Találatok a következő kifejezésre: Ha majd az idő, (115 db)

Miért mondja mindenki, hogy majd tudni fogjuk, ha "eljön az idő". Miből?

Épp csak a kérdésre nem válaszolnak, hogy mib?l lehet tudni, hogy ez nem jóslófájás...

Legjobb válasz: mert mindenkinek másképp kezdödik a szülés! ugy hogy tudni fogod mikor eljön az idö ne aggódj!

mert mindenkinek másképp kezdödik a szülés! ugy hogy tudni fogod mikor eljön az idö ne aggódj!
a kérdés jó ... átérzem a problémád. mindig csak a sablon: tudni fogod. nekem még 1.5 hét van hátra.
Elõször is a CTG vagy NST amire egyre sûrûbben fogsz járni mutatni fogja a méhösszehúzódásokat, fájásokat és ezt a dokid mindig megnézi és már õ is látja belõle ha közeleg a nagy nap. Azután vagy a magzatvíz folyik el azt észre veszed mert folyik bõven vagy fájásokat érzel amik egyre erõsebbek és sûrûbbek. A jóslónál sokkal erõsebbek! A lényeg, hogy ha méred az idejüket bizonyos idõközönként ismétlõdnek. 20 perc, 10 perc, 5 perc. Ez viszont változó, nálam 10 percesekkel kezdõdött majd elég hamar 5 percesek jöttek. Ekkor kell bemenni a kórházba.
Nekem is élénkpiros vérzéssel indult, jól me is ilyedtem, de kiderült, hogy csak a méhnyak tágul és attól vérzek. Azért érdemes bemenni.
Nekem a 7. hónaptól voltak jóslófájásaim, minden nap. De amikor megindult a szülés, másképpen fájt, sokkal erõsebben, és valahogy máshogy. És tényleg tudtam, hogy most ez az.
Szia!Abból lehet tudni, hogy rendszeresen jönnek a fájások vagy szívárog a magzatvíz(el is folyhat)ekkor bizos lehetsz, hogy beindul a szülés.Beindulhat a nyákdugó távozása után is én így jártam.Hidd el meg fogod érezni, hogy mikor jön el az idõ ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: elnézést, senkit nem akarok megbántani, csak nagyon izgulós kismama vagyok, 3 héttel szülés elõtt..
ha eljönnek a fájások, nem lehet összete´veszteni semmivel.Ha 5 percesek, hajrá.Attól is függ milyen messze laktok a kórháztól.Ha ve´rzés azonnal a kórház, ha elfolyt a magzatvíz szintén kórha´z.Nagy fájdalom mellett is kórha´z.Ne izgulj tudni fogod.
Személyes cuccok magadnak, 10-15 db pelenka. Ruhát ráér az apa bevinni, mielõtt hazaviszitek.
Kedves Utolsó! Mikor szültél? Tudnál esetleg a többiben is segíteni? Köszi.
Amikor én szültem örültek a fénymásolatoknak, legalább nem kellett bajlódniuk, hogy visszahozzák az eredeti iratokat.
Kedves Kérdezõ! Elõször is gratulálok a babádhoz.Kisfiú vagy kislány? Ha van idõd leírnád milyen volt a Szent Istvánban szülni? Én szeptember 30-ra vagyok kiírva és van fogadott orvosom, de szülésznõt nem fogadtunk. Mire volt szükséged neked és a babádnak a kórházban? Az iratok fénymásolatát elfogadják? Elõre is köszönöm, ha szakítasz rám idõt. További jó babázást és nyugodt éjszakákat.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sikerült ma megszereznem a kórházas listát. Igaz személyesen kaptam csak meg a választ néhány ide-oda küldözgetés után és szerintem az e-mailre nem kapok már választ. Ebben a listában benne van a mama és a baba szükséges dolgai is. Ide leírom, hátha másnak is segítségére lesz. -Okmányok: Kiskönyv, összes vizsgálati lelet, személyi, TAJ, lakcím kártya, házassági anyakönyvi kivonat (eredeti teljesen jó, és nem kell a 300 napnál nem régebbi frissített házassági anyakönyvi kivonat)vagy apasági nyilatkozat. Ha elvált az anya a jogerõs ítélet, illetve ha az anya özvegy akkor az apa halotti anyakönyvi kivonata. -Tisztálkodási szerek: fogkefe, fogkrém, pohár, szappan, tusfürdõ, fésû, sampon, hajszárító, testápoló, törölközõ, zsepi, papírtörlõ, Wc papír, papír Wc ülõke Itt annyit azért megjegyeznék, hogy ha megoldható akkor amibõl lehet a kisebb kiszerelést vigyétek (tusfürdõ, sampon stb..), mert akkor az rengeteg helyet felszabadít :-D -Étkezéshez: evõeszköz, szalvéta, pohár -Ruhanemû: elõl gombos hálóing, köntös, 2 db papucs (zuhanyzáshoz is) fehérnemûk, "szoptatós" melltartók -Egyéb: melltartó betét, eü betét (nagy nedvszívó képességû, kifejezetten szülés utánra, több csomag) -Babónak: textil pelus (2-3- db, büfiztetéshez, egyéb), popsi törlõkendõ, kis csomag nadrágpelenka, pléd, kis takaró, kis sapka, törölközõ, min. 3 váltás ruha (idõjárástól és évszaktól függõen, egyszerû body és rugdalózó, láb között patentosat célszerû vinni, mert könnyebb lehet a pelusozás) A kórház biztosítja a köldökellátáshoz alkoholt, gézlapot, továbbá a babaápoláshoz a popsi krémet. Továbbá cumit (játszó és cumisüveg) lehetõség szerint ne hozzanak az újszülöttnek. Ezen kívül mindenki vigyen még amit õ elengedhetetlennek gondol a kórházi tartózkodása alatt :-D Ha valami lemarad, akkor telefon és újdonsült apa hozza :-D Én már összepakoltam és már vissza számolok!!!!
Nekem 5 héttel korábban jött a babám, nem volt nálam semmi, és mindent kaptam, aki a babámnak kellett (pelus, ruha.. stb) Férjem hazaszalajsztottak az én csomagomert (hálóing, tisztasági csomag) Ja, arra vigyázz hogy olyan hálóinged legyen, amiben könnyen szoptatsz legyen nyílás a mellkasodnal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, aranyosak vagytok :-D
Novemberben szültem, de nekünk vinni kellet a babának a ruhákat, kifogót sapit mindent. Pelus, popsikrém, alkohol volt ott, de ezen kívül semmi. Minden napra kell egy váltás ruha, plusz 1 ha balesett lenne. A ruha alatt rugdalózot értek.
Ti az Istvánban szültetek??? Én 2x szültem ott, utoljára 1 éve, de SEMMIT nem adtak. Második nap kaptunk popsikenõcsöt meg alkoholt a köldökcsonkra, de semmi mást. Szóval szerintem kelleni fog napi 5 pelenka, popsitörlõ, napi 1-2 body, talán rugdalózó bár nem tudom milyen meleg vagy hideg lesz. Vékony sapka, takaró, kiszokni (ha van babakesztyû, hogy ne kaparja a kis arcát, de ha nincs a zoknit is ráhúzhatod a kezére). 5 textilpelenka, törölközõ (kifogó). Ha jól emlékszem, kb ennyi kellett a babának. Neked étkészlet, pohár, WC papír, papucs, hálóing (legalább 2-3 ha összevéreznéd), eldobható bugyi, inkontinenciabetét, sampon, tusfürdõ, törölközõ (abból is legalább 2 a vérzés miatt. Pakolj 2 táskába, 1 kisebb a szülõszobára - papucs, hálóing, bugyi, betét, babának 1 pelenka, 1 body, 1 rugdalózó (ha nagyon meleg van akkor csak zokni), sapka, kis takaró, textilpelenka. A többi mehet a nagy táskába, amit majd az osztályon használsz. Könnyû szülést neked!
Papucs, 3-4db szoptatós hálóing, 2csomag szülés utáni betét(nekem 2cs. kellett), melltartóbetét, egy csomag libero újszülött pelenkát hozott a párom hogy ne legyen az hogy kevés x darab, bugyit vagy eldobható háló bugyi, 3db törölközõ(fürdés után amikor törölköztem volt hogy véres lett) köntös, fogkefe, fogkrém, hajgumi....cumi a picinek ha szeretnéd, popsitörlõ, popsikrém, hírtelen ennyi jutott eszembe!! :) picinek ráér az apa bevinni ruhát ha megszületett , én éjjel szültem és aznap 13óra körül hozta be a párom, de adtak rá kórházit.4napig tartottak bent minden anyukát szóval max ennyi nappal számolj :) 9, 5hónapos fiú anyukája
Kedves kérdezõ köszi hogy leírtad a listát! Már pakolom én is a csomagot nagyon. Érdekelne utólag volt e még valami ami fontos volt. Kedves 8as, én szeptember 29re vagyok kiírva, szülésznõt fogadtam, dokit nem, és dúlával megyünk vidékrõl majd szülni. Ha lenne kedved dumálhatnánk priviben is. Annus

Szobát lehet ilyenkor festeni? Csak mert nevelőapám azt állítja, hogy télen nem kéne, majd csak tavasszal, ha jó az idő.

Véleményem szerint ugyanúgy meg fog száradni, mintha meleg id?ben festeném.

Legjobb válasz: Nemrégen volt egy ugyanilyen kérdés. Ha nem te tetted fel, keresd vissza, ott is sok hasznos válasz volt.

Nemrégen volt egy ugyanilyen kérdés. Ha nem te tetted fel, keresd vissza, ott is sok hasznos válasz volt.
Ilyenkor még nyugodtan lehet. Nincs tartósan minusz. Viszont biztosítani kell a szellõztetést, magyarán gyakran kell szellõztetni és ha nem akar száradni, akkor egy hõlégfúvót is be lehet tenni a szobába. Mi már többször festettünk ilyen idõben és semmi gond nem volt. Természetesen többet kell várni a száradásra mint 40 fok melegben.
Lehetni lehet, de csak a fent már említett feltételeket biztosítva van értelme!
Száradni fog, persze, de tiszta pára lesz az egész lakás, nagy valószínûséggel penészedni is fogtok, ha nem szellõztettek nagyon sokat, ami ilyenkor elég cikis, mert ha kinyitjátok az ablakot, lehûl a lakás, akkor meg nem száraz a fal sem :) Igaza van nevelõapudnak, ilyenkor tényleg nem kéne.
Tény és való, h ilyenkor nehezebben szárad meg az idõ végett, de a meleg szoba miatt megszárad 1 hét alatt körülbelül! Csinálnak ilyenkor még felújítást, még nincs tél, minuszok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
ANYÁD

Szeretném a családomat majd meglepni ha itt az idő, és ehhez szeretnék segítséget remélem kapok is?

Én itthon keratívoskodok. És arra szeretnék segítséget kérni, hogy kiscip?t szeretnék készíteni de sehogy sem találok hozzá mintát.

Legjobb válasz: Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.

Nézd meg itt a neten hátha van minta.SZABÁSMINTAprobáld így keresni.
A kérdező hozzászólása: Iazából lemaradt hogy gyöngybõl akarom megcsinálni és így elég nehéz szabásmintaként keresni
youtube-on esetleg van, próbáld meg ott. vagy: http://gyongyhobby.atw.hu/gyongyfuzes.htm talán itt találsz valamit köztük. De inkább horgolásos minta van a neten...
3-as vagyok, ez ugyan nem cipõ, de cumisüveg... estleg, ha tetszik, ezt is lehet: http://beadiecritters.com/patternindexframe.htm Kattints rá bal oldalt a keychain kategóriára (felülrõl az ötödik), alatta a patterns-ek közül a tools-t, aztán jobb oldalt megjelennek további kategóriák, ott a Miscellaneous-ben válaszd ki a baby bottle-t. Alatta van balerina cipõ is, lejjebb pedig cumik Pacifiers néven. ezt találtam, remélem tudo vmire használni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget cumisüvegre nem is gondoltam :D
Ha a mostani bevallásban szerepelteted a veszteséget, akkor és csak akkor csökkentheted ezzel majd a 2011-es év nyereségét.

A volt barátnőm eldöntöttük, hogy még lehet valaha, valami köztünk. És az a kérdés, hogy majd ha eljön az-az idő amikor esetleg újra összejöhetnénk, hogy kérdezzem meg tőle majd akkor, hogy akkor újra kezdhetnénk -e?

Legjobb válasz: Mit ittál? Mert abból én is kérek! Amúgy nem tudom mennyi idõsek vagytok de ez tizenéves gyerekes gondolkodás, hogy "eldöntöttük még valaha lehet közöttünk valami" Ezt nem megkérdezni kell, hanem érezni 20/F

Mit ittál? Mert abból én is kérek! Amúgy nem tudom mennyi idõsek vagytok de ez tizenéves gyerekes gondolkodás, hogy "eldöntöttük még valaha lehet közöttünk valami" Ezt nem megkérdezni kell, hanem érezni 20/F
Sehogy. Addigra már rég túl leszel rajta. Amúgy meg ez semmi más, mint hogy megbeszéltétek, hogy ha nincs ló, jó lesz a szamár is. Képes lennél visszamenni úgy a nõdhöz, hogy tudod, csak azért van veled, mert nem talált mást, vagy ha talált, csak végigmentek rajta?
A kérdező hozzászólása: Am 17/F vagyok és akkor ezek szerint hagyni kell az egészet ?
7 Szegénykém gondolom szereti a srácot, empátia hol marad?
Egy kicsit sok ebben az egy kérdésben a "majd ha" és az "egyszer" kifejezés...erre akarod alapozni az életed? Feltevésekre?
Azt se tudod, hogy viszonyulj hozzá, hogy közeledj hozzá, és te még újra akarod kezdeni? Az a kapcsolat már halvaszületett, de ti azért még pelenkázzátok...
nem kéne erõltetni ami nem megy
egyszerûen megkérdezed tõle ezt.
*Ennek
Enne már lõttek...
A kérdező hozzászólása: tudom , hogy hülyén írtam le.. :D

Mikor vihetem majd sétálni a babámat ha szeptember közepére várjuk? Hányszor és mennyi idöre vigyem levegözni és hogy növeljem az idöt, miben vigyem ki?

Legjobb válasz: Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.

Nekem januári volt a babám, akkor 4 hét után vihettem 5 percre a levegõre, és minden nap 5 perccel emelhettem az idõt, a gyerekorvos tanácsára. Most a másodikat szeptember elejére várjuk, és ha olyan állapotban leszünk, én bizony kiviszem 2 hetesen is. Azt nehéz lenne megmondani, hogy miben és mennyi idõre vigyed a levegõre, de ebben kérd a védõnõ vagy a gyerekorvos segítségét.
mi egy hetesen kimentünk vele 20 percre, persze ez attól is függ mien idõ van ha jó akkor te is nyugodtan kiviheted egy picit, és mindig eggyel több réteget adj rá, mint ami rajtad van
Hazavitel után már viheted:-) Az elsõ legyen mondjuk 10-20 perc között, és növeld majd. Egyel több réteg , mint rajtad, az jó:-) De majd meglátod, milyen idõ lesz, túlöltöztetni nem kell.
Fiam szeptember közepén született elsõ két hétben csak az erkélyen levegõztünk majd elsõ séta kb 20 perc volt majd mindig kicsit-negyed órával többet.Akkor jó idõ volt rugi és kocsikabát volt rajt, sapi és takaró.

Esemény utáni után, ha 2 héttel előbb jött meg, akkor, akkor is meg kell jönnie a normális időben? Vagy majd az is 2 héttel később kellene megjönnie, hogy a kettő között 1 hónap teljen el?

Mert most kellene normál esetben megjönnie, de már 2 héttel korábban megjött. (1 héttel a tabi beszedése után)

Legjobb válasz: Hát, ez így kicsit érthetetlen, de annyi biztos, hogy az esemény utáni eléggé megkeveri a hormonháztartást, ezért lehet hogy elõbb jött meg, és igen, az is lehet hogy ezért majd a kövi kicsit késni fog. De aztán majd szépen visszaáll.

Hát, ez így kicsit érthetetlen, de annyi biztos, hogy az esemény utáni eléggé megkeveri a hormonháztartást, ezért lehet hogy elõbb jött meg, és igen, az is lehet hogy ezért majd a kövi kicsit késni fog. De aztán majd szépen visszaáll.

Az idokep.hu-n miért van 30napos előrejelzés, ha kb. az első 3napot tudják "pontosan" előrejelezni? Azt vettem észre, hogy minden nap más hőmérsékleteket mutatnak és ennyi erővel én is a hasamra ütök, hogy majd 20nap múlva milyen lesz az idő.

Amúgy nagy rajongója vagyok az oldalnak! Bámulatos mennyi minden "real-time" térkép van, rengeteg információ, ezekkel semmi bajom, s?t mégegyszer kihangsúlyoznám, hogy IMÁDOM az oldalt, tehát a kérdésemmel nem fikázni akarom, de ezt akkor se értem. MIÉRT KELL 30NAPOS ELÕREJELZÉS HA MÉG AZ ELSÕ 3NAPOT SE TUDJÁK BIZTOSRA?

Legjobb válasz: Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)

Ezen már én is gondolkoztam, mert ez tényleg olyan hasraütéses idõjárás-elõrejelzés. Ráadásul napról napra változik, hogy egy adott idõszakra mit jósolnak. Pár héttel ezelõtt még egész augusztus 28-30 fokokkal volt végigírva, aztán 24-25 lett belõle, aztán mire a végére érünk lesz belõle 20-22. :)
próbálkoznak egy modellel, kevés sikerrel
ha végigolvasnád, mi alapján végzi a számításokat, nem kérdeznéd meg.
az idõjárást nem lehet pár órával elõre megjósolni, mert túlságosan sok összetevõbõl áll és túl sok változóval dolgozik. annak idején ezért találták fel a számítógépet, persze ma már másra használjuk. http://cosmo.supernova.hu/kaosz.htm http://www.ki.oszk.hu/kf/kfarchiv/2004/1/giczi.html https://nws.niif.hu/ncd2006/docs/phu/058.pdf
Azért látsz minden nap más adatokat mert egy elõzõleg már megtörtént idõjárási helyzet alapján próbálja a gép kiszámolni a várható idõjárást. Oda van felé kiírva, hogy a mostani idõjárás az elõzõ évekhez képest mire hasonlít. 30 nap teljesen felesleges... Népszerûek akarnak lenni, hogy õk már 30 napra elõre megmondják milyen idõ lesz, de semmi alapja nincs... 1 hétre elõre még reálisan meg lehet mondani, de 1 hét után nem kell keresni a realitást. Az idõkép szeretne létrehozni egy OMSZ-szal versenyképes meteorológiai szolgálatot, de túl kevés szakképzett meteorológusuk van.. maximum 3-4. Ezért emelte fel a hangját az OMSZ is, amikor a veszélyjelzõ SMS-eket kezdték küldözgetni, hogy ilyen kevés szakképzett emberrel nem lehet egy ilyen rendszert mûködtetni és semmi valóság alapja nincs az elõrejelzésüknek, mert ha egy komoly vihar jön... teszem azt egy szupercella, akkor annak gyakorlatilag kiszámíthatatlan a pályája mert dettó nem arra megy, amerre a mono-, és multicellás zivatarok vonulnak. Az idõképnek az egyetlen pozitívuma a percrõl percre rovat és a radarképük... egyelõre... Ki lehet fejezni nem tetszést... nem érdekel... akit kicsit is komolyabban érdekel a téma az utána néz pl.: http://szupercella.hu vagy http://metnet.hu
Ha majd itt fogtok járni. ezt csak körülírással lehet, máskülönben szörnyen hangzana, olyan mintha megerõszakolnád a nyelvet...
:O
Ha itt fogtok (majd) járni.
az ittjártamkor majd :-)
Majd ittjártukkor megnézik.
Igen, az majd ittjártokkor lesz.Jól gondoltad, szerintem ezt használják.
Nem érdemes annyira ragaszkodni ehhez a szóhoz :) Késõbb ha jönnek, legközelebb megnézik, ha erre járnak, ha visszatérnek... Mellesleg erõs a gyanúm, hogy mindkettõ helyes, pedig nem vagyok nyelvész :)
Ha ide járandotok.
Ennek a szónak nincs külön ragozása minden idõben, mert nem ige (különben a "ma" múlt idejû alakja lenne a "tegnap", de morfológiailag nincs közük egymáshoz). Egyébként pedig, ahogy elõttem is mondták már, körülírással lehet kifejezni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!