Találatok a következő kifejezésre: Ha majd leszek, a gyed-emet (2 db)

Ha majd terhes leszek, a gyed-emet hogyan állapítják meg?

A fizetésem hány százaléka? És nettó, vagy bruttó! A szülési szabadságra és a táppénzre hogy számolják a pénzt? Ebben tud nekem segíteni valaki?

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta..

A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó oldal! Köszönöm!

Ha tavaly megvan a 180 nap munkaviszonyom, idén viszont csak egy hónapot dolgoztam bejelentve, utána táppénzem voltam, akkor a GYED-emet ebből az egyhavi fizetésből számolják majd? Ennek a 70%a lesz, vagy beleveszik a táppénzt is?

Legjobb válasz: Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.

Fejtsd ki bõvebben! Szültél már? Vagy most vagy terhes? Ha szültél, akkor a táppénz ideje alatt? A táppénz aktív volt, vagy passzív? Tehát a munkáltató fizette, vagy leszámoltál és úgy mentél táppénzre? Ha a táppénz ideje alatt, akkor asszem összevonják táppénzel és annak az átlagát számolják. De az egészségpénztárban meg tudják pontosan mondani.
A kérdező hozzászólása: Nem szültem még, most vagyok terhes, novemberben fogok szülni, tehát novembertõl TGYÁS-on leszek, ezért a GYED-et csak 2010ben igénylem meg.Az OEP-nél már háromszor voltam, de nem akarnak segíteni, kifogtam egy nagyon bunkó nõt, aki éppen csak azt nem kérdezte, hogy minek nekem gyerek, ha nincs bruttó 200 ezres jövedelmem min. 2 éve.....úgyhogy ennyit róluk :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!