Találatok a következő kifejezésre: Ha magas prolaktin szint, (8 db)

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha a prolaktin szint magas, nem lehet teherbe esni?

A prolaktin eredményem 29,7 ng/mL lett, az magas vagy alacsony? Lehet emiatt nem jön a baba, már 10 hónapja probálkozunk.

Legjobb válasz: 15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)

15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Szia!Nekem kétszer volt vérvételem ahol ellenõrizték a hormonokat.A prolactinom elõször 26, 4 volt majd 28, 0. A felsõ határ 27, 3 a paír szerint.Nekem nem foglalkoztak ezekkel az értékekkel.Spontán lettem terhes 4 év után!!!!Teljesen egészségesek voltunk/vagyunk.Kilettem vizsgálva tokától bokáig.Semmit nem találtak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a türelmedhez, nekem ez a 10 hónap is olyan mintha évek teltek volna el. A többi hormon eredmények is rendben vanak, férjem eredménye is, csak türelem kéne még....:(
egyis ismerõsömnek is magas, nem tudom mennyi de magas, és már 5 éve nem esik teherbe.kapott is rá gyógyszert de nem ment neki lejjebb.

Ha a prolaktin szint magas, előfordult már hogy így teherbe esett valaki?

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!

Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!
Szia! Nekem is magas volt egy picit. Kaptam bromocriptint napi 1-et. Picit a ciklusom is rendszertelen lett a magas prolaktin miatt 32-31-35-37 naposak.. Erre meg clostyt kaptam (napi 2-õt). Tehát a closty és a bromocriptin 2 hónap alatt meghozta gyümölcsét :) Az én dokim szerint be kell állítani a hormonszinteket a fogantatás elõtt, mert akkor nincs rizikó. Hogy teherbe lehet-e így esni? Nekem nem sikerült sajnos csak miután beállították a hormonszintemet.
nekem az orvosom ugyanezen probléma miatt premens tabl.ajánlott.napi 3x1-et. Barátcserje kivonatot tartalmaz, ami beállítja a prolaktin szintet, a peteérést szabályozza, és mellesleg csökkennek a premenstruációs tünetek is. Vény nélkül kapható, de 3 hónapig ajánlott szedni.10 db-os a csomag és 2500 Ft körül van ha nem tévedek. Én ezt szívesebben bevállaltam mint a "gyógyszert".
Szió! Az unokatestvéremnek magas a prolaktin szintje, 50 kg alatt van és a pajzsmirigyével is gondok vannak, mégis sikerült neki. Amennyire én tudom, minden komolyabb kezelés nélkül. De a dokija nem gyõzte hangsúlyozni, hogy kisebb csoda, hogy összejött. EGy kalappal Nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Magas prolaktin szint okozott valakinél barnázást? Ha igen, helyrejött - és mikor - Bromocriptin szedése után? Egyáltalán kinek mitől múlt el a barnázása?

Már évek óta barnázom menzi el?tt több nappal. Különösebb kivizsgálás nélkül egy n?gyógyász írt fel Duphastont a ciklus 2. felében, persze nem változott semmi. Végre kiderült, hogy magas a prolaktinom, ami kb. 3 hónap Bromo szedése után helyrejött, de továbbra is barnázom. A múlt hónapban csak rózsaszínes volt, de most ebben a ciklusban kb. a 25. napon darabos, sötét barnázás volt, f?leg reggel. Ma vagyok a 28. napon és még mindig van, mutatóban, a WC papíron látszik. Nagyon zavar. A pajzsmirigyem elvileg rendben, 2 alá ment az is.

Legjobb válasz: sztem sárgatest elégtelenség lesz, nekem is ez van, és alacsony a progiszintem. az endokrinológusom lesz*rja, de most kezdtem el szedni a premenst, hátha vmit javul a helyzet.

sztem sárgatest elégtelenség lesz, nekem is ez van, és alacsony a progiszintem. az endokrinológusom lesz*rja, de most kezdtem el szedni a premenst, hátha vmit javul a helyzet.
A kérdező hozzászólása: A hormoneredményeim alapján jó a progeszteronom is...
pedig ez egyértelmûen sárgatest elégtelenség. utrogestan lenne jó rá. voltál 3. és 21. napi vérvételen?
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam. Elvileg most már minden jó papíron... de a jelek szerint mégsem. Mit gondolsz, kérjek utrot az orvostól, vagy legalábbis kérdezzek rá?
mindenképpen mondjad neki, hogy ez van, ennek egyértelmûen hormonális oka van. lehet, hogy pont akkor jók voltak az értékek, az egy olyan hónap volt akkor.

Magas prolaktin szint csökkentése (bromoval) után esett valaki teherbe? Ha igen mennyi idővel utána?

Legjobb válasz: Igen, másfél évig szedtem, utánna össze is jött a baba.

Igen, másfél évig szedtem, utánna össze is jött a baba.
Nekem sikerült. Csak arra kell figyelni hogy ne hagyd abba amíg terhes leszel és utána a 12. hétig. Amint nem hagytam abba kis idõ múlva jött is a baba. most 8 és fél hós. :)
Igen, 8 hónapnyi szedés után jött a baba.Magas prolaktinom és microadenomám is volt, én is a 12. hétig szedtem a gyógyszert.
3 hónapja szedem és még semmi... :( A válaszok engem is érdekelnek! :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ három válaszolónak Gratulálok a babákhoz és köszönöm, hogy válaszoltatok! Mikroadenomám nekem is van, de remélem akkor nálunk is sikeres lesz a bromo gyógyszer.

Ha a magas prolaktin szint gátolja a teherbeesést akkor mért van az hogy mások szoptatás alatt is teherbeesnek?

Legjobb válasz: Mert attól még elõfordulhat peteérés néha. Bromocriptin tablettával kezelik a teherbeesés növelésére.

Mert attól még elõfordulhat peteérés néha. Bromocriptin tablettával kezelik a teherbeesés növelésére.
Az emberek anyagcsere mûködése, stresszfaktorai, környezeti hatásai stb. nem egyformák. Az emelkedett prolaktin értékek között vannak különbségek és nyilván az is más ha a prolaktin természetes élettani jelenség miatt lesz magasabb, vagy betegség miatt emelkedik a szintje kórosan magasra. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Ha magas a prolaktin szint, akkor nincs peteérés?

Legjobb válasz: Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Ha teherbe esek véletlen, de már volt vetélésem és magas a prolaktin szint megmaradhat a babám?

Csak egy hónap múlvára kaptam id?pontot az endokrinológiára, de mi van ha közben terhes leszek?

Legjobb válasz: Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!

Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de mi van ha már az vagyok, csak még nem tudjuk...
A magas prolaktin szintet leviszi és optimalizálja a barátcserje kapszula.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!