Találatok a következő kifejezésre: Ha majd a tejet, (26 db)

Szulés után 4 hónappal jott meg a mensim eloszor. Akkor a tejem nagyon megcsappant. Ha most megint megjon, úrja kevesebb lesz majd a tejem?

Félek ettol, mert nagyon nehéz volt az az egy hét, míg megvolt.

Legjobb válasz: Amikor megjön szoptatás alatt akkor megváltozik a tej ize, és természetesen visszaesik,igen kevesebb lesz,sajnos a pár nap mig meglesz az ilyen lesz, 8 hetes anyuka.

Amikor megjön szoptatás alatt akkor megváltozik a tej ize, és természetesen visszaesik, igen kevesebb lesz, sajnos a pár nap mig meglesz az ilyen lesz, 8 hetes anyuka.
Nekem szulés utan 6 héttel jott meg a menzim. Az normális??? Az én babám is nyugosebb volt akkor, lehet, tenyleg mas volt a tej íze.

Ha lefejem a tejet, utánna hogyan tároljam, ha még aznap oda szeretném adni a babának később, s hogyan melegítsem majd fel?

Legjobb válasz: Amikor kihûlt tedd a hûtõbe,amikor kell rázd össze,mert szét szokott válni.A kellõ adagot melegvizes edénybe állítva melegítsd meg.

Amikor kihûlt tedd a hûtõbe, amikor kell rázd össze, mert szét szokott válni.A kellõ adagot melegvizes edénybe állítva melegítsd meg.
A lefejt tejet simán a hûtõben 48 órán át lehet tárolni, lehetõleg nem az ajtóban, hanem beljebb (nyitogatás miatt), aztán le kell fagyasztani, ha nem használod fel. Különálló fagyasztórészben 6 hónapig lehet tárolni. Én úgy melegítettem fel, hogy kivettem kora reggel, hagytam szobahõmérsékleten állni és ételmelegítõvel melegítettem meg. Ha valamiért nem jó már a tej, akkor a baba úgysem fogja meginni. Amúgy ha nincs ételmelegítõ, jó a forralt vízbe való behelyezés üvegestül, mikró nem ajánlott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

6 7es a korababám aki a mai melegtől vagy más okból, ma egész nap kis +szakításokkal mellen volt, keveseket evett, majd már ha elvettem a cicit újra és újra sírt, aztán már tanácstalanságomban megkínáltam tápszerrel, és 60-at evett. Kevés a tejem?

Legjobb válasz: Ha 6 hetes, akkor növekedési ugrása van, ez fix! Ilyenkor átmenetileg hirtelen megnõ a tejigénye, amit a tested csak pár nap késéssel tud követni - de tud! Tehát valóban, most kicsit kevesebb a tejed, mint kéne, de ez élettani dolog és nem amiatt van, mert gond lenne veled. Amit érdemes tenned: - Hagyd a babád annyit és annyiszor szopizni, amennyit és amennyiszer csak kér (igény szerint) és ebbe az éjszaka is beletartozik, sõt! Ez elég megterhelõ lehet most egy ideig, de vígasztaljon, hogy csak átmeneti idõszakról van szó. - Ha nagyon nyûgös lesz a melleden, próbáld õt lefoglalni egy kicsit valami mással, megnyugtatni, aztán ha sikerül és elfogadja, újból mellre tenni. Ez azért fontos, mert ha rögtön tápszert adsz, annak a tejed látja kárát - meg kell próbálni az arany középúton egyensúlyozni az idõhúzással. Figyeld a babád, hogy meddig bírja ki, hogy most nem tudja teleenni magát. Van, aki ezt jobban tûri, van, aki kevésbé. De nincs szó éheztetésrõl, ettõl ne félj! Mindössze idõt kell nyernie a testednek ahhoz, hogy újra elég tejet gyártson, a babád türelmetlensége ellenében. - Pótlást csak legvégsõ esetben adj, ez nagyon fontos!!! Több okból is: minden adag tápszer tovább nyújtja az idõt, amíg elég tejed lesz, ez viszont sokszor a szoptatás folytatása ellen dolgozik.. Ráadásul, ha kockázatos módon (értsd: üövegbõl) adod, azzal egy cumizavart is megkockáztatsz, ami további gondokat okozhat, ezt pedig érdemes elkerülni. Ha mégis muszáj adnod: elsõsorban anyatejet és csak utána tápszert. Akkor, ha már tényleg nagyon kínlódik a babád és csakis annyit, hogy megnyugodjon, de ne legyen dugig a pocakja. (Így hamarabb fog újra szopizni, tehát nem veszik el annyi értékes idõ a tejszaporításból.) És végül, szopibarát módon, tehát ne üvegbõl, hanem kispohárból, csõrösbõl stb. - Játszócumit, ha használtok, most tedd el, ha sikerül, és hagyd, hogy rajtad cumizzon. Ez a plusz inger is segíteni fog a tejfokozásban. - Neked pedig: több folyadék és szükség esetén több pihenés. Próbálj nyugodt maradni, nem aggódni, mert minden rendben van veletek, ennek most így kell lennie. (Lesz még ilyen ugrás 3 és 6 hós korban is.) A fenti tanácsok most a legfontosabbak és legalapvetõbbek, a többi praktika szerintem ezek után jöjjön, ha szükségét érzed. Sok sikert! :)

Ha 6 hetes, akkor növekedési ugrása van, ez fix! Ilyenkor átmenetileg hirtelen megnõ a tejigénye, amit a tested csak pár nap késéssel tud követni - de tud! Tehát valóban, most kicsit kevesebb a tejed, mint kéne, de ez élettani dolog és nem amiatt van, mert gond lenne veled. Amit érdemes tenned: - Hagyd a babád annyit és annyiszor szopizni, amennyit és amennyiszer csak kér (igény szerint) és ebbe az éjszaka is beletartozik, sõt! Ez elég megterhelõ lehet most egy ideig, de vígasztaljon, hogy csak átmeneti idõszakról van szó. - Ha nagyon nyûgös lesz a melleden, próbáld õt lefoglalni egy kicsit valami mással, megnyugtatni, aztán ha sikerül és elfogadja, újból mellre tenni. Ez azért fontos, mert ha rögtön tápszert adsz, annak a tejed látja kárát - meg kell próbálni az arany középúton egyensúlyozni az idõhúzással. Figyeld a babád, hogy meddig bírja ki, hogy most nem tudja teleenni magát. Van, aki ezt jobban tûri, van, aki kevésbé. De nincs szó éheztetésrõl, ettõl ne félj! Mindössze idõt kell nyernie a testednek ahhoz, hogy újra elég tejet gyártson, a babád türelmetlensége ellenében. - Pótlást csak legvégsõ esetben adj, ez nagyon fontos!!! Több okból is: minden adag tápszer tovább nyújtja az idõt, amíg elég tejed lesz, ez viszont sokszor a szoptatás folytatása ellen dolgozik.. Ráadásul, ha kockázatos módon (értsd: üövegbõl) adod, azzal egy cumizavart is megkockáztatsz, ami további gondokat okozhat, ezt pedig érdemes elkerülni. Ha mégis muszáj adnod: elsõsorban anyatejet és csak utána tápszert. Akkor, ha már tényleg nagyon kínlódik a babád és csakis annyit, hogy megnyugodjon, de ne legyen dugig a pocakja. (Így hamarabb fog újra szopizni, tehát nem veszik el annyi értékes idõ a tejszaporításból.) És végül, szopibarát módon, tehát ne üvegbõl, hanem kispohárból, csõrösbõl stb. - Játszócumit, ha használtok, most tedd el, ha sikerül, és hagyd, hogy rajtad cumizzon. Ez a plusz inger is segíteni fog a tejfokozásban. - Neked pedig: több folyadék és szükség esetén több pihenés. Próbálj nyugodt maradni, nem aggódni, mert minden rendben van veletek, ennek most így kell lennie. (Lesz még ilyen ugrás 3 és 6 hós korban is.) A fenti tanácsok most a legfontosabbak és legalapvetõbbek, a többi praktika szerintem ezek után jöjjön, ha szükségét érzed. Sok sikert! :)
Kedves 21.16-os! Ez a fórum valóban azért van, hogy megvitassuk a problémáinkat, csakhogy, probléma és probléma között jelentõs különbség van.Egy koraszülött baba egészségi állapotáról jobb, ha nem a laikus emberek hoznak döntést.Az ügyeletes gyerekorvost 22.óra 19-kor még fel lehet hívni tanácsért, nem arról van szó, hogy hajnali 3-kor mentõvel kell megérkezni piti dolgok miatt, hanem arról, hogy jobb, ha errõl az anyuka szakembert kérdez.Mert a kedves válaszolónak sem volt koraszülött a gyereke, tehát a kérdésre nem tud érdemben válaszolni.A gyerekorvos viszont igen.
Mérd meg a babád szopi elõtt és utána is, ki fog derülni hogy mennyit evett.A lányomnál én is igy jártam mint te, szopizott azt hittem jóllakott de kicsit késõbb elkezdett sirni.Megmértem és kiderült hogy csak nagyon kicsit 30-40 grammot tudott szopni ami a nagy éhséget csillapitotta és utána csak nyámogott a cicin.
Azért van ez a fórum, hogy bárki feltehesse kérdéseit! Ügyeletes orvos még a lázas gyerekkel se foglalkozik igazán , egy kicsit rosszabbul szopizó babával mennyire fog foglalkozni szerinted???? Nekem nem volt koraszülött egyik a kicsim se , de a meleg igencsak megviselte az elsõt ( második téli baba ) Nyugi nem lesz gond, szoptasd amennyit csak tudod, tápszert én hanyagolnám, inkább kínáld többször babavízzel a nagy melegben.
Nyugi! Szerintem csak ebben a melegben (legalábbis, ami Mo-on van, mert ahol én lakom ott 20 fok sincs) lehet, h kicsit erõtlenebb. A cicbõl evéshez jókora erõ kell ám, a cumiból sokkal kevesebb. Az a lényeg, h evett és jól van. Figyeld folyamatosan, tedd mellre, de ha továbbsír, akkor tápszerrel kínáld. Mást most nagyon nem tudsz tenni. Hidd el, hamar rááll majd, megszokja az idõjárást és nem lesz gond. Ha tényleg a tejed csökkenne, azt észre fogod venni, mert nem fog úgy nehezülni a cicid idõvel.
A koraszülötteknek nagyon kiegyensúlyozatlan a hõháztartásuk, ez az irdatlan meleg biztos nagyon megviselte, és elfáradt a szopásban, te meg türelmetlen vagy biztos, és azt gondolod, éhen vagy szomjan hal majd. Ne idegeskedj, igyál sokat (igyál meg egy calcium-pezsgõteblettát is naponta)és ne türelmetlenkedj.Hagyjad szopni, ha tanácstalan vagy, hívd fel az ügyeletes orvost, tõle kérj tanácsot, ne tõlünk.
Mennyi pisis pelenka van?Abbol tudsz kovetkeztetni a bevitt mennyisegre, vagyis mennyit szopott. Feleslegesen ne tapszerezz, lehet csak nyugosebb a meleg miatt
A meleg miatt nálunk is sok a gond a szopizás terén, de érthetõ, mi is nyûgösebbek vagyunk. Mérd a szopit, figyeld a babát most alaposabban, kínálgasd vízzel, teával. Fontos hogy ki ne száradjon. Tápszert is adhatsz, ha már huzamosabb ideig nem eszik rendesen. Majd visszaállsz a csak szoptatásra. Nekem ne mondja senki, hogy le kell gyengülnie a babának, mire már észbe kap az ember. Sokan fogják javasolni, hogy csak a tápszer mumust ne! Ha kell, hát kell, és most aztán kell a víz is!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm, aki pedig azt írta, h ne kérjek itt tanácsot, az honnan tudja, h kerestem e fel szakembert... Ez a fórum azért is van, h mérlegeld, milyen irányba menj tovább


Én soha nem fejtem le.A tejtermelõdés mennyisége a pici megváltozott étkezéséhez fog igazodni.
én se fejtem soha, szerintem felesleges pár adag tej be volt téve a fagyóba vésztartaléknak és annyi - most öntöttem ki pont ma azokat, mert a fiam már 10 hós és eszik rendesen szilárdat is, úgyhogy már biztos nem fog kelleni
Ha fejsz, akkor nem fog igazodni a kevesebb igényhez.
utolsó elõttinek: miért nem csináltál belõle valami kaját a babának.
A kérdező hozzászólása: Azért fejek , mert szétdurran a mellem amikor szoptatás helyett a gyümölcs jön !
második vagyok - azért, mert már több, mint fél éves tej, azt már nem szívesen adtam volna neki oda, inkább adom a frisset (még most is bõségesen van tejem)
ismét második - ha feszül, akkor fejjél le belõle, de ne üresre, csak annyit, hogy ne feszüljön, így nem serkented erõsebb termelésre a cicidet én is így csináltam, mikor elõször átaludta a fiam az éjszakákat, hajnalban majd szét durrant a cicim, lefejtem belõle valamennyit - két nap után már szépen beállt magától és végre én is nyugodtan alhattam :)

36 hetes kismama vagyok, hogyan hasznaljam majd a mellpompat? Hogy is van ez az egesz? Szoval ha van tejem azt is hallottam, hogy amig a pici az egyikbol szopizik addig a masikbol csorghat elegge es kozben azt pompaljam?

Legjobb válasz: Szia! Szoptatás közben ne pumpálj, tegyél oda egy pelenkát, hogy ne ússz a tejben! Ha szoptatás után marad még tej a ciciben, azt fejd le, persze csak ha akarod. Én nem fejek, a baba beállítja magának a szükséges mennyiséget.

Szia! Szoptatás közben ne pumpálj, tegyél oda egy pelenkát, hogy ne ússz a tejben! Ha szoptatás után marad még tej a ciciben, azt fejd le, persze csak ha akarod. Én nem fejek, a baba beállítja magának a szükséges mennyiséget.
Szia! Én erre a célra vettem a tejgyûjtõ kagylót. Nagyon szuper találmány!!! És volt, hogy 50 mlt sikerült nem elfolyatnom a pelusba. Amíg a babóm az egyikbõl szopizott addig a másikból csepegett a tejgyûjtõbe. Aztán ment a tejtárolóba és a fagyóba. Most nagyon jól jön néha, hogy akkor még azt is eltettem. Üdv

Ha 2 mellből szoptatok minden etetésnél, várható, hogy hamarabb elfogy a tejem majd?

8 hetes a pici és kb. 3 napig ment az, hogy 1 cici egy evés. Mindig 2 cicib?l kell etetnem. Van mikor még ez is kevés.Vagy hogy tudnék 1 mellb?l szoptatni.(Nagyon kevés úgy.)

Legjobb válasz: Azt szokták mondani, hgy minél többször szoptatsz, annál több tejed lesz! Nekünk is van úgy, hgy csak a kettõbõl lakik csak jól, de utána már az egyik elég neki. Nyugodtan etetheted mindkettõbõl, nem baj. Azért nem lehet neki elég, mert egy hirtelen növekedési hullámnál jártok, hamarosan alkalmazkdik ehez a tejed, s újra elég lesz neki az egyik.

Azt szokták mondani, hgy minél többször szoptatsz, annál több tejed lesz! Nekünk is van úgy, hgy csak a kettõbõl lakik csak jól, de utána már az egyik elég neki. Nyugodtan etetheted mindkettõbõl, nem baj. Azért nem lehet neki elég, mert egy hirtelen növekedési hullámnál jártok, hamarosan alkalmazkdik ehez a tejed, s újra elég lesz neki az egyik.
Nyugodtan etess két cicibõl én is így csinálom. Kezdetben halálra aggódtam magamat, de mostanra jól beállt a tejtermelés. Ajánlani tudom a More milk kapszulát nekem indulásnál sokat segített. A babám már 3.5 hónapos és csak szopik.

Ha mar keves a tejem lefejni, es a babam mar mem fogadja el a cicimet, mikor apad el a tejem? Vagy csak hagyni kell es majd magatol egyszer elapad?

Legjobb válasz: Mennyi az a kevés? Mikor nekem apadni kezdett, én még kínoztam... Mert azt mondják, "védelmet ad" az anyatej sok betegséggel szemben. Napi 20-30 ml jött össze kb. De azt is lefejtem. Aztán már 10 körül abbahagytam. Még egy hónap múlva is jött egy-két csepp, majd végleg elapadt. Nem kell tenned semmit. Azt hallottam, akik el akarják apasztani a tejüket, hideg vizes borogatást tesznek a mellükre. Lehet így gyorsabban elapad, nem tudom, nem próbáltam.

Mennyi az a kevés? Mikor nekem apadni kezdett, én még kínoztam... Mert azt mondják, "védelmet ad" az anyatej sok betegséggel szemben. Napi 20-30 ml jött össze kb. De azt is lefejtem. Aztán már 10 körül abbahagytam. Még egy hónap múlva is jött egy-két csepp, majd végleg elapadt. Nem kell tenned semmit. Azt hallottam, akik el akarják apasztani a tejüket, hideg vizes borogatást tesznek a mellükre. Lehet így gyorsabban elapad, nem tudom, nem próbáltam.

Ha a tejre az van írva, hogy 1, 5% zsírtartalom, az mit jelent, illetve mennyi lesz az grammban? (jó válasz kellen, mert gyúrni akarok majd:D) A tej egy literes :D

Legjobb válasz: Mivel a tej csak közelíti a víz sûrûségét, így a gramm és a liter között nem olyan egyszerû átváltani. De feltételezve, hogy közel azonos sûrûségû, így az 1 liter az 1 kg=1000g váltást alkalmazva az 1,5% zsírtartalom 15 g zsírt jelent. Amúgy a tejesdoboz oldalán-hátán rajta van grammban is a zsírtartalom :)

Mivel a tej csak közelíti a víz sûrûségét, így a gramm és a liter között nem olyan egyszerû átváltani. De feltételezve, hogy közel azonos sûrûségû, így az 1 liter az 1 kg=1000g váltást alkalmazva az 1, 5% zsírtartalom 15 g zsírt jelent. Amúgy a tejesdoboz oldalán-hátán rajta van grammban is a zsírtartalom :)
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor megerõsítettél:P Egyébként, ha rajta lett volna, gondolod felteszem ezt a kérdést?:D Nem:D Köszi még egyszer egyébként.

Ha nem elég a tejem, tejpéppel kiegészíthetem azt az 5 hónapos babámnak? Előbb szopizzon, majd a pótlás, vagy előbb a tejpép, aztán még cici?

Ha nem tejpépet, hanem gyümit adok neki az anyatej mellé, akkor elég tápláló az is? Nem tudom, ilyenkor mivel pótoljak, hogy ne maradjon éhes.

Legjobb válasz: Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.

Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.
Szia Minden képen elõbb szopizzon mielõtt bármi mást adsz neki! Vehetsz kiegészítõ tápszert vagy pépet is adhatsz neki, ha éhes marad.

Babát szeretnék, szoptatás miatt félek megereszkednek majd a melleim, megelőzhetem a bajt azzal ha rendszeresen fejem a tejem hogy ne feszüljön meg a mellem, vagyis lehetséges ilyen?

tehát arról beszélek hogy ne nyúljon meg a b?r rajta,ne legyen nehéz vagy ilyesmi,sajna még tapasztalatlan vagyok ilyen témában,de ugy gondolom a súly miatt nyúlik meg a b?r nem?lehetséges ???persze némi testmozgással is rásegiteni.

Legjobb válasz: Szia! A mellben a tejszovet majdnem ket, haromszorosara no meg, mig keszul a szoptatasra es belovell a tej. A bor attol fugg, mennyire birja ki ezt a strapat, h milyen geneket orokoltel. Van, akinek dinnyenyi cicije lesz szoptatas alatt, es se csik, se formavesztes nem lesz, es van, akinek nem no sokat, es megis megnyulik a bore. Ez adott, sporttal es kremekkel epp egy icipicit segithetsz rajta, de erdemi valtozast nem lehet elerni.

Szia! A mellben a tejszovet majdnem ket, haromszorosara no meg, mig keszul a szoptatasra es belovell a tej. A bor attol fugg, mennyire birja ki ezt a strapat, h milyen geneket orokoltel. Van, akinek dinnyenyi cicije lesz szoptatas alatt, es se csik, se formavesztes nem lesz, es van, akinek nem no sokat, es megis megnyulik a bore. Ez adott, sporttal es kremekkel epp egy icipicit segithetsz rajta, de erdemi valtozast nem lehet elerni.
Szerintem ez teljesen kivitelezhetetlen. Mert minél többet fejsz, annál több tejed lesz, és soha nem fog beállni a kereslet-kínálat. Néhány hónap folyamatos fejés után azt fogod elérni, hogy a nap 24 órájában folyamatosan kell fejned, mert annyi tejed lesz. Egyébként, hogy kinek mennyire ereszkedik meg a melle, teljesen egyénfüggõ. Pont úgy, mint az is, hogy a terhesség alatt kinek mennyire reped meg a bõr a hasán. Nem tudom, hány éves vagy, de ha ennyire félsz a változástól, akkor lehet, hogy még várnod kéne a babával. Mert sok olyan változás is történik a nõ testével a terhesség alatt, ami a szülés után lehet, hogy sokkal látványosabban megmarad, mint esetleg a megereszkedett mell.
A kérdező hozzászólása: 26, teljesen biztos vagyok benne hogy szeretnék babát, szerintem azért természetes hogy valamennyire féltem a testem de nem minden áron persze, kész vagyok az áldozatra érte, csak szeretnék a "szerencsések " közé tartozni:) köszi a válaszod
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Sajnos azt elõre nem lehet tudni, hogy ki mennyire lesz szerencsés. Szerintem az a legjobb, ha nem görcsölsz, elfogadod a változásokat, lazán veszed a dolgokat. Maga a terhesség egy akkora élmény és a világon a legjobb dolog. Éppen ezért úgysem fogsz azzal foglalkozni, hogy mi változott a testeden. Sõt, a párodat sem fogja érdekelni, mert a terhesség varázsa mindent eltakar. :) Ha pedig esetleg megereszkedik a melled a szoptatás miatt, akkor az sem fog senkit érdekelni, mert a csodalátos kisbabátok mindent feledtet. Fogd fel úgy a dolgokat, hogy ez természetes. :) Mindezek mellett lehet, hogy a szerencsések közé fogsz tartozni, és meg sem fog látszani rajtad, hogy szültél és szoptattál. :)
A kérdező hozzászólása: valóban igazatok van én is igy gondolom, köszi a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!