Találatok a következő kifejezésre: Ha magánvállalkozó és nemrég terhes lettem, (1 db)

Ha magánvállalkozó vagyok, és nemrég terhes lettem, milyen jutattást fogok kapni?

(még csak 8 hónapja vagyok magánvállalkozó) (elotte nem dolgoztam még, csak 20vagyok)

Legjobb válasz: Szerintem jár Neked a gyed, csak kérdés, hogy mennyi. Van egy javaslatom: keresd meg Horváthné Mónikát (tb- szakértõ) a www.babafalva.hu -n, pontosabban itt: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar.. Kérdezd meg tõle, hogyan lehet a legjobbat kihozni a helyzetbõl. Minél elõbb megkeresed, annál több idõtök van, ha esetleg változtatnod kell valamin. Nekem is õ segített.

Szerintem jár Neked a gyed, csak kérdés, hogy mennyi. Van egy javaslatom: keresd meg Horváthné Mónikát (tb- szakértõ) a http://www.babafalva.hu -n, pontosabban itt: http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar.. Kérdezd meg tõle, hogyan lehet a legjobbat kihozni a helyzetbõl. Minél elõbb megkeresed, annál több idõtök van, ha esetleg változtatnod kell valamin. Nekem is õ segített.
Az után a jövedelem után jár gyed, amely után pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizettél, azaz, ha egyéni vállalkozó vagy gondolom volt válalkozói kivéted és azután fizettél járulékot. Egyébként akkor kaphatsz gyed-et, ha a szülést megelõzõ két évben 180 napot biztosított voltál és ebbe be lehet számolni a közép- vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytotott tanulmányok idejét, azaz a 2 évbe beleszámít, ha közvetlenül elõtte tanultál mielõtt egyéni vállakozó lettél és a tanulmányaid egy évnél hosszabbak voltak, de nem árt ha tényleg felkeresel valakit aki nálam tapasztaltabb, mert én csak most kezdtem ezzel foglalkozni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szükséges vállaklozói engedély ez esetben?

Egerben karikatúrázok és az egri önkormányzattól kaptam engedélyt arra, hogy közterületen karikatúrákat készítsek és eladjak. Azt is tudom, hogy csak akkor kell adóznom ha 600 000 Ft-ot megkeresek egy évben(sajnos annyi nem jön össze belőle) De vállalkozói engedély is kötelező ehhez a tevékenységhez vagy elegendő az engedélyem?

1

Szeretnék saját modell stúdiót nyitni. Milyen végzettség szükséges ehhez?

Tudom már így is több, mint sok modell studio van kis hazánkban, de már most (18 évesen) is sok külföldi kapcsolattal rendelkezem és szerintem létre tudnék hozni egy jól működő hálózatot. Csak azt nem tudom, hogy gimnázium után milyen szakon tanuljak tovább egyetemen, ha egyáltalán szükséges-e diploma saját cég nyitásához.

1

Hogyan hozhatom létre ez a vállalkozást (jogi háttér illetve az anyagi vonzata érdekel)?

Két ötlet pattant be a fejembe.
Az egyik, hogy bérlek hetente 20Kért egy pedikeppet, megállok olyan helyeken ahol sok a pénzes külföldi.
Ez az egyik ötlet habár nem tudom, hogy hogyan valósítsam meg, hogyan legalázálhatom hogy ne büntessenek meg.

A másik pedig a mixerkedés.
Van vizsgám a bols mixersulinál és jelenleg is mixerként üzemelek ilyen kis mojitos pultnál.
Arra gondoltam, hogy rendezvényekre elmennék egy saját pultal mondjuk házibulikba, szilveszteri bulikra, esküvőkre. A meghívás ingyenes csak a piákért kell fizetni de azt sem adom olyan drágán.
500Ft-900Ft egy koktél.

0

Balatoni szezonális vendéglátó megéri? Kitermelhető a bérleti díj?

Pl.:Strandcikk-bazár, Büfé?
Mi a véleményetek?

1

Siófokon az aranyparton ahhoz hogy áruljak vmit mit kell tennem? Nagyon bonyolult kivitelezni?

Nem feltétlenül élelmiszert!Láttam például akik hennát rajzolnak én is szeretnék valamit, mit kell tennem?

3

Leghatékonyabb hirdetés?

Internetes áruházam hogyan tudnám felfuttatni? Online marketing...esetleg saját legjobb tapasztalat hol kinek milyen?

0

Ha szeretnénk kiadni a nyaralónkat nyárra akkor miket kellene tenni?

Pl.: adó, stb...

2

Évek óta vállalkozó vagyok. Eddig jól ment a dolog. Most annyira nem. Sőt. Mit tegyek, hogy újra felfuttathassam a vállalkozást? Villanyszereléssel foglalkozom és mindennel ami a villamossággal kapcsolatos. Plakátok, szórólapok?

3

Alkalmi munkához milyen papír kell?

Mikor tudom elkezdeni, stb???

2

S. O. S.! Mi kell ehhez? Van még alkalmi munkavállalói kis könyv?

Apukám vállalkozó, zöldséget árul minden téren, kocsival jár a településekre. Én és párom sehol nem találunk munkát, már támogatás sem jár. Én most érettségiztem. Apukám mondta, hogy próbáljuk meg a dinnye árusítást, dolgoztunk 2 napot, jól ment, ezt szeretnénk folytatni. A jövőben tervezzük hogy megszerezzük a végzettséget és mi is kiváltjuk a vállalkozóit. Azonban ez még nem most lesz...milyen papírokat kell beszereznem, hogy ha megállítanak, ne büntessenek meg? Van még ilyen alkalmi munkavállalói kis könyv, amibe matricát kell ragasztani? Én mint lánya, nem segíthetek már be neki, ugye? Hétfőn megyünk a munkanélkülibe és kedden már mennünk kell dolgozni, másképp éhen halunk és nem tudunk rezsit se fizetni. Mi a leghamarabbi megoldás?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!