Találatok a következő kifejezésre: Ha magas terheléses (13 db)

A háziorvosom szerint a terheléses cukorvizsgálat csak akkor indokolt, ha magasnak számít a sima labor eredmény. Igaz ez? Nekem PCOS-mám van, ami cukorbetegséggel is együtt járhat, de így nem tudom meg.

A sima labor jó volt,bár egyszer egy picit magasabb.Olyat is hallottam,hogy ennél nem derül ki,ha valaki cukorbeteg és ehhez a terhelésesre van szükség. köszi előre is!

Legjobb válasz: Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.

Hát, azért a vérvételbõl sok minden kiderül. A gyógyszertárakban van kihelyezett cukorszintmérõ, amit ingyenesen használhatsz, reggeli elõtt mérd meg a cukorszintedet pár alkalommal, ha magasnak ítéled, fordulj újra az orvosodhoz.Ha rendszeresen jársz a háziorvosodhoz, õt is megkérheted, hogy mérjen nálad cukrot, minden háziorvosnak van mérõje.
Hba1C értéke ha nem éri el a 6%-ot, akkor még nincs gond, életkor függõ. Hemoglobin A1C az a vér háromhavi átlagos cukorszintje!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy , kifogom próbálni!:)
Ha a szervezet nehezen tudja feldolgozni a bevitt cukrot szénhidrátot, ez nevezik kettes típusú cukorbetegségnek. Ha nem küld el terheléses cukorvizsgálatra, attól még vedd kezedbe a saját gyógyításodat. Különben is amit adnak gyógyszert a cukorszint fenntartására, attól bizony állandó hasmenést kapsz. Ellenben ha gyógynövénybõl készült tea keveréket iszol, és kevés cukor, kenyér és sütiket fogyasztasz, rendben lehet tartani a cukorszintedet. A következõ gyógynövények keverékébõl kellene naponta készítened teát kb 2 dl.-t Babhéj kukorica bajusz fekete áfonyalevél kecske ruta csalán levél szamóca levél szeder levél
Terheléses cukorvizsgálatra akkor küldenek, ha minden tünet arra utal, hogy a szervezet nem képes olyan ütemben lebontani a bevitt szénhidrát és cukrot, és emiatt van tünete, még akkor is amikor a sima vérvételnél nincs magasabb vércukor szint. Ezt találtam egyik egészségportálon:http://www.betegszoba.hu/betegsegek/cukorbetegseg_diabetesz/..
Milyen vizsgálataid voltak eddig egész pontosan, és milyen problémáid/tüneteid? Részletesen:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Ma voltam a terheléses vizsgálat eredményéért...sajnos nincsen inzulinrezisztenciám.:( Persze tudom, ennek örülnöm kellene csak abban bíztam , ha van, akkor esetleg metforminnal ki tudok gyógyulni ebbõl a betegségbõl.De mégsem:(. Ráadásul a hormon eredményeim is egész jók, aminek szintén örülhetnék csak akkor nem tudom mitõl vannak ezek a borzalmas tünetek nálam.
Hm. Inzulin rezisztenciád akkor is lehet, ha az éhomi cukrod normális! Ha már az éhomi is magas, akkor ott nagy gáz van!!! Minden PCO-s nak érdemes terhelésest nézni, mert nagyon szoros az összefüggés a PCOS és a IR között, nem 100%, de azért magasnak mondható! Én is márciusban megyek terhelésesre, a saját orvosom aki kérte a laborvizsgálatot, õ nem kért terhelésest, elmentem még másik 2-höz, mindketten azt mondták, indokolt.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat.Igen én is úgy tudtam, hogy attól még, ha valakinek nincs éhgyomri cukra, lehet rejtett cukorbetegsége.Igazából egyszer nekem picit több volt, de most legutóbb már elég jó értéket mutatott a labor.Anyukámnak van cukormérõje és azzal reggel mértük éhgyomorra, 4, 9 volt.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha jó az éhgyomri vércukrod (<5, 5mmol/l), akkor felesleges a terheléses. Terheléses vizsgálatot akkor szoktak kérni, ha az éhgyomri szint emelkedett (5, 5-6mmol/l), de nem annyira, hogy kimondható legyen a cukorbetegség (>6mmol/l), ezt az állapotot nevezik IFG-nek.
Már a másik kérdésednél is leírtam, de ide is beírom: Az inzulinrezisztencia csak terheléses vizsgálttal mutatható ki, éhgyomrival NEM! Mert ez még nem cukorbetegség, hanem a norm. állapot és a cukorbetegség közötti helyzet.
szükséges a terheléses cukorvizsgálat, hogy feltárják, milyen gyorsan képes a szervezeted a cukrot lebontani. Megiszod a cukoroldatot, és 1/2 óránként vesznek vért. A lebontás gyorsasága, normál állapot vissza állásának ideje megmutatja, hogy van e rejtett cukorbetegséged. Ilyen nehezen felszívódó lebomló cukor szint miatt lesz valakinek glaukómája, (zöldhályog)
Azt még elfelejtettem leírni, hogy nem szükséges a terheléses cukorvizsgálat a cukorbetegség megállapításához, az csak a már meglévõ betegség mértékéhez, ill a gyógyszerek beállításához kell.
Nekem teljesen normális alapból a cukrom, a terheléses eredménye mégis elég pocsék lett, IR, PCOS... (ami mondjuk furcsa az egészben, egyik doki szerinte nem IR, másik szerint igen, mégpedig eléggé)

Lehet valami baja a babának ha a terheléses vércukrom magas, és dietetikushoz kell mennem?

8,3 volt a terheléses, az éhgyomri normális. Második terhességem, és 11 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen, ilyenkor általában a babára veszélyes, de uh-n ellenõrizni lehet. Ne izgulj, majd elmondanak mindent. Nekem brutál magas volt, de a pici egészséges és gyönyörû lett.

Igen, ilyenkor általában a babára veszélyes, de uh-n ellenõrizni lehet. Ne izgulj, majd elmondanak mindent. Nekem brutál magas volt, de a pici egészséges és gyönyörû lett.
Ha tartani fogod a kiadott diétát, akkor nem lesz baj.
Hát a 8, 3 még nem veszélyes, de hivatalosan magasnak számít. Diétázni kell, és kész. Nekem napi 180 g ch-t volt szabad enni és hetente kellettt a diabetológiára vérvételre menni. A gyerekem tök egészséges. Én 2 hét múlva megyek terheléses cukorra, tuti, hogy magas lesz megint, a nõdoki már felkészített :) Jó egészséget! 14 hkm
Szia! Salgótarjáni vagyok. Tavaly augusztusban szültem. A terheléses vércukrom 9, 2 lett. Visszahívtak a terhesgondozóba, onnan elküldtek dietetikushoz, aki 180 grammos CH-diétára állított be. Kétszer kellett befeküdnöm a kórházba 4 napos vizsgálatra, hogy megnézzük, elég volt-e a diéta, vagy egyéb módon (gyógyszer vagy inzulin) kell a vércukromat beállítani. (Nyolcszor mérték a vércukrot: reggeli, ebéd, vacsora elõtt és után, valamint éjfélkor és hajnali 4-kor). De nem kell idegeskedni, általában elég a diéta! Ja, annyi még, hogy szülés után a Babának 2, 4, 6, 8, 10, 12, 18, 24, 36 és 48 órás "korában" mérik a vércukrát. Ja, és a neten (pl. a macosz.hu-n) nagyon finom diétás recepteket találsz!!! Csak ne idegeskedj, mert az a Babának és Neked is árt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Ha magas a terheléses cukrom, akkor szülés után mérik a baba cukrát?

Ez autómatikus, vagy szólni kell? EGyszer, vagy többször mérik? Mi a jó étéké nála?

Legjobb válasz: Mindig mérik újszülötteknél.Legalábbis baján mérték mikor én szültem , de nemárt ha szólsz.

Mindig mérik újszülötteknél.Legalábbis baján mérték mikor én szültem , de nemárt ha szólsz.
Szia! Nekem a kiskönyvemben benne volt, hogy terhességi cukorbetegségem van. Így természetes volt, hogy nézték a baba cukor-értékeit, tudomásom szerint kétszer a születése utáni órákban. De azzal biztos nem ártasz, ha szólsz. Viszont ha betartod a diétát, nem lehet gond. Szép szülést kívánok!


A terheléses cukorvizsgálaton 8.2 lett az eredményem. A referencia tartomány szerint jó az érték, mert 4, 2-8, 8 között van. Az orvos mégis azt mondta, hogy ha 7-es vagy annál magasabb, akkor azonnal menjek vissza hozzá. Most akkor magas a cukrom?

Ezen az oldalon már több fels? étrékhatárt olvastam, és nem értem, mi ez a nagy különbség. A 6-ostól a 7.8-ig mindefélét olvastam. Az én papíromon meg 8.8 van írva. Lehet, hogy különbség van a vércukor vizsgálatok között?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a referencia tartomány az 8,8, de általában 7,4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8,2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.

Az igaz hogy a referencia tartomány az 8, 8, de általában 7, 4 fölött már diétáztatni szokták a kismamákat. Én elmondom hogy mikor én voltam terhes, akkor az én terheléses cukrom is 2 óra múlva 8, 2 lett, de arra már nem figyelnek oda hogy ez a viszonylag magas érték mikorra is normalizálódik. Csak a cukorterhelés után 4 órával meg annyira leesett hogy rosszul lettem. A magasabb vércukor nem minden esetben jelent terhességi cukorbajt, hanem pusztán glükóz intolerancia is lehetséges ami a terhesség velejárója a megváltozott anyagcsere és a hormonhatás miatt. De mivel ahány ház annyi szokás, így sokszor feleslegesen koplaltatják a kismamákat - és akkor bizony koplal a kicsi is odabennt amíg az orvosok eltalálják hogy mit is fogadjanak el normálisnak. Boldog babavárást.
SAJNOS EZ AZ ÉRTÉK TÉNYLEG MAGAS.VALÓSZÍNÛ, HOGY DIÉTÁZNOD KELL A HÁTRALÉVÕ IDÕBE ÉS EZT AKARJA VELED MEGBESZÉLNI AZ ORVOS.ÉN IS UGYANÍGY JÁRTAM, DE KI LEHET BÍRNI HISZEN A BABÁM EGÉSZSÉGE VOLT A TÉT.
A 8.8 biztos, hogy magas. Nálunk 7.2 egyébként bár minden kórházban más és más a referencia tartomány, a 8.8 az tényleg magas. Ne ijedj meg, okozhatta az is, ha a vérvétel elõtti napon pl. túl sok édességet ettél. De az orvossal mindenképp konzultálj. A TSH a pajzsmirigy hormontermelését stimuláló hormon, az ÖF pedig az összfehérje rövidítése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eléggé kétségbeestem, remélem nem károsítom a babámat! Úgy féltem õt! :(
IZGULNI NEM KELL HA RENDESEN BETARTOD MAJD A DIÉTÁT.NEM LESZ SEMMI BAJ MEGNYUGODHATSZ.

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.

Mitől van az, hogy a terheléses vércukor értékem magas, ha a cukros víz (illetve cukros ételek) után nézik (8, 5), viszont ha annak megfelelő szénhidrát mennyiség (amiben nincs konkrétan cukor) után, akkor teljesen normális?

Cukros ételek után magasabb az érték, viszont ha zsemle, tej, stb. szénhidrát terhelés után az 1 órás 5,9, a 2 órás pedig az éhgyomrinak megfelel?.

Legjobb válasz: Szia! A babádnak nem lesz baja, ha követed az elõírt diétát. A mostani állapotod csökkent cukor toleranciának hívják, ami még nem cukorbetegség,de a hozzá vezetõ úton haladsz. A szervezeted egy nagyobb szénhidrát adag bevitelnél már megküzd az elegendõ inzulin termeléséért, és ha gyakran kell így küzdenie akkor bizony ki fog merülni, és feladja. Akkor majd jöhetnek a gyógyszerek, vagy az inzulin injekció. Szóval érdemes most kicsit diétáznod, nehogy késõbb nagyobb baj legyen. A babád el veszi ami kell neki, emiatt tényleg ne aggódj!

Szia! A babádnak nem lesz baja, ha követed az elõírt diétát. A mostani állapotod csökkent cukor toleranciának hívják, ami még nem cukorbetegség, de a hozzá vezetõ úton haladsz. A szervezeted egy nagyobb szénhidrát adag bevitelnél már megküzd az elegendõ inzulin termeléséért, és ha gyakran kell így küzdenie akkor bizony ki fog merülni, és feladja. Akkor majd jöhetnek a gyógyszerek, vagy az inzulin injekció. Szóval érdemes most kicsit diétáznod, nehogy késõbb nagyobb baj legyen. A babád el veszi ami kell neki, emiatt tényleg ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! Csak azt nem értem, hogy a doki ezt miért nem tudta elmondani. Elintézte annyival, hogy nem lesz semmi baj, 10-20 év múlva úgyis cukorbeteg leszek...

A terheléses cukrom magas lett 8.7. Mondta a védönöm, hogy semmilyen édességet nem ehetek, de nem bírom megállni. Anyukám meg cukorbeteg. Szerintetek nagy baj, ha nem bírom ki?

Legjobb válasz: Igen, nagy baj. Nekem terhességi diabéteszem volt, inzulinos lettem, hétrõl hétre egyre több egységet kellett adnom magamnak. Olyan nincs, hogy nem bírod megállni, ez csak hiszti. A babád meg is halhat, erre gondolj, szerintem nem éri meg. Nekem a dietetikusom megengedte, hogy hétvégén egyszer egyek egy sütit, de én így is csak arra tudtam gondolni, hogy ha emiatt lesz baja a babámnak, hát sose bocsátom meg magamnak.

Igen, nagy baj. Nekem terhességi diabéteszem volt, inzulinos lettem, hétrõl hétre egyre több egységet kellett adnom magamnak. Olyan nincs, hogy nem bírod megállni, ez csak hiszti. A babád meg is halhat, erre gondolj, szerintem nem éri meg. Nekem a dietetikusom megengedte, hogy hétvégén egyszer egyek egy sütit, de én így is csak arra tudtam gondolni, hogy ha emiatt lesz baja a babámnak, hát sose bocsátom meg magamnak.
Furi dolog az ember agya. Ami tiltott, azt szeretné. :) Próbáld meg becsapni magad. Cukormentes csokiból egy kis kocka, több gyümölcs, natúr joghurt gyümölccsel, édesítéshez fruktóz, tv elõtt rágcsálásnak répa v. alma... Én csak a jövõ héten tudom meg az eredményt, de úgy faltam a sütit, gyümölcslét a hétvégén, mintha sose ettem, ittam volna. Pedig eddig nem kellett, nem is kívántam, csak mióta lezajlott a cukorterhelés. Elõre félek, hogy letiltanak róla, pedig még nem is tudom az eredményét...
A kérdező hozzászólása: Nekem már 9 hetesen mennem kellet cukorterhelésre, mert a családba van cukorbeteg.De 16 hetesen megint meg kell ismételni.Már elõre félek.
Szia! Nekem a terheléses vércukrom nagyon magas volt, ezért diétára lettem fogva. Majd megvesztem az édességekért. Vettem diabetikus csokit és ha már nagyon nem bírtam egy kockát megettem belõle. A baba érdekében sikerült megállnom hogy ne faljam az édességeket. Pedig nagyon édesszájú vagyok. Igazából nemcsak a babának árthatsz vele, vannak, akik a terhesség alatt lesznek cukorbetegek. De szerintem a te vércukrod még nem vészesen magas...nekem 11 volt.:-)
A kérdező hozzászólása: Az az egy bibi van, hogy utálom a diabetikus édességeket, mert nem valami jóizüek.De valahogy erõt veszek magamon.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem holnaptól egy csokit se eszek.Megijedtem.Köszönöm a tanácsotokat!
8, 7 melyik eredményed volt? Az elsõ mérés, vagy a második? És mit kellett csinálnod? Cukorszirupot itattak? Nekem a kislányomnál a cukorsziruposat csinálták, és az elsõ vérvétel már nem emlékszem pontosan, de olyan 10 körül volt. Diétára fogtak, ellenõriztek, de akkor csak zsömlét kellett ennem elõtte. Akkor meg jó volt. Teljesen más ok miatt bekerültem a kórházba, és megkérdezték, hogy maga meg minek diétázik ilyen eredmények miatt...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ cukorterhelésem volt 8.7 a 9. héten, és most nem ehetek édességet.

Kismamik leírnátok nekem ha ne adja az Isten a terheléses vércukrom magas lenne utánna mi várna rám?

Nemtudom jól tudom e de diétára fognának vagy mit csinálnának?Tudom nem kell ilyenekre gondolni de mégis kíváncsi vagyok,mert áll a zászló bármikor.El?re is köszi a felvilágosítást!!

Legjobb válasz: elküldenek dietetikushoz,aki összeállít neked egy diétát,megmondja,hogy pontosan,mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával,akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.

elküldenek dietetikushoz, aki összeállít neked egy diétát, megmondja, hogy pontosan, mikor, mennyit és mit ehetsz. 5x kellene majd enned egy nap és mindig ugyanabban az idõben. a terhességed végéig folyamatosan mérnék a vércukorszintedet. ha nagyon nem lehetne kordában tartani a diétával, akkor azt hiszem valamilyen gyógyszert is adnak.
Igen, diéta, elvileg személyre szabottan, bár nekem semmit nem mondott a dietetikus, csak kiadta, hogy 160-as diéta, mindent én számolgattam a könyvbõl... Aztán ha nem jó a cukrod, akkor inzulin, de ez végsõ esetben. 2 hetetente dietetika.
A kérdező hozzászólása: Uhh köszi a választ!!!REmélem ok lesz minden, de holnap kiderül!!

A terheléses vércukorszint miért nem megy 6, 7mmol/l alá ha amúgy meg egyáltalán nem szokott magas lenni a cukrom?

Mérem itthon evés el?tt evés után...és soha nem ment még 6 fölé,de mikor terhelik akkor meg a 2 órás érték mindíg 6 fölött van és azt már nem fogadják el mint normál érték:(

Legjobb válasz: Szerintem azért mérnek akkor többet mert meg kell inni azt a cukros lötyit:-( Az biztos magasabb értéket okoz mint egy "síma" étkezés. Nekem is 6 fölött volt most de csak annyit mondtak ne egyek annyi édességet. Pedig én nem nagyon eszem ilyesmit:-(

Szerintem azért mérnek akkor többet mert meg kell inni azt a cukros lötyit:-( Az biztos magasabb értéket okoz mint egy "síma" étkezés. Nekem is 6 fölött volt most de csak annyit mondtak ne egyek annyi édességet. Pedig én nem nagyon eszem ilyesmit:-(
Szia Kedves Kérdezõ!Nem kérhetsz zsemlés terhelést?A húgom kikövetelte a javaslatomra, mert neki is ennyi lett és a zsemléstõl csak 5, 2.Ne törõdj a cukros lötty eredményeivel, csak felbosszantod magad.Ha megkivánsz valamit, akkor nyugodtan fogyaszd el.Jó ötlet, hogy viszed a mérõdet a dokidhoz, meg vidd a mért eredményeidet is!Nagyon jó, hogy tudod mérni, legalább tudod bizonyitani is.Nekem elszállt a cukroslöttytõl a cukrom 13-14-re.Itthon is a kajálás után is 10 körül volt.30-cal kerültem kórházba 10 éve és azóta bököm magam, de néha még igy is elszalad 18-ra, fõleg ha felhúzom magam.További jó diétázást!Boldog babavárást!Élvezd a terhességed minden pillanatát!
Én mindig kevesebet mértem, azért kérdeztem rá és ezt mondták. Nem tudom. utolsó elõtti
A kérdező hozzászólása: én tegnap vérvétel elõtt megmértem a sajátommal , ma mentem az eredményért és ugyanazt lett az érték.és megint 6, 8 lett a terhelt 2 órás pedig itthon soha nem megy a kajálástól 6 fölé...:( úgy látszik nem birom a tömény lötyit...diétázom tovább a dokimat meg igyekszem majd meggyõzni, max elviszem hozzá a készülékemet hogy nézze meg az értékeket.
Szia!Az utolsó válaszolónak!Én inzulinos cukros vagyok és ugyanannyit mértem az újjamból, amennyit vénából mértek!Akkor most hogy is van ez?
Mert a kapilláris vérból (ujjad) vércukorértéke mindig alacsonyabb, mint a vénás vérbõl mért, amit a kórházban vesznek le. Én terh. cukros voltam és direkt rákérdeztem, mert amikor a kórházban is csinálták a 3 vérvételes labort, mindig kevesebbet mértem a mérõmmel, mint amit a rá kb. 1 perccel levett vérból mértek a laborban.
Szia!Akkor gyakorlott vagy!Különben 10 alatt, ha tudod tartani nem lesz semmi gond!Ha megkivánsz valamit, akkor igen edd meg, mert attól fog fölmenni a cukrod, hogy vágyakozol utánna.Csináld azt, hogy valami helyett edd meg a megkivánt dolgokat!Pl.ebédre egyél egy kis levest és edd meg a kivánt ételt!Nekem inzulin mellett volt 18-20 is, elég sokszor, szerencsém volt, nem lett baja a fiamnak, most volt 3 éves!Egyszerûen annyi minden befolyásoló tényezõ volt, hogy hiába diétáztam, elszaladtak a dolgok.Legfõképpen akkor, mikor orvoshoz kellett mennem!A cukros löttyöt visszautasithatod, a húgom is ezt tette nemrég és csináltak nála zsemlést!Mondtam neki, hogy ezt kérje és jó lett az eredménye!Ne nagyon foglalkozz ezekkel!Élvezd a babavárás minden pillanatát, ne mérgelõdj ezen!Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Étkezés után bõ egy órával szoktam mérni, és igen mindig cukros lötyi van, de már az agyamra mennek ezzel.A fiamnál 8 meg 9 is volt a cukrom akkor nem kinoztak ennyit mint most.diétázom, csak néha elcsábulnék....már mindent úgy készitek hogy nekem a lehetõ legjobb legyen, próbálok ilyen olyan édességet is diabetikusan elkésziteni, pl túrós rétes , egy héten egyszer csak megehetek pár szem rétest, nem? köszi a választ!
Szia!Étkezés elõtt 1 órával és étkezés után 1, 5 órával kell mérni a cukrot.Te is igy méred?Terhelésesnél mindig a cukros löttyöt itatják veled?Mert elõször cukroslötty, a többinél 1zsemle és 1dl tej után szoktak mérni!Különben nem rossz az eredményed, diétázz, napjában egyél többször keveset és mindig ugyanabban az idõben.Ne izgulj, ilyen eredmény mellett nem lesz baja a babának és neked se!Jó egészséget! Egy inzulinos anyuka.
A kérdező hozzászólása: Nem idegelem magam kedves utolsó válaszoló:) kicsit bosszantott a dolog hogy az itthoni eredményeim jók és biztosan el fogom vinni az itthoni eredményeimet a dokihoz, a diétát tartom az ugysem árt ha nem eszem degeszre magam, gondolhatja a doki hogy nem akarok rosszat sem magamnak sem a babának, jaaa és most másikhoz fogok menni kiváncsi leszek õ mit mond.Köszönöm a válaszodat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!