Találatok a következő kifejezésre: Ha magasan a (905 db)

Ha magas a vérnyomásom, kérhetek az orvostól császármetszést?

Legjobb válasz: állandóan magas, vagy csak terhesség végi magas vérnyomás? mert arra kapsz vérnyomáscsökkentõt,é s rendszeresen lelenõrzik hogy mi van. nekem amúgy az utolsó 3 hétben lett magas, elõtte inkább alacsony volt, ilyen 100 meg 110, hirtelen ugrott meg, de nem volt szó császárról, kaptam dopegytet, meg volt sok nst, meg mértem magamnak itthon, hogy rendben van -e, végül indították, mert nem tágultam, de ennek nem volt köze a vérnyomáshoz. de biztos minden eset más. sztem figyelnek, hogy kell-e vagy se, meg a preeklampsziára satöbbi is, és ha kell akkor vágnka, ha nem muszáj nem. legalábbis egy normális orvostól ezt tudom elképzelni. sztem beszéld meg vele, hogy mi a helyzet, kell-e császár vagy mi legyen, és ha nem muszáj, akkor ne ragaszkodj hozzá. nem olyan jó az.

állandóan magas, vagy csak terhesség végi magas vérnyomás? mert arra kapsz vérnyomáscsökkentõt, é s rendszeresen lelenõrzik hogy mi van. nekem amúgy az utolsó 3 hétben lett magas, elõtte inkább alacsony volt, ilyen 100 meg 110, hirtelen ugrott meg, de nem volt szó császárról, kaptam dopegytet, meg volt sok nst, meg mértem magamnak itthon, hogy rendben van -e, végül indították, mert nem tágultam, de ennek nem volt köze a vérnyomáshoz. de biztos minden eset más. sztem figyelnek, hogy kell-e vagy se, meg a preeklampsziára satöbbi is, és ha kell akkor vágnka, ha nem muszáj nem. legalábbis egy normális orvostól ezt tudom elképzelni. sztem beszéld meg vele, hogy mi a helyzet, kell-e császár vagy mi legyen, és ha nem muszáj, akkor ne ragaszkodj hozzá. nem olyan jó az.
Én úgy tudom hogy bármikor lehet kérni császármetszést. Nekem kutya bajom volt, csak betegesen rettegtem a fájdalomtól ezért császármetszést kértem. És azzal jött világra a babám.
Én 3 gyereket szültem, mind a három gyerkõcnél már a 10-12.héten kezdõdött a magas vérnyomás. ( 185/110 )Kaptam rá dopegytet, meg corinfart, ezt kellett végig szednem. Szó sem volt császárról, csak ha valami nagy baj történt volna. Végül mindegyiket simán megszültem, vajúdás közben is kaptam még a gyógyszereket. Nem úgy megy, hogy csettintesz egyet, és egybõl felvág a doki, õ mérlegeli a helyzetet, hogy szügséges-e vagy sem!
A kérdező hozzászólása: Nem direktbe szeretnék császárt.Sõt..Olvastam valahol hogy akinek magas a vérnyomása azt indokolt esetben császározzák, mert nagyon leeshet a baba szívverése.Vagy valami ilyesmit , nem tudom már.Nem szeretném ha szülés közbe baj lenne velünk.
igen indokolt esetben, de ezt nem tudod elõre, így miért kérnéd? vajúdás alatt is nézik a baba szívhangját, és ha gond lenne, akkor úgyis császároznak, kérdés nélkül is. 1. voltam.
Normális orvos kérésre nem császároz, csak indokolt esetben, ahogy a többiek is írták.
Kérni kérhetsz, de nem biztos, hogy kapsz is. Nekem örökölt magas vérnyomású betegségem van. Terhesség idején még magasabb lett. Szültem, baba szívhangja leesett a béka feneke alá. Doki ripityára nyesett ala natúr érzéstelenítés nélkül, hogy életben maradjon a gyerek én meg nyomtam mint az õrült. Reggel szültem este kaptam meg...9/10 agpar addig megfigyelték nem lett-e oxigén hiányos.

179 centi magas vagyok. Már olyat is hallottam, hogy a magas lányoktól félnek, meg hogy inkább a pici, cuki, alacsony lányok a befutók. Tényleg ennyire nem jó ha magas a lány? 17/l

Legjobb válasz: Én 190 magas vagyok, és többségében pici barátnõim voltak, jobban bejönnek a pici lányok :) De amúgy nincs bajom a magas lányokkal mindaddig, amíg én vagyok a magasabb.

Én 190 magas vagyok, és többségében pici barátnõim voltak, jobban bejönnek a pici lányok :) De amúgy nincs bajom a magas lányokkal mindaddig, amíg én vagyok a magasabb.
Francokat félek - egy húszassal így is Föléd érek...:D
Ha téged nem zavarna, hogy nem vagyok 10 centivel magasabb... :D
Felõlem akármilyen magas is lehetsz, ez miatt nem ítélnélek el, az már más kérdés, hogy te összejönnél-e alacsonyabbal :D. (173 centi vagyok) 20/F
Nekem mind hogy alacsony vagy magas szóval nekem meg felelnél 177 cm magas vagyok 16/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
Válassz kosarasok közül. Én imádom a 2 méteres palikat. jo mondjuk 175 vagyok
Nekem teljesen jó lenne. 17/f 187cm
Pont hozzámillesz 186cm vagyok de tuti messze laksz
Engem pl nem zavarna. 34 fiú
Én simán vállalnám, hogy a 166 centimmel járjak egy nálam 10-15 centivel magasabb lánnyal. Meg ha elfogadott volna a többi ember szemszögébõl és nem lenne furcsa, szerintem mehetne is a dolog, de ugye a társadalmi sémáknak meg akar mindenki felelni, lányok fiúk egyaránt. Szóval ezért én is mindig a nálam alacsonyabb lányokat választom. 24F
191 vagyok hozzám illesz. mind magas nõim voltak. 175, 177, 180 centisek
Általában azt nem szeretik, ha magasabb náluk a lány. Te a fiúk egy számottevõ részénél magasabb vagy, szóval náluk valószínûleg kevesebb az esélyed. Viszont egy 2 méteres srác mit tudna kezdeni egy 160 centis lánnyal?
Ja.Sajnos le kell vágni belõled 15-20 centit, hogy bármi esélyed legyen párt találni. Csak az alacsonyaknak nem jó.Mondjuk nekem se, mert a 180 centimmel nem vagyok egy égi meszelõ és zavarna, ha olyan barátnõm lenne, aki egy magas velem.
Nekem jó. Bár én is pont ugyanekkora vagyok.
maximum sámliról keféllek
ez nem igaz

Az jó dolog ha magas a férfi tesztoszteron szintje?

Legjobb válasz: Van egy tól-ig érték ami normálisnak mondható, ez a labor-papíron általában rajta van. Ha az ember a normális tartományba esik az jó, ha nem akkor baj van. Ha valakinek abnormálisan magas a tesztoszteronszintje az általában a mellékvese kóros mûködése miatt van. Ráadásul a túl magas hormonszinttõl nem lesz kanosabb az ember, sõt elõfordulhat, hogy pont ellenkezõleg hat és szexuális problémákat okoz. A legjobb szerintem, ha a normális felsõ határán van az ember, az az egészséges.

Van egy tól-ig érték ami normálisnak mondható, ez a labor-papíron általában rajta van. Ha az ember a normális tartományba esik az jó, ha nem akkor baj van. Ha valakinek abnormálisan magas a tesztoszteronszintje az általában a mellékvese kóros mûködése miatt van. Ráadásul a túl magas hormonszinttõl nem lesz kanosabb az ember, sõt elõfordulhat, hogy pont ellenkezõleg hat és szexuális problémákat okoz. A legjobb szerintem, ha a normális felsõ határán van az ember, az az egészséges.

Mit okoz ha magas a progeszteron szint?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mit okoz ( mármint, hogy milyen következményei lehetnek, ha magas értékeket mérnek ) azt tudom, mi okozhatja. Például sárgatest ciszta.

Azt nem tudom, hogy mit okoz ( mármint, hogy milyen következményei lehetnek, ha magas értékeket mérnek ) azt tudom, mi okozhatja. Például sárgatest ciszta.
Elmarad a peteérés. Vannak olyan fogamzásgátlók, amelyek ugyanígy mûködnek. Folyamatos progeszteronbevitel, aztán a szünetben megjön. Ugyanez. Neked magas? Milyen a ciklusod?
Áh, értem. A barátcserje megemeli, ha túl alacsony lenne. Ha alacsony, akkor vékony a méhnyálkahártya, és nehezen tud vagy sehogy beágyazódni a baba. És a vérzés is barnázósabb inkább, illetve gyenge! 2. v.
A kérdező hozzászólása: Ajánlották a zafir barátcserje kapszulát és az van a papírján hogy emeli a proeszteron szintet ezért lannék rá kíváncsi hogy mit okoz ha magas a progeszteron szint.

Ha magas a no3 szint mit tegyek? Pár halam elpusztult, és félek, hogy a többi is elfog. Vizet már cseréltem egy párszor!

Legjobb válasz: Valószínûleg azért magas a nitrátod, mert elhanyagoltad a részleges vízcseréket. Ha megfelelõen vagy telepítve és betartod a heti 30 százalékos vízcserét, nem lenne szabad magasnak lennie.

Valószínûleg azért magas a nitrátod, mert elhanyagoltad a részleges vízcseréket. Ha megfelelõen vagy telepítve és betartod a heti 30 százalékos vízcserét, nem lenne szabad magasnak lennie.
A tengerihez sajnos nem értek, majd hable, õ tengerizik :)
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=XqsDvWGrNxA
A kérdező hozzászólása: Tengeri, de még nem vagyok tisztában a dolgokkal!
Tisztázzuk, tengeri vagy édesvízi akváriumról van szó?
A kérdező hozzászólása: NO3 magas! Van még két bohóchal, egy doktor , egy parazita tisztító, volt egy kék doktor, meg két géb, de õk már elpusztultak. Nem tudom a szûrõ tipust, annyit tudok , hogy az akvárium neve Betta 90 literes. Lehet bele venni másik szûrõt? Szeretnék minél jobb környetzetet biztosítani nekik, vennék segédszûrõt is ha kell.
Vagyis kik és hányan élnek benne, és milyen típusú a szûrõ :)
Azért nem mindegy, hogy nitrit vagy nitrát. Az NO3 az nitrát. Ha a nitrit sok, akkor a szûrésed gyenge. Hogy mennyi hal ideális, az a tartott halaktól függ. Kik élnek benn, mennyi és milyen típusú a szûrõd?
A kérdező hozzászólása: Nitrit picit magas ! Azt vettem észre nagyon sok a légbuborék mostanában! Mennyi hal lehet egy 90 l akváriumban ? Megyek haza jövõhéten miket szerezzek be? akkor most minden halam elpusztul?
Nem, nem elég. Heti 30%-ot egy napig állni hagyott vízzel. Az akvárium nincs túltelepítve, azaz nincs túl sok hal az akvárium ûrtartalmához, méretéhez viszonyítva. Ammónia, nitrit nulla? Mert ha nem, akkor a szûréssel is baj van.
A kérdező hozzászólása: Írországban élek, nehéz segítséget kérni . Mit jelent , hgy jól vagyok telepítve? Én azt olvastam, hogy 10% elég cserélni.
Ha ez az a konkrét akvárium, akkor csak egy halom döglött élõkõ van benne. Nem ártana legalább pár darab valóban élõ példányt venni, és mellé még tengeri baktériumkultúrát is. Tengeriben nem szerencsés az erõs vízcsere, viszont még mindig csinálhatod gyakrabban a 10%-ot. Telepíthetsz makroalgákat is, ebben az esetben viszont nagyon oda kell figyelned a vízcserére, mert nem csak a nitrátot veszik fel, hanem valamennyire az ásványi anyagokat is fogyasztják. Itthon kapható SZAT márkájú nitrátkötõ gyanta, van kifejezetten tergervízhez való is. Ha felétek nem kapható, még mindig rendelhetsz a netrõl. Ha van rá pénzed, lehetséges nitrátszûrõt is vásárolni, vagy egy komolyabb fehérjelehabzót, mint ami a szetthez jár.

Ha magas a vérnyomásom attól mi baja lehet a picikémnek?

Legjobb válasz: A legrosszabb rém történet amit ezzel kapcsolatban tudok, az az, hogy munkatársnõmnek magas volt a vérnyomása egész terhesség során és 6. hónapban beindult a szülés. Más gond nem volt, így van orvos aki erre fogja és van aki azt mondja valami másnak is lenni kellett. (de persze õ sem tudja mitõl) Viszont a baba azonnal felsírt és szépen fejlõdik azóta is. Ha kezelik a vérnyomásod, te is próbálsz oda figyelni a mozgásra és étkezésre is akkor nem lesz nagy baj biztosan. Olyan ez mint a terhességi cukorbetegség, ha idõben kiderül és figyel a kis mama nem lesz baj. Jó egészséget kívánok! (Na meg persze számít hány hetes vagy mert a terhességi toximiának is egyik tünete a magas vérnyomás.)

A legrosszabb rém történet amit ezzel kapcsolatban tudok, az az, hogy munkatársnõmnek magas volt a vérnyomása egész terhesség során és 6. hónapban beindult a szülés. Más gond nem volt, így van orvos aki erre fogja és van aki azt mondja valami másnak is lenni kellett. (de persze õ sem tudja mitõl) Viszont a baba azonnal felsírt és szépen fejlõdik azóta is. Ha kezelik a vérnyomásod, te is próbálsz oda figyelni a mozgásra és étkezésre is akkor nem lesz nagy baj biztosan. Olyan ez mint a terhességi cukorbetegség, ha idõben kiderül és figyel a kis mama nem lesz baj. Jó egészséget kívánok! (Na meg persze számít hány hetes vagy mert a terhességi toximiának is egyik tünete a magas vérnyomás.)
A kérdező hozzászólása: 13 hetes vagyok
Epilepszia hoz hasonló görcs, , HELLP-tünetegyüttes A HELLP szó vörösvérsejt felbomlás, az emelkedett májenzim szint és az alacsony vérlemezke szám angol elnevezésének kezdõbetûibõl áll. Ezeken kívül magzati szövõdmények lehetnek: koraszülés, tartós méhen belüli magzati oxigénhiány, magzati fejlõdési zavar (retardatio). Jelentõsek az anyai szövõdmények is, melyek a következõk lehetnek: görcs (eclampsia), a már említett HELLP szindróma, tüdõvizenyõ, véralvadási zavar, lepényleválás.

Orvosi alkalmasságin számít valamit, ha magas a vérnyomásom?

Legjobb válasz: Nekem EKG-t nem csináltak, de vérnyomást azt mértek. mondták, hogy kicsit magas, aztán ennyi, semmi további gyógyszer vagy korlátozás.

Nekem EKG-t nem csináltak, de vérnyomást azt mértek. mondták, hogy kicsit magas, aztán ennyi, semmi további gyógyszer vagy korlátozás.
2 éve csináltam a jogsim, nekem akkor nem mérték..
Dehogynem mérik, sõt még EKG-t is csinálnak. Csak a nagyon kórosan magas vérnyomást fogják kezelni, de akkor sem fognak a vezetéstõl eltiltani, legfeljebb behívnak még kivizsgálásra, és kapsz rá gyógyszert. A látásvizsgálatnál szoktak kihullani, színtévesztés...stb, de az sem törvényszerû. Haverom cukorbetegen ment el C-re, de a dokinak eltitkolta a cukorbetegségét, ráadásul olyan rosszul látott a szemére, hogy az nem igaz, mégis valahogy sikerült kimagyaráznia magát. A dokinak az a lényeg, hogy szurkold le a súlyos ezreket az asztalra, aztán mehetsz is.
Nem. Azt nem nézik, csak a szemedet. A vérnyomást meg sem mérik.
A kérdező hozzászólása: Ja 7000 FT-ot elkérnek egy sima orvosi vizsgálatra.. :D

Ha magas a bilirubin szintem az nagy baj? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Ha sárga is vagy mellé az baj. Egyébként májfunkciós probléma a magas bilirubin szint.

Ha sárga is vagy mellé az baj. Egyébként májfunkciós probléma a magas bilirubin szint.
A kérdező hozzászólása: ez lehet halálos?
A sárgaságtól még sosem halt meg senki. Csak attól ami okozhatja. Hepatitis, májrák, epehólyagrák, bármi rákbetegség májáttéte stb... Bár epekõtõl is lehet, hogy besárgul valaki, mert nem tud az epe ürülni megfelelõen. Ezeket csak orvos tudja megmondani. Nem küldtek további vizsgálatra? Ha nem, válts orvost sürgõsen.
A kérdező hozzászólása: epét hánytam.. ettõl is be lehet a bilirubin szintem magas?
Ez epe ürülési gond. Simán lehet, mert nem tud kiürülni a szokásos helyére. Orvost látogass meg szerintem.
A kérdező hozzászólása: rendben nagyon szépen köszönöm az értelmes hozzászólást!! lehet ebbõl nagyobb gond?
Nem vagyok orvos, de pusztulatos epegörcs, hányás, fosás igen. Összességében emésztési gondnak látszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! irány az orvos!
Csak ha magas a cukrod.
Amíg nincs a családban, környezetedben olyan akinek rendszeresen szüksége van rá, pénzkidobás. a terhesség nem betegség, ha magasabbá is válik a cukrod amint megszültél rendezõdik a helyzet. Igaz idõsebb korban számíthatsz a cukrobajra, nagyobb eséllyel.
Szerintem fölödleges elõre megvenni.A legtöbb esetben nincs rá szükség.Ráérsz akkor is ha neked kell.Akkor sem lesz drágább.Minek nézegetnéd fölöslegesen ha minden rendben van.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, elõre ne szerezd be. Viszont ha magas a cukrod, érdemes, mert különben a kórházba kell berohangálnod vérvételre (azt hiszem kb. hetente 1 nap 3-szor fõétkezések után). A cukormérõvel viszont ezt kiválthatod. Addig is egyél egészségesen, kevés kenyér, abból is teljes kiõrlésû, kevés szénhidrát, stb., de változatosan.

Ha magas a koleszterinem, akkor tényleg végleg tilos a tojás?

Legjobb válasz: Nem a koleszterinben gazdag ételek fogyasztásától lesz magas a vér koleszterinszintje, ez egy tévhit! A koleszterint a szervezet termeli. Akinek magas a szintje, oda kell figyelnie az étkezésére, pl. annak zsírtartalmára, de nem hinném, hogy élete végéig tilos lenne a tojás.

Nem a koleszterinben gazdag ételek fogyasztásától lesz magas a vér koleszterinszintje, ez egy tévhit! A koleszterint a szervezet termeli. Akinek magas a szintje, oda kell figyelnie az étkezésére, pl. annak zsírtartalmára, de nem hinném, hogy élete végéig tilos lenne a tojás.
A tojásban pont hogy a jó koleszterin van.
igazából nem a tojásban van sok hanem a szalonnás tojásrántottában
A tojástól biztos, hogy nem növekszik a koleszterin szint ez egy régi tévhit!
Van jó és van rossz koleszterin is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!