Találatok a következő kifejezésre: Ha majd az idő, a (83 db)

Szeretném a családomat majd meglepni ha itt az idő, és ehhez szeretnék segítséget remélem kapok is?

Én itthon keratívoskodok. És arra szeretnék segítséget kérni, hogy kiscip?t szeretnék készíteni de sehogy sem találok hozzá mintát.

Legjobb válasz: Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.

Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.
A kérdező hozzászólása: Iazából lemaradt hogy gyöngybõl akarom megcsinálni és így elég nehéz szabásmintaként keresni
youtube-on esetleg van, próbáld meg ott. vagy: http://gyongyhobby.atw.hu/gyongyfuzes.htm talán itt találsz valamit köztük. De inkább horgolásos minta van a neten...
3-as vagyok, ez ugyan nem cipõ, de cumisüveg... estleg, ha tetszik, ezt is lehet: http://beadiecritters.com/patternindexframe.htm Kattints rá bal oldalt a keychain kategóriára (felülrõl az ötödik), alatta a patterns-ek közül a tools-t, aztán jobb oldalt megjelennek további kategóriák, ott a Miscellaneous-ben válaszd ki a baby bottle-t. Alatta van balerina cipõ is, lejjebb pedig cumik Pacifiers néven. ezt találtam, remélem tudo vmire használni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget cumisüvegre nem is gondoltam :D
A kérdező hozzászólása: Ja és nagyon szépen kérek minden ijesztgetõt, hogy rémtörténetekre nem vagyok kíváncsi.
Most várom a negyedik babám háromnál Dr, Vörös Zéta volt a fogadott orvosom, bementem a kórházba, és ott elõkészítés után onnét hívták fel, hogy jöjjön be. Most Dr. Horváth Tihamér az orvosom, de úgy döntöttem ha itt az idõ én hívom fel! Neked ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Dr.Goldfinger Jenõ!nagyon meg vagyok vele eddig elégedve!Elsõ babám.
Kedves Második! Meg is beszélted vele, hogy ha az éjszaka közepén hívod, akkor fel is fogja venni?
2. válaszoló vagyok Eddig hármat szültem mindig délelõtt, mind a háromnál pontban 11 órakor kerültem be a szülõszobába, és az elsõ 13:45kor lett meg, a második 13:30kor, a harmadik pedig 13:15 kor, érdekes dolog de így történt. Persze már éjjel megindultak a fájások, de tudtam mikor van az az idõ mikor be kell mennem a kórházba, remélem ez most sem lesz másképpen!:)
Jé, kedves második! Ez tényleg érdekes.
hármat szültél a Zétánál ? akkor van tapasztalatod vele kapcsolatban .kb 3-4 hét múlva szülök nála kíváncsi vagyok milyen .miért választottál a 4 babánál más orvost ?
Igen hármat szültem, elsõnél minden szuper volt, másodiknál gond lépett fel terhesség közben amit sajnos nem észleltek. Harmadiknál komplikáció lépett fel szülés közben , de hála isten minden rendben van. Nem igazán voltam megelégedve az utolsó szüléseimnél, szinte nem csinált semmit, jó ha háromszor bejött, mindent a szülésznõknek köszönhetek. A komplikációk miatt döntöttem úgy, hogy egy tapasztaltabb orvosra van szükségem negyedik babámnál, aki ultrahangozhat is, így lett Tihamér Dr. maximálisan meg vagyok elégedve vele!
hiszen jut eszembe írtad ezt privátba már nekem , hát hamarosan eljön a mi idõnk remélem minden rendben lesz , hiába járok hozzá magánrendelõbe sok tapasztalatom nincs róla majd kiderül .

Hoffmann Rózsa és a kormány tényleg azt hitte, hogy ha növelik a természettudományos keretszámokat, akkor többen fognak majd jelentkezni? Idén a magasabb keretlétszám ellenére kevesebben jelentkeztek, mint 2011-ben.

Mit hittek? Hogy aki eddig közgazdász akart lenni majd az elmegy fizikusnak? Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy MINDEN SZAKON A TELJESEN ÁLLAMI FINANSZÍROZÁSON CSÖKKENTÉS VOLT. A magasabb keretszámba beletartozik a részösztöndíj is.

Legjobb válasz: Félek tõle, hogy igen.

Félek tõle, hogy igen.
Dehogy hitték. Ennek az egész felsõoktatási keretszám mizériának az volt a célja, hogy kevesebben jelentkezzenek, kevesebb diák legyen, kevesebbet kelljen fizetni. Az csak egy politikai húzás volt, hogy közben a termtudományos szakokon megemelték a létszámot. Így mondhatták, hogy "hát mi el is vettünk, de közben adtunk is", közben meg jól tudták, hogy ezzel nem lesz több fizikus meg biológus. A lényeg tehát a kevesebb jelentkezõ, és ezt sikerült is elérni.
Szüntessék meg a környezetmérnöki szakot!!!


Ha majd itt az idő, a mensis görcsök rendszerességét, vagy a keméyedésekéét kell figyelni. Vagy ez a 2 együtt jár?

38 hetes vagyok, keméyedik a pocakom de össze vissza, meg hasmenésem van.

Legjobb válasz: Szeintem semmi köze a mensis görcsökhöz, de a rendszerességét kell figyelni és a görcsök hosszát. Ha itt az ideje észre fogod venni, hogy ez most más... Szép szülést kívánok 3hós kislány anyukája

Szeintem semmi köze a mensis görcsökhöz, de a rendszerességét kell figyelni és a görcsök hosszát. Ha itt az ideje észre fogod venni, hogy ez most más... Szép szülést kívánok 3hós kislány anyukája
Szia!!Ha már tényleg olyan fájásaid lesznek, akkor azok rendszeresen jönnek, és hozzá kõkemény lesz a pocakod.Nekem mindig azt mondta a védõnõm és az orvosom is, hogy akkor már be kell menni a kórházba ha napi 10-nél többször érzem.Remélem tudtam segíteni.

Ha majd elkezdi a babám a főzelékevést, mennyi tejcsi kell egy-egy adaghoz? Naponta kb. 1 órás fejéssel csak olyan30-40 ml tejcsi jön össze, érdemes ennyiért fejni, fagyasztgatni, vagy töltsem inkább ezt az időt a babával? !

Legjobb válasz: szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.

szerintem hagyd a fejést :) simán a fõzõvizével összekutyulod a fõzött zöldségeket és annyi. Az szokott tejet tenni bele, aki korábban is fejt és mindig eltette, tehát már van egy jó adag lefagyasztva és erre elhasználja.
Attól függ mennyi idõsek vagytok. Ha még kicsik (kb:1-2 hónap) vagytok akkor mindenképp fej mert lehet, hogy késõbb még szükséged lehet a tejre ha megnõ a tejigénye a babádnak. Nem csak fõzelék hígítására jó a fagyasztott tej. Ha kevés lesz a tejed vagy apadni kezd akkor nagyon jó, hogy lesz mihez nyúlnod, nem kellesz röktön tápszerezni.Meg esetleg ha megbetegedsz akkor is jó szolgálatot tesz.Fõleg, hogy most jön az infulenzás idõszak. Szerintem ne sajnáld rá az idõt. Meg legalább nem lesz annyira elkényesztetve sem (nem mintha ellenne) megtanulja majd lekötni magát.Egy órát egy nap minden babának ki kell tudni bírnia anya nélkül.Amúgy én úgy csináltam, hogy oda raktam magam mellé a bébihordóba az asztalra és addig énekeltem neki míg fejtem. De lehet, hogy a mellszívód nem olyan jó azért jön olyan lassan a tejed.Én az Aventeset használtam és nagyon jó, hamar le lehet szívni vele a tejet.
Ha a mostani bevallásban szerepelteted a veszteséget, akkor és csak akkor csökkentheted ezzel majd a 2011-es év nyereségét.

A volt barátnőm eldöntöttük, hogy még lehet valaha, valami köztünk. És az a kérdés, hogy majd ha eljön az-az idő amikor esetleg újra összejöhetnénk, hogy kérdezzem meg tőle majd akkor, hogy akkor újra kezdhetnénk -e?

Legjobb válasz: Mit ittál? Mert abból én is kérek! Amúgy nem tudom mennyi idõsek vagytok de ez tizenéves gyerekes gondolkodás, hogy "eldöntöttük még valaha lehet közöttünk valami" Ezt nem megkérdezni kell, hanem érezni 20/F

Mit ittál? Mert abból én is kérek! Amúgy nem tudom mennyi idõsek vagytok de ez tizenéves gyerekes gondolkodás, hogy "eldöntöttük még valaha lehet közöttünk valami" Ezt nem megkérdezni kell, hanem érezni 20/F
Sehogy. Addigra már rég túl leszel rajta. Amúgy meg ez semmi más, mint hogy megbeszéltétek, hogy ha nincs ló, jó lesz a szamár is. Képes lennél visszamenni úgy a nõdhöz, hogy tudod, csak azért van veled, mert nem talált mást, vagy ha talált, csak végigmentek rajta?
A kérdező hozzászólása: Am 17/F vagyok és akkor ezek szerint hagyni kell az egészet ?
7 Szegénykém gondolom szereti a srácot, empátia hol marad?
Egy kicsit sok ebben az egy kérdésben a "majd ha" és az "egyszer" kifejezés...erre akarod alapozni az életed? Feltevésekre?
Azt se tudod, hogy viszonyulj hozzá, hogy közeledj hozzá, és te még újra akarod kezdeni? Az a kapcsolat már halvaszületett, de ti azért még pelenkázzátok...
nem kéne erõltetni ami nem megy
egyszerûen megkérdezed tõle ezt.
*Ennek
Enne már lõttek...
A kérdező hozzászólása: tudom , hogy hülyén írtam le.. :D

Az idokep.hu-n miért van 30napos előrejelzés, ha kb. az első 3napot tudják "pontosan" előrejelezni? Azt vettem észre, hogy minden nap más hőmérsékleteket mutatnak és ennyi erővel én is a hasamra ütök, hogy majd 20nap múlva milyen lesz az idő.

Amúgy nagy rajongója vagyok az oldalnak! Bámulatos mennyi minden "real-time" térkép van, rengeteg információ, ezekkel semmi bajom, s?t mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy IMÁDOM az oldalt, tehát a kérdésemmel nem fikázni akarom, de ezt akkor se értem. MIÉRT KELL 30NAPOS ELÕREJELZÉS HA MÉG AZ ELSÕ 3NAPOT SE TUDJÁK BIZTOSRA?

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)

Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)
próbálkoznak egy modellel, kevés sikerrel
ha végigolvasnád, mi alapján végzi a számításokat, nem kérdeznéd meg.
az idõjárást nem lehet pár órával elõre megjósolni, mert túlságosan sok összetevõbõl áll és túl sok változóval dolgozik. annak idején ezért találták fel a számítógépet, persze ma már másra használjuk. http://cosmo.supernova.hu/kaosz.htm http://www.ki.oszk.hu/kf/kfarchiv/2004/1/giczi.html https://nws.niif.hu/ncd2006/docs/phu/058.pdf
Azért látsz minden nap más adatokat mert egy elõzõleg már megtörtént idõjárási helyzet alapján próbálja a gép kiszámolni a várható idõjárást. Oda van felé kiírva, hogy a mostani idõjárás az elõzõ évekhez képest mire hasonlít. 30 nap teljesen felesleges... Népszerûek akarnak lenni, hogy õk már 30 napra elõre megmondják milyen idõ lesz, de semmi alapja nincs... 1 hétre elõre még reálisan meg lehet mondani, de 1 hét után nem kell keresni a realitást. Az idõkép szeretne létrehozni egy OMSZ-szal versenyképes meteorológiai szolgálatot, de túl kevés szakképzett meteorológusuk van.. maximum 3-4. Ezért emelte fel a hangját az OMSZ is, amikor a veszélyjelzõ SMS-eket kezdték küldözgetni, hogy ilyen kevés szakképzett emberrel nem lehet egy ilyen rendszert mûködtetni és semmi valóság alapja nincs az elõrejelzésüknek, mert ha egy komoly vihar jön... teszem azt egy szupercella, akkor annak gyakorlatilag kiszámíthatatlan a pályája mert dettó nem arra megy, amerre a mono-, és multicellás zivatarok vonulnak. Az idõképnek az egyetlen pozitívuma a percrõl percre rovat és a radarképük... egyelõre... Ki lehet fejezni nem tetszést... nem érdekel... akit kicsit is komolyabban érdekel a téma az utána néz pl.: http://szupercella.hu vagy http://metnet.hu

Hogyan készítsem fel az autómat a télre? Ha huzamosabb ideig áll majd garázsban. Benne hagyjam az aksit vagy ne?

Van egy B Corsam ami a tél közelgettével úgy csinál majd mint a medvék. Bebújik szépen a barlangjába és csak néha néha bújik majd elõ. Szóval alap dolgokat megcsináltam rajta mint pl. téligumi, hûtõvíz fagyálló beméretés, ablakmosó folyadék télire cserélése. De pl.: nem tudom, hogy aksit benne hagyjam vagy ne ( sajnos fûtetlen a garázs ) illetve lemosassam-e alulról mielõtt elteszem vagy felesleges. Télen amúgy a tervek szerint csakis a legszükségesebb alkalmakkor lenne használva akkor is csak, ha nincs hó és latyak. Szerintetek? Amúgy tudom, hogy túllihegem, hisz ez egy 16 éves autó meg minden, de hát akkor is csak az elsõ "gyerek"! :-)

Legjobb válasz: Szerintem jobb kivenni az aksit, mert nem fog olyan hamar tönkre menni, de néha majd érdemes beröffenteni, h járjon és töltsön vissza. Szerintem ennyi, ha már a fagyállót beletöltötted.

Szerintem jobb kivenni az aksit, mert nem fog olyan hamar tönkre menni, de néha majd érdemes beröffenteni, h járjon és töltsön vissza. Szerintem ennyi, ha már a fagyállót beletöltötted.
ha idõnként elõ fogod venni, akkor én semmi különlegeset nem tennék vele, simán betenném a garázsba,
Ha jó az akksi, akkor 1 hónap alatt sem merül le, beindítható vele az autó. Akkor vedd csak ki, ha több hónapig biztos nem indítod be. Akkor is csepptöltõre kell tenni, ami folyamatosan életben tartja. Igen, érdemes az alvázat alaposan lemosni, de utána meg is kell szárítani, nehogy nedvesen tedd el az autót. Mosás után érdemes egy fél órát autózni vele hogy biztosan megszáradjon mindenhol. Valamint érdemes azokat a részeket jól tapadó zsír sprayjel befújni, ami mozog, illetve rozsdára hajlamos az alváznál, pl. kézifék bovden, kipufogó tartók, kézifék fékrudazat a fékdobnál, stb.
Ha tényleg csak ritkán lenne használva, viszont akkor nagyon fontos hogy menjen, akkor én kivenném az akkut és felraknám csepptöltésre.

Esemény utáni után, ha 2 héttel előbb jött meg, akkor, akkor is meg kell jönnie a normális időben? Vagy majd az is 2 héttel később kellene megjönnie, hogy a kettő között 1 hónap teljen el?

Mert most kellene normál esetben megjönnie, de már 2 héttel korábban megjött. (1 héttel a tabi beszedése után)

Legjobb válasz: Hát, ez így kicsit érthetetlen, de annyi biztos, hogy az esemény utáni eléggé megkeveri a hormonháztartást, ezért lehet hogy elõbb jött meg, és igen, az is lehet hogy ezért majd a kövi kicsit késni fog. De aztán majd szépen visszaáll.

Hát, ez így kicsit érthetetlen, de annyi biztos, hogy az esemény utáni eléggé megkeveri a hormonháztartást, ezért lehet hogy elõbb jött meg, és igen, az is lehet hogy ezért majd a kövi kicsit késni fog. De aztán majd szépen visszaáll.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!