Találatok a következő kifejezésre: Ha magas prolaktin (17 db)

Ha a prolaktin szint magas, előfordult már hogy így teherbe esett valaki?

Legjobb válasz: Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!

Szia! Az attól függ, hogy mennyire magas. Nagyon magas prolaktinnál elmarad a peteérés! Ha alacsonyabb, akkor késik, így viszont a ciklus második fele lesz elég rövid. Szóval nem lehetetlen, de nehéz!
Szia! Nekem is magas volt egy picit. Kaptam bromocriptint napi 1-et. Picit a ciklusom is rendszertelen lett a magas prolaktin miatt 32-31-35-37 naposak.. Erre meg clostyt kaptam (napi 2-õt). Tehát a closty és a bromocriptin 2 hónap alatt meghozta gyümölcsét :) Az én dokim szerint be kell állítani a hormonszinteket a fogantatás elõtt, mert akkor nincs rizikó. Hogy teherbe lehet-e így esni? Nekem nem sikerült sajnos csak miután beállították a hormonszintemet.
nekem az orvosom ugyanezen probléma miatt premens tabl.ajánlott.napi 3x1-et. Barátcserje kivonatot tartalmaz, ami beállítja a prolaktin szintet, a peteérést szabályozza, és mellesleg csökkennek a premenstruációs tünetek is. Vény nélkül kapható, de 3 hónapig ajánlott szedni.10 db-os a csomag és 2500 Ft körül van ha nem tévedek. Én ezt szívesebben bevállaltam mint a "gyógyszert".
Szió! Az unokatestvéremnek magas a prolaktin szintje, 50 kg alatt van és a pajzsmirigyével is gondok vannak, mégis sikerült neki. Amennyire én tudom, minden komolyabb kezelés nélkül. De a dokija nem gyõzte hangsúlyozni, hogy kisebb csoda, hogy összejött. EGy kalappal Nektek!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogy is van ez!? Ha a prolaktin szint magas és elvileg nincs miatta pé. Attól még az lh teszt mutathat pozitívat v. akkor az is negatív!? Mert az lh tesztem pozitív lett! Köszi

Legjobb válasz: Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.

Lehet az LH teszt pozitív, mert az az a hormon, ami akkor termelõdik, ha a pete próbál érni, a magas prolaktin szint viszont a tüszõ megrepedését akadályozza, ha jól tudom.
De lehet, hogy ez hülyeség (az elsõ válaszoló vagyok), nézz utána a babatervezõk otthona honlapon. Én is ezt fogom tenni.
A kérdező hozzászólása: KÖSZI DE HA V.MIRE JUTOTTÁL ÍRJ MERT ÉN EZZEL KAPCSOLATBAN SEMMIT NEM TALÁLOK! VISZONT NAGYON KÍVÁNCSI VAGYOK!

Ha mensi alatt víztiszta folyadék gyöngyözik a mellbimbómból, az a magas prolaktin szintet jelzi?

Magától nem jön, csak enyhe nyomásra, és nem sok. Nektek volt már ilyen? Ha magas a prolaktin szint, akkor az gátolja a teherbeesést, ugye?

Legjobb válasz: Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)

Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már elkezdte a dokim a vizsgálatokat, elsõ körben vérvételre kellett mennem, de még nincs eredmény. Ezt a gyöngyözést meg most vettem észre... Gondoltam, hátha ez az oka a sikertelenségnek? De nemsokára úgyis kiderül, ha meglesznek a leletek :)

Ha a prolaktin szint magas, nem lehet teherbe esni?

A prolaktin eredményem 29,7 ng/mL lett, az magas vagy alacsony? Lehet emiatt nem jön a baba, már 10 hónapja probálkozunk.

Legjobb válasz: 15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)

15-25 között ingadozó érték a normális. 15 alatt alacsony a prolaktin szint, 25 felett pedig magas. De ebbe még a tiéd belefér, mint normál érték. Egyébként a leleteden rajta kellene lennie egy referencia tartománynak, ott kapásból láthatod, hogy normális-e az érték, vagy sem. Minden labornak más és más a referencia-tartománya, amit én írtam, az csak egy általános értékmutató. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Szia!Nekem kétszer volt vérvételem ahol ellenõrizték a hormonokat.A prolactinom elõször 26, 4 volt majd 28, 0. A felsõ határ 27, 3 a paír szerint.Nekem nem foglalkoztak ezekkel az értékekkel.Spontán lettem terhes 4 év után!!!!Teljesen egészségesek voltunk/vagyunk.Kilettem vizsgálva tokától bokáig.Semmit nem találtak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a türelmedhez, nekem ez a 10 hónap is olyan mintha évek teltek volna el. A többi hormon eredmények is rendben vanak, férjem eredménye is, csak türelem kéne még....:(
egyis ismerõsömnek is magas, nem tudom mennyi de magas, és már 5 éve nem esik teherbe.kapott is rá gyógyszert de nem ment neki lejjebb.

Ha magas a prolaktin szintem akkor, hogy kezelik?

Meddig tart, kell szünetet tartani a próbálkozással? Mennyi id? alatt lehet rendbe jönni? Várok nagyon tapasztalatokat is!

Legjobb válasz: Uccsó vagyok megint.Nálad hogy derült ez ki?Ti is babát akartok?Ha igen,akkor jobb lesz ezt rendezni,mert a prolaktin a tejelválasztásért felelõs hormon,amibõl ha túl sok van,akkor blokkolja petefészek mûködését,tehát nincs peteérés.És amíg nincs érett pete,akkor nem esel teherbe,akármit is csináltok.Nálam 1 hónapos kúrával rendezõdött minden.A gyógyszer naggyon szar.Én olyan aluszékony voltam tõle,hogy alig bírtam ébren maradni az elsõ 2 hétben.

Uccsó vagyok megint.Nálad hogy derült ez ki?Ti is babát akartok?Ha igen, akkor jobb lesz ezt rendezni, mert a prolaktin a tejelválasztásért felelõs hormon, amibõl ha túl sok van, akkor blokkolja petefészek mûködését, tehát nincs peteérés.És amíg nincs érett pete, akkor nem esel teherbe, akármit is csináltok.Nálam 1 hónapos kúrával rendezõdött minden.A gyógyszer naggyon szar.Én olyan aluszékony voltam tõle, hogy alig bírtam ébren maradni az elsõ 2 hétben.
Szia. Nekem is magas volt a prolakttinom, mondjuk nekem folyt a mellembõl a tej ha megnyomtam, s össze vissza jött meg a mensturációm, majd el is múlt. Bromocriptint írt rá a doki. Két hét múlva már el is múlt a tejfolyásom, s a mensi is megjött. De két hónap múlva mikor abba hagytam a gyógyszert, minden tünetem elõ jött. Megint elkezdtem szedni, s egy év után mondta a doki hogy abba lehe hagyni a bromocriptint. Na miután abba hagytam rá két hónapra terhes is lettem, pedig nem is terveztük :) . Nekem azt mondta a doki, míg szedem a bromocriptint nem lehet, s nem is ajánlott teherbe esni, s szülés után teljesen rendbe jön az ember. Nem ritka betegség, sokaknak van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Nekem is folyik, én már szültem, azóta folyik, három éves a gyermek és csak három hónapig szoptattam.
Mi babát akartunk, és nem jött össze.Elmentem kivizsgálásra , és nagyon magas volt a prolaktinom.AZ orvosom bromot írt, amitõl nagyon rosszul voltam.Aztán jött a Norprolac.1 hónapig kellett szednem, és minden oké let.A köv.hónapban terhes is lettem. :)
Még mindig uccsó :) Most látom, hogy az egyik kérdésre nem válaszoltam.A kezelés alatt ne légy terhes.Nekm nem mondta a dokim, hogy várni kell, és köv.hónapban sikerült is.
Szia! Most a keresés menüben akadtam rá a kérdésedre. Megoldódott azóta a problémád? Én hasonló helyzetben vagyok, és most kezdtem szedni a gyógyszert.

Ha magas a prolaktin szint, akkor nincs peteérés?

Legjobb válasz: Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Ezt találtam neked a neten. http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php

Honnan tudni, hogy magas a prolaktin szintem? És ha magas, akkor mindeképp gyogyszeres kezelést kell alkalmazni? Más megoldás nincs?

Egy hónappal ezelött a mellbimbomba észrevettem,hogy valami fehér váladék van.Nem folyt.És jelenleg sincs semmi.

Legjobb válasz: A véredbõl nézik. Ha magas, azt bizony kezelni kell. Az orvosok gyógyszert írnak fel, vagy van aki ajánlja a barátcserje kapszulát. (Premens) Ez utóbbi nekem nem, csak a gyógyszer segített, elég hamar.

A véredbõl nézik. Ha magas, azt bizony kezelni kell. Az orvosok gyógyszert írnak fel, vagy van aki ajánlja a barátcserje kapszulát. (Premens) Ez utóbbi nekem nem, csak a gyógyszer segített, elég hamar.
Labor kell hozzá. A kezelése eltérõ lehet, gondolom értékfüggõ.
Nekem anno Bromocriptint írtak fel rá, de rosszul lettem tõle, így Norprolacra váltottunk. 3-4 hónapig kellett szednem.
nekem ugyanez volt hónapokig. mintha tej jött volna a mell7embõl. Én voltam orvosnál vele, azt mondta, hogy a szervezet helyreállítja magát, ezért nem adott rá gyógyszert. És igaza lett, már 7 hetes terhes vagyok....
Nekem 1300 volt a prolaktin szintem és én bromot kaptam rá, közben a dokim elküldött MRI vizsgálatra és kiderült, hogy agyalapi mirigy daganat miatt van nálam: ez jóindulatú és gyógyszer szedése mellett nincs vele gond. A gyógyszert muszáj szedni, mert ha babát akartok akkor emiatt nem fog össze jönni vagy nem marad meg.
OFF 15:11 vagyok. Sajnos nekem is hipofízis mikroadenomát állapítottak meg MRI-vel. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Milyen tünetek jelentkeztek nálatok? Van homeopátiás csepp, arrol mit gondoltok?
Nálam nagyon rendszertelen volt a ciklus (évi 3-4) és tejszerû váladék jött a mellembõl.
Ötös vagyok: Nálam szintén volt elõtej és nem volt rendesen peteérésem, de mióta szedem a gyógyszert semmi bajom.:)

Magas prolaktin mivel csökkenthető? Homeopátiás vagy természetes dolgok is érdekelnek! Ha rendeződik lehet baba? Esett már valaki magas PRL-nal teherbe?

Legjobb válasz: Szia! A magas prolaktinra én Bromot kaptam, mellette Barátcserjét szedtem és a következõ hónapban (most) sikerült is a baba. Te nem kaptál rá Bromot? Nekem már 1 hónap Letrox és Bromo után jók lettek az értékeim, sõt a Bromoból eleinte reggel-este 1-et szedtem, 1 hónap után már elég volt a fél-fél is. Ha ezek jók lesznek, bármikor jöhet a baba is.

Szia! A magas prolaktinra én Bromot kaptam, mellette Barátcserjét szedtem és a következõ hónapban (most) sikerült is a baba. Te nem kaptál rá Bromot? Nekem már 1 hónap Letrox és Bromo után jók lettek az értékeim, sõt a Bromoból eleinte reggel-este 1-et szedtem, 1 hónap után már elég volt a fél-fél is. Ha ezek jók lesznek, bármikor jöhet a baba is.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek nekem Premens tabit kell szednem mivel a 738-as Prolaktin csak enyhén emelkedettnek számít. kettõt szedhetek belõle naponta?
Szia! Nekem 670 körül volt az értékem és felírták a Bromocripint, napi 1/2 szemet kell szednem. Az értékem már a következõ hónapban lement a referenciatartomány felére. A Premenset nem használtam, még régen volt a Zafír barátcserje kapszula, ugyanaz a hatóanyag elvileg mind a kettõben, de az nekem semmit nem használt, csak kitolta a ciklusom pár nappal. Most tartok a 4. havi Bromo szedésnél és 2, 5 év után úgy tûnik, van két pozi tesztem :) , remélem velünk marad a kicsi baba. Ezt azért írtam le, mert jók a homeós bogyók, de én kérném helyedben a Bromot.
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát a Bromo nem helyettesíthetõ.Mellette szedhetõ a Premens?
Szerintem ha felírják a Bromót, akkor fölösleges a Premens, de én nem vagyok orvos, úgyhogy csak gondolom...

Ha nem a magas prolaktin okozza a tejcsorgast, akkor mi?

a verkepem normalis,minden hormon normalis szintet mutat.A tünetek viszont ugyanugy jelen vannak.nem ertem,h mi okozhatja.

Legjobb válasz: Nem tudsz teherbe esni, mivel Jön a tej a melledbõl, a szervezeted azt hiszi terhes vagy, vagy szoptatsz, és ezáltal nincs peteérés, vagy csak nagy ritkán. Ha mègis terhes lennél, fenn áll a vetélés kockázata.

Nem tudsz teherbe esni, mivel Jön a tej a melledbõl, a szervezeted azt hiszi terhes vagy, vagy szoptatsz, és ezáltal nincs peteérés, vagy csak nagy ritkán. Ha mègis terhes lennél, fenn áll a vetélés kockázata.
Mikroadenoma az agyban!
A kérdező hozzászólása: es az is hatassal lehet a peteeresre?
Persze, ez egy pici daganat az agy mellett, ami nyomja az agyalapi mirigyet, és ateherbe esésre kihat!
En is ugyan ebben a cipoben vagyok nekem is minden eredmenyem jo es CT-vizsgalaton is voltam es ott is minden rendben volt, de attol fuggetlenul meg mindig elotejszeru valadek jon mint ket mellembol.Akkor ezt mi okozza?
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, de ha rajössz, kerlek gondolj ram is..:) en meg MRen nem voltam, de most nem is tudok elmenni. Ha esetleg megis teherbe esne igy valaki..az kihat a babara?

Magas prolaktin szint okozott valakinél barnázást? Ha igen, helyrejött - és mikor - Bromocriptin szedése után? Egyáltalán kinek mitől múlt el a barnázása?

Már évek óta barnázom menzi el?tt több nappal. Különösebb kivizsgálás nélkül egy n?gyógyász írt fel Duphastont a ciklus 2. felében, persze nem változott semmi. Végre kiderült, hogy magas a prolaktinom, ami kb. 3 hónap Bromo szedése után helyrejött, de továbbra is barnázom. A múlt hónapban csak rózsaszínes volt, de most ebben a ciklusban kb. a 25. napon darabos, sötét barnázás volt, f?leg reggel. Ma vagyok a 28. napon és még mindig van, mutatóban, a WC papíron látszik. Nagyon zavar. A pajzsmirigyem elvileg rendben, 2 alá ment az is.

Legjobb válasz: sztem sárgatest elégtelenség lesz, nekem is ez van, és alacsony a progiszintem. az endokrinológusom lesz*rja, de most kezdtem el szedni a premenst, hátha vmit javul a helyzet.

sztem sárgatest elégtelenség lesz, nekem is ez van, és alacsony a progiszintem. az endokrinológusom lesz*rja, de most kezdtem el szedni a premenst, hátha vmit javul a helyzet.
A kérdező hozzászólása: A hormoneredményeim alapján jó a progeszteronom is...
pedig ez egyértelmûen sárgatest elégtelenség. utrogestan lenne jó rá. voltál 3. és 21. napi vérvételen?
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam. Elvileg most már minden jó papíron... de a jelek szerint mégsem. Mit gondolsz, kérjek utrot az orvostól, vagy legalábbis kérdezzek rá?
mindenképpen mondjad neki, hogy ez van, ennek egyértelmûen hormonális oka van. lehet, hogy pont akkor jók voltak az értékek, az egy olyan hónap volt akkor.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!