Találatok a következő kifejezésre: Ha magamnak a táppént (1 db)

Ha magamnak intézem a táppént akkor csak fognom kell azt a papírt amit ad a doki 2hetente és bevinnem a Teve utcába? Vagy valamit még kell vele csinálni?

Legjobb válasz: Fogalmam sincs mi van a Teve utcában, de azt tudom, hogy ha van munkahelyed, akkor a táppénzespapír fénymásolatát be kell vinni a munkáltatóhoz.

Fogalmam sincs mi van a Teve utcában, de azt tudom, hogy ha van munkahelyed, akkor a táppénzespapír fénymásolatát be kell vinni a munkáltatóhoz.
A kérdező hozzászólása: Teve utca= Országos Egészségügyi Pénztár Akkor csak le kell fénymásolnom?
Mostmár tudom, de mivel nem vagyok pesti, ezért eddig nem tudtam. Lefénymásolod, a fénymásolatot lepecsételteted, és beviszed a cégedhez. Pécsen igy müködik, de gondolom ez országos.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy megint kérdezek, de a fénymásolatot kivel pecséteétetem le? Sajnos most nekem kell bevinnem a papírt az oep-hez, mert nyaral a könyvelõ. Van céges bélyegzõm, csak nem tudom, hogy a rózsaszín papírt le kell e pecsételnem és alá kell e iratnom a fõnökömmel, vagy csak úgy bevihetem. Nem akarok felesleges köröket futni az oepnél, mert itt órákat kell sorban állni sajnos. A fõnököm meg nem tudja mit kell csinálni, mert orosz.
Szia! Én vallálkozó voltam és magam személyesen viszem kéthetente a táppénzes papíromat az OEP-hez. Amit ad az orvos, arra nem kell semmiféle pecsét és az eredeti példányt kell vinnem! Azt, amit az orvos ad ki!
Na akkor mégegyszer, hogy mindenki értse: Az eredeti példány az OEP-hez, a fénymásolat, az OEP által lepecsételve a munkáltatóhoz. Nekik az kell a jelenléti ív miatt. A vállalkozósdi teljesen más.
Bocsi, nem rád csattantam. Csak van aki keveri a vállalközósdit az alkalmazotti munkaviszonnyal. A fénymásolatot pecsételd le. Mi nem tettük meg, és leszurt a cég könyvelõje, hogy le kell, mivel így tudod igazolni, hogy bevette a OEP. Õ is ezt csinálja, ha beviszi, csak az hosszadalmas, mert a mi könyvelõnk hetekig rajta ült. Van ismerõsöm az TB-nél, õ javasolta ezt. Sok mindenki csinálja igy, mi is már 5. hónapja. Remélem tudtam segíteni. Boldog babavárást!
Szia, én a Tb-nél dolgozom, ez úgy mûködik: 1. a könyvelõd gondolom megigényelte már a táppénzt, eddig kaptad is, 2. most a könyvelõd elment nyaralni, de a dokidtól megkaptad a táppénzes papírodat 2 hétre, 3. ezt a kis rózsaszín papírt lemásolod és az eredeti példánnyal együtt beviszed az OEP-hez 4. az ügyintézõ átveszi tõled az eredeti példányt, mert az alapján számfejtik a táppénzedet, a másolatot pedig lebélyegzi az aznapi dátummal, amikor az eredeti papírodat leadtad, a másolatot az un.érkeztetõ bélyegzõvel visszaadja neked, 5. a másolatot pedig odaadod majd a könyvelõdnek, hogy a papírjaid közé füzze le. Röviden ennyi, remélem érthetõ volt.
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon szépen köszönöm, teljesen megvilágosodtam:D nem is olyan bonyolult ez... Mindenkinek boldog babavárást-babázást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet esetleg már tünet ilyen korán?

30-31.én kell majd csak megjönnie.Első próbálkozós hónapunk.Szerintem kizárt dolog, hogy a mai és a tegnapi hányingerem esetleges terhesség miatt lenne. Van már egy kislányunk és vele sokáig nem volt semmitünetem sőt vele nem is nagyon volt egyáltalán.:) Szerintetek lehetséges ez, hogy ilyen korán hányingerem van?Vagy lehet, hogy lappang bennem valami?

5

Aki biztosan a 9. dpo-n halvány pozitívat látott, milyen teszttel csinálta?

1

Lehet hogy mégsem folyás, hanem magzatvíz?

Már több mint 2 hete színtelen szagtalan "folyásim" van.
először belenyugodtam, hogy a terhességgel együtt járó folyás Erősödött meg, ami már kb a 14.héttől jelen van.
próbáltam a papírzsepis módszert, kb 3 óráig volt bent, látszott rajta "valami" de nem ázott át. Vannak erősebb, vannak gyengébb napok. Viszont most olvastam, hogy a magzatvíz is színtelen, szagtalan víz és nagyon Megijedtem... Szerintetek? Előfordulhat, hogy több mint 2 hete szivárog a magzatvizem? 34 hetes kismama

4

Mi a véleményetek Dr. Molnár Balázsról?

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e tapasztalatotok ezzel az orvossal a kapcsolatban?
Valamint, hogy hol és mikor rendel, mennyiért, illetve egy telefonszámot tudtok-e amin be lehet hozzá jelentkezni?
(6 hónapos kismama vagyok és nemrég költöztünk ezért kellene a segítségetek, mert már azért nincs túl sok időm válogatni)

3

Szülés előtt mennyi idővel kezdetetek vizesedni? Hány hetesek voltatok?

16

Milyen C vitanmin szedjek a terhesség alatt?

Szedek elevitet, de szeretnék még szedni kiegészítésképp C vitamint, hogy a télen lehetőleg még jobban elkerüljem a megfázásokat. (11+5 napos vagyok)

3

Sos letszi, ez mitol lehet? Igy meg sose jartam.

Bocsi, hogy ide irom, de hatha mas kismama is jart mar igy. 12 hetes vagyok es ma reggel voltam vervetelen, viszont a vervetel helyerol egy kb 5-6 centis piros csik "megy" lefele a kezfejem fele. Kicsit megijedtem, szerintetek ez mitol lehet?

3

17 hetes kismama vagyok, szabad már kádban fürdenem? Vagy terhesség végéig inkább tusoljak?

15

2013-as tarifák Budapesten?

Szülésznő és orvos érdekelne..egyik sem mondott árat ..

10

2111es méhszájnál használhatok canesten kúpot? Nyákdugó már elment. Úgy érzem kezdek viszketni.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!