még 2 évet, nem fogod megbánni, hidd el. A maszturbálás mellett javasolni szokták a mozgást, az is levezeti a testi feszültséget. Járj futni, úszni, kondiba és nehéz, de próbálj meg nem annyit gondolni a szexre, kerüld az ilyen filmeket, újságokat. Megtalálod a megfelelõ parnert, idõd, és akkor jó lesz majd.-)
vegyél egy plüsst, csinálj neki segglukat és töcsköld meg
Szeva! Én egy 24 éves srác vagyok és csak azt tudom mondani, hogy durr bele!!! Én is 14 voltam amikor egy nyári táborban a biosz tanárom 17 éves lányával elvesztettem. Életem egyik legjobb és legrövidebb élménye volt amit soha nem felejtek el.:) Érdekes, hogy nem vagyok lelki sérült, sõt... Sok sikert! HÚZZ GUMIT!!! Csõ
Verd ki!
nah teso akk szedjé magadnak egy jo csajt azt foglakozz vele sokat azt sztem biztos h csökkeni fog ez a vágyad!
Egykis bróm lelohasztja ha nem bírsz vele.
Szerintem várj 1 kicsit.én 21 vagyok 17 évesen vesztettem el szüzességem azóta is eggyüt élek barátommal.Szerintem 16-19 a jó idõ. 21L
Keress egy kutyát vagy egy majmot az állatkertbõl. A puli és a csivava nem jó! Tapasztalatból tudom. A bernáthegyi az igazi és a piros seggû pávián.
Eggyüt érzek veled :)
Vagy verd ki, vagy szerezz csajt.ennyi a titok.
Mostmár 19 vagy, nem semmi!
na elvesztetted a szüzességed?? :)
Na mihez kezdtél? mert én ugyan így vagyok :/ írj PLS
ha má nagyon para irj rá valami rossz nõre facebookon aki közeledbe lakik azt hivd fel mondjad neki hogy de tetszel meg ilyenek etesd be mint a halat aztán kureljed..

Mit tudok csinálni, ha már nagyon megkopott a fogzománcom? Sajnos kávézom, és nagyon érzékenyek a fogaim, hidegre, melegre, vagy akár már néha sima ételre is. Leszokófélben vagyok a kávéról.

Van valami olyan hatékony megoldás, ami védi és visszaállítja fogzománc állapotát? Elmexet is használok.

Legjobb válasz: A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

A sensitiv fogkrémek (zöld elmex), de van olcsóbb is Rossmann saját márkás vagy Müller saját márkás sensitive fogkrémje. Nekem ezek beválltak, plusz ilyen ínyvédõ öblögetõt is használok. Mostanában olvastam ilyen fognyaki kopás tömésérõl is, de az én fogorvosom ezt nem ajánlotta nekem. Ínyplasztika is szóba jöhet, ha csak a tõ érzékeny, de ez marha drága. Esetleg lehet rá tetetni porcelán héjat, ez sem olcsó.

Mit tegyek, ha már nagyon zavar az hogy még szűz vagyok?

Már nagyon zavar hogy a környezetemben már szinte senki nem az már csak én :( és már nagyon zavar... az el?z? barátomal meglehetett volna, de valahogy akkor még nem éreztem magam készen rá. 10 hónapja szakítottunk. amúgy 16 éves lány vagyok .

Legjobb válasz: én is 16 voltam mikor elvesztettem, aztán utolag azt mondom bár ne ugy lett volna hanem késöbb. tudod mennyire fogod utálni magad miatta ha valami nem mélto emberrel történik meg? én már 26 vagyok és MÉG MINDIG idegesit hogy akkor történt és ugy ahogy. jobban szeretek nem is gondolni rá. nem olyan nagy teher az a szüzesség, kibirod még. és nyugi nem fogsz ugymaradni :D

én is 16 voltam mikor elvesztettem, aztán utolag azt mondom bár ne ugy lett volna hanem késöbb. tudod mennyire fogod utálni magad miatta ha valami nem mélto emberrel történik meg? én már 26 vagyok és MÉG MINDIG idegesit hogy akkor történt és ugy ahogy. jobban szeretek nem is gondolni rá. nem olyan nagy teher az a szüzesség, kibirod még. és nyugi nem fogsz ugymaradni :D
A kis barátnõid úgyse látják rajtad, hogy még szûz vagy (hacsak ki nem írod a homlokodra), úgyhogy ezért nem kell zavarnia egyáltalán. Különben pedig lefogadnám, hogy a legtöbbjük hantázik, s ugyanolyan érintetlen, mint te. :-)
Csak a környzeted miatt van ezb elég béna .... csak akkor veszídsd el ha te is akarod
Nem akkor kell elveszíteni, amikor már mindenki elvesztette körülötted, hanem amikor már majd megõrülsz, hogy végre dughass, mert kívánod a másikat. És mindezt egy megfelelõ partnerrel, akit még szeretsz is! Elég világos volt?
Szerintem ennek nem kéne, hogy zavaró legyen. Az a gáz, hogyha ez zavar Téged... Én szûz vagyok, és nem zavar, ha akartam volna, akkor lehetõség lett volna, de nem éltem vele. 20/l
veszítsd el velem :D
Mi zavar benne, hogy nem keféltek szét még mint rengeteg kortársadat? De most komolyan éretlen gyerek vagy.Birka vagy hogy követni akarod a többit? ha a többi elkezd drogozni majd leugrik a hídról mész te is hogy még csak te nem csináltad? Használd már az eszed. Majd ha igazán szerelmes leszel, és elég érett leszel hozzá, akkor úgyis tudni fogod és lefekszel elõször a barátoddal, kérdés és bizonytalanság nélkül. Addig tanulj, barátnõzz, járj teaházba, kávézóba, sétálgass, sportolj, mozizz stb.mint egy normális 16 éves gyerek, ne ezen izgulj. Ha van tartásod, önbecsülésed, és normális értékrended, nem ezen rágódsz én nem fekszel oda valaki alá, csak hogy a többiekhez "tartozz. Voltak gyerekszerelmeim, "barátaim" nekem is tiniként, mégis csak 19 évesen veszítettem el a szüzességem, és nem azért tettem, mert "jaj nem akarok szûz lenni", kívántuk egymást a barátommal, csodálatos volt és életem legjobb döntése, hogy nem 13-16 éves gyerekként tettem ezt meg valamelyik gyerekszerelmemmel akik jönnek-mennek az ember életében.Mai napig vele vagyok.Hidd el jót akarok a lányok 99%a megbánja hogy túl hamar szexel 17-18 elõtt.
Tájékoztatlak hogy ha nem augusztus 24 és szeptember 23 között születtél akkor sosem voltál szûz kedves utolsó. Menj vissza inkább legózni.
Lányként nem tudom milyen érzés lehet, én nekem 22 felett már tényleg nagyon pocsék volt, fõleg amiatt hogy külsõre egyébként simán megütöm az átlagot, csak a szüleim idióta nevelése miatt elég félénk ember vagyok, nem csak lányok terén hanem úgy amúgy is, úgyhogy eljött az a pont amikor azt mondtam magamnak hogy nem várok tovább. Elmentem egy hivatásoshoz, utólag belegondolva nem volt egy nagy szám, de nem is volt rossz, nem is bántam meg. Persze ettõl nem lettem tapasztaltabb vagy akármi, de legalább tudat alatt már nem jön elõ a gondolat hogy szûz vagyok. Egy zavaró tényezõ kilõve. 23/F
Inkább egyenlõre fogadd el ezt a "zavaró helyzetet", de ne menj bele olyasmibe, amit késõbb nagyon megbánhatsz. Mindennek eljön az ideje. Az elsõnek különösen nagy jelentõsége lehet.
Mi zavar benne? nem kell majomkodni és mindenkit követni ....de hát beállhatsz a sorba az olyan lányok mögé akik csak azért akarják elveszíteni mert "jézusom nehogy már szûz legyek"....te tudod, biztos találsz magadnak egybõl olyat akivel megteheted ebben biztos lehetsz...de h kövesd a többi majmot, sztem nem éri meg. nem bántásból írtam , nekem ez a véleményem :)
Menj el egy buliba, és dugasd meg magad az 1ik szembejövõ kancigyánnyal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!