Találatok a következő kifejezésre: Ha magamnak a táppént (1 db)

Ha magamnak intézem a táppént akkor csak fognom kell azt a papírt amit ad a doki 2hetente és bevinnem a Teve utcába? Vagy valamit még kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs mi van a Teve utcában, de azt tudom, hogy ha van munkahelyed, akkor a táppénzespapír fénymásolatát be kell vinni a munkáltatóhoz.

Fogalmam sincs mi van a Teve utcában, de azt tudom, hogy ha van munkahelyed, akkor a táppénzespapír fénymásolatát be kell vinni a munkáltatóhoz.
A kérdező hozzászólása: Teve utca= Országos Egészségügyi Pénztár Akkor csak le kell fénymásolnom?
Mostmár tudom, de mivel nem vagyok pesti, ezért eddig nem tudtam. Lefénymásolod, a fénymásolatot lepecsételteted, és beviszed a cégedhez. Pécsen igy müködik, de gondolom ez országos.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy megint kérdezek, de a fénymásolatot kivel pecséteétetem le? Sajnos most nekem kell bevinnem a papírt az oep-hez, mert nyaral a könyvelõ. Van céges bélyegzõm, csak nem tudom, hogy a rózsaszín papírt le kell e pecsételnem és alá kell e iratnom a fõnökömmel, vagy csak úgy bevihetem. Nem akarok felesleges köröket futni az oepnél, mert itt órákat kell sorban állni sajnos. A fõnököm meg nem tudja mit kell csinálni, mert orosz.
Szia! Én vallálkozó voltam és magam személyesen viszem kéthetente a táppénzes papíromat az OEP-hez. Amit ad az orvos, arra nem kell semmiféle pecsét és az eredeti példányt kell vinnem! Azt, amit az orvos ad ki!
Na akkor mégegyszer, hogy mindenki értse: Az eredeti példány az OEP-hez, a fénymásolat, az OEP által lepecsételve a munkáltatóhoz. Nekik az kell a jelenléti ív miatt. A vállalkozósdi teljesen más.
Bocsi, nem rád csattantam. Csak van aki keveri a vállalközósdit az alkalmazotti munkaviszonnyal. A fénymásolatot pecsételd le. Mi nem tettük meg, és leszurt a cég könyvelõje, hogy le kell, mivel így tudod igazolni, hogy bevette a OEP. Õ is ezt csinálja, ha beviszi, csak az hosszadalmas, mert a mi könyvelõnk hetekig rajta ült. Van ismerõsöm az TB-nél, õ javasolta ezt. Sok mindenki csinálja igy, mi is már 5. hónapja. Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást!
Szia, én a Tb-nél dolgozom, ez úgy mûködik: 1. a könyvelõd gondolom megigényelte már a táppénzt, eddig kaptad is, 2. most a könyvelõd elment nyaralni, de a dokidtól megkaptad a táppénzes papírodat 2 hétre, 3. ezt a kis rózsaszín papírt lemásolod és az eredeti példánnyal együtt beviszed az OEP-hez 4. az ügyintézõ átveszi tõled az eredeti példányt, mert az alapján számfejtik a táppénzedet, a másolatot pedig lebélyegzi az aznapi dátummal, amikor az eredeti papírodat leadtad, a másolatot az un.érkeztetõ bélyegzõvel visszaadja neked, 5. a másolatot pedig odaadod majd a könyvelõdnek, hogy a papírjaid közé füzze le. Röviden ennyi, remélem érthetõ volt.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon szépen köszönöm, teljesen megvilágosodtam:D nem is olyan bonyolult ez... Mindenkinek boldog babavárást-babázást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek marad a baba vagy elmegy?

múlthét szombaton teszteltem pozit nem várt után 3 nappal, szeptember végén voltam a dokimnál azt mondta hogy van a jobb petefészkembe egy 14mm-es ciszta. tegnap visszamentem hozzá hogy pozitívat teszteltem nézzük már meg hogy mi mivan, azt mondta hogy ez 100% terhesség (hüvelyi és hasi ultrahangon) és hogy a ciszta felszívódott és a bal petefészkembe van egy sárgatest, 4-5 hetesnek írta be a babát a kezelési lapomba, elküldött egy vérvételre a HCG 160 volt és azt mondta hogy 2 hetes terhesnek felel meg ez a HCG szint és h elmehet a baba de ez 12 hétig minden nőnél benne van a pakliba aki babár vár, nem tudom mit higgyek :/ jövőhéten csütörtökön megyek megint HCG-t nézni hogy hogy emelkedett. Erdődi Zoltán az orvosom

7

MI történik hogyha elázik a tervességi teszt?

ha túl sokat csepegtettünk rá, akkor mi történik a teszttel? Mert nekem kijött rajta a második csík, de sokan azt mondták hogy szerintük elázott. ha elázott, jöhet ki rajta rózsaszínű csík?

11

Tippelős, kíváncsi vagyok!?

Hét,nem esetleg plusz kilót is írhattok :) első terhesség :)

9

Hoztam egy TIPPELÕST! (hét, nem? )

Első baba :)

14

12-hetes vagyok, eddig hánytam a 5. -hét óta, vészes hányásom is volt, 2-napja nem hányok tegnap nem volt hányingerem sem ma nagyon jól vagyok semmi bajom és teli vagyok energiával, ugye nincs baj, csak elmúlt végre a hányós idő?

Hétfőn megyek UH-ra,rászámolással most 13-hetes vagyok uh-szerint 12.Van ilyen,hogy 2-3 nap alatt elmúlik egy ennyire intenzív tünet,van már egy 3-évesem de vele nem volt semmi tünetem.

5

Szerintetek kellene már valamit éreznem?

Holnap fogok tesztet csinálni,hogy sikerült-e teherbe esnem,( 11.nap)
Aggódom,mert nincsenek reggeli rosszullétek,hányingerem...
Ha lenne az azt jelentené számomra,hogy kislány lesz,mert az első kettő fiú,de ott semmi rosszullét nem volt a terhesség kezdetétől.
Nagyon szeretnénk egy kislányt,mert már volt 2 császáros szülésem,a harmadik is 100%-osan az lesz,és elkötnek(persze,csak ha belelegyezem,akkor)mert a 4. szülés nagyon veszélyes lenne.Ezt a doki mondta.

4

Hapcizástól fáj? ! Már félek néha hapcizni, mert olyankor nagyon belenyilal a hasam alja. Ugye nem lehet baj?

8 hetes vagyok,29-én megyek uh-ra
Még csak kézzel vizsgált a dokim..

8

Mennyit híztatok a 23. hétig? Mennyi az ideális?

11

Nem korai ez az időpont egy kicsit?

09.20-án volt meg a mensim utoljára, jövő keddre kaptam időpontot a dokihoz. Nem korai ez még?

5

Durva vérnyomás problémák. Mi erre a megoldás?

Már mielőtt kisbabát vártam is nagyon alacsony volt a vérnyomásom (90/60 körüliek). Amióta babás vagyok ez bedurvult és néha komolyan az ájulás kerülget. Ez otthon nem is zavarna de dolgozok még (8hetes vagyok). Bár haematóma miatt veszélyeztetett lettem azt mondta a dokim hogy dolgozhatok. Mit csináljak hogy ne kerüljek ilyen ájulás közeli állapotba minden nap a munkahelyemen? Kávé kilőve, túl magas a pulzusom hozzá :(

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!