Találatok a következő kifejezésre: Ha magas terheléses cukrom, akkor (3 db)

Ha magas a terheléses cukrom, akkor szülés után mérik a baba cukrát?

Ez autómatikus, vagy szólni kell? EGyszer, vagy többször mérik? Mi a jó étéké nála?

Legjobb válasz: Mindig mérik újszülötteknél.Legalábbis baján mérték mikor én szültem , de nemárt ha szólsz.

Mindig mérik újszülötteknél.Legalábbis baján mérték mikor én szültem , de nemárt ha szólsz.
Szia! Nekem a kiskönyvemben benne volt, hogy terhességi cukorbetegségem van. Így természetes volt, hogy nézték a baba cukor-értékeit, tudomásom szerint kétszer a születése utáni órákban. De azzal biztos nem ártasz, ha szólsz. Viszont ha betartod a diétát, nem lehet gond. Szép szülést kívánok!

A terheléses cukorvizsgálaton 8.2 lett az eredményem. A referencia tartomány szerint jó az érték, mert 4, 2-8, 8 között van. Az orvos mégis azt mondta, hogy ha 7-es vagy annál magasabb, akkor azonnal menjek vissza hozzá. Most akkor magas a cukrom?

Ezen az oldalon már több fels? étrékhatárt olvastam, és nem értem, mi ez a nagy különbség. A 6-ostól a 7.8-ig mindefélét olvastam. Az én papíromon meg 8.8 van írva. Lehet, hogy különbség van a vércukor vizsgálatok között?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a referencia tartomány az 8,8, de általában 7,4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8,2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.

Az igaz hogy a referencia tartomány az 8, 8, de általában 7, 4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8, 2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.
SAJNOS EZ AZ ÉRTÉK TÉNYLEG MAGAS.VALÓSZÍNÛ, HOGY DIÉTÁZNOD KELL A HÁTRALÉVÕ IDÕBE ÉS EZT AKARJA VELED MEGBESZÉLNI AZ ORVOS.ÉN IS UGYANÍGY JÁRTAM, DE KI LEHET BÍRNI HISZEN A BABÁM EGÉSZSÉGE VOLT A TÉT.
A 8.8 biztos, hogy magas. Nálunk 7.2 egyébként bár minden kórházban más és más a referencia tartomány, a 8.8 az tényleg magas. Ne ijedj meg, okozhatta az is, ha a vérvétel elõtti napon pl. túl sok édességet ettél. De az orvossal mindenképp konzultálj. A TSH a pajzsmirigy hormontermelését stimuláló hormon, az ÖF pedig az összfehérje rövidítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eléggé kétségbeestem, remélem nem károsítom a babámat! Úgy féltem õt! :(
IZGULNI NEM KELL HA RENDESEN BETARTOD MAJD A DIÉTÁT.NEM LESZ SEMMI BAJ MEGNYUGODHATSZ.

Ha terheléses cukrom kissé magas lett, (7, 8) és dietetikushoz kuldtek, akkor ez hogy zajlik?

Most ezentúl milyen gyakran kell bejárnom a kórházba?Meddíg?Mikor csinálják az újabb terhelést?Vagy egyáltalán ez most hogy is van? :-)Koszi a segítséget...

Legjobb válasz: Szia! A dietetikus azt fogja neked mondani, hogy kerüld azokat az ételeket, amiben van cukor+ szénhidrát mentesen kell enni napi 5x vagy 6x. Nekem napi 180g szénhidrátot engedélyezett.

Szia! A dietetikus azt fogja neked mondani, hogy kerüld azokat az ételeket, amiben van cukor+ szénhidrát mentesen kell enni napi 5x vagy 6x. Nekem napi 180g szénhidrátot engedélyezett.
A kérdező hozzászólása: Koszi:-)
Én 200 gr-os diétán vagyok. Nem lehet semmit enni, amben cukor van, tehát mindent nézni kell. 6x kell ennem egy napés nem lehet se kevesebb, se több a bevitt szh, mint 200gr. Emelett táplálkozási naplót kell vezetnem, amit majd néz dietetikus. 3 hetente kell menni a kórházba és ott 3x vesznek vért: -éhgyomorra -majd reggeli uán 1 órával -tízórai után 1 órával Itthon is tanácsos méregetni a cukrot.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, pont ezt szerettem volna tudni!:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!